Dodaj do ulubionych

nadmierne owłosienie

IP: *.csk.pl 02.02.06, 22:13
mam z tym duży problem- szególnie jeśli chodzi o okolice brodawek sutkowych,
wcześniej było mało włoskó wyrywałakm je penseta i teraz jest ich dużó więcej
i są ochydne, to jest koszmarnie nieestetyczne, proszę o jakies rady, na
rękach te włosy też pięknie nie wyglądasja no i ten meszek nad wargą-
stosowałam plastry z woskiem - meszek miał sie zmniejszyć ale tylko się
wzmocnił
Obserwuj wątek
    • portretkobiety Re: nadmierne owłosienie 02.02.06, 22:55
      Nie można wyrywać włosków wokół brodawek sutkowych. Jeżeli uważasz je za mało
      estetyczne, najpierw należy je przyciąć, a potem zastosuj krem depilacyjny do
      skóry wrażliwej, a najlepiej takiego samego kremu jak do depilacji owłosienia na
      twarzy.

--
      Portret Kobiety
      • Gość: z problemem Re: nadmierne owłosienie IP: *.csk.pl 03.02.06, 14:52
        a czy sa jeszcze jakieś sposoby????
        • Gość: izalui24 Re: nadmierne owłosienie IP: *.kappa.com.pl 03.02.06, 15:07
          Są inne sposoby, wybierz się do kosmetyczki,on Ci doradzi. Jest takizabieg
          (zapomniałam jak sie nazywa)polegający na wkłuwaniu igły pod napięciem-prąd
          niszczy cebulki. Przeprowadzać mogą ten zabieg tylko kosmetyczki (nie
          eksperymentj w domu), nie jest zbyt drogi, zależy od ilości włosków, pare razy
          trzeba go powtórzyć. Boli troszeczkę ale da sie wytrzymać. Inna metoda -laser.
          • jade.fox Re: nadmierne owłosienie 04.02.06, 00:18
            Sorry ale się uśmiałam z twojego postu!!!! :-D
            jak mozna w domu eksperymentować z wkłuwaniem igły pod napięciem !!!
            no chyba że ktoś jest sado-masochistą
            • Gość: a Re: nadmierne owłosienie IP: *.rzeszow.mm.pl 04.02.06, 10:14
              Właśnie pisze że nie domu!!!
              • sylwiozja Re: nadmierne owłosienie 04.02.06, 10:19
                a ja radziłabym Ci pójść do jakiegoś oświeconego ginekologa albo specjalisty od
                hormonów, bo masz ewidentnie zaburzenia hormonalne.
                • Gość: :P Re: nadmierne owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:55
                  jesteś lekarzem? nie podoba mi się pewność z jaką mówisz o EWIDENTYCH
                  zaburzeniach hormonalnych. z tego co ja wiem to, to co opisuje autorka postu
                  może nie wiązać się z żadnymi problemami zdrowotnymi - wiele kobiet, zwłaszcza
                  brunetek, tak po prostu ma.
    • beemka5 Re: nadmierne owłosienie 04.02.06, 14:17
      a ja ci proponuje wejsc na formu o hirsutyzmie!!!!!!!!Tam jest co poczytac!!
      wpisz w wyszukiwarce :hirsutyzm
      • ewelinasss Re: nadmierne owłosienie 04.02.06, 17:23
        Ale wy puste jesteście. Pare włosków nie świadczy jeszcze o chorobie! Poza tym
        mozna je wyrywać pęsętą, nie wiem skąd bierzecie takie rewelacje, że niby nie
        można. Cóż za zaściankowość w myśleniu.
        • Gość: gosc Re: nadmierne owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 09:59
          a skad wiesz ze pare???? co????
    • silwen Re: nadmierne owłosienie 06.02.06, 10:16
      mam problem bardzo podobny,a na dodatek okropne podrażnienia po każdej
      depilacji. u mnie takie rozwiązania jak kremy w ogóle się nie sprawdzają, a
      wyrywania też mam już dosyć. wydaje mi się że najlepiej trochę zaoszczędzić i
      zainwestować w laser.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka