Dodaj do ulubionych

studniówka - makijaż

IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:21
Drogi Panie proszę o kilka rad. Jakie wybrać cienie (mam brązową sukienkę),
jaki podkład, czego użyć żeby mi się twarz nie świeciła potem na zdjęciach. I
w ogóle jak zaszokować całe towarzystwo. Z góry założyłam, że nie pójdę do
kosmetyczki, bo najnormalniej w świecie szkoda mi na to pieniędzy. Wdzięczna
będę za sugestie :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: 18latka Re: studniówka - makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:16
      mam ten sam problem...a do tego na buzi okropne rumieńce i suchą cerę =(
      • Gość: Majka Re: studniówka - makijaż IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 28.12.05, 10:21
        ja to samo sucha skor i rumience :(
        • kasiarzyna87 Re: studniówka - makijaż 28.12.05, 11:02
          ja bym Cie z checia pomalowala, ale pewnie mieszkasz gdzies daleko od dolnego
          slaska... a wiec polecam Ci po prostu kosmetyki w delikatym brazie, przed
          lukiem brwiowym rozswietlajacy cien, na twarz fluid matujacy i na to puder
          (rowniez marujacy, i kiedy skora zaczne sie swiecic to po prostu pudrujesz
          lekko twarz) :))
    • Gość: kaśka Re: studniówka - makijaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:17
      w tych czasopismach znajdziesz porady, jak się przygotować na studniówkę:
      Dziewczyna - wydanie styczniowe (na rynku 27.12)
      Boutique - wydanie styczniowe (na rynku 29.12)
      Filipinka - 12 stronicowa książeczka dołączona do lutowego wydania magazynu
      (na rynku 20.01)
      Avanti - wydanie lutowe (na rynku 27.01)
      • Gość: plum Re: studniówka - makijaż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.06, 15:48
        hmm..ja tez nie mam pomysłu na makijaz,nie wiem ile kosztuje taki robiony u
        kosmetyczki.Czyli Kasiu jestes z Dolnego Śląska? Ja mieszkam w okolicach
        Wrocławia :]
        • pussycat_doll Re: studniówka - makijaż 03.01.06, 16:17
          Skoro macie rumience to peeling raczej odpada,ale radze uzyc maseczki przed
          studniowka, najlepiej dzien wczesniej (ja lubie kolastyny np.odzywcza). Kolor
          cieni tez polecam braz , albo widzialam kiedys z tych potrojnych Inglota zlote
          (osobiscie nie uzywalam ale mysle ze moga fajnie wygladac). Podklad obowiazkowo
          i puder, zebyscie sie nie swiecily ;)Nie wiem ile macie pieniedzy, ja np lubie
          Revlona Colorstay Natural, ale to wydateg ok 70 zl (numer 05 raczej odpada bo
          wpada w rozowy). Polecam takze puder Rimmela brazujacy (Sun Bronzer nr22) mozna
          go nakaladac zamiast rozu na kosci policzkowe.
        • Gość: dede Re: studniówka - makijaż IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.01.06, 16:18
          zalezy jaki masz kolor oczu, jakie masz rysy, jaka cere itp. skoro sukienka
          brazowa no to makijaz tez w tych odcieniach, albo mocny braz albo delikatny,
          chociaz na wieczor studniowkowy to raczej wyraziste kolorki

sama miałam ciemno oliwkową sukienke no i oczy pomalowałam ciemno zielonym
          połyskujacym cieniem, a pumadka delikatny braz:)
          • beri20 Re: studniówka - makijaż 03.01.06, 16:23
            A ja bylam u kosmetyczki zaplacilam 50 zł ale wygladalam ślicznie i mialam
            najładniejszy i najbardziej profesjonalny makijaż wieczorowy na sali ! Nie
            zdecydowalabym sie na własnoręczne umalowanie To zbyt wazna uroczystosc No i
            wkońcu jest raz w życiu ...
    • Gość: vesna Re: studniówka - makijaż IP: *.torun.mm.pl 03.01.06, 16:23
      Mnie przed studniówką malowała kosmetyczka - koleżanka mamy. Miło to wspominam,
      dzięki temu w ogóle sama nauczyłam się ładnie malowac :) Więc może jednak warto
      wydac parę złotych - przy okazji podpatrzysz to i owo. A, i kosmetyczka użyła
      profesjonalnych kosmetyków, na które by mnie nie było stać - dzięki temu makijaż
      trzymał się całą noc idealnie.
      Pamiętam, że mówiła mi, że nie warto używać perłowych cieni do powiek - ładnie
      wyglądają na żywo, ale okropnie na zdjęciach (a wiadomo, że to na studniówce
      ważne). Ta rada może Ci się przydać :)
      Tak na odległość chyba nie da się udzielić dobrych rad... Przede wszystkim nie
      przesadź z makijażem, bo to zawsze źle wygląda. Potrenuj trochę dzień, albo dwa
      wcześniej, żeby nie stresowac się w sam dzień studniówki. Skup się raczej na
      oczach, na usta uzyj błyszczyka - bez problemu poprawisz taki makijaż i nie
      będziesz się musiała przejmować "zjedzoną" pomadką.
      Może spróbuj uzyc złotych cieni do powiek w jakims odpowiednim do Twojej
      karnacji odcieniu? Podobno są w tym sezonie modne, twarzowe i pasują do brązowej
      sukienki. Na policzki róż albo puder brązujący (też zalezy od karnacji). Mocno
      wytuszowane rzęsy... Poeksperymentuj i baw się dobrze :)
      • Gość: dede Re: studniówka - makijaż IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.01.06, 16:59
        a ja uzyłam błyszczacego cienia i na fotka wysżło ok:)
        bałabym sie zaufac kosmetyczce, nie poddałabym sie nigdy jej "wizjom" tak samo
        jak boje sie, gdy fryzjer realizuje na mojej głowie swoj "nowy" pomysł
        chyba ze wytłumaczyłabym jej super dokładnie jak mam wygladac, i jakich
        kosmetykow ma uzyc - a w takiej stuacji nie widze sensu, bo sama potrafie sie
        pomalowac tak jak chce
        ale rozumiem ze sa kobiety, ktore kompletnie nie maja do tego reki...
        powodzenia i dobre zabawy
        • Gość: dede Re: studniówka - makijaż IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.01.06, 17:01
          nigdy nie zapomne jak moja siorka przed slubem poszła do kosmetyczki, niby
          wszytsko miały wczesniej ustalone itp. a gdy przyszła do domu to sie rozpłakała
          i zmyła cały makijaz robiac sobie po swojemu:)
          i bosko wygladała i bosko sie bawiłysmy:)
      • Gość: yyy Re: studniówka - makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:13
        to ja mieszkam 20 km od wawy i u mnie makijaz wieczorowy robia od 80zl!!!
        zdzierstwo.opowiedz jeszcze o swoim makijazu,moze sie skusze.mam studniowke w
        sobote i makijaz musze miec po 16 bo wczesniej nie moge,jak myslisz moglaby
        przyjechac do mnie do domu?
    • Gość: sowa Re: studniówka - makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 18:54
      Dziewczyny, ja poszłam do salonu w centrum Warszawy na ul. Wilczą 11, wizażystka
      umalowała mnie tak jak ja bym sama nigdy tego nie zrobiła, użyła profesjonalnych
      kosmetyków do wizażu - a wszystko za 50 zł!!! Namówiła mnie jeszcze na fryzurę i
      czułam się iż jest to pierwszy prawdziwy bal w moim życiu!!! Polecam. Na priva
      mogę podać namiar na kobietę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka