Dodaj do ulubionych

Załamałam się... ;-(

10.01.06, 20:52
Walczę z tym draństwem trądzikiem już ładnych parę lat. Teraz zaczęłam
stosować kurację (kolejna ponoć skuteczna), powinno być już super, a jest do
bani! :-( Ostatnio obsypało mnie tak jakbym miała ospę... :| Teraz mam masę
śladów, suchą, łuszczącą skórę i coraz więcej zaskórników, przeradzających się
w większe niespodzianki. Co ja mam zrobić...? Przecież nie utnę sobie z tego
powodu głowy... Czy to tak wiele móc nie wstydzić się cery, chodzić z
odsłoniętą twarzą, spinać włosy, nie maskować problemów korektorami i nie
maziać się różnymi specyfikami, które czasem tylko pogarszają całą sprawę. We
wtorek czeka mnie kolejna wizyta u dermatolog... Jak z nią rozmawiać, co
powiedzieć by dotarło, że to co mi przepisała nie pomaga? :-( Mam dość...
Obserwuj wątek
    • sylwuniaw Re: Załamałam się... ;-( 10.01.06, 20:54
      Ja ma ten sam problem.Do tego skora sie wysuszyła, łuszczy się. Mam dośc. Ze względu na ciążę, wszelkie farmaceutyki odpadają.
    • w2006 Re: Załamałam się... ;-( 10.01.06, 22:26
      Nie wiem, czy jest to dostepne w Polsce, ale na Zachodzie jest dostepny zabieg
      laserowy zmniejszacy prace gruczolow lojowych. Zapytaj o to dobrego dermatologa
      majacego doswiadczenie z laserami. Sprawdz tez poziom hormonow u endokrynologa.
      Uregulowanie ich czesto pomaga.
    • Gość: 0 Re: Załamałam się... ;-( IP: *.onecik.pl / 83.17.45.* 10.01.06, 22:32
      izotek/ acnenormin/ roaccutan - zapytaj dermatologa o to, jestem na kuracji -
      cos pieknego ;)
      • Gość: Anka Re: Załamałam się... ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:35
        Jestem juz 5 miesiac na kuracji Roaccutanem i zadnej rewelacji nie ma, wrecz
        beznadzieja, stan skory bardzo sie pogorszyl :(((
        • Gość: 0 Re: Załamałam się... ;-( IP: *.onecik.pl / 83.17.45.* 10.01.06, 22:56
          :| powaznnie ? moze cos z dawka masz nie tak? ja prawktycznie po 1 opakowaniu
          juz nie mialam pryszzca ;] jestem mega happy ;D
    • in_somnia Załamałam się... ;-( 11.01.06, 08:50
      A od jakiego czasu zażywasz? Skoro po 1 opakowaniu Ci pomogło to jak to teraz
      wygląda? Nadal masz super buzię czy może jest coś gorzej. Doszły mnie słuchy, że
      u niektórych osób tak jak po odstawieniu hormonów po zakończeniu kuracji
      Roaccutanem cera wróciła do stanu przed. Jak jest z Wami?
      Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie rady! :)
    • malika5 Nie załamuj się 11.01.06, 09:51
      in_somnia, rozumiem doskonale twój stan, ale się nie załamuj. Wiem, że dla
      Ciebie to ogromny problem, ale pomyśl, że to przejściowe. Prędzej czy później
      to minie. Ważne żeby nie dopuszczać do blizn, bo ich się trudno pozbyć. Może
      spróbuj zmienić tryb życia? Dieta, regularne ćwiczenia, spacery? Słyszałam
      kiedyś rozmowę u kosmetyczki, która pytała się jednej ze swoich klientek,
      dlaczego brat tej klientki już do niej nie przychodzi (podobno miał niesamowity
      trądzik). I ta dziewczyna powiedziała, że jej brat zaczął chodzić na jakieś
      Kung-Fu czy coś takiego i najpierw go strasznie wysypało a potem wszystko się
      uspokoiło. Zawsze warto spróbować, to na pewno wyjdzie na zdrowie.
      • in_somnia Re: Nie załamuj się 11.01.06, 10:00
        Problem w tym, że z moją dietą wszystko ok- odżywiam się zdrowo, jem normalnie,
        a na dodatek ćwiczę regularnie. I tu się właśnie pojawia problem ponieważ z tą
        moją aktywnością sportowo- taneczną wiążą się występy przed szerszą
        publicznością, a tu warunkiem oprócz umiejętności jest ładna cera... :-( Nie
        dość, że nabawiłam się przez trądzik kompleksów to jeszcze nie mogę spełniać się
        w tym co lubię...
        • malika5 Re: Nie załamuj się 12.01.06, 10:49
          Chciałam Cię jakoś pocieszyć, żebyś się tak strasznie nie martwiła i przede
          wszystkim nie załamywała. Chodziło mi o to że wszelka aktywność fizyczna
          poprawia nastrój:) Na pewno jak jesteś na scenie to widownia nie widzi trądziku
          aż tak bardzo. Nie wiem czy to dobry przykład, ale byłam kiedyś z mężem na
          imprezie organizowanej przez Bacardi i były pokazy różnych tańców latyno-
          amerykańskich. Na scenę wybiegły roznegliżowane, ciemnoskóre tancerki i ja
          momentalnie poczułam się gruba i brzydka. Potem można było uczestniczyć w
          imprezie, również z udziałem tych tancerek i ja bardzo nie chciałam iść bo
          byłam zazdrosna o męża, a on oczywiście strasznie chciał iść. No i w końcu
          zostaliśmy na tej imprezie. I co się okazało? Ze z bliska to stare, brzydkie
          baby ! Strasznie mi to poprawiło humor. Dlatego uważam, że spokojnie możesz się
          spełniać w tym co lubisz. A za kilkanaście (kilkadziesiąt?) lat, gdy wszystkie
          dziewczyny o suchych buziach, będą wyglądały jak suszone jabłka ty będziesz
          wyglądała pięknie!
    • Gość: Yotta Re: Załamałam się... ;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:19
      jeśli moge Ci jakoś pomóc to znajdź dobrego dietetyka i zielarza - nie kpię.
      Pod opieką takich fachowców oczyściłam organizm a przede wszystkim wątrobę.
      Mało kto wie, że przyczyna wyprysków na skórze i także trądziku jest wątroba -
      wyrzuca na zewnątrz nadmiar toksyn. Po 3 miesiącach odpowiedniej diety i picia
      co tu dużo mówić obrzydliwich ziółek problem sam znikł. Odwiedziłąm wówczas
      kosmetyczkę by oczyścić twarz i od tego czasu mam spokój. Cera sieidealnie
      wygładziłą, mam trochę zaskórników jak każdy, czasem wyskoczy mi pryszcz -
      normalka. Cerę mam mieszaną. Może zamiast katować siekolejnymi lekami i
      przesuszać skórę - wiem bo sama tak robiłam - spróbuj od wewnątrz. Nic nie
      stracisz , możesz sobie tylko pomóc.
      Dodam tylko, że obecnie - prawie 6 lat po kuracji i odwiedzaniu kosmetyczni raz
      na 2 lata, bez szaleństw kosmetycznych często słyszę:.... ty to chyba trądziku
      nie przechodziłaś... bardzo mi miło bo mam swoje zdjęcia z tamtego okresu.
      Pozdrawiam ciepło
      Yotta
      • Gość: monika Re: Załamałam się... ;-( IP: *.insert.intranet / *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.06, 13:38
        Szukam kogos takiego...Z jakiego jestes miasta? Mozesz podac namiary na tego
        dietetyka?
      • Gość: ola Re: Załamałam się... ;-( IP: *.gdynia.mm.pl 11.01.06, 16:38
        Moja koleżanka (l 28)ma cąły czas problemy z trądzikiem(nie małym).Chodziła
        wszędzie u dermatologa,ginekologa itp.Ale jedyne co pomogło to naprawdę DOBRA
        kosmetyczka.Cera o wiele ładniejsza!Polecam
        • in_somnia Re: Załamałam się... ;-( 11.01.06, 16:54
          Mnie niestety kosmetyczka zapaćkała twarz- nie nadaje się ona do czyszczenia w
          ten sposób... :-(
          • vulkana Re: Załamałam się... ;-( 11.01.06, 19:19
            in-somnia, wskakuj na forum "walka z tradzikiem", wiecej nas tam takich! forum
            jeszcze "raczkuje", ale moze znajdziesz cos dla siebie...
    • Gość: xcx Re: Załamałam się... ;-( IP: 87.207.55.* 11.01.06, 19:44
      Znalazłam na forum: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=745687&start=1020
      "
      URYNOTERAPIA - leczenie moczem
      Mocz możemy stosować na wiele sposobów:
      - doustnie
      - doodbytniczo (wlewki za pomocą lewatywy)
      - wcieranie w skórę
      - okłady
      Przy stosowaniu doustnym zapobiega parodontozie, leczy migdałki, hamuje procesy
      gnilne.
      Podany doodbytniczo wpływa korzystnie na jelito grube. Dezynfekuje je nie
      powodując podrażnień i odbudowuje naturalne środowisko ph.

Mocz (uryna) jest to płynna wydzielina wytwarzana przez nerki i wyprowadzana na
      zewnątrz drogami moczowymi. Powstaje z osocza krwi w procesie filtracji.
      Dlatego zawiera tylko te substancje (związki), które docierają wraz z krwią do
      nerek. Jako produkt naturalny nie może zatruwać organizmu.

Świeży mocz zdrowego człowieka jest klarowny i lekko opalizuje. Jego barwa
      zależy od zawartych składników i barwników. Po odstaniu tworzy się osad, który
      może wywołać zmętnienie. Jest to zjawisko naturalne. Smak moczu jest lekko
      gorzkawo – słony.
      Mocz jest substancją złożoną, zawiera ok. 200 składników. Znajdziemy tu m.in.
      wodę, mocznik, kwas moczowy, zasady purynowe, ślady białek, aminokwasów,
      glukozę, kwasy żółciowe, kwas mlekowy. Dokładne badania ujawniły w moczu:
      pepsynę, trypsynę, amylazę i inne enzymy oraz hormony sterydowe i witaminy.
      Urynoterapia stosowana jest w większości znanych schorzeń. Począwszy od
      przeziębień i chorób płuc po choroby nerek, skóry, choroby kobiece, niegojące
      się rany, martwice czy choroby żołądka i wątroby.
      Kwaśny odczyn moczu jest bardzo silnym czynnikiem leczniczym. Kwaśne środowisko
      zapobiega i likwiduje wszelkie procesy gnilne.
      Urynoterapia pozwala w szybki i efektywny sposób regenerować, wzmacniać i
      udoskonalać organizm.
      Istnieją jednak określone stany organizmu, gdy w moczu gromadzą się substancje
      szkodliwe. Taki mocz po ponownym wprowadzeniu mógłby wywołać niekorzystne
      działanie. Dlatego przed przystąpieniem do urynoterapii sięgnij do sprawdzonych
      źródeł, np do książek Małachowa: „Biorytmologia i Urynoterapia”, „Urynoterapia”
      lub skontaktuj się z doświadczonym terapeutą, zajmującym się tą dziedziną.
      Polecam tutaj:

Lidia – Anna Bzdęga
      Tel. 071/ 343 07 97, kom. 0608 860 373 "
      • Gość: ola Re: Załamałam się... ;-( IP: *.gdynia.mm.pl 11.01.06, 19:51
        bo nie każda kosmetyczka jest dobra :)Na ogół (tak samo jak z fryzjerami)
        spotykamy gorsze.Pozdrawiam
    • in_somnia Re: Załamałam się... ;-( 11.01.06, 23:14
      Ktoś mi już mówił (chyba babcia), że mocz jest najlepszy, ale jakoś ciężko mi
      się zmusić do czegoś takiego. :-) Co do kosmetyczki- byłam u wielu, a także u
      kosmetologa i niestety nic z tego...
      • Gość: mary jane Re: Załamałam się... ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 02:08
        Moje problemy z trądzikiem (ropny na plecach)
        skonczyły sie po tym jak odstawiłam z diety mleko i produkty mączne. Moja teoria jest taka ze po prsotu pozbyłam sie tego co najbardziej fermentuje w organizmie i go zatruwa. Sama sie nie spodziewałam ze bede jeszcze miec gładnie plecy,,,teraz problem jest dawno za mną
        Rzeczywiscie dieta to w wielu przypadkach podstaw- oczyszczenie organizmu - Michał Tombak w swych ksiązkach proponuje sposoby oczyszczana wszystkich organów wew po kolei...radzę zajrzecd, mozna spróbowac - taki eksperyment, a nuż poskutkuje...takie rzeczy powinno sie leczyć "od wewnątrz" skór tylko wyrzuca to co siedzi głębiej .
        Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka