Dodaj do ulubionych

kosmetyki dla niemowląt

03.01.06, 10:31
Była bym bardzo wdzięczna o wskazanie naturalnych kosmetyków dla niemowlaczka
a także miejsca gdzie można je zakupi.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • matiuszka Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 11:44
      Podpisuję się pod prośbą... szukam kosmetyków dla 4-letniego dziecka z wrażliwą
      skórą. Kupiłam mydełko nagietkowe, pastę do zębów oraz krem na mróz - Weledy,
      czas na szampon, krem do twarzy i rączek i jakiś olejek do ciała. Czy mogę
      używać czystego oleju (np. ze słodkich migdałów Sabana Oil)?
      • przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 11:53
        Ostatnimi czasy myje małego myedłkiem z Ekosensu, smaruje ( nie zawsze)
        olejkiem ze słodkich migdałów. Ale ja strasznie radykalna nie jestem. Uzywam
        kremu do buzi, włoski tez myje mydełkiem. Mysle że im mniej kosmetyków tym
        lepiej. A dobre sa niektóre Bubchen.
        • mami7 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 12:28
          A "czyj" masz ten oljeek ze słodkich migdałó? Gdzie można go nabyć?
          • very_martini Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 12:39
            Poszukaj w sklepach ze zdrową żywnością. Internetowych albo 3D

16%VOL
            22%VAT

--
            takie tam... forum homeopatia
            • mami7 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 12:42
              No dobra, ale na nim musi byc napisane, że ze "SŁODKICH" migdałów, czy z migdałó wystarczy? Nie wiem czy to wsio rawno?
          • przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 13:30
            Olejek z Profarmu. Zamówiłam w Krakowie w aptece. 100 ml za ok. 9 zł.
            • agniemat Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 13:39
              dziewczyny ale jakiej firmy kosmetyki najlepiej używać ? Jakie sa najbardziej
              naturalne? chjodzi mi o pielegnację dziecka 5 tygodniowego.
              • brroger Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 14:52
                Dla dzieci jest dobra sama oliwa z oliwek ale bio najlepiej, do tego seria PUR
                Logony i ewentualnie olejek rokitnikowy przy odparzeniach. Mozna zrobic sobie
                samemu olejek mieszajac olejek avokado lub jojoba z rokitnikiem i paroma
                kroplami olejku herbacianego (dobre na odparzenia)
              • mami7 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 16:55
                Jakieś mydełko i kropka. Jak pisala Przeciwciało, dobre sa z ekosensu, albo Weleda, chociaz dla mnie pachnie za mocno.
                Możesz oliwkować, jesli skóra dziecka tego potrzebuje i toleruje: oliwa z oliwek, albo też z Weledy.
                Do głowki, jaknajdłużej mydełko.
                Jeśli są problemy ze skórą, to zaczynają się schody, ale tez da się coś z tym zrobić.
                Ja serii Pur z LOGONY dla dziecka nie polecam, tymbardziej 5 tygodniowego. Tam jest mnóstwo alkoholu, czuć go solidnie.
            • mami7 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 16:55
              Dzięki, a w jakiej aptece?
              • przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 18:09
                Na Wrocławskiej na przeciwko Szpitala Wojskowego jest Apteka Pod Liściem Mięty.
                Miałam na drugi dzień.
    • mycha664 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 16:08
      Mam do Was nieśmiałe pytanie.Czy byłybyście zainteresowane naturalnymi płatkami
      mydlanymi do prania ubranek dziecięcych-bezzapachowymi?
      Mycha

• very_martini Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 16:37
        a chcesz nam zrobić?
        ja bym była, ale dla siebie, nie dla dzieci:)
        tylko słyszałam, że płatki mydlane mogą zrobić pralce jakieś straszne niehalo.
        prawda to?

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
        • mycha664 Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 17:55
          Wydaje mi się, że mogą zrobić pralce kuku.Ale oglądałam ostatnio w markecie
          płatki mydlane właśnie, na opakowaniu których było napisane, że można je
          stosować do prania w pralce automatycznej.Najbardziej jednak spodobała mi się
          informacja umieszczona tylko na niektórych opakowaniach tego samego producenta.
          Ni mniej, ni więcej mówiła ona o tym, że: skład będzie podawany na życzenie
          służb medycznych. Zaznaczę, że płatki te były przeznaczone do prania rzeczy
          dziecinnych.Fajny teks, nie uważasz?
          Myślimy o zrobieniu płatków z niskopieniącego mydła, bez udziału oleju
          kokosowego. Robimy w tej chwili takie mydło na własny użytek. Przetestuję na
          swojej sfatygowanej pralce, której już niewiele jest w stanie zaszkodzić i
          podzielę się wrażeniami.
          buziaczki
          Mycha
      • przeciwcialo Re: kosmetyki dla niemowląt 03.01.06, 18:12
        Jeśli byłyby w płynie to tak. Koszmarnie wspominam mieszanie płatków z goraca
        wodą aby rozpuscić je. Taki mydlany płyn to jak najbardziej nawet do własnej
        bielizny bym uzywała. Teraz tetrowe pieluszki piorę w Dzidziusiu a on ma
        kawałeczki mydła. Bardziej miękkie pranie jest dzieki temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka