IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 12:13
Dziewczyny nakladalyscie sam zel na paznokcie (bez przedluzania)? Chcialabym
utwardzic swoje paznokcie i je zapuscic wiec czy taki pomysl z zelem sie
sprawdzi? Czy wystarczy 1 warstwa czy tez kilka? no i czy trzeba uzupelniac
czy tez wystarczy nakladac lakier do paznokci? Piszcie dziewczyny!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Sam Żel IP: *.echostar.pl 02.01.06, 17:10
      Uzupelnia sie co 3-4 tyg. Duza zaleta jest ze na samym zelu kazdy lakier tzryma
      sie tak dlugo nim go nie zmyjesz. Mozna tez zrobic ffrench na stale co jest
      bardzo praktyczne. polecam!!!
      • Gość: gosia Re: Sam Żel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:32
        Aniu a czy 1 warstwa wystarczy czy trzeba np.3? bo jesli jedna juz utwardzi to
        moze bedzie mialo to wyglad bezbarwnego lakieru na paznokciu?
        Troszke sie obawiam czy sie to sprawdzi bo mialam tipsy zelowe i nie bylam
        zadowolona
    • Gość: lalka Re: Sam Żel IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.01.06, 21:35
      jesli masz swoje paznokcie ladne i zdrowe to nie baw sie w zel moze jakies
      utwardzacze a zel moim zdaniem niszczy paznokcie a poza tym jakmialas tipsy to
      sama wiesz jak sie piluje przy uzupelnianiu a Twoj paznokiec przeciez tez
      rosnie.. pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: Sam Żel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:16
        chodzi o to ze paznokcie mam ladne w ksztalcie ale okropnie miekkie i potrzebuje
        albo super utwardzacza (a takiego chyba nie ma)a jak mialam zelowe po usunieciu
        zostalo mi na dwoch paznokciach troszke zelu (widac kosmetyczka nie spilowala mi
        do konca) i wygladal on jak lakier bezbarwny (taka cieniutka warstwa) a
        paznokiec byl bardzo twardy!
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Sam Żel IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 23:20
          Takie sklepowe utwardzacze naprade pomagaja i pazokcie sa znacznie twardsze,
          ale tylko wtedy, keidy ma sie je pomalowane tym utwardzaczem. Moja ciotka mowi,
          ze ma bardzo slabe i miekkie paznokcie i manicurzystka kladzie jej jakis
          preparat z jedwabiem - a potem cala reszta z lakierem na koncu, ciotka ma
          ladne, dlugie, ale tez dosc grube od tych wszyskich warstw paznokcie. W kazdym
          razie zel chyba raczej niszczy.
          • Gość: gosia Re: Sam Żel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:27
            ja uzywalam odzywek z jedwabiem ale zero efektu, utwardzacze w cenach do 30 zł
            tez nie dawaly efektu - ot jak lakier bezbarwny. Wiem ze zel niszczy ale nic mi
            innego nie pozostaje chyba.
            Wcia zpytam czy 1 warstwa wystarczy ale nikt nie odpowiada a przeciez wiem ze
            bywaja tu dziewczyny ktore zajmuja sie wykonywaniem paznokci zawodowo!
            Moze jednak ktos cos jeszcze powie!!!

PS. Asiek a znasz jakis konkretny dobry utwardzacz?
            • Gość: ania Re: Sam Żel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:35
              ja mam paznokcie z żelem,ale dwie warstwy i french,paznokieć jak rośnie brzydko wygląda bez french można wtedy malować lakierem. Jedna warstwa podobno nie trzyma sie dobrze,odpada i się kruszy
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: Sam Żel IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 23:37
              Moim zdaniem na miekkie paznokcie poskutkuje lepiej jakis wcierany olejek, np.
              Delia ma utwarzajacy olejek do paznokci z mirra, jest w ogole kilka preparatow
              z mirra, a podobno mirra bardzo pomaga. A mnie w zapuszczaniu paznokci pomagal
              utwardzacz Lovely z Rossmanna - co prawda nie byl zbyt trwaly i po jakims
              czasie bardzo gestnial, ale jest tani i naprawde paznokcie nim pomalowane sa
              twarde. A co do tych preparatow z jedwabiem, to oczywiscie byl pewnie jakis
              profesjonalny stosowany przez manicurzystke, ja niebardzo wierze w sklepowe
              lakiery-odzywki. Mnie naprawde pomagaja tylko olejki, zele i lotiony. Killis,
              Delia, a teraz kupie Oriflame, bo jest w promocji i ma same pozytywy na Wizazu,
              a ja sama potrzebuje wzmocnienia paznokci. A jesli chcesz zel i masz
              watpliwosci - moze po prostu zapytaj manicurzystke? Chyba najlepiej doradzi, co
              Ci bedzie potrzebne. No chyba ze to bedzie maniaczka tipsow i bedzie Ci chciala
              zrobic szpony. :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka