Dodaj do ulubionych

CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:(

IP: 80.48.244.* 14.01.06, 13:58
jest go dużo, jest uciążliwy, suchy i nic nie pomaga, a nie mam jak iśc do
dermatologa. pomóżcie:(
Obserwuj wątek
    • mag-ia Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 14.01.06, 18:03
      Na suchy - Salicylol - oliwka salicylowa, 10 zł za butelkę w aptece. Działaj
      szybko, zanim łupież przerodzi się z tłusty.
      A jak ten drugi Cię dopadnie, to polecam szampon Polytar AF - bardzo skuteczny.
      • jagula2 [...] 15.01.06, 22:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • evitka21 farmona FARMED 16.01.06, 15:25
          farmona FARMED- kupiłam taki szampon swojemu mężowi,bo cierpi na nieustające
          problemy skóry głowy (łupież,zapalenia, łuszczenie sie skóry głowy itp.)
          Miał bardzo dobre opinie na KWC na wizażu.pl i postanowiłam spróbować.

i to był strzał w 10!!!! i jest nie tylko świetny dla mojego męża (skórę głowy
          ma niemal w stanie idealnym),ale też dla mnie na przetłuszczanie.Moje włosy co
          prawda łupieżu nie widziały,ale lubią sie szybko przetłuszczać ,a ten szampon
          pomaga by nie było to za szybko i nie są po nim takie "tepe" jak to przy
          lecznioczych szamponach bywa i nie wysusza skóry głowy.

Dodam jeszzce ze to jedyny specyfik,który sprawdził sie w przypadku problemów
          mojego męża,a wydaliśmy już setki złotych na różne apteczne (i nie tylko)
          specyfiki i szampony.

polecam-300 ml 11-13 zł
    • Gość: Ania Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:16
      Do Evitki.A czy ten szampon używacie codziennie,czy raz na kilka dni.Chodzi mi
      o to czy nie wysusza skóry głowy.Sama stosowałam już tyle szamponów,chyba pół
      apteki,niestety poprawa tylko krótkotrwała-wciąż walczę z Łojotokowym
      Zapaleniem Skóry głowy.
      Dzięki Ania
      • rupertgiles Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 16.01.06, 20:15
        Ania, bo ŁZS nie zwalczysz na stałe. To się ma na zawsze, niestety :( Tzn.
        nawraca i nawraca, oszaleć można.

Ja też jestem ciekawa tego Farmedu, nie widziałam tego w sklepach. Na razie
        używam Selsuna Blue, bo Nizoral przestał na mnie działać... :(
      • Gość: anka Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.23.rev.vline.pl 16.01.06, 20:16
        Nizoral(mała buteleczka kosztuje ponad 20 zł), ale nie jest tani. Z tanich
        Biosulfo Ziaji (5-7 zł).
        • Gość: anka Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.23.rev.vline.pl 16.01.06, 20:17
          aha, nizoral-na łupież, biosulfo-na łupież i łojotok
      • evitka21 do Ani 16.01.06, 21:02
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Do Evitki.A czy ten szampon używacie codziennie,czy raz na kilka dni.Chodzi
        mi
        > o to czy nie wysusza skóry głowy.Sama stosowałam już tyle szamponów,chyba pół
        > apteki,niestety poprawa tylko krótkotrwała-wciąż walczę z Łojotokowym
        > Zapaleniem Skóry głowy.
        > Dzięki Ania

Tak Aniu uzywamy codziennie.Mój mąz tez miała swego czasu zdiagnozowane ŁZS i
        specyfiki i szampony przepisane przez dermatologa nie pomogły,a ten szampon jak
        pisałam owszem.
        Jesli chodzi o skórę ,to naszych absolutnie nie wysusza-na opakowaniu nawet
        jest napisane że pomaga przy łuszczeniu,działa antygrzybiczo itp.U mojego meza
        najbardziej widać że mu nie wysusza (a wręcz przeciwnie),bo jest prawie łysy-
        obcinam go na 1mm :-)

Jak ja wcześniej uzywałam szamponów leczniczych na przetluszczanie,to właśnie
        miałam problem że wysuszały mi skóre głowy,a ten nie. I jak pisałam NIE robi
        podczas mycia takich "tepych" włosów (tak czystych że aż "piszczą",zawsze
        uzywam odzywki,ale to nie miłe wrażenie).

Mój mąż używał wszystkich rodzajów nizoral,nizorelle,nixozin,kilka aptecznych
        dermatologicznych,head'n'shoulders i miał już dośc bo go wiecznie
        swedziało,szczypało,sypało sie całymi płatami.

I w końcu żonka znalazła mu rozwiązanie (metodą prób i błędów :-))

Może i tobie pomoże :-)

i jeszcze link do opinii o tym szamponie na wizażu (z foteczką) :
        www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1713df32bc8afb213fa020f03cc07796&cmd=details&itemid=6788
        • Gość: kasia Re: do Ani IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.01.06, 22:38
          gdzie można to kupić
          • Gość: ja.ka DERMOVATE IP: *.iweb.pl 16.01.06, 22:58
            to jest na silny lupiez i lojotokowe zapalenie skóry-kosztuje 13.20 na recepta
            (bez 26 zl) POMAGA!!:)
          • evitka21 Re: do Ani 17.01.06, 14:14
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> gdzie można to kupić

w niektórych aptekach,drogeriach i w galeriach centrum. Trzeba pytac,bo
            faktycznie nie wszędzie jest dostepny (nawet bym powiedziała ,że kłopot czasem
            bywa z dostaniem)

pozdrawiam
            • Gość: monika Re: do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:14
              A czy jeżeli nie mam strasznego łupieżu, ale taki troszkę i swędzi mnie skóra
              głowy, jest podrażniona, to też mogę używać tego szamponu?? Tak jest napisane,
              że objawy mogą się nasilić na początku, czy to prawda???
    • Gość: Ania Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:12
      A czy Dermovate jest sterydem,czy nie?
      • Gość: justy Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: 213.241.34.* 17.01.06, 23:06
        dermovate to steryd. na receptę.
    • milena147 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 17.01.06, 13:56
      miałam ten sam problem co Ty. Probowalam wielu specyfików, ale nic mi nie
      pomagalo. Nawet Nizoral nie wyleczyl mojej glowy. Trzy lata temu kupilam
      szampon z Vichy do włosów z łupieżem. Sa dwa rodzaje-na lupiez mokry i suchy.
      Jestem z niego bardzo zadowolona. Jedno uzycie calkowicie wyleczylo moj
      problem. To znaczy myje nim wlosy raz na dwa-trzy tygodnie i nie mam ani śladu
      łupiezu. Jest bardzo wydajny-jedna butelka wystarcza na ok 8 miesiecy. Jedyny
      jego minus to dosyc wysoka cena ok 45 zl. Uwazam jednak ze naprawde warto.
      Pozdrawiam
      • Gość: just Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.system.szczecin.pl 17.01.06, 20:30
        dla mnie pomogl selsun blue, jest w 2 rodzajach dla wlosow normalnych i
        przetluszczajcych sie. mialam straszny lupiez, swedzacy, takie platy, nawet
        ranki. pare razy umylam i juz po problemie, nie pojawia sie juz od prawie 4
        miesiecy. wiec poleca:)
        • pussycat_doll Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 17.01.06, 21:58
          gdzie mozna kupic ten selsum blue?
          • Gość: boszzzzzzzzzzzzzzz Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:57
            w aptece....
    • Gość: monika FARMED??????????????????????????? ????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:58
      A czy jeżeli nie mam strasznego łupieżu, ale taki troszkę i swędzi mnie skóra
      głowy, jest podrażniona, to też mogę używać tego szamponu?? Tak jest napisane,
      że objawy mogą się nasilić na początku, czy to prawda???
      • evitka21 Re: FARMED??????????????????????????? ??????????? 18.01.06, 18:22
        ja w ogoóle nie mam łupieżu a używam bo mi służy po prostu (mam włosy
        przetłuszczajace sie,a on mi ich nie wysusza jak to z wieloma szamponami bywa)

jeśli chodzi o nasilenie łupiezu i swędzenia to mój mąż tak własnie miał po
        pierwszym uzyciu i chciał przestać uzywać,ale mu powiedziałam że tak własnie
        jest napisane na opakowaniu i że to oznacza że "aktywne składniki zawarte w
        szamponie i działają". I na jego lupiez ,swędzenie i łuszczenie skóry
        (płatami!) pomogło-od drugiego uzycia ju miał ładną skórę głowy,nic nie piekło
        i sie juz nie sypało.

pozdrawiam
        • Gość: monika Re: FARMED??????????????????????????? ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:12
          Więc jak mnie nie piekło i nie szczypało, to znaczy, że "aktywne składniki
          zawarte w szamponie nie działają"???:)

Szampon trochę za bardzo odtłuszcza włosy, ale jak się je naodżywkuje czymś, co
          pozostawia film ochronny i zastosuje jedwab- jest ok:)
          • evitka21 Re: FARMED??????????????????????????? ????????? 22.01.06, 09:59
            Gość portalu: monika napisał(a):

> Więc jak mnie nie piekło i nie szczypało, to znaczy, że "aktywne składniki
            > zawarte w szamponie nie działają"???:)

nie.napisałam jak było w przypadku mojego męża-jest tam tak napisane pewnie
            żeby sie nie wystraszyć takich objawów.
            Mnie tez nic nie szczypało ani nie piekło
    • hera.dnw Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 18.01.06, 19:01
      polecam Nizoral - drogi, ale warto ;)
    • Gość: majka Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:20
      no dziewczyny dziekico za rady. zakupiłam juz ten szampon fermed zobaczymy czy przyniesie efekty. dam wam znać jak tylko spróbuję, pozdrawiam:)
      • evitka21 do majki 24.01.06, 11:08
        Gość portalu: majka napisał(a):

> no dziewczyny dziekico za rady. zakupiłam juz ten szampon fermed zobaczymy
        czy
        > przyniesie efekty. dam wam znać jak tylko spróbuję, pozdrawiam:)

i co maju?
        jakie rezultaty po farmedzie? cos lepiej czy nie bardzo?

pozdrawiam
        • Gość: majka Re: do majki IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:32
          Dzisiaj umyje nim głowę. Z tego co jest napisane na opakowaniu
          to na początku muszę spodziewać się wzmocnienia-natężenia objawów,
          a dopiero za jakiś czas poprawy. Kuracja ma przynieśc efekty do 3 tygodni.
          Zakupiłam ponadto jeszcze ampułki tej samej firmy więc kuraja nieziemska.
          Dobrze chociaż że zapach ładny ma ten szampon:)
    • Gość: Jaguś Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:38
      zadziałaj profesjonalnymi kosmetykami Kerestase. Linia:"tłuste, suche włosy,
      skóra głowy z łupieżem" poszukaj w Blue Pasaż opisów - można kupić w necie albo
      w salonach fryzjerskich.Oprócz zwalczenie łupieżu odżywisz i wyleczysz na długo
      skórę głowy.
      • Gość: wkurzona Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.ghnet.pl 19.01.06, 23:27
        Jagulka2, Jagula, Kasiula, Jaguś, Mega, Maca... Z niecierpliwością czekam na
        ciąg dalszy. A w BluePasaż na pewno nigdy niczego nie zamówię - skutecznie mnie
        zniechęciłaś.
        Przeczytaj wreszcie Netykietę i Regulamin Forum...
    • nataszka78 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 20.01.06, 00:29
      Gość portalu: majka napisał(a):

> jest go dużo, jest uciążliwy, suchy i nic nie pomaga, a nie mam jak iśc do
      > dermatologa. pomóżcie:(
      Witam:0 najlepszy jest Nizoral -cena troche zaskakuje ale moge zagwarantowac ze
      jest wart ceny :) pozdrawiam
    • mroofka2 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 21.01.06, 15:21

nizoral,nizoral,nizoral....
      • Gość: miiis Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:30
        ohooo, jezeli o łupież chodzi, to tylko może tutaj pomóc odżywka z ogórka
        kiszonego, mleka koziego(najlepiej z przed 12.04.2004), szczypty kminku, listka
        pokrzywy, oleju kujawskiego a na koniec przemyc włosy terpentyną
      • Gość: dwa_buciki Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:11
        Tyle że Nizoral straszliwie wysusza włosy i skórę głowy.
    • mroofka2 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 24.01.06, 11:35
      Ja tez właśnie zakupiłam szampon Farmed-oby przyniósł efekty....
    • jade.fox Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 24.01.06, 14:10
      Dla zainteresowanych:
      widziałam reklamę że teraz jest promocja w aptekach na Nizoral (w butelce i w
      saszetkach)
    • Gość: ankak Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:23
      www.farmona.pl/pl/farmed.html
    • mroofka2 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 29.01.06, 13:12
      No dobra uzyłam tego szamponu i tak jak było napisane
      mam natężone objawy:/ mam nadzieję, że to minie tak jak jest
      napisane.... będę wytrwała:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka