Dodaj do ulubionych

jeansy-kobiece kształty

IP: *.it-net.pl 31.01.06, 20:11
hej Kobietki! zwracam się z prosba o namiary firm/modeli spodni jeansowych na
kobiecą figurkę:wąska w tali, szersze bioderka, ładnie odstająca pupa i...
umięśnione łydeczki. Wszystko niby w normie ale... mam tylko jedną pare
jeansów a chciałabym bardzo to zmienić. Dodam ze tą jedną i tak MUSIAŁAM
zwężać w pasie.
Na codzien chodze w stroju oficjalno-biurowy: spodnie na kancik tu problemu
nie mam bo po prostu szyje spodnie.
Z zazdrościa patrzę na dziewczyny w jeansach...ale moje KAZDORAZOWE mierzenie
spodni konczy sie płaczem w domu: odstajace w pasie, OBCISŁE w udach i czasem
też w łydeczkach.
Nie należę do 'chudzin' ale mój rozmiar to 38/40...
Będę wdzięczna za namiary na odpowiedni-KOBIECY fason/firmę
BUZIAKI!
Obserwuj wątek
    • Gość: renii [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • landrynka8 Re: jeansy-kobiece kształty 31.01.06, 20:21
      Levi's 533
    • Gość: ja Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:24
      Lee Cooper ma biodrówki, które maja baaaardzo kobiecą linię:)
    • Gość: Anastazja P. Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.widzew.net / *.widzew.net 31.01.06, 20:27
      Czesc
      ja zazwyczaj kupuje w big starze. Maja wszystko. Tylko czasem trzeba zamowic i
      umowic sie z jakims milym kolega na randke. W lodzi na piotrkowskiej polecam..
      Caluski
    • jade.fox Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 00:26
      Polecam Levisy lub Lee, fasonów i numerów nie pamiętam, ale w sklepie pomogą ci
      dobrać.
    • Gość: lee Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.range81-159.btcentralplus.com 01.02.06, 01:25
      jest taki fason Lee z miejscem na tylek, waski pas , biodrowki.Polecam, jak
      masz odstajacy tylek i szczupla talie bedziesz wygladac super! Ale nistety
      blizej okreslic nie moge
    • cheesey [...] 01.02.06, 07:31
      • vuvu2 Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 09:49
        Ktoś tu ma ciężki dzień - ale to chyba nie powód, żeby się na kims odgrywać, co?
        A w spodniach to się na ogół ma coś innego niż gust :)
      • oneka Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 10:20
        Nieprymitywusko a co to znaczy "mieć gust w spodniach"?
        • Gość: Kasia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:25
        • edavenpo Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 10:28

Diesel Ronhar lub Cherone (szcz. jesli masz problem w lydce bo oba modele to
          klasyczny bootcut) Diesel ma do siebie to ze ma bardzo dobrze wyprofilowany
          fason, szczegolnie na pupie wiec powinny ci ktores podpasowac.
          • edavenpo Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 10:30

Sprobuj jeszcze model Hush - ten ma taki charakterystycze zapiecie w pasie ktore
            dobrze pasuje dziewczynom z waska talia.
            • hopik Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 10:58
              big star extra low - fantastyczny krój, podkreśla uda, biodrówki, szersze
              nogawki w łydkach, po prostu bomba, mam już drugą parę i na tym nie
              poprzestanę. a mam taki rozmiar jak ty 38/40. wszyscy pytają co to za spodnie.
              cena ok. 210 zł.
    • setorika Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 11:28
      1. krok
      poszukaj firmowego sklepu: lee, wrangler, levis
      2. krok
      porozmawiaj z ekspedientkami - jesli są fachowcami, nie zrobią durnych min i nie
      zbyją Cię pierwszym lepszym modelem, wmawiając, że wyglądasz dobrze.
      Ja też miałam problem ze spodniami, i w końcu trafiłam na sklep i dziewczynę,
      która jest w stanie poświęcić mi godzinę, aby dopasować konkretny i bardzo
      dobrze leżący model. Nawet jesli coś mi nie pasuje - mówi taktrownie wprost.

