Dodaj do ulubionych

Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet

27.12.05, 10:42
chciałam zapytac o pinie na temat tego produktu,czy ktos uzywał,jak dlugo i
jakie byly rezultaty. ja probowalam juz tylu rzeczy na wypadajace wlosy,ze w
sukces nie wierze,ale cien szansy zawsze jest,produkt ten jest dosyć
drogi,więc mam obiekcje,bo trzeba go stosować conajmniej 6 tygodni,zeby było
widac rezultaty,co przy minimalnym stosowaniu (tj 3razy w tygodniu) daje 2
opakowania czyli ok 250 zł. Mam tez inne pytanie,czy istnieje lek o podobnym
skladzie (bo moze ten jest opatentowany) i dzialaniu,a nieco tańszy?
Obserwuj wątek
    • mammam Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 27.12.05, 19:50
      w jednej z aptek specyfik ten kosztowł 140 zł,więc sie waham. z doswiadczenia
      wiem,ze produkty vichy sa naprawde dobre,ale prosze o odpowiedzi na temat
      innych produktow z aminexilem lub o opisy doswiadczen z dercosem
      • kret24 Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 28.12.05, 12:07
        Na www. allegro.pl w sprzedaży często są ampułki firmy Loreal z serii
        Profesional, które kosztyują ok. 70 zł za 12 sztuk. Są również dostępne w
        salonach fryzjerskich,, ale są droższe.
        • mammam Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 28.12.05, 14:22
          dzieki za odpowiedź,a czy te ampulki mają zblizony skład do tych z vichy,no i
          jak z ich skutecznoscią?
          • kret24 Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 28.12.05, 19:31
            Zawierają 1,5 % aminexilu i vit. B5, B6 oraz PP (chyba?). Ja jestem facetem
            więc u mnie pomaga raczej polski płyn Loxon lub Piloxidil. Jeśli jesteś kobietą
            to zrób sobie badania np. morfologia krwi, itp. Często brak zelaza sprzyja
            wypadaniu włosów.
            • mammam Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 28.12.05, 20:27
              dzieki za odpowiedź
              badania robilam nie raz, z zelazem wszystko w porzadku ,inne wyniki też(hormony
              itp) problem z wlosami mam juz od dawna,a nadal (mimo tylu badań)nie wiem co
              jest przyczya wypadani,a co gorsze nie odrastania... a loxon mi nie pomogł :(
              • kret24 Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 29.12.05, 10:50
                U mnie pomagały zestawy witaminowe z aminokwasami siarkowymi np. Revalid a
                zwłaszcza polski Skrzyp Max firmy Hasco-lek (2#1 tabl.). Po 3 miesiącach było
                widać że włosy są mocniejsze i grubsze. A masz może łojotok lub łupież?
                • mammam Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 29.12.05, 14:37
                  Nie mam,kiedys mialam różowa skórę i strasznie swedziala,ale dermatolog
                  poradzila mi szampon Polytar AF i juz wszystko ze skórą wróciło do normy,
                  własnie zaopatrzyłam sie w tabletki drożdzowe,zamiast silicy
                  • mammam Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 30.12.05, 15:44
                  • mammam Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 01.01.06, 21:54
    • otakou Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 02.01.06, 00:32
      Cześć,
      Vichy raz na jakiś czas robi promocję, która polega na tym, w tej samej cenie
      można kupić dwa opakowania, czyli jedno pełnowartościowe opakowanie jest
      gratis. Nie wiem kiedy są promocje i jak się dowiedzieć, kiedy można kupić dwa
      opakowania w promocyjnej cenie. Chyba trzeba po prostu raz na jakiś czas pytać
      w aptece.

Pozdrawiam!
    • oksana.zarewicz Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 12.01.06, 10:13
      przede wszystkim radzę jednak skupić się na prawidłowym rozpoznaniu twoich
      problemów z włosami. Jak dowiesz się, o co chodzi to wówczas zainwestuj w różne
      specyfiki wspomagające leczenie podstawowe. Nie wiem, skąd jesteś ale jeżeli
      robiłaś mnóstwo badań i lekarz nie podał ci przyczyny wypadania włosów, to nie
      trać więcej czasu, przyjedź do Warszawy, zwróć się do dr. Anny Kozłowskiej,
      która jest dobrym specjalistą i na pewno ci pomoże.
      Oksana
      • mammam Re: Vichy-Dercos AMINEXIL-ampułki dla kobiet 13.01.06, 19:55
        dziekuje za odpowiedx pani doktor, ale przyjazd do warszawy to wcale nie takie
        łatwe,mieszkam w rzeszowie,a to spora odleglość,poza tym warszawy wcale nie
        znam,ale jeśli ma pani kogos zaufanego nieco blizej np. w krakowie to bylabym
        wdzieczna za namiary,z gory dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka