Dodaj do ulubionych

Nie polecam z Avonu

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 16:18
Dotychczas byłam zadowolona z produktów tej firmy (np. maseczka rozgrzewająca
jest rewelacyjna!), ale teraz miałam pecha. Z ostatniego katalogu zamówiłam
krem do stóp rozgrzewający. Pomyślałam, że na zimę może to być super sprawa.
Niestety, krem jest przeraźliwie tłusty, klejący, w dodatku ma konsystencję
pilingu! Ani założyć kapcia, ani włożyć nogi pod kołdrę, brudzi, klei -
podsumowując: tragedia. Nie kupujcie!!!
Obserwuj wątek
    • drzazga1 Re: Nie polecam z Avonu 30.10.02, 16:33
      Dla mnie z kolei ta maseczka sie nie nadaje, chyba upadłam na głowę, jak
      zamawiałam - przy mojej płytko unaczynionej cerze.
      Żelowa supernawilżająca też skórze nie smakowała, żadnego uczulenia co prawda,
      ale nawilżenia też nie, przerzuciłam się na mleczno-miodową.

A krem cynamonowy - mój jest w porządku, słuchaj zwróć go, kiedyś miałam krem
      do pięt, śmierdział trochę i miał dziwną konsystencję, w składzie ma mocznik
      myślałam,że to dlatego, guzik, miałam jakiś pechowy egzmplarz, bo potem jeszcze
      raz kupiłam ten sam krem i był ok., dotąd używam, u Ciebie może byc tak samo.
      • Gość: jostro Re: Nie polecam z Avonu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 16:57
        Dzięki za radę - może rzeczywiście mam trefny egzemplarz. Ten krem nie nadaje
        się do niczego. Spróbuję zamienić.
        • ptasia Re: Nie polecam z Avonu 30.10.02, 19:31
          ale wiesz co... moja konsultantka mi go odradziła, mówiąc dokładnie, że on jest
          jakiś jak peeling... może więcej było trefnych?
    • lorna.d sprzatanie - do gory dzisiejsze watki n/txt 30.10.02, 19:26
      • Gość: katrina Re: sprzatanie - do gory dzisiejsze watki n/txt IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 19:41
        też się nacięłam na cynamon :( peeling bz dwóch zdań :(
        • drzazga1 Re: sprzatanie - do gory dzisiejsze watki n/txt 31.10.02, 10:51
          Gość portalu: katrina napisał(a):

> też się nacięłam na cynamon :( peeling bz dwóch zdań :(

W poniedziałek pojadę do nich do sklepu, sprawdzę inne opakowanie i dam znać.
    • ewakam Re: Nie polecam z Avonu 31.10.02, 11:09
      Zgadzam się co do kremu rozgrzewającego - rozczarowałam się, myślałam że będzie
      delikatny i nawilżający a on jest suchy i mam wrażenie jakby zawierał talk ...
      mam sucha skórę na stopach i raczej go oddam, bo nie służy mi ale kąpiel z tej
      serii jest fajna, pachnie cynamonem i stópki sa po niej mięciutkie i wypoczęte.

Z maseczką rozgrzewającą też nie trafiłam, podrażniła mi skórę.
      Na szczęście jak coś nie pasuje to można oddać i dostać zwrot pieniążków.
      • drzazga1 Re: Nie polecam z Avonu 31.10.02, 18:47
        ewakam napisała:

> Zgadzam się co do kremu rozgrzewającego - rozczarowałam się, myślałam że
        będzie delikatny i nawilżający a on jest suchy i mam wrażenie jakby zawierał
        talk ...
        > mam sucha skórę na stopach i raczej go oddam, bo nie służy mi ale kąpiel z
        tej serii jest fajna, pachnie cynamonem i stópki sa po niej mięciutkie i
        wypoczęte.
        >
        >
        > Z maseczką rozgrzewającą też nie trafiłam, podrażniła mi skórę.
        > Na szczęście jak coś nie pasuje to można oddać i dostać zwrot pieniążków.

Na szczęście :-)

Uzupełniam listę niewypałów:

płatki zmywające lakier do paznokci - już kiedyś były, musiałabym zużyć chyba
        połowę na raz, żeby zrobić "demanicure"

wzmacniająco-ochrony preparat z jedwabiem też do paznokci (Liquid Silk Wrap) -
        mam bardzo miękie płytki, zginają sie bez trudu (na szczęście nie pękają,
        uff..), ten preparat poodpryskiwał na drugi dzień (kolorowe lakiery Avonu
        trzymają się nieźle, tylko długo schną), poza tym zostwia smugi, w ulotce
        napisali, że pierwszą warstwę trzeba położyć w poprzek (!), na to drugą
        normalnie wzdłuż paznokcia, już się rozpędziłam...

Wymieniłam cholerstwo na lakier przyspieszaący wysychanie, odbiorę w przyszłym
        tygodniu i napiszę, czy dobry.
        • ptasia Re: Nie polecam z Avonu 31.10.02, 19:36
          > Wymieniłam cholerstwo na lakier przyspieszaący wysychanie, odbiorę w
          przyszłym
          > tygodniu i napiszę, czy dobry.

mam go. chyba faktycznie przyspiesza. nie wiem, czy schnie w minutę, ale
          szybciej, tylko jednak chwilkę trzeba odczekać - ok. minuty - przed nałożeniem.
          a, miał nabłyszczać, ale jakoś nie zauważyłam.
        • Gość: justin Re: Nie polecam z Avonu - do drzazgi1 IP: *.teleton.pl / *.teleton.pl 31.10.02, 20:38
          To jaki w koncu jest ten Preparat do paznokci z jedwabiem???? Dobry czy nie???
          Bo wlasnie mialam go zamowic... PLEASE HELP!!!!:) Pozdrowionka.
          • drzazga1 Re: Nie polecam z Avonu - do drzazgi1 03.11.02, 21:36
            Gość portalu: justin napisał(a):

> To jaki w koncu jest ten Preparat do paznokci z jedwabiem???? Dobry czy
            nie???
            > Bo wlasnie mialam go zamowic... PLEASE HELP!!!!:) Pozdrowionka.

Dla mnie jedwab do niczego, ale jak pisałam, mam miękkie paznokcie, może będzie
            dobry dla kogoś, kto ma twarde, bo ja wiem? Zamieniam go na lakier
            przyspieszający wysychanie, który kładzie się na wierzch lakieru kolorowego,
            wypróbowałam go w sklepie na jednym paznokciu i był ok., zobaczymy, jak się
            spisze przy normalnym używaniu
    • Gość: shisha Re: Nie polecam z Avonu IP: *.88net.trzepak.pl 31.10.02, 20:20
      No niedobrze, za późno to przeczytałam, zestaw cynamonowy już zamówiony...
      Później napiszę czy mój też jest taki..

Ja sę zraziłam do lakierów. Za rzadkie i zbyt długo schną i za szybko
      odpryskują.

Używam mleczka do zmywania twarzy 3 w 1, maseczki rozgrzewającej (ale nie do
      twarzy!), i spray do ciała z serii SSS.
      pozdrawiam:)
      • jostro Re: Nie polecam z Avonu 31.10.02, 21:00
        Zaciekawiłaś mnie mocno - do czego używasz maseczki rozgrzewającej?
        I przypomniało mi sie jeszcze - nie polecam pomadki ochronnej, słabo natłuszcza
        i wcale nie nadaje koloru beżowego, jest smiertelnie biała.
        • drzazga1 Re: Nie polecam z Avonu 04.11.02, 11:58
          jostro napisała:

> Zaciekawiłaś mnie mocno - do czego używasz maseczki rozgrzewającej?
          > I przypomniało mi sie jeszcze - nie polecam pomadki ochronnej, słabo
          natłuszcza
          >
          > i wcale nie nadaje koloru beżowego, jest smiertelnie biała.

A jak się zwie ta pomadka?

Co do kremu cynamonowego - zgadzam się z dziewczynami, rzeczywiście, chyba
          talku dodali, przy pierwszym użyciu wydawał się w porządku, a teraz do niczego,
          przecież się nie przeterminował przez tydzień???
          Krem cynamonowy mieli już wcześniej w plastikowym słoiczku i tamten poza tym,
          że tłusty bardzo, był bez takich dziwnych efektów.
          Oddaję bubla.
        • Gość: shisha Re: Nie polecam z Avonu IP: 62.233.242.* 04.11.02, 14:22
          Ta maseczka rozgrzewająca wydaje mi się zbyt mocna na buźkę, ale używam jej
          czasem zamiast peelingu np. na dłonie, nogi (jestem zmarzluch) itd., ogólnie na
          ciało, a zwłaszcza daje to dobry efekt, jeśli potem nakładam sobie na ciało
          jakąś "maseczkę" np. antycellu, przy czym zawijam się w folię spożywczą tak jak
          w Thalgo, tylko samemu to trudniej;)
          pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka