Dodaj do ulubionych

Jak malujecie oczy?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:49
zawsze moje brązowy malowałam na ciemno i nie wyobrażałam sobie aby to
zmienić...po prostu jak wiedziałam że mam kreske i brązowy cień to czułam sie
o wiele lepiej niż jakbym oczy wymalowała jasnym cieniem...nie wiem czemu