Dodaj do ulubionych

wit C - bardzo tłusta

17.01.06, 14:54
Pomysł z wit C na bużkę bardzo dobry, stosowałam na noc, ale ten specyfik
jest potwornie tłusty i nawet rano jeszcze miałam Klejącą buzię
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 15:09
      możesz sobie przygotować lżejsze serum na bazie Juvitu:
      www.biochemiaurody.com/DzialLab/serum-wit.c.htm
      tinyurl.com/ar5fz
      • mgielka83 Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 15:18
        a jeszcze lepiej kup w aptecekapsułki z wit. c firmy Synteza- wtedy serum nie
        jest tłuste wcale i mozna wieksze stęzenie zrobić, widziałam na Esentii 3!
        ampułki serum 10proc za wiecej niz 100 zł..
      • Gość: ewik Re: wit C - bardzo tłusta IP: 213.25.35.* 18.01.06, 14:20
        ja smaruję na noc skórę pod oczami niestety minus jest taki, że strasznie
        brudzi sie pościel. Stosuję kilka miesięcy i prawdę mówiąc nie zauważam jakichś
        większych plusów.
    • nisar Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 15:37
      Mam dwa pytania: te przepisy są dramatycznie skomplikowane (jakieś alkohole,
      cuda, skąd to wziąć, te buteleczki itd). Jakoś prościej nie można?
      I drugie pytanie, mam skórę mieszaną, starszawą nieco (35 lat). Dla kogo
      właściwie ta witamin C jest dobra? I na co?
      • Gość: luca3105 Re: wit C - bardzo tłusta IP: *.skranetcan.pl 17.01.06, 16:29
        Wit. C jest antyutleniaczem, czyli ogólnie rzecz biorąc zapobiega starzeniu się
        skóry. I o to chodzi, prawda? Mimo tłustości używam Cebionu (chyba mniej tłusty
        niż Juvid)- parę kropel na twarz zamiast kremu na noc, tak ze 2 - 3 razy w
        tygodniu. Rano i tak zmywam twarz. Ale ja mam jeszcze cere naczynkową,
        niestety.Pozdrawiam!
        • nisar Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 16:33
          Ja mam też cerę naczynkową, słonko. I dostaję szału od tego.
          Czyli co, kupić cebion i kropić na dziób? I tyle?
          • Gość: luca3105 Re: wit C - bardzo tłusta IP: *.skranetcan.pl 17.01.06, 16:51
            Spróbuj, co prawda super efektów w temacie naczynka ni zauważyłam, może to
            kwestia czasu, ale drobniutkie zmarszczki zniknęły. Nie wiem na 100% czy od
            Cebionu, czy od kremów, ale zawsze. W końcu za 10,- zł masz krem na noc, a tego
            za 60 zł starczy na dłużej. A propos dziś kupiłam z Bielendy krem na dzień pod
            makijaz nawilżający z serii kasztanowej (rano go ktoś polecał). Nie użyłam
            jeszce na twarz bo mam makijaż, ale ma niesamowicie zielony kolor i
            rozsmarowany na ręce trochę ją rozjaśnił! Niewiarygodne!Po konsystencji czuję,
            że na moja buzię pod makijaż będzie super. Zapłacilam całe 6,80 zl w Drogerii
            Natura. Polecam do spróbowania.
            • nisar Re: wit C - bardzo tłusta 18.01.06, 10:45
              Serii kasztanowej używam, ale spektakularnych efektów nie widzę.
              Natomiast użyłam wczoraj witaminy C w kropelkach. Na dziób. Dokropiłam kilka
              kropel witaminy E też w kropelkach. I... JEEEEE REWELACJA. Dziób gładziutki,
              napięty, lekko nawilżony. Resztę wysmarowałam na wierzch dłoni. Druga
              rewelacja. Polecam każdemu. Super specyfik jak na tę cenę.
              Tak sobie teraz myślę...
              A jakby tak rano, pod makijaż na te zapowiadane 20-to stopniowe mrozy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka