katija1 04.01.06, 14:28 który z tych kremów jest Waszym "niezbędnikiem' kosmetycznym (przesuszona skóra itd). Który z nich jest lepszy? pozdrawiam k1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dwa_buciki Re: nanobase czy lipobase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:32 A co to w ogóle za kremy?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: nanobase czy lipobase? IP: *.cst.tpsa.pl 04.01.06, 14:52 nanobase jest super stosujesz na noc bo jest dość tłusty i problemy z sucha skóra znikają;-) na poczatek mozesz stosowac codzień, a potem np co drugi czy też dwa razy w tyg;-) polecam kosztuje jakoś ponad 30 zł;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.17.152.* 04.01.06, 14:58 Nanobanse zatyka pory wiec jesli masz z nimi problemy to nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.241.34.* 04.01.06, 15:45 oba dobre. lipobase ma lżejszą konsystencję. nanobase jest bardzo tłusta. wybór zależy od suchości skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta32 Re: nanobase czy lipobase? IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.06, 17:47 Nie prawda,ze Nanobase zatyka pory,jest ,,tresciwej"konsystencji,lecz nie powoduje w żadnym wypadku zatykania porów, wiem co mówie,poniewaz jestem farmaceutka i troszke wiedzy na ten temat mam..pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.17.152.* 04.01.06, 18:06 Ja farmaceutka nie jestem ale pisze to z wlasnego doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.241.34.* 04.01.06, 20:08 zatykanie porów to bardzo indywidualna sprawa. ta sama substancja jednym będzie zatykać pory a innym nie. dlatego nie można kategorycznie stwierzć, ze nie zatyka, albo, że zatyka. oba te kremy mogą czasem zatykać pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krostka lipobase IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 04.01.06, 20:19 a uzywam lipobase wg mnie jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: lipobase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:48 Praccuje w firmie, która jest producentem tych kremów. Są to zupełnie inne kremy. Lipo jest emolientem i działa dość delikatnie. Nano to specyficzna struktura nanocząstek, która zwiera w swym skłądzie trzy substancje identyczne jak naturalnie składniki ludzkiej skóry w najmniejszej możliwej wielkości cząstek, które dostają sie w najgłębsze jej warstwy. Skóra rozpoznaje je jako swoje i wchłania włączając w łańcuch budowy odnowionej skóry. Jest to więc najbardziej fizjologiczny krem na rynku. Radzi sobie ze wszystkimi problemami jakie moze mieć skóra (przesuszenie, zmarszczki, zwiotczenie) - to naturalne lekarstwo. Aby nie była tak cieżka należy ją rozgrzać w dłoni przed otworzeniem tubki- wówczs przyjmie temp ciała. Jest jedno ale krem jest swietny, ale łatwo uzależnia skórę wiec nie polecam stosować czesto. Wystarczy doraźnie do ustąpienia problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: lipobase 04.01.06, 21:09 zaraz.. nie pamietam dokładnie ale chyba nanobaza ma w składzie głównie parafinę i inne ropopochodne, o jakich konkretnie 3 składnikach mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: lipobase IP: 213.241.34.* 04.01.06, 21:20 bez przesady z tą filzjologicznością. to bardzo skuteczny preparat, ale pewnie np. physiogel creme jest bardziej "fizjologiczny" od wazeliny/parafiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: lipobase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:26 To nie jest wazelina (parafina) w takiej formie jak sobie wyobrażacie: gęsta tłusta lepka masa ;))) Formuła kremy to czasteczka parafiny zawieszona w wodzie co nijak sie ma do Waszych skojarzeń. Nie chcę sie wdawać w dyskusje, wyjaśnianie i nikogo zachęcać. Krem jest ok ale proszę używać go bardzo ostrożnie bo skóra niezmiernie sie do niego przyzwyczaja a po odstawieniu ... klapa. Przeżyałm na własnej skórze ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: lipobase IP: 213.241.34.* 04.01.06, 21:30 w każdym razie wazelina nie występuje naturalnie w skórze. co nie zmienia faktu, że ma swietne właściwości ułatwiąjące gojenie i regnerację skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: lipobase 04.01.06, 21:43 tego nie kwestionowałam, uzywałam nanobazy czasem, raczej na ręce:) wiem ze moze pomóc naprawdę. więc "myk" polega na sposobe rozprowadzenia wazeliny w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: nanobase czy lipobase? 04.01.06, 21:29 od jakiegoś czasu używam doraźnie lipobase, skórę mam trądzikową, mieszaną, często się łuszczy i policzki ptrzesuszają się i jak na razie nie znalazłam lepszego kremu. nic mi nie zatyka, pięknie nawilża. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: nanobase czy lipobase? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 21:52 Uzywałam lipobazy i jeszcze tańszego odpowiednika, chyba Cutibazy. Lipobazy używałam również do twarzy, mam cerę mieszaną i dla mnie krem był trochę za tłusty. Używałam go głównie wtedy, kiedy borykałam się z dużym przesuszeniem skóry, był skuteczny. Z uwagi na jego ciężką i tłustą konsystencję używałam go tylko na noc. Cutibazy i Lipobazy przede wszystkim używałam do rąk, bo mam na nich jeszcze chyba wrażliwszą skórę, niż na twarzy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: nanobase czy lipobase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:05 Naturalne cząsteczki w nanobase to lipidy fizjologiczna ceramidy cholesterol, kwas oleinowy i palmitynowy, Tylko te składniki podane razem będą działały tak jakby w uszkodzonej skórze pojawiała sie zdrowa cząsteczka i ona po prostu "wskakuje" w uszkodzone miejsce. Jeżeli w kremie jest tylko jedna z nich to już skóra nie zakceptuje takiej czastki ale nie pytajcie mnie.. wszechwiedząca koleżanka justy będzie sie upierała, Że WAZELINA JEST I KONIEC!! A jak widać dla niektórych wazelina to taka biała w pudełeczku..pory zatyka i wogóle jest beee...świństwo...a kysz z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: nanobase czy lipobase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:41 Nano jest swietna do ust Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: nanobase czy lipobase? 05.01.06, 13:44 dziekuje wszystkim za odpowiedzi:) pozdrawiam! k1 Odpowiedz Link Zgłoś