Dodaj do ulubionych

Oklapnięte kręcone włosy

30.12.05, 10:31
Dziś się doszczętnie załamałam!!! Nie potrafie sobie poradzić z włosami. Są
naturalnie kręcone, rozjaśnione, pod spodem sa proste. Wiecznie oklapnięte.
Jeżeli nie nałoże żelu i lakieru są suche i sianowate. Ostatnio zdecydowałam
się na zapuszczenie ich, zawsze były do ramion, więc jeszcze jakoś wyglądały.
Teraz są do łopatek...mniej się kręcą, sa przyklapnięte. Używam licznych
odżywek, witamin w tabletkach,ale to nic nie daje. Prosze o radę, jak je
odżywić. Czy zaprzestanie uzupełniania balejażu pomoże im ( balejaż mam już
ok 3 lat)??
Obserwuj wątek
    • joginka83 Re: Oklapnięte kręcone włosy 30.12.05, 23:13
      ja tez mam naturalnie krecone wlosy. kilka lat temu zrobilam sobie balejaz, gdy
      wrocilam do naturalnego koloru wlosy coraz mniej sie kreca, sa oklapniete
      beznadziejne:( slyszalam ze farbowanie tak dziala i nagla zmiana hormonow-np
      ciaza..
      • kicia98 Re: Oklapnięte kręcone włosy 31.12.05, 17:23
        tez mam kręcone włosy a raczej miałam.Po antybiotykach jakies 3 lata temu
        zaczęły robić się sianowate.Nie wiem co dalej robić,denerwuą mnie strasznie bo
        nie są ani kręcone ani proste po prostu siano!Używam odżwyek,dobrych kosmetyków
        ale nic to nie daje może robię coś źle mimo wszystko?
        • modlisshka Re: Oklapnięte kręcone włosy 06.02.06, 20:14
          słyszałam że są jakieś olejki do włosów, czy one pomagają?? Gdie można takie
          kupić???
    • oksana.zarewicz Re: Oklapnięte kręcone włosy 18.01.06, 09:04
      Jestem pewna, że zaprzestanie uzupełniania balejażu pomoże twoim włosom. Zdaje
      się, że to właśnie on jest odpowiedzialny za nadmierną suchość twoich włosów a
      nakładanie dużych ilości żelu, odżywek i lakieru może być przyczyną ich
      oklapnięcia. Powinnaś zwalczać objawy suchości ale w inny sposób a mianowicie
      przez regularną codzienną ich regenerację. W tym celu skorzystaj np. z
      zabiegu/ów u fryzjera, unikaj przez jakiś czas zabiegów chemicznych na włosach
      a w domu stosuj preparaty pielęgnacyjne z serii regeneracyjnej, które zawierają
      czynne substancje takie jak pantenol, aminokwasy, hydrolizaty białek. Szampon i
      odżywka oraz od czasu do czasu maseczka lub balsam z pewnością ci wystarczą.
      Oksana
      • modlisshka Re: zaprzestanie balejażu 06.02.06, 11:26
        Mam takie pytanie, ponieważ obecnie mam spore odrosty. Chcę się ich jakos
        pozbyć. Czy dobrym posunięciem będzie nałożenie kolejnego uzupełniającego
        balejażu? Czy moge zdecydować się na mniej intensywny balejaż, niestety nadal
        mam suche włosy i takie bez życia ( w tej chwili był jasny bląd na ciemnych
        włosach)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka