merlinek1 17.01.06, 14:54 Pomysł z wit C na bużkę bardzo dobry, stosowałam na noc, ale ten specyfik jest potwornie tłusty i nawet rano jeszcze miałam Klejącą buzię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 15:09 możesz sobie przygotować lżejsze serum na bazie Juvitu: www.biochemiaurody.com/DzialLab/serum-wit.c.htm tinyurl.com/ar5fz Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 15:18 a jeszcze lepiej kup w aptecekapsułki z wit. c firmy Synteza- wtedy serum nie jest tłuste wcale i mozna wieksze stęzenie zrobić, widziałam na Esentii 3! ampułki serum 10proc za wiecej niz 100 zł.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: wit C - bardzo tłusta IP: 213.25.35.* 18.01.06, 14:20 ja smaruję na noc skórę pod oczami niestety minus jest taki, że strasznie brudzi sie pościel. Stosuję kilka miesięcy i prawdę mówiąc nie zauważam jakichś większych plusów. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 15:37 Mam dwa pytania: te przepisy są dramatycznie skomplikowane (jakieś alkohole, cuda, skąd to wziąć, te buteleczki itd). Jakoś prościej nie można? I drugie pytanie, mam skórę mieszaną, starszawą nieco (35 lat). Dla kogo właściwie ta witamin C jest dobra? I na co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: wit C - bardzo tłusta IP: *.skranetcan.pl 17.01.06, 16:29 Wit. C jest antyutleniaczem, czyli ogólnie rzecz biorąc zapobiega starzeniu się skóry. I o to chodzi, prawda? Mimo tłustości używam Cebionu (chyba mniej tłusty niż Juvid)- parę kropel na twarz zamiast kremu na noc, tak ze 2 - 3 razy w tygodniu. Rano i tak zmywam twarz. Ale ja mam jeszcze cere naczynkową, niestety.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: wit C - bardzo tłusta 17.01.06, 16:33 Ja mam też cerę naczynkową, słonko. I dostaję szału od tego. Czyli co, kupić cebion i kropić na dziób? I tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: wit C - bardzo tłusta IP: *.skranetcan.pl 17.01.06, 16:51 Spróbuj, co prawda super efektów w temacie naczynka ni zauważyłam, może to kwestia czasu, ale drobniutkie zmarszczki zniknęły. Nie wiem na 100% czy od Cebionu, czy od kremów, ale zawsze. W końcu za 10,- zł masz krem na noc, a tego za 60 zł starczy na dłużej. A propos dziś kupiłam z Bielendy krem na dzień pod makijaz nawilżający z serii kasztanowej (rano go ktoś polecał). Nie użyłam jeszce na twarz bo mam makijaż, ale ma niesamowicie zielony kolor i rozsmarowany na ręce trochę ją rozjaśnił! Niewiarygodne!Po konsystencji czuję, że na moja buzię pod makijaż będzie super. Zapłacilam całe 6,80 zl w Drogerii Natura. Polecam do spróbowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: wit C - bardzo tłusta 18.01.06, 10:45 Serii kasztanowej używam, ale spektakularnych efektów nie widzę. Natomiast użyłam wczoraj witaminy C w kropelkach. Na dziób. Dokropiłam kilka kropel witaminy E też w kropelkach. I... JEEEEE REWELACJA. Dziób gładziutki, napięty, lekko nawilżony. Resztę wysmarowałam na wierzch dłoni. Druga rewelacja. Polecam każdemu. Super specyfik jak na tę cenę. Tak sobie teraz myślę... A jakby tak rano, pod makijaż na te zapowiadane 20-to stopniowe mrozy? Odpowiedz Link Zgłoś