bzzzk 20.01.06, 14:49 czego używacie do twarzy w taką pogodę jak dziś? ja w desperacji nabyłam zwykły drogeryjny krem, ale może znalazłoby się coś tłustego i ochronnego z naturalnych, bądź półnaturalnych? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgielka83 Re: krem na mróz 20.01.06, 14:57 ten Hauschkowy spf20 jest wystarczająco ochronny:) Ja jak gdzie indziej napisałam odpuszczam naturalnośc w kwestii filtrów (svr dobrze chroni) a dobrze nałożony filtr przed zimnem ochroni i to jak:) a jesli chodzi o tłuste kremy bez spf to zaden problem z naturalnych-rosencreme dr H, ten pigwowy położony razem z olejkiem mogłby się sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: krem na mróz 20.01.06, 14:59 odpowiednia ilość olejku dr. hauschka też się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: krem na mróz 20.01.06, 15:05 własnie pisałam, zmieszany z tym pigwowym kremem chroni lepiej, coś podobnego sugerują na stronie drH Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: krem na mróz 01.02.06, 11:37 mgielka83 napisała: > własnie pisałam, zmieszany z tym pigwowym kremem chroni lepiej, coś podobnego > sugerują na stronie drH zmieszany z różanym też się świetnie sprawdza, i coś takiego piszą na ulotce (olejku albo kremu, nie pamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
deanna1 Re: krem na mróz 20.01.06, 18:44 teoretycznie można by użyć karite jeżeli komuś zapach nie przeszkadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: krem na mróz 20.01.06, 19:27 tylko ze zanim karite się rozsmaruje na twarzy to się ponaciąga skórę we wszystkie strony... Ale a basen się sprawdzał, i na basen i na mróz (jak jest ciemno) myślę ok jest Bubchen Haut Balsam, w ogóle nie zawiera wody, poza tym oblędnie pachnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
deanna1 Re: krem na mróz 20.01.06, 19:51 mgielka83 napisała: > tylko ze zanim karite się rozsmaruje na twarzy to się ponaciąga skórę we > wszystkie strony... jeżeli się dobrze rozetrze w łapkach to robi się smarowne Odpowiedz Link Zgłoś
viryddi Re: krem na mróz 20.01.06, 23:00 Polecam nagietkowy krem na wiatr i niepogodę Weledy. To krem dla dzieci, ale ja używam z powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
brroger Re: krem na mróz 21.01.06, 10:10 ja uzywam wszelakich kremow na noc, sa bardziej tluste Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: krem na mróz 21.01.06, 11:02 dzięki za odpowiedzi:) teraz moje kolejne pytania;)- ile kosztuje krem Weledy? bo z Hauschką to jest tak, że na razie mnie nie stać, jestem w dołku finansowym i szukam czegoś niedrogiego raczej... tak powiedzmy max. do 30zł. czy któryś z podanych przez Was kremów spełnił by to kryterium? masło karite mam, ale zapachu nie mogę znieść...;) zrobiłam sobie z jego użyciem sztyft do ust, na małej powierzchni to jeszcze, ale żeby na całą twarz... ale w sumie spróbuję, czemu nie:) a, i takie mam pytanie do Mgiełki- czy ten krem babydream, który pamiętam, że masz, jest tłusty? może nadałby się w takim celu? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: krem na mróz 21.01.06, 11:49 raczej się nie nada, za lekki, predzej kup Bubchenka:) Odpowiedz Link Zgłoś
ashine Re: krem na mróz 21.01.06, 18:34 Mam teraz krem brzozowy Sylveco, świetny na mrozik. www.sylveco.pl/index.php?file=2&lan=p Tłuściutki jest i dobrze chroni. Razem z przesyłką 30 zł, 50ml. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: krem na mróz 21.01.06, 19:51 wygląda fajnie, a skład INCI? na stronie nie podano emulgatora, czyli skład jest niepełny. Odpowiedz Link Zgłoś
kej_dzej Re: krem na mróz 22.01.06, 20:57 Mozna kupic jeszcze Wind&Wetter cream Bubchena(11-12zł) ale według mnie jest za mało tłusty... Ja używam 2 warstw :) Hauschki 22spf i na to masło karite (które jest bezzapachowe ...) Odpowiedz Link Zgłoś
melba_piszczykowa Re: krem na mróz 26.01.06, 16:03 a ja uzywam masci ochronnej z wit.A, takiej z apteki :) Odpowiedz Link Zgłoś