Gość: jo-asiunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:49 czy w piance, wiecie, o który chodzi? No wlaśnie, naszło mnie na zmiany, chociaż uwielbiam city matt, który aktualnie posiadam. Warto zmienić na ten maybelline? Macie porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n_nicky Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 14:54 Dream Matte Mousse? Jedyny podkład, który nie powoduje u mnie efektu maski:) Jest świetny, ale trochę wysusza skórę, no i trochę mało wydajny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:02 mam dość tłustą cerę, więc o to się akurat nie martwię... A masz porównanie z Citi matt? Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 17:06 Niestety nie mam porównania z City matt, z jednego powodu-będąc w perfumerii przy stoisku Maybelline'a, pierwszym podkładem, który wzięłam do ręki był Dream Matte i tak mi podpasował, że nawet nie porównywałam go już z innymi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:02 Porownaj opinie na Wizaż.pl - oba podklady maja duzo recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:14 Tak, już przeglądałam. Chciałabym jednak uzyskać opinię kogoś, kto stsował obydwa i ma porównanie: jak sie ma jeden do drugiego. Problem z wizażem jest taki, że namietnie recenzują tam osoby, ktore kupują produkt nieodpowiedni do swoich potrzeb i potem go totalnie krytykują. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 15:16 Święta racja. Nie sugerowałabym się absolutnie opiniami z wizażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:32 Ekhm.. sama zrecenzowalam tam prawie 120 kosmetykow.. :) No ale ok, nie chcecie czytac, to nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:34 To nie dotyczy wszystkich, oczywiście:) Ale tylko niektóre zdradzają sie w recenzjach, ze "ten ekstra tłusty krem to zwykły badziew! moja tłusta cera okropnie się po nim świeciła!" Skąd mam wiedzieć, czy recenzentka uzyła kremu odpowiedniego do swojej cery czy nie? Tu można dopytać. Ale sama też czytuję wizaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:44 Wiem, jo-asiunka, rozumiem. Niestety, nie moge Ci teraz pomoc, bo nie uzywalam City Matt, a DDM mialam pare probek i powiem Ci, ze jesli mialabym teraz kupic podklad, to bylby to wlasnie DDM. Mam 29 lat i cere mieszana, bardzo przetluszczajaca sie w strefie T i musik byl dla niej bardzo ok. Ladnie, miekko sie rozprowadza i daje mile, pudrowe wykonczenie. A powiem Ci, ze w nastepnym katalogu Avonu bedzie podobny mus, tylko w wiekszej pojemnosci (25ml) i za 25 zl. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: Podkład maybelline w musie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:49 O, dzięki za konkrety:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Podkład maybelline w musie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 15:56 Piszac DDM mialam na mysli oczywiscie DMM :))) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Podkład maybelline w musie 02.02.06, 10:05 hmmm na Wizażu jest profil użytkownika, w którym wpisuje się rodzaj cery, włosów, wiek itp. trzeba kliknąć na nick recenzentki. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 17:16 Zużyłam dwa opakowania dream matte i był rewelacyjny. Czytając opinie na forum skusiłam się na City Matt i bardzo żałuję. Świecę się już po dwóch godzinach, a ten zapach... koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 porównanie musu i City 01.02.06, 17:25 hej, ja miałam oba te podkłady, tzn. city matt mam dalej. Zaletą musu jest wybor odcieni, wiekszy i lepszy niz city.Ja najjasniejszy city musze mieszac i rozjasniac, rezygnuje z niego, bo wychodzi za drogo i zabiera cenny czas:-) Mus jest drozszy, ma małą pojemnośc ale dosc wydajny.Tak smao zreszta jak City. Raczej dla tłustych cer, mi uwidacznial suche partie twarzy. City tez matuje ale nie podraznia i nie wysusza policzków. To plus dla City. City tez lepiej kryję, mus robi to raczej słabo, raczej tylko matuje, wyrównuje koloryt. Gdyby nie kiepskie kolory, to byłabym fanka City a tak to szukam dalej. Mus Maybelline mnie jednak nie zachwycił, jeśli jednak masz tłusta cere,ale bez większych "niespodzianek", to może Ci służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: porównanie musu i City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:08 Dziękuję bardzo, o to mi chodziło:) No to chyba pozostane przy citi matt, bo jednak naturalny odcień ładnie stapia sie z moją skórą, chociaż zwykle używałam odcienie bardzo jasnych. W sumie nie ma chyba wad ten podkład. Czy to w ogóle możliwe?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 01.02.06, 19:33 Właśnie kończę DMM i póki co jestem bardzo zadowolona z tego podkładu. W planach mam zamiar wytestować City Matt, bo tyle się o nim pisze i tyle jest zachwytów, że najpierw go wypróbuję, bo nie chcę wydac kasy na bubla. Juz mam obiecną próbkę CM, tylko musze po nią iść. Do DMM nie mam większych uwag. Kryje średnio, ale ja nie mam tragicznie problemowej cery. Coś tam mi wyskoczy czasami... Matuję dobrze, na pewno na kilka godzin-mam mieszaną cerę. Świetnie się rozprowadza, daję ładne matowo-aksamitne wykończenie na twarzy. NIE robi maski. Minusem może być słaba paleta kolorów. Ja mam kolor Fwan i jest dla mnie bledziocha nr 1, bardzo dobrym kolorem. ;) TRzyma się dość długo i nie spływa z twarzy jak inne FreshMaty z Maybelline. Generalnie polecam ci dmm. ;) Jak wypróbuje CM to dam znac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozycja77 Re: Podkład maybelline w musie 01.02.06, 22:13 zgadzam sie : minus to mała paleta kolorów, ale miło sie nakłada ten kosmetyk, duzo lepiej niz o płynnej konsystencji... polecam jesli odnajdziesz swój kolorek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Roz maybelline w musie IP: *.Red-81-38-47.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 00:50 Witajcie :) ja mam pytanko troche odbiegajace,ale mniej wiecej w tym temacie... otoz dzisiaj w sklepie zobaczylam roz maybelline w musie :) wyprobowalam go tylko na reku,ale konsystencja mi sie bardzo podobala... mysle ze nie robi plam i bardzo rownomiernie sie naklada ,poniewaz ma taka sama aksamitna konsystencje jak puder w musie. Napisalam ze tak sadze poniewaz na buzi jeszcze nie probowalam. Ciekawa jestem czy jest on moze juz w Polsce i czy ktoras z Was go stosowala? Ja uzwyawalam wczesniej pudru w musie i byl ok, poza tym tylko ,ze jak mialam przesuszone jakies partie twarzy to niestety to podkreslal. Bardzo ciekawa jestem jak na dluzsza mete zachowuje sie ten roz... Niestety nie ma polskiej strony maybelline wiec znalazlam go na amerykanskiej,zeby wiadomo bylo o co mi biega ;) jesli ktoras miala z nim stycznosc,chetnie wyslucham opinii :) przymierzalam sie do kupna rozu L´Oreala,ale teraz juz sama nie wiem czy sie na tego nie skusze ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Podkład maybelline w musie IP: *.Red-81-38-47.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 00:51 no tak z tego wszystkiego nie wkleilam linku ;) www.maybelline.com/whatsnew/newproduct.aspx?prodID=251 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 02.02.06, 23:03 A Ty w Polskich sklepach widziałaś róż w musie?? Myslałam, że jeszcze go u nas w Polsce nie ma. Ja mam róż w musie Maybellina. Dostałam go z Ameryki. ;) Róż jest bardzo delikatny, nadaję policzkom ładny kolor, stnowany, żaden tam agresywny! Choć na stronie www kolor wygląda dość ostro. ;) Przynajmniej odcień który ja mam <peach