Gość: aga 24 IP: *.viknet.pl 24.01.06, 14:25 mam pytanie jakie sa sprawdzone i dobre kosmetyki do mycia do twrzy. Chodzi mi o zele lub ostatnio modne pianki. Mozecie cos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jade.fox Re: co do twarzy 24.01.06, 17:47 Moim zdaniem nie trzeba wydawać kupy forsy aby mieć dobry kosmetyk do mycia twarzy, szkoda mi 80 zł na mydło Clinique skoro jest ono zwykłym wysuszającym mydłem! tylko zauważyłam to już po zakupie :-( Oszczędzam na produktach do demakijażu i inwestuje te pieniądze w porządny krem. POlecam ci łagodne żele Erisa, np. zielony Lirene, Pharmaceris, Dax Cosmetics żel do cery wrażliwej, żel z algami Dr Schellera, żel ziołowy Fitomed. Z aptecznych LRP Toleriane lub Physiogel. Z pianek lubię antyrodnikowa piankę Citrobiotic Idea 25. Obecnie uzywam żelu Calma z Ziai, dobry i niedrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: co do twarzy 24.01.06, 19:38 Tak zgadzam się co do mydła clinique. Zużyłam już dużo żeli do mycia twarzy i musze powiedzieć, że jakoś drastycznie się one nie różnią.Nivea, garnier, neutrogena są baardzo podobne.Tzn różnia się imho konsystencja i zapachem.Działanie takie samo-myją, zmywają makijaż ale bez kremu potem sie nie obędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvira Re: co do twarzy IP: 213.255.236.* 24.01.06, 22:14 A co powiecie o Sensibio H2o BioDermy lub Phisiogelu?Tez nie roznia sie od zwyklego Nivea czy Garnier?A moze jest to tylko roznica w cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: co do twarzy 24.01.06, 22:30 Oczywiście że się różnią! to są specjalistyczne preparaty do oczyszczania skóry alergicznej, atopowej, bardzo wrażliwej, nie zawierają agresywnych środków myjacych, mydła, konserwantów, barwników i środków zapachowych, itp. Nie trzeba nawet ich zmywać wodą. Myslę że wyższa cena jest tu uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
bobrong Re: co do twarzy 24.01.06, 23:36 co do tego ze physiogel nadaje się do skóry atopowej to się nie zgodzę. Mam skórę atopową i alergiczną - i niestety się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: co do twarzy 24.01.06, 23:44 Ja mam tylko wrażliwą, nie atopową, piszę tylko to co wyczytałam z ulotki, widocznie Physiogel jest dobry dla każdej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: co do twarzy 25.01.06, 14:47 miało być: Physiogel NIE jest dobry dla każdej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: co do twarzy IP: *.chello.pl 24.01.06, 23:58 absolutnie nie polecam H2O Biodermy, miałam po nim skórę tak ściągniętą, że aż mnie bolała :-< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: co do twarzy IP: *.server.ntli.net 24.01.06, 22:50 a ja polece moze drozszy,ale dla mnie CUDO na 100% tzn CLARINS PURYFYING GEL,+ krem na noc tez Clarins... kiedys mialam problemy ze skora..ale od ok 3 miesiecy uzywam tylo tych produtkow.+czasami przed okresem acederm miejscowo.skora zmienila koloryt,staje sie ladniutka gladka i przebarwienia sie rozjasniaja:) polecam wole wydac 200 zl ,,i miec na kilka miesiecy pozradny i skuteczny kosmetyk niz kupic (jak bywalo kiedys) jakis lipny zel do twarzy ktory tylko wzmozy wyskakiwanie niemilych niespodzianek. Nie Warto wydawac 3 razy w roku na zel 20 zl jesli mozna kupic za 80 jeden,ale skuteczny!!! jestem mega zadowolona:)) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: co do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 23:08 polecam vichy ,żel-pianka,taka w niebieskiej tubce,purete thermal. Odpowiedz Link Zgłoś
alexf1 Re: co do twarzy 25.01.06, 08:46 Zgadzam się, że Physiogel nie nadaje się dla każej cery,ja mam suchą , naczynkową i wrażliwą i powodował dodatkowe wysuszenie skóry. A co myślicie o LRP Toleriane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: co do twarzy IP: 213.255.236.* 25.01.06, 14:44 Mam LZS ktory bedzie dla mnie lepszy-Physiogel czy Sensibio H20 Biodermy? Odpowiedz Link Zgłoś
hynde Clarins 25.01.06, 10:37 Ja do Clarinsa nie mam zaufania, bo nie podaja pelnych skladow kosmetykow. Odpowiedz Link Zgłoś