Gość: klamka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 09:09 cos czytalam na forum ze w sumie jest niezdrowy ale czy naprawde czasem mozna poslodzic nim herbate i nie przytyc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: claro Re: czy od slodzika sie tyje ? IP: *.tuwien.ac.at 21.01.06, 10:35 jak czasem poslodzisz miodem , albo cukrem to tez nie przytyjesz.slodziki sa bardzo niezdrowe, szkodza watrobie , a poza tym powoduja , ze ma sie nieodparta chec zjedzenia czegos slodkiego.slodzenie slodzikiem praktykowalam z dobry rok, teraz przerzucilam sie na miod ,nawet kawe nim slodze. milego dnia claro Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: czy od slodzika sie tyje ? 21.01.06, 10:53 Tak zgadzam się.Poza nieodpartą chęcia zjedzenia potem czegoś innego poranna kawa wcale nie budzi(bo cukier też jest pobudzający)a te słodziki mają ohydny smak. Lepiej wogóle nie słodzić a tylko czasem posłodzić cukrem albo miodem niż słodzikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: czy od slodzika sie tyje ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 11:21 polecam brązowy cukier. Ale taki prawdziwy, melasowy, o mocnym aromacie. Zawiera dużo mikroelementów i świetnie podkreśla smak kawy. A i kalorii ma mniej niż biały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumbala Re: czy od slodzika sie tyje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:34 Juz jakis czas takiego cukru szukam- gdzie go kupic? Jaka jest orientacyjna cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: czy od slodzika sie tyje ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 14:15 w wielu supermarketach już jest, a na pewno w delikatesach. Ceny różne. Najtańszy jaki widziałam (chyba firmy Diamant, polski w kazdym razie) kosztował ok. 5zł za 500g. Ale widziałam tez takie importowane za 15zł/500g, więc zalezy jak trafisz. W Warszawie w delikatesach BOMI są na pewno różne brązowe cukry, jak też melasa w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: czy od slodzika sie tyje ? IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 13:59 Nic ci się nie stanie, jeżeli co jakiś czas posłodzisz herbatę słodzikiem. Ważne, żeby nie przesadzać. Ja używałam słodzików przez ok. pół roku. Najpierw zastąpiłam cukier słodzikiem, a potem zrezygnowałam także ze słodzika. Łatwo poszło! Spróbuj, zdziwisz się, jak dobrze smakuje niesłodzona herbata. Natomiast kawy bez cukru wypić nie potrafię. Więc zrezygnowałam z kawy w ogóle. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniii Re: czy od slodzika sie tyje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:56 jezeli chodzi o słodzik to nie wiem ale wiem że od słoika (czekolady, smalcu itp) to da sie przytyc Odpowiedz Link Zgłoś