Dodaj do ulubionych

nanobase czy lipobase?

04.01.06, 14:28
który z tych kremów jest Waszym "niezbędnikiem' kosmetycznym (przesuszona
skóra itd). Który z nich jest lepszy?
pozdrawiam
k1
Obserwuj wątek
    • Gość: dwa_buciki Re: nanobase czy lipobase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:32
      A co to w ogóle za kremy?:/
      • Gość: sam Re: nanobase czy lipobase? IP: *.cst.tpsa.pl 04.01.06, 14:52
        nanobase jest super
        stosujesz na noc bo jest dość tłusty i problemy z sucha skóra znikają;-)
        na poczatek mozesz stosowac codzień, a potem np co drugi czy też dwa razy w
        tyg;-)
        polecam

kosztuje jakoś ponad 30 zł;-)
        • Gość: anja Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.17.152.* 04.01.06, 14:58
          Nanobanse zatyka pory wiec jesli masz z nimi problemy to nie polecam
    • Gość: justy Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.241.34.* 04.01.06, 15:45
      oba dobre. lipobase ma lżejszą konsystencję. nanobase jest bardzo tłusta. wybór
      zależy od suchości skóry.
    • Gość: edyta32 Re: nanobase czy lipobase? IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.06, 17:47
      Nie prawda,ze Nanobase zatyka pory,jest ,,tresciwej"konsystencji,lecz nie
      powoduje w żadnym wypadku zatykania porów, wiem co mówie,poniewaz jestem
      farmaceutka i troszke wiedzy na ten temat mam..pzdr.
      • Gość: anja Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.17.152.* 04.01.06, 18:06
        Ja farmaceutka nie jestem ale pisze to z wlasnego doswiadczenia
      • Gość: justy Re: nanobase czy lipobase? IP: 213.241.34.* 04.01.06, 20:08
        zatykanie porów to bardzo indywidualna sprawa. ta sama substancja jednym będzie
        zatykać pory a innym nie. dlatego nie można kategorycznie stwierzć, ze nie
        zatyka, albo, że zatyka.
        oba te kremy mogą czasem zatykać pory.
        • Gość: krostka lipobase IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 04.01.06, 20:19
          a uzywam lipobase wg mnie jest lepszy.
          • Gość: Maxi Re: lipobase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:48
            Praccuje w firmie, która jest producentem tych kremów. Są to zupełnie inne
            kremy. Lipo jest emolientem i działa dość delikatnie. Nano to specyficzna
            struktura nanocząstek, która zwiera w swym skłądzie trzy substancje identyczne
            jak naturalnie składniki ludzkiej skóry w najmniejszej możliwej wielkości
            cząstek, które dostają sie w najgłębsze jej warstwy. Skóra rozpoznaje je jako
            swoje i wchłania włączając w łańcuch budowy odnowionej skóry. Jest to więc
            najbardziej fizjologiczny krem na rynku. Radzi sobie ze wszystkimi problemami
            jakie moze mieć skóra (przesuszenie, zmarszczki, zwiotczenie) - to naturalne
            lekarstwo. Aby nie była tak cieżka należy ją rozgrzać w dłoni przed otworzeniem
            tubki- wówczs przyjmie temp ciała. Jest jedno ale krem jest swietny, ale łatwo
            uzależnia skórę wiec nie polecam stosować czesto. Wystarczy doraźnie do
            ustąpienia problemu.
            • mgielka83 Re: lipobase 04.01.06, 21:09
              zaraz.. nie pamietam dokładnie ale chyba nanobaza ma w składzie głównie parafinę
              i inne ropopochodne, o jakich konkretnie 3 składnikach mówisz?
            • Gość: justy Re: lipobase IP: 213.241.34.* 04.01.06, 21:20
              bez przesady z tą filzjologicznością. to bardzo skuteczny preparat, ale pewnie
              np. physiogel creme jest bardziej "fizjologiczny" od wazeliny/parafiny.
              • Gość: Maxi Re: lipobase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:26
                To nie jest wazelina (parafina) w takiej formie jak sobie wyobrażacie: gęsta
                tłusta lepka masa ;)))
                Formuła kremy to czasteczka parafiny zawieszona w wodzie co nijak sie ma do
                Waszych skojarzeń. Nie chcę sie wdawać w dyskusje, wyjaśnianie i nikogo
                zachęcać. Krem jest ok ale proszę używać go bardzo ostrożnie bo skóra
                niezmiernie sie do niego przyzwyczaja a po odstawieniu ... klapa. Przeżyałm na
                własnej skórze ;((
                • Gość: justy Re: lipobase IP: 213.241.34.* 04.01.06, 21:30
                  w każdym razie wazelina nie występuje naturalnie w skórze.
                  co nie zmienia faktu, że ma swietne właściwości ułatwiąjące gojenie i
                  regnerację skóry.
                • mgielka83 Re: lipobase 04.01.06, 21:43
                  tego nie kwestionowałam, uzywałam nanobazy czasem, raczej na ręce:) wiem ze moze
                  pomóc naprawdę. więc "myk" polega na sposobe rozprowadzenia wazeliny w wodzie?
    • bzzzk Re: nanobase czy lipobase? 04.01.06, 21:29
      od jakiegoś czasu używam doraźnie lipobase, skórę mam trądzikową, mieszaną,
      często się łuszczy i policzki ptrzesuszają się i jak na razie nie znalazłam
      lepszego kremu. nic mi nie zatyka, pięknie nawilża.
      pzdr.
    • Gość: len Re: nanobase czy lipobase? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 21:52
      Uzywałam lipobazy i jeszcze tańszego odpowiednika, chyba Cutibazy. Lipobazy
      używałam również do twarzy, mam cerę mieszaną i dla mnie krem był trochę za
      tłusty. Używałam go głównie wtedy, kiedy borykałam się z dużym przesuszeniem
      skóry, był skuteczny. Z uwagi na jego ciężką i tłustą konsystencję używałam go
      tylko na noc. Cutibazy i Lipobazy przede wszystkim używałam do rąk, bo mam na
      nich jeszcze chyba wrażliwszą skórę, niż na twarzy.

Pozdrawiam!
      • Gość: Maxi Re: nanobase czy lipobase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:05
        Naturalne cząsteczki w nanobase to lipidy fizjologiczna ceramidy cholesterol,
        kwas oleinowy i palmitynowy, Tylko te składniki podane razem będą działały tak
        jakby w uszkodzonej skórze pojawiała sie zdrowa cząsteczka i ona po
        prostu "wskakuje" w uszkodzone miejsce. Jeżeli w kremie jest tylko jedna z nich
        to już skóra nie zakceptuje takiej czastki ale nie pytajcie mnie..
        wszechwiedząca koleżanka justy będzie sie upierała, Że WAZELINA JEST I KONIEC!!
        A jak widać dla niektórych wazelina to taka biała w pudełeczku..pory zatyka i
        wogóle jest beee...świństwo...a kysz z tym...
    • Gość: Darek Re: nanobase czy lipobase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:41
      Nano jest swietna do ust
    • katija1 Re: nanobase czy lipobase? 05.01.06, 13:44
      dziekuje wszystkim za odpowiedzi:)
      pozdrawiam!
      k1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka