Dodaj do ulubionych

Podkład maybelline w musie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:49
czy w piance, wiecie, o który chodzi? No wlaśnie, naszło mnie na zmiany,
chociaż uwielbiam city matt, który aktualnie posiadam. Warto zmienić na ten
maybelline? Macie porównanie?
Obserwuj wątek
    • n_nicky Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 14:54
      Dream Matte Mousse? Jedyny podkład, który nie powoduje u mnie efektu maski:)
      Jest świetny, ale trochę wysusza skórę, no i trochę mało wydajny...
      • Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:02
        mam dość tłustą cerę, więc o to się akurat nie martwię... A masz porównanie z
        Citi matt?
        • n_nicky Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 17:06
          Niestety nie mam porównania z City matt, z jednego powodu-będąc w perfumerii
          przy stoisku Maybelline'a, pierwszym podkładem, który wzięłam do ręki był Dream
          Matte i tak mi podpasował, że nawet nie porównywałam go już z innymi;)
    • Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:02
      Porownaj opinie na Wizaż.pl - oba podklady maja duzo recenzji.
      • Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:14
        Tak, już przeglądałam. Chciałabym jednak uzyskać opinię kogoś, kto stsował
        obydwa i ma porównanie: jak sie ma jeden do drugiego. Problem z wizażem jest
        taki, że namietnie recenzują tam osoby, ktore kupują produkt nieodpowiedni do
        swoich potrzeb i potem go totalnie krytykują.
        • zoe28 Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 15:16
          Święta racja. Nie sugerowałabym się absolutnie opiniami z wizażu.
          • Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:32
            Ekhm.. sama zrecenzowalam tam prawie 120 kosmetykow.. :) No ale ok, nie chcecie
            czytac, to nie :)
            • Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:34
              To nie dotyczy wszystkich, oczywiście:) Ale tylko niektóre zdradzają sie w
              recenzjach, ze "ten ekstra tłusty krem to zwykły badziew! moja tłusta cera
              okropnie się po nim świeciła!" Skąd mam wiedzieć, czy recenzentka uzyła kremu
              odpowiedniego do swojej cery czy nie? Tu można dopytać.
              Ale sama też czytuję wizaż.
              • Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:44
                Wiem, jo-asiunka, rozumiem.
                Niestety, nie moge Ci teraz pomoc, bo nie uzywalam City Matt, a DDM mialam pare
                probek i powiem Ci, ze jesli mialabym teraz kupic podklad, to bylby to wlasnie
                DDM. Mam 29 lat i cere mieszana, bardzo przetluszczajaca sie w strefie T i
                musik byl dla niej bardzo ok. Ladnie, miekko sie rozprowadza i daje mile,
                pudrowe wykonczenie. A powiem Ci, ze w nastepnym katalogu Avonu bedzie podobny
                mus, tylko w wiekszej pojemnosci (25ml) i za 25 zl. :)
                • Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:49
                  O, dzięki za konkrety:)
                  • Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:56
                    Piszac DDM mialam na mysli oczywiscie DMM :)))
              • justa_79 Re: Podkład maybelline w musie 02.02.06, 10:05
                hmmm na Wizażu jest profil użytkownika, w którym wpisuje się rodzaj cery,
                włosów, wiek itp. trzeba kliknąć na nick recenzentki.
    • gatta13 Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 17:16
      Zużyłam dwa opakowania dream matte i był rewelacyjny. Czytając opinie na forum skusiłam się na City Matt i bardzo żałuję. Świecę się już po dwóch godzinach, a ten zapach... koszmar.
    • gocha221 porównanie musu i City 01.02.06, 17:25
      hej, ja miałam oba te podkłady, tzn. city matt mam dalej.
      Zaletą musu jest wybor odcieni, wiekszy i lepszy niz city.Ja najjasniejszy city
      musze mieszac i rozjasniac, rezygnuje z niego, bo wychodzi za drogo i zabiera
      cenny czas:-)
      Mus jest drozszy, ma małą pojemnośc ale dosc wydajny.Tak smao zreszta jak City.
      Raczej dla tłustych cer, mi uwidacznial suche partie twarzy. City tez matuje ale
      nie podraznia i nie wysusza policzków. To plus dla City.
      City tez lepiej kryję, mus robi to raczej słabo, raczej tylko matuje, wyrównuje
      koloryt.
      Gdyby nie kiepskie kolory, to byłabym fanka City a tak to szukam dalej.
      Mus Maybelline mnie jednak nie zachwycił, jeśli jednak masz tłusta cere,ale bez
      większych "niespodzianek", to może Ci służyć.
      • Gość: jo-asiunka Re: porównanie musu i City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:08
        Dziękuję bardzo, o to mi chodziło:)
        No to chyba pozostane przy citi matt, bo jednak naturalny odcień ładnie stapia
        sie z moją skórą, chociaż zwykle używałam odcienie bardzo jasnych. W sumie nie
        ma chyba wad ten podkład.
        Czy to w ogóle możliwe?!
    • Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 01.02.06, 19:33
      Właśnie kończę DMM i póki co jestem bardzo zadowolona z tego podkładu.
      W planach mam zamiar wytestować City Matt, bo tyle się o nim pisze i tyle jest
      zachwytów, że najpierw go wypróbuję, bo nie chcę wydac kasy na bubla. Juz mam
      obiecną próbkę CM, tylko musze po nią iść.

Do DMM nie mam większych uwag.
      Kryje średnio, ale ja nie mam tragicznie problemowej cery. Coś tam mi wyskoczy
      czasami...
      Matuję dobrze, na pewno na kilka godzin-mam mieszaną cerę.
      Świetnie się rozprowadza, daję ładne matowo-aksamitne wykończenie na twarzy.
      NIE robi maski.
      Minusem może być słaba paleta kolorów. Ja mam kolor Fwan i jest dla mnie
      bledziocha nr 1, bardzo dobrym kolorem. ;)
      TRzyma się dość długo i nie spływa z twarzy jak inne FreshMaty z Maybelline.

Generalnie polecam ci dmm. ;) Jak wypróbuje CM to dam znac. :)
      • pozycja77 Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 22:13
        zgadzam sie : minus to mała paleta kolorów, ale miło sie nakłada ten kosmetyk,
        duzo lepiej niz o płynnej konsystencji... polecam jesli odnajdziesz swój
        kolorek :)
        • Gość: Kika Roz maybelline w musie IP: *.Red-81-38-47.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 00:50
          Witajcie :) ja mam pytanko troche odbiegajace,ale mniej wiecej w tym temacie...
          otoz dzisiaj w sklepie zobaczylam roz maybelline w musie :) wyprobowalam go
          tylko na reku,ale konsystencja mi sie bardzo podobala... mysle ze nie robi plam
          i bardzo rownomiernie sie naklada ,poniewaz ma taka sama aksamitna konsystencje
          jak puder w musie. Napisalam ze tak sadze poniewaz na buzi jeszcze nie
          probowalam. Ciekawa jestem czy jest on moze juz w Polsce i czy ktoras z Was go
          stosowala? Ja uzwyawalam wczesniej pudru w musie i byl ok, poza tym tylko ,ze
          jak mialam przesuszone jakies partie twarzy to niestety to podkreslal. Bardzo
          ciekawa jestem jak na dluzsza mete zachowuje sie ten roz... Niestety nie ma
          polskiej strony maybelline wiec znalazlam go na amerykanskiej,zeby wiadomo bylo
          o co mi biega ;) jesli ktoras miala z nim stycznosc,chetnie wyslucham opinii :)
          przymierzalam sie do kupna rozu L´Oreala,ale teraz juz sama nie wiem czy sie na
          tego nie skusze ;)
          Pozdrawiam
        • Gość: Kika Re: Podkład maybelline w musie IP: *.Red-81-38-47.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 00:51
          no tak z tego wszystkiego nie wkleilam linku ;)
          www.maybelline.com/whatsnew/newproduct.aspx?prodID=251
          • Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 02.02.06, 23:03
            A Ty w Polskich sklepach widziałaś róż w musie?? Myslałam, że jeszcze go u nas
            w Polsce nie ma.

Ja mam róż w musie Maybellina. Dostałam go z Ameryki. ;)

Róż jest bardzo delikatny, nadaję policzkom ładny kolor, stnowany, żaden tam
            agresywny! Choć na stronie www kolor wygląda dość ostro. ;) Przynajmniej odcień
            który ja mam <peach satin>
            Róż ma w sobie takie mikroskopijne drobineczki, które ładnie rozświetlają
            policzki, ale żaden tam brokat czy coś równie paskudnego :p
            Utrzymuję się nawet, nawet.. Nie ściera się za bardzo.
            Ja nie mam suchych policzków to i nie zauważyłam, aby mi coś brzydko
            eksponował/podkreslał...
            Jest wyyyydajny, ja go do śmierci nie zużyję, a biodac pod uwagę, że mam
            jeszcze 3 inne róze to już w ogóle dramat. ;)
            Łatwo się go aplikuję, najlepiej palcem rozmazać go na kościach policzkowych. :p

Osobiście polecam, bo jest naprawdę delikatny i daję ładny i subtelny efekt na
            policzkach. Poza tym dobry jest dla osób które dopiero rozpoczynają/rozpoczęły
            swoją przygodę z różowaniem policzków.

A dziś skombinowałam sobie próbkę City Mata i jutro będę go testować. :)
            Ciekawa jestem jak wypadnie w porównaniu z DMM. Zdam relację, ja nie zapomnę. ;)

Pozdr. :*
            • Gość: Kika Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.Red-81-38-45.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 23:31
              Nie, nie w Polsce. Mieszkam w Hiszpanii i wlasnie ciekawa bylam czy w PL juz
              jest i czy ktoras z Was juz miala okazje go wyprobowac. Dziekuje bardzo za
              dolkadny opis :))) Jutro chyba go sobie kupie,a co tam ;) zawsze to cos
              innego.. Sama tez mam kilka innych w tym 2 Bourjois,ktore chyba do konca zycia
              sie nie skoncza,a juz mi sie znudzily odcienie...a mam chec na jakas
              odmiane,jak do tego dodam odmienna konsystencje, to juz bedzie pelnia
              szczescia ;)
              • Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 02.02.06, 23:41
                A Hiszpania... To wiele wyjaśnia. ;)

Kupuj blush w musie bo fajny jest, powinnaś być moim zdaniem zadowlona.
                A ja Ci się znudzi to go oddasz jakiejś znienawidzonej koleżance. :p A co tam
                nie cno ona się pomęczy. :D

POzd.
                • Gość: Kika Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.Red-81-38-45.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 23:54
                  Kim tak zrobie ;-) z tym ze jak mi sie znudzi odcien,a sam roz bedzie dobry to
                  oddam go ulubionej kolezance ;))))
                  w sklepie widzialam chyba 5 odcieni i jak zwykle wiem, ze bede miala problem z
                  decyzja ktory...ale co do samego rozu...coz NAMOWILAS MNIE! ;-)
                  Pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 02.02.06, 23:59
                    >>> coz NAMOWILAS MNIE! ;-)

Liczę na to, że jak Ci się nie spodoba to nie będziesz sklinać mnie do 7
                    pokolenia. :D

Pozdrawiam. :)
    • Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 06.02.06, 00:07
      Własnie mam już CM i moge na razie o nim tyle napisać, że ma lekką konsystencję
      i że nie pokrywa niedoskonałości. Owszem stara się, ale nie idzię mu to zbyt
      dobrze... Pod tym względem DMM wygrywa, bo można go nałożyć więcej i jest
      niezły efekt, a nie ma maski na twarzy. ;)

CM nałozyłam na krem matujący trzyma się na twarzy o 16 aż do tej godz. [00:02]
      buzia jest powoli przetłuszczona.
      CM daję ładne wykończenie na buzi, wygląda lekko, nie robi maski, może nawet
      trochę rozświetla cerę [???]
      Cm wadą może być dla tych co mają problemową/trądzikową cerę, bo ja wspomniałam
      wyżej może [i chyba] nie będzie pokrywał jakiś wyprysków "wulkanów". Raczej do
      dorbniejszych rzeczy na buzi.

Na razie tyle będę dalej testować Cm i napiszę jak się sprawa ma. ;)

Pozdr.
    • sutraserca Re: Podkład maybelline w musie 06.02.06, 13:42
      jak podkład, to tylko RIMMEL - LASTING FINISH!!! cały dzień się trzyma, zero
      śladów na ubraniach, jego i moich:) naprawde polecam!!!
      • majeczkaa Re: Podkład maybelline w musie 07.02.06, 20:10
        a dla mnie ten podkład był kiepski na dodatek trafiłam w jakiś zółty kolor. :(
        Nie polubiłam go....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka