agniemat 03.01.06, 10:31 Była bym bardzo wdzięczna o wskazanie naturalnych kosmetyków dla niemowlaczka a także miejsca gdzie można je zakupi.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matiuszka Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 11:44 Podpisuję się pod prośbą... szukam kosmetyków dla 4-letniego dziecka z wrażliwą skórą. Kupiłam mydełko nagietkowe, pastę do zębów oraz krem na mróz - Weledy, czas na szampon, krem do twarzy i rączek i jakiś olejek do ciała. Czy mogę używać czystego oleju (np. ze słodkich migdałów Sabana Oil)? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 11:53 Ostatnimi czasy myje małego myedłkiem z Ekosensu, smaruje ( nie zawsze) olejkiem ze słodkich migdałów. Ale ja strasznie radykalna nie jestem. Uzywam kremu do buzi, włoski tez myje mydełkiem. Mysle że im mniej kosmetyków tym lepiej. A dobre sa niektóre Bubchen. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 12:28 A "czyj" masz ten oljeek ze słodkich migdałó? Gdzie można go nabyć? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 12:39 Poszukaj w sklepach ze zdrową żywnością. Internetowych albo 3D 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 12:42 No dobra, ale na nim musi byc napisane, że ze "SŁODKICH" migdałów, czy z migdałó wystarczy? Nie wiem czy to wsio rawno? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 13:30 Olejek z Profarmu. Zamówiłam w Krakowie w aptece. 100 ml za ok. 9 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agniemat Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 13:39 dziewczyny ale jakiej firmy kosmetyki najlepiej używać ? Jakie sa najbardziej naturalne? chjodzi mi o pielegnację dziecka 5 tygodniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
brroger Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 14:52 Dla dzieci jest dobra sama oliwa z oliwek ale bio najlepiej, do tego seria PUR Logony i ewentualnie olejek rokitnikowy przy odparzeniach. Mozna zrobic sobie samemu olejek mieszajac olejek avokado lub jojoba z rokitnikiem i paroma kroplami olejku herbacianego (dobre na odparzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 16:55 Jakieś mydełko i kropka. Jak pisala Przeciwciało, dobre sa z ekosensu, albo Weleda, chociaz dla mnie pachnie za mocno. Możesz oliwkować, jesli skóra dziecka tego potrzebuje i toleruje: oliwa z oliwek, albo też z Weledy. Do głowki, jaknajdłużej mydełko. Jeśli są problemy ze skórą, to zaczynają się schody, ale tez da się coś z tym zrobić. Ja serii Pur z LOGONY dla dziecka nie polecam, tymbardziej 5 tygodniowego. Tam jest mnóstwo alkoholu, czuć go solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 18:09 Na Wrocławskiej na przeciwko Szpitala Wojskowego jest Apteka Pod Liściem Mięty. Miałam na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 16:08 Mam do Was nieśmiałe pytanie.Czy byłybyście zainteresowane naturalnymi płatkami mydlanymi do prania ubranek dziecięcych-bezzapachowymi? Mycha ______________ www.ekosens.pl Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 16:37 a chcesz nam zrobić? ja bym była, ale dla siebie, nie dla dzieci:) tylko słyszałam, że płatki mydlane mogą zrobić pralce jakieś straszne niehalo. prawda to? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 17:55 Wydaje mi się, że mogą zrobić pralce kuku.Ale oglądałam ostatnio w markecie płatki mydlane właśnie, na opakowaniu których było napisane, że można je stosować do prania w pralce automatycznej.Najbardziej jednak spodobała mi się informacja umieszczona tylko na niektórych opakowaniach tego samego producenta. Ni mniej, ni więcej mówiła ona o tym, że: skład będzie podawany na życzenie służb medycznych. Zaznaczę, że płatki te były przeznaczone do prania rzeczy dziecinnych.Fajny teks, nie uważasz? Myślimy o zrobieniu płatków z niskopieniącego mydła, bez udziału oleju kokosowego. Robimy w tej chwili takie mydło na własny użytek. Przetestuję na swojej sfatygowanej pralce, której już niewiele jest w stanie zaszkodzić i podzielę się wrażeniami. buziaczki Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 18:12 Jeśli byłyby w płynie to tak. Koszmarnie wspominam mieszanie płatków z goraca wodą aby rozpuscić je. Taki mydlany płyn to jak najbardziej nawet do własnej bielizny bym uzywała. Teraz tetrowe pieluszki piorę w Dzidziusiu a on ma kawałeczki mydła. Bardziej miękkie pranie jest dzieki temu. Odpowiedz Link Zgłoś