satin> Róż ma w sobie takie mikroskopijne drobineczki, które ładnie rozświetlają policzki, ale żaden tam brokat czy coś równie paskudnego :p Utrzymuję się nawet, nawet.. Nie ściera się za bardzo. Ja nie mam suchych policzków to i nie zauważyłam, aby mi coś brzydko eksponował/podkreslał... Jest wyyyydajny, ja go do śmierci nie zużyję, a biodac pod uwagę, że mam jeszcze 3 inne róze to już w ogóle dramat. ;) Łatwo się go aplikuję, najlepiej palcem rozmazać go na kościach policzkowych. :p Osobiście polecam, bo jest naprawdę delikatny i daję ładny i subtelny efekt na policzkach. Poza tym dobry jest dla osób które dopiero rozpoczynają/rozpoczęły swoją przygodę z różowaniem policzków. A dziś skombinowałam sobie próbkę City Mata i jutro będę go testować. :) Ciekawa jestem jak wypadnie w porównaniu z DMM. Zdam relację, ja nie zapomnę. ;) Pozdr. :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.Red-81-38-45.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 23:31 Nie, nie w Polsce. Mieszkam w Hiszpanii i wlasnie ciekawa bylam czy w PL juz jest i czy ktoras z Was juz miala okazje go wyprobowac. Dziekuje bardzo za dolkadny opis :))) Jutro chyba go sobie kupie,a co tam ;) zawsze to cos innego.. Sama tez mam kilka innych w tym 2 Bourjois,ktore chyba do konca zycia sie nie skoncza,a juz mi sie znudzily odcienie...a mam chec na jakas odmiane,jak do tego dodam odmienna konsystencje, to juz bedzie pelnia szczescia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 02.02.06, 23:41 A Hiszpania... To wiele wyjaśnia. ;) Kupuj blush w musie bo fajny jest, powinnaś być moim zdaniem zadowlona. A ja Ci się znudzi to go oddasz jakiejś znienawidzonej koleżance. :p A co tam nie cno ona się pomęczy. :D POzd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.Red-81-38-45.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.06, 23:54 Kim tak zrobie ;-) z tym ze jak mi sie znudzi odcien,a sam roz bedzie dobry to oddam go ulubionej kolezance ;)))) w sklepie widzialam chyba 5 odcieni i jak zwykle wiem, ze bede miala problem z decyzja ktory...ale co do samego rozu...coz NAMOWILAS MNIE! ;-) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie i róż w musie. IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 02.02.06, 23:59 >>> coz NAMOWILAS MNIE! ;-) Liczę na to, że jak Ci się nie spodoba to nie będziesz sklinać mnie do 7 pokolenia. :D Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Podkład maybelline w musie IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 06.02.06, 00:07 Własnie mam już CM i moge na razie o nim tyle napisać, że ma lekką konsystencję i że nie pokrywa niedoskonałości. Owszem stara się, ale nie idzię mu to zbyt dobrze... Pod tym względem DMM wygrywa, bo można go nałożyć więcej i jest niezły efekt, a nie ma maski na twarzy. ;) CM nałozyłam na krem matujący trzyma się na twarzy o 16 aż do tej godz. [00:02] buzia jest powoli przetłuszczona. CM daję ładne wykończenie na buzi, wygląda lekko, nie robi maski, może nawet trochę rozświetla cerę [???] Cm wadą może być dla tych co mają problemową/trądzikową cerę, bo ja wspomniałam wyżej może [i chyba] nie będzie pokrywał jakiś wyprysków "wulkanów". Raczej do dorbniejszych rzeczy na buzi. Na razie tyle będę dalej testować Cm i napiszę jak się sprawa ma. ;) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sutraserca Re: Podkład maybelline w musie 06.02.06, 13:42 jak podkład, to tylko RIMMEL - LASTING FINISH!!! cały dzień się trzyma, zero śladów na ubraniach, jego i moich:) naprawde polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majeczkaa Re: Podkład maybelline w musie 07.02.06, 20:10 a dla mnie ten podkład był kiepski na dodatek trafiłam w jakiś zółty kolor. :( Nie polubiłam go.... Odpowiedz Link Zgłoś