Gość: majka IP: 80.48.244.* 14.01.06, 13:58 jest go dużo, jest uciążliwy, suchy i nic nie pomaga, a nie mam jak iśc do dermatologa. pomóżcie:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag-ia Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 14.01.06, 18:03 Na suchy - Salicylol - oliwka salicylowa, 10 zł za butelkę w aptece. Działaj szybko, zanim łupież przerodzi się z tłusty. A jak ten drugi Cię dopadnie, to polecam szampon Polytar AF - bardzo skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jagula2 [...] 15.01.06, 22:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
evitka21 farmona FARMED 16.01.06, 15:25 farmona FARMED- kupiłam taki szampon swojemu mężowi,bo cierpi na nieustające problemy skóry głowy (łupież,zapalenia, łuszczenie sie skóry głowy itp.) Miał bardzo dobre opinie na KWC na wizażu.pl i postanowiłam spróbować. i to był strzał w 10!!!! i jest nie tylko świetny dla mojego męża (skórę głowy ma niemal w stanie idealnym),ale też dla mnie na przetłuszczanie.Moje włosy co prawda łupieżu nie widziały,ale lubią sie szybko przetłuszczać ,a ten szampon pomaga by nie było to za szybko i nie są po nim takie "tepe" jak to przy lecznioczych szamponach bywa i nie wysusza skóry głowy. Dodam jeszzce ze to jedyny specyfik,który sprawdził sie w przypadku problemów mojego męża,a wydaliśmy już setki złotych na różne apteczne (i nie tylko) specyfiki i szampony. polecam-300 ml 11-13 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:16 Do Evitki.A czy ten szampon używacie codziennie,czy raz na kilka dni.Chodzi mi o to czy nie wysusza skóry głowy.Sama stosowałam już tyle szamponów,chyba pół apteki,niestety poprawa tylko krótkotrwała-wciąż walczę z Łojotokowym Zapaleniem Skóry głowy. Dzięki Ania Odpowiedz Link Zgłoś
rupertgiles Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 16.01.06, 20:15 Ania, bo ŁZS nie zwalczysz na stałe. To się ma na zawsze, niestety :( Tzn. nawraca i nawraca, oszaleć można. Ja też jestem ciekawa tego Farmedu, nie widziałam tego w sklepach. Na razie używam Selsuna Blue, bo Nizoral przestał na mnie działać... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.23.rev.vline.pl 16.01.06, 20:16 Nizoral(mała buteleczka kosztuje ponad 20 zł), ale nie jest tani. Z tanich Biosulfo Ziaji (5-7 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.23.rev.vline.pl 16.01.06, 20:17 aha, nizoral-na łupież, biosulfo-na łupież i łojotok Odpowiedz Link Zgłoś
evitka21 do Ani 16.01.06, 21:02 Gość portalu: Ania napisał(a): > Do Evitki.A czy ten szampon używacie codziennie,czy raz na kilka dni.Chodzi mi > o to czy nie wysusza skóry głowy.Sama stosowałam już tyle szamponów,chyba pół > apteki,niestety poprawa tylko krótkotrwała-wciąż walczę z Łojotokowym > Zapaleniem Skóry głowy. > Dzięki Ania Tak Aniu uzywamy codziennie.Mój mąz tez miała swego czasu zdiagnozowane ŁZS i specyfiki i szampony przepisane przez dermatologa nie pomogły,a ten szampon jak pisałam owszem. Jesli chodzi o skórę ,to naszych absolutnie nie wysusza-na opakowaniu nawet jest napisane że pomaga przy łuszczeniu,działa antygrzybiczo itp.U mojego meza najbardziej widać że mu nie wysusza (a wręcz przeciwnie),bo jest prawie łysy- obcinam go na 1mm :-) Jak ja wcześniej uzywałam szamponów leczniczych na przetluszczanie,to właśnie miałam problem że wysuszały mi skóre głowy,a ten nie. I jak pisałam NIE robi podczas mycia takich "tepych" włosów (tak czystych że aż "piszczą",zawsze uzywam odzywki,ale to nie miłe wrażenie). Mój mąż używał wszystkich rodzajów nizoral,nizorelle,nixozin,kilka aptecznych dermatologicznych,head'n'shoulders i miał już dośc bo go wiecznie swedziało,szczypało,sypało sie całymi płatami. I w końcu żonka znalazła mu rozwiązanie (metodą prób i błędów :-)) Może i tobie pomoże :-) i jeszcze link do opinii o tym szamponie na wizażu (z foteczką) : www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1713df32bc8afb213fa020f03cc07796&cmd=details&itemid=6788 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do Ani IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.01.06, 22:38 gdzie można to kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.ka DERMOVATE IP: *.iweb.pl 16.01.06, 22:58 to jest na silny lupiez i lojotokowe zapalenie skóry-kosztuje 13.20 na recepta (bez 26 zl) POMAGA!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
evitka21 Re: do Ani 17.01.06, 14:14 Gość portalu: kasia napisał(a): > gdzie można to kupić w niektórych aptekach,drogeriach i w galeriach centrum. Trzeba pytac,bo faktycznie nie wszędzie jest dostepny (nawet bym powiedziała ,że kłopot czasem bywa z dostaniem) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:14 A czy jeżeli nie mam strasznego łupieżu, ale taki troszkę i swędzi mnie skóra głowy, jest podrażniona, to też mogę używać tego szamponu?? Tak jest napisane, że objawy mogą się nasilić na początku, czy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:12 A czy Dermovate jest sterydem,czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: 213.241.34.* 17.01.06, 23:06 dermovate to steryd. na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
milena147 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 17.01.06, 13:56 miałam ten sam problem co Ty. Probowalam wielu specyfików, ale nic mi nie pomagalo. Nawet Nizoral nie wyleczyl mojej glowy. Trzy lata temu kupilam szampon z Vichy do włosów z łupieżem. Sa dwa rodzaje-na lupiez mokry i suchy. Jestem z niego bardzo zadowolona. Jedno uzycie calkowicie wyleczylo moj problem. To znaczy myje nim wlosy raz na dwa-trzy tygodnie i nie mam ani śladu łupiezu. Jest bardzo wydajny-jedna butelka wystarcza na ok 8 miesiecy. Jedyny jego minus to dosyc wysoka cena ok 45 zl. Uwazam jednak ze naprawde warto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.system.szczecin.pl 17.01.06, 20:30 dla mnie pomogl selsun blue, jest w 2 rodzajach dla wlosow normalnych i przetluszczajcych sie. mialam straszny lupiez, swedzacy, takie platy, nawet ranki. pare razy umylam i juz po problemie, nie pojawia sie juz od prawie 4 miesiecy. wiec poleca:) Odpowiedz Link Zgłoś
pussycat_doll Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 17.01.06, 21:58 gdzie mozna kupic ten selsum blue? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boszzzzzzzzzzzzzzz Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:57 w aptece.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika FARMED??????????????????????????? ????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:58 A czy jeżeli nie mam strasznego łupieżu, ale taki troszkę i swędzi mnie skóra głowy, jest podrażniona, to też mogę używać tego szamponu?? Tak jest napisane, że objawy mogą się nasilić na początku, czy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
evitka21 Re: FARMED??????????????????????????? ??????????? 18.01.06, 18:22 ja w ogoóle nie mam łupieżu a używam bo mi służy po prostu (mam włosy przetłuszczajace sie,a on mi ich nie wysusza jak to z wieloma szamponami bywa) jeśli chodzi o nasilenie łupiezu i swędzenia to mój mąż tak własnie miał po pierwszym uzyciu i chciał przestać uzywać,ale mu powiedziałam że tak własnie jest napisane na opakowaniu i że to oznacza że "aktywne składniki zawarte w szamponie i działają". I na jego lupiez ,swędzenie i łuszczenie skóry (płatami!) pomogło-od drugiego uzycia ju miał ładną skórę głowy,nic nie piekło i sie juz nie sypało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: FARMED??????????????????????????? ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:12 Więc jak mnie nie piekło i nie szczypało, to znaczy, że "aktywne składniki zawarte w szamponie nie działają"???:) Szampon trochę za bardzo odtłuszcza włosy, ale jak się je naodżywkuje czymś, co pozostawia film ochronny i zastosuje jedwab- jest ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
evitka21 Re: FARMED??????????????????????????? ????????? 22.01.06, 09:59 Gość portalu: monika napisał(a): > Więc jak mnie nie piekło i nie szczypało, to znaczy, że "aktywne składniki > zawarte w szamponie nie działają"???:) nie.napisałam jak było w przypadku mojego męża-jest tam tak napisane pewnie żeby sie nie wystraszyć takich objawów. Mnie tez nic nie szczypało ani nie piekło Odpowiedz Link Zgłoś
hera.dnw Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 18.01.06, 19:01 polecam Nizoral - drogi, ale warto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:20 no dziewczyny dziekico za rady. zakupiłam juz ten szampon fermed zobaczymy czy przyniesie efekty. dam wam znać jak tylko spróbuję, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
evitka21 do majki 24.01.06, 11:08 Gość portalu: majka napisał(a): > no dziewczyny dziekico za rady. zakupiłam juz ten szampon fermed zobaczymy czy > przyniesie efekty. dam wam znać jak tylko spróbuję, pozdrawiam:) i co maju? jakie rezultaty po farmedzie? cos lepiej czy nie bardzo? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: do majki IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:32 Dzisiaj umyje nim głowę. Z tego co jest napisane na opakowaniu to na początku muszę spodziewać się wzmocnienia-natężenia objawów, a dopiero za jakiś czas poprawy. Kuracja ma przynieśc efekty do 3 tygodni. Zakupiłam ponadto jeszcze ampułki tej samej firmy więc kuraja nieziemska. Dobrze chociaż że zapach ładny ma ten szampon:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaguś Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:38 zadziałaj profesjonalnymi kosmetykami Kerestase. Linia:"tłuste, suche włosy, skóra głowy z łupieżem" poszukaj w Blue Pasaż opisów - można kupić w necie albo w salonach fryzjerskich.Oprócz zwalczenie łupieżu odżywisz i wyleczysz na długo skórę głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.ghnet.pl 19.01.06, 23:27 Jagulka2, Jagula, Kasiula, Jaguś, Mega, Maca... Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy. A w BluePasaż na pewno nigdy niczego nie zamówię - skutecznie mnie zniechęciłaś. Przeczytaj wreszcie Netykietę i Regulamin Forum... Odpowiedz Link Zgłoś
nataszka78 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 20.01.06, 00:29 Gość portalu: majka napisał(a): > jest go dużo, jest uciążliwy, suchy i nic nie pomaga, a nie mam jak iśc do > dermatologa. pomóżcie:( Witam:0 najlepszy jest Nizoral -cena troche zaskakuje ale moge zagwarantowac ze jest wart ceny :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 21.01.06, 15:21 nizoral,nizoral,nizoral.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miiis Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:30 ohooo, jezeli o łupież chodzi, to tylko może tutaj pomóc odżywka z ogórka kiszonego, mleka koziego(najlepiej z przed 12.04.2004), szczypty kminku, listka pokrzywy, oleju kujawskiego a na koniec przemyc włosy terpentyną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:11 Tyle że Nizoral straszliwie wysusza włosy i skórę głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 24.01.06, 11:35 Ja tez właśnie zakupiłam szampon Farmed-oby przyniósł efekty.... Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 24.01.06, 14:10 Dla zainteresowanych: widziałam reklamę że teraz jest promocja w aptekach na Nizoral (w butelce i w saszetkach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankak Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:23 www.farmona.pl/pl/farmed.html Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: CO NA ŁUPIEŻ?? POMÓZCIE:(:(:( 29.01.06, 13:12 No dobra uzyłam tego szamponu i tak jak było napisane mam natężone objawy:/ mam nadzieję, że to minie tak jak jest napisane.... będę wytrwała:) Odpowiedz Link Zgłoś