I zobacz jeszcze w ramówce TVN Style na program "Musisz to Mieć".
      Był taki odcinek, w którym stylistka omawiała zasady doboru jeansów do sylwetki.
      Ale to tylko rady. A spodnie trzeba wybrać w praktyce, na spokojnie i poświęcić
      za pierwszym razem sporo czasu.
      Za drugim będzie łatwiej, bo już będziesz znała te symbole z metki W,L i wtedy
      będziesz przebierać w kolorach tylko.
      Powodzenia!
      • Gość: ja Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.net.pl / *.net.pl 01.02.06, 11:38
        nie pisze sie jeansy tylko dzinsy,wielka pracownica biurowa nie zna ortografi???
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.02.06, 11:45
          Przeciez to nie ortografia, dzinsy to spolszczona pisownia jeansow.
          • oneka Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 11:50
            tylko na forum ortografia obowiązuje przestrzeganie zasad poprawnej pisowni?
            o tym, że to spolszczenie, to przecież każdy wie, no chyba, że to forum
            etymologia...
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.02.06, 11:57
              To w ktorym miejscu slowa "jeansy" jest blad ortograficzny, ze sie tak
              czepiacie?
          • Gość: Nessie Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 15:33
            No i przede wszystkim nie pisze się "dzinsy" tylko "dżinsy", jeżeli już ktoś się
            koniecznie chce upierać przy spolszczonej pisowni... :P
        • Gość: asiek_asiekowaty a'propos: pisze sie ORTOGRAFII, a nie ortografi IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.02.06, 11:59
          Najpierw sama zapoznaj sie ze slownikiem, zanim zaczniesz kogos NIESLUSZNIE
          krytykowac.
        • setorika Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 13:04
          aha, znowu ktoś urządza polowanie na mnie???
          Biję się w piersi za te "jeansy".
          • setorika Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 13:06
            i nie jestem pracownicą biurową, masz nieaktualne informacje
        • Gość: Kasia Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.02.06, 15:19
          Tak??!! To skoro dżinsy, a nie jeansy, to może koka-kola, i czipsy?buhahahaha!!!
          • Gość: ja Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:23
            i co cie tak bawi? spójrz lepiej w lustro...
      • Gość: Kasia Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.02.06, 15:16
        Mamy chyba podobne sylwetki... Ja np. w tzw. "rurkach" wygladam jak wieloryb,
        choć jestem szczupła. To wszystko przez te proporcje - talia - biodra - uda.
        Ostatnio kupilam, zrezygnowana poszukiwaniami w tzw. markowych sklepach jeansy
        biodrówki firmy Crown za 99 PLN (w jednym z domów handlowych w sklepie z
        ubraniami typu O'rsay). Są super, wiele osób mówi, że fajnie wyglądam.
        Biodrówki, na dole lekko rozszerzane. polecam!
        • Gość: Kasia Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.02.06, 15:18
          Ta Kasia, której wiadomość usunięto to nie ja. Cóż, takie imię....
          • Gość: ja Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:25
            ...i taki rozumek...
            • setorika do: "ja" 03.02.06, 21:59
              Zostaw Kasie w spokoju, bo ja zawsze piszę zalogowana.
              • Gość: ja Re: do: "ja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:10
                i co z tego?

co mnie obchodzi, jak piszesz?:)
                • setorika Re: do: "ja" 04.02.06, 10:23
                  bo najpierw pijesz do mnie, a potem do Kasi, to chyba sam/a nie wiesz do kogo :))
                  • Gość: ja Re: do: "ja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:39
                    spójrz na IP, zanim się zaczniesz mądrzyć...
    • Gość: aga Re: jeansy-kobiece kształty IP: 212.182.126.* 01.02.06, 15:26
      Firma Big Star- model Ekstra Low(czy jakos tak sie pisze)-mam taka sama jak ty
      sylwetke, tylko nosze rozmiar 27/32, a tak normalnie to 36, wiec naleze raczej
      do szczuplych osob, ale mam ten sam problem- duza roznica miedzy talia a
      biodrami i okragle uda- ten model lezy na mnie swietnie.Lewisow nie polecam.Z
      Warnglerow i Lee nie bardzo wiem co mogloby nam pasowac, ale oni maja dosc
      szeroka oferte, wiec warto byloby sprobowac poszukac zcegos fajnego.
      Jakies jeszcze propozycje??Chetnie poczytam:)
      Pozdrawiam!
      • zoe28 Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 15:32
        Polecam Lee, model Leola ale tylko dla osób, które nie mają problemu z grubszymi
        udami, bo ten model posiada poziome wytarcia na udach. Polecam też wczesniej
        wymienione Levi's Eve, fajnie eksponują sylwetke.
      • children_of_the_evolution Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 15:35
        Tak. Lee Cooper faktycznie ma doskonałe biodrówki dla psób z "pupcia";) Ja
        jestem szczupła, ale mam ponad 30cm różnicy między talią o biodrami, a te
        spodnie genialnie leżą na moim zadku:)

Trudniej je dostać niż np. Levisy, ale warto. Kosztują ok. 210-260zł. Trzeba
        zapytać o biodrówki tego typu, bo nie pamiętam niestety, jaki to był model (tam
        są jakieś cyfrowe oznaczenia...)
    • jagienkaa Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 15:30
      ja długo szukałam za idealnymi jeansami o ostatnio znalazłam GAP "Long and
      Lean" - optycznie wyszczuplają, bardzo ładnie leżą.
      • edavenpo Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 15:36
        jagienkaa napisała:

> ja długo szukałam za idealnymi jeansami o ostatnio znalazłam GAP "Long and
        > Lean" - optycznie wyszczuplają, bardzo ładnie leżą.
        __

Jaga, dobrze mowisz ale w Polsce Gapa nie ma niestety ;-(
        • jagienkaa Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 15:54
          nawet w Warszawce nie mają?
          PS pierwszą parę kupiłam w sklepie, ale już drugą na Ebayu, a trzecią
          przywiozła mi siostra ze Stanów - ale trzeba znać rozmiar. Kocham te dżinsy! (a
          najbardziej to że jestem w nich rozmai 8UK to jakiś cud )
          • edavenpo Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 16:04
            nawet w Warszawce nie mają?
            __

Nie, i o ile sie orientuja to nue ma go na kontynencie w ogole, tylko w UK.
            • jagienkaa Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 16:08
              www.gap.com/customerService/storeLocator.do
              We Francji i UK mają a potem to w Japonii, US i Kanadzie. Pomysł na biznes?!:)
              • edavenpo Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 16:21
                Powiem Ci ze pomysl to nieglupi tylko nie wiem na jakiej zasadzie Gap dziala -
                siec czy franchise? gap ma duze rozmiary a na forum moda co chwila ktos pyta o
                ladne ubrania w wiekszych rozmiarach wiec popyt na pewno jest ;-)
                • Gość: loop Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:15
                  po polsku to się franczyza nazywa
                  • edavenpo Re: jeansy-kobiece kształty 01.02.06, 17:36

Dzieki za podpowiedz, nie znalam tego slowa. Ciekawe slowo ta 'franczyza'.
                    Zauwazylam z kolei ze uzywany jest tez 'franchising'w takiej wlasnie
                    niespolszczonej wersji.
      • Gość: sosia Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.crowley.pl 03.02.06, 03:22
        ja też mam GAPy i tez je uwielbiam. leżą świetnie. tylko szkoda, że w polsce nie
        kupię następnej pary:(
      • Gość: ja Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:26

szuka się CZEGOŚ, a nie ZA CZYMŚ...

• Gość: aaaaa Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:35

No możet byt', szto ana iz Rasiji i iszczet za czem-to...
    • Gość: latifa Hej SHE! A gdzie sobie szyjesz spodnie do pracy!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 19:11
      Jeśli to nie tajemnica handlowa:))))
    • Gość: Hurdala :(((( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 19:15
      Ja też noszę 38/40 i nie kupiłam dżinsów od 10 lat, chociaż bardzo bym chciała -
      bo w każdych odstaje mi pupa .......

Zazdroszczę samooceny, buuuu:((((((((

• Gość: zoe Hardula... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:21
        a czego Ty się kochana wstydzisz ? odstającej pupy ? przeciez to nasz atut :-)
    • Gość: aga Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:45
      Dziewczyny nie popadajmy w paranoje- rozmiar 38-40 nie jest naprawde duzy!!!Skad
      sie bierze to przekonani, ze TYLKO w rozmiarze 34-36 mozna wygladac
      dobrze??kiedy w koncu skonczy ta glupia moda na chude i zabiedzone modelki, z
      ktorych wiekszosc dziewczyn bierze przyklad....Sama nosze 36 i wiem, ile mnie
      dojscie do tego rozmiaru kosztowalo, zabralo mi to kilka dobrych lat wyrzeczen i
      kompleksow!Dla glupiej kretynskiej mody...
      Sorki, musialam to powiedziec.
      • Gość: turzyca jeansy-kobiece kształty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:07
        polceam firme IVETT. Dzinsy sa dosc tanie (pare ktora mam na sobie kupilam za 70
        zl) wytrzymale, swietnie leza. A kilka osob pytalo sie, czy schudlam, po tym jak
        je zaczelam nosic - bardzo dobrze ukladaja cialo.
        Teoretycznie maja wszystkie rozmiary, takze bardzo wysokie (np odpowiednik 46),
        ale w warszawskim sklepie przy Pulawskiej (bodajze Orion, albo okolice) bywaja
        braki w ofercie.
    • children_of_the_evolution Re: jeansy-kobiece kształty 03.02.06, 21:35
      Trzeba kliknąć na modele Ic 59. Wszystkie mają ten sam krój. Najlepiej go widać
      na tym ostatnim zdjęciu- jolly welt, czy coś takiego;) Wbrew pozorom na dole są
      rozszerzone minimalnie. Uwielbiam te dżinsy. Przed nimi też w żadnych nie
      chodziłam. Teraz mam tylko takie:)

www.leecooper.pl/damska.html
      • Gość: aga Re: jeansy-kobiece kształty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:03
        Children, ale one maja raczej wysoki stan,moim zdaniem w takich zawsze wyglada
        sie grubiej, ja najczesciej kupuje biodrowki...te wysokie powiekszaja optycznie
        tylek;)
        • children_of_the_evolution Re: jeansy-kobiece kształty 03.02.06, 23:16
          No nie powiedziałabym.... One sięgają poniżej tych "wgłębień" na dole pleców;)
          Tzn. mi zaczynają się wraz z pupą, właśnie są to typowe biodrówki. No przyznam-
          że ja mam taką "napakowaną" pupę i ona jest dość umięśniona i okrągła już od
          góry, ale inne spodnie też tam sie zaczynają.

Warto przymierzyć- może się nadadzą. I są ładne i dobrej jakości, przynajmniej
          ja jestem z nich bardzo zadowolona. Wiesz- te zdjęcia są takie dziwne. Tam one w
          ogóle wyglądająna jakieś dzwony. Ale takie nie są:)
        • setorika Re: jeansy-kobiece kształty 05.02.06, 19:47
          ok, zwracam honor ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka