IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:32
Bardzo prosze o pomoc, sama nie wiem juz co mam z tym zrobic... . Chodzi o
moje nogi. Otorz przez dlugi czas uzywalam depilatora (ok 3 lat). Jak to po
depilatorze wlosy troszke wrastaly, ale z czasem, zaczelo ich wrastac coraz
wiecej i wiecej, tak ze zrobily mi sie na nogach okropne czerwone plamki, w
ktorych kryja sie wrosniete wlosy. Nie wiem jak je usunac, a wydaje mi sie,
ze wciaz ich przybywa, mimo ze nie uzywam juz depilatora od ok. 2-3 miesiecy.
Nie mozna ich usunac inaczej jak tylko poprzez wycisniecie (wtedy razem ze
zwinietym wlosem wychodzi biala "otoczka" - wyglada to jak cos w rodzaju
zaskorniaka), a i po wyciskaniu zostaja brzydkie blizny, ktore tez nie chca
zchodzic... . Nie wiem juz co robic, wstyd takie nogi gdziekolwiek pokazac.
Prosze pomozcie, moze jest na to jakas masc, jakis sposob... moze ktoras z
was tez miala taki problem.

Pozdrawiam serdecznie i prosze o podpowiedzi jak sie z tym uporac.

ps. jesli taki temat byl juz poruszany na tym lub innym forum i sa w nim
odpowiedzi to poprosze o przekierowanie/linka.
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: nogi... IP: *.chello.pl 22.01.06, 14:48
      Polecam dermatologa. Nie miałam nigdy takiego problemu, ale koleżanki tata jest
      dermatologiem i podobno ma sporo pacjentek z takimi problemami. Powodzenia
      • madeofstars Re: nogi... 22.01.06, 15:00
        tez tak uwazam idz najlepiej do dermatologa a w pryszlosci lepiej wyrzuc
        depilator,ja stosuje kremy i jest dobrze,kiedys golilam ze trzy razy depilatorem
        ale jak zaczely odrastac i przy gesiej skorce tak dziwnie ciagnac to dziekuje
        zostane przy kremie.
    • Gość: niezadowolona Re: nogi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:49
      Ja juz depilatora nie uzywam, a dermatolog powiedzial mi ze mam poprostu nic
      nie robic, z tym ze to nicnierobienie nie pomaga w ogole... . Ale dzieki w
      kazdym razie.
    • Gość: zołza Re: nogi... IP: *.skranetcan.pl 22.01.06, 18:27
      Nie wiem czy to Ci pomoże,ja depilatora używam o wielu lat, włosy już się mocno
      osłabiły i nie odrastają zbyt szybko, ale i tak depiluję raz w tygodniu.Włoski
      wrastają mi sporadycznie (1- 2 najwyżej)bo zawsze, ale to zawsze po depilacji
      robię peeling, od kilku miesięcy kawowy (mocno ściera).
    • Gość: pingie Re: nogi... IP: *.orange.pl 22.01.06, 18:34
      Mialam to samo! Nogi cale kropkowane bliznami i dlugie spodnie i spodnice
      latem :/ Koshhhhmar...
      Zacznij od bezwzglednego odstawienia depilatora - kremy i maszynki nie sa takie
      zle. Do tego regularny peeling nog i porzadne nawilzanie. Po roku nie ma prawie
      sladu :)))
    • morelka4 Re: nogi... 22.01.06, 19:42
      Znam ten bol. Tez kiedys mialam ostre zapalenie meszkow przywlosowych a moje
      nogi wygladaly koszmarnie. Udalo mi sie to jednak wyleczyc. Idz do dobrego
      dermatologa, bo ten ktory mowi zeby nic nie robic to zwykly konowal. Niestety
      tych nie brakuje. Sama bylam chyba u trzech zanim znalazlam tego ktory umial
      wyleczyc mi skore. Ja dostalam jakis antybiotyk, potem rozne mazidla (najpierw
      wysuszajace, potem zluszczajace, na koniec cos na rozjasnienie) i po stanach
      zapalnych nie bylo sladu. Leczenie trwalo ok 2 miesiecy.

Jesli masz sklonnosc do wrastajacych wlosow a przy tym skore wrazliwa niestety
      nie pomoga ani regularne peelingi, ani nawilzanie, dlatego na przyszlosc
      pozegnaj sie z depilatorem i z woskiem. Ja myslalam, ze po wosku bedzie lepiej,
      tymczasem znow doprowadzilam w ten sposob nogi do masakry:/ Bierze sie to stad,
      ze po depilacji (depilatotem albo woskiem) wlosy staja sie slabsze i jesli maja
      tendencje do skrecania to rosna w roznych kierunkach i czesto nie przebijaja
      sie przez skore. Wrastaja i robia sie stany zapalne.
      • Gość: niezadowolona Re: nogi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:07
        Morelka4 bardzo ci dziekuje! Jutro bede dzwonic po dermatologach i mam nadzieje
        ze trafie do dobrego. Mam dokladnie to co napisalas - nie dosc ze wrastaja to
        jeszcze kreca sie pod skora. Mam jeszcze tylko jedno pytanie - nie pamietasz
        moze nazwy antybiotyku jaki ci ten lekarz zapisal? I czy byl to zwykly
        dermatolog czy dermatolog - kosmetolog?
        Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje, podnioslas mnie na duchu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka