Dodaj do ulubionych

usuwanie przebarwień/plam z twarzy

27.12.05, 17:01
Dziewczyny, please, help! :-) Od czerwca walczę z ciemnymi plamami na twarzy,
które ni z tego ni z owego pojawiły się pewnego słonecznego dnia, pomimo tego,
że miałam na sobie krem z filtrem :-( Podejrzewam, że są to jakieś zmiany na
tle hormonalnym, bo wyskoczyły tylko dwie - jedna duża na czole, druga na
policzku. Stosuję krem DRULA, kupiony w aptece, za tydzień upłynie mi 6-tyg.
kuracja, a efekty są niezbyt spektakularne :-( Czy możecie mi doradzić co
jeszcze mogłabym zrobić....?
Obserwuj wątek
    • Gość: Limka Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 17:39
      skąd ja to znam. Zapytaj o krem firmy Roche lub SVR na przebarwienia w aptece
      koszt tubki ok 100pln. Efekty sa ale plamy nie znikaja calkowicie.
      Najlepiej zrobić zabieg (albo kilka) z kwasow w gabinecie kosmetycznym (koszt
      jednego z. ok 50-60pln)na mnie w zeszlym roku podzialalo. A w tym moja
      kosmetyczka doradzila mi ampulki Janssen do domowego uzytku, kuracja 6 tyg to
      koszt ok 200pln i mam nadzieje ze bedzie skuteczna bo dopiero ja zaczelam. Jak
      skoncze to sie wypowiem :)
    • Gość: luca3105 Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: *.skranetcan.pl 27.12.05, 19:10
      Radzę uzbroić się w cierpliwość, bardzo dobry krem z apteki LRP na przykład.
      Bardzo dobry z apteki = bardzo drogi! A przede wszystkim musisz zaprzyjaźnić
      się z korektorem (też najlepiej bardzo dobrym). Jeżeli masz więcej niż 35 lat
      to latem, jak to mówi moja pani dermatolog "tylko krem z filtrem 60 i uciekać
      przed słońcem". Brutalne ale prawdziwe. Pozdrawiam.
      • Gość: justy Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: 213.241.34.* 27.12.05, 19:27
        nie tylko latem.
        kuracja wybielajaca bez porządnych filtrów (stale) nie ma szans na powodzenie-
        przebarwienia wrócą.
        • Gość: eh Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: 80.51.228.* 27.12.05, 19:31
          A ile kosztuje LRP ?
          Ja mam ślad ,już naprawdę bardzo płaski (nie to co wcześniej-widoczne
          wgłębienie) stymże nadal ukrywam go pod korektorem i pudrem bo jest po prostu
          czerwony.
          Glyco A chyba nie działa ,krem z Flos Leku też cieniutko :(
          Zapatruję się teraz na Albucin Maxima z erisu ,ale może powinnam zwrócić uwagę
          na coś innego???
          • Gość: xxx Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: 80.51.184.* 27.12.05, 23:45
            sprobuj ktoregos z tych kremow/masci na przebarwienia, male blizny..w aptece
            bez recepty
            cepan
            tormentiol
            tointex
            contatubex
            te trzy pierwsze ok. 10 zl kosztuja
            • Gość: ehh Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: 80.51.228.* 28.12.05, 15:07
              Tak się składa ,że pierwsze trzy miałam :(
              Już się męczę rok czasu z tą blizną(przebarwieniem ,śldem czymkolwiek to jest:()
              Idę po Albucim Maxima ,może pomoże ...
              Teraz gdy maskuję to miejsce nie widać już żadnego wgłębienia ,jest naprawdę ok.
              Tylko mam dość wiecznego maskowania ,niech to odzyska już normalny kolor .
              Dzięki za rady.
              • angelm24 albucin max 28.12.05, 18:16
                nie polecam alubcin max , uzywalam i nic nie pomogl a raptem stosowalam go na
                jasne piegi. ale moze to sprawa indywidualna?
                • Gość: ehh Re: albucin max IP: 80.51.228.* 28.12.05, 21:59
                  Nie kupiłam dzisiaj bo nigdzie nie było ,tylko zwykły Albucin .
                  W takim razie co ?
                  Może któraś stosowała Albucin Maxima i się wypowie ?:)
                  • Gość: ehh Re: a może No-scar -perła Inków IP: 80.51.228.* 28.12.05, 23:43
                    jak myślicie ,proszę o jakieś rady .Nie chcę kolejnych pieniędzy wyrzucić w
                    błoto :(
    • przeciwcialo Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy 28.12.05, 08:34
      Pociążowe plamy wywabiłam Albucinem Erisa. Kupiłam w aptece. Efekty przyszły
      szybko. Maja też krem ochronny dla cery "z przebarwieniami"
    • perythia Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy 28.12.05, 11:38
      Kurcze, trochę zasmuciła mnie opinia, że te plamy nawet bo wybieleniu wrócą :-(
      Czy któraś z Was stosowała jakąś kurację wyrównującą poziom hormonów, bo to
      pewnie główny winowajca? Korektor, czy nawet zwukły podkład to wszystko
      przykrywa, ale problem w tym, że ja nie chcę/lubię codziennie chodzić w takim
      makijażu...zwłaszcza latem :-( które z reguły spędzam w ciepłych krajach (taka
      praca). Kurde!!!! :-(
      • Gość: Limka Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:11
        kuracja hormonalna to jest jakies wyjscie, ale problem polega na tym ze bardzo
        czesto leki hormonalne sa wlasnie fotouczulajace. I antybiotyki!
        Na lato tez polecam SVR ma krem-podklad z mocnym filtrem, wchlania sie jak krem
        a jednoczesnie kryje.
        • renatass123 Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy 28.12.05, 22:25
          Te przebrawienia mogły wziąć się od słońca ale nie musiały! Polecam wizyte u
          kosmetyczki lub u dermatologa. Mam takie plamy i stosowalam na nie kwasy i
          lasery! Przed pomalowaniem się smaruje je kremem z filtrem UF 100 lub 60!
          Polecam!
          • Gość: belbet Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: 62.29.137.* 02.01.06, 16:23
            A czy laser i kwasy pomogły Ci? ja mam okropne przebarwienia po ciąży i myśle o
            zabiegu laserem (fotoodmładzanie).
    • Gość: katie Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:49
      ja ostatnio odkryłam serum na przebarwienia na twarzy Selvert Vitaspheres C,
      bardzo ładnie wyrównuje kolor skóry i reguluje poziom Melaniny,
      dla zainteresowanych podaje link z szerszym opisem:
      www.dbaj.pl/cgi-bin/shop.pl?id=521&mod=03&towar=259968
      • Gość: katie Re: usuwanie przebarwień/plam z twarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:33
        poprawny link:
        www.dbaj.pl/cgi-bin/shop.pl?id=521&mod=03&towar=259968&pt=open

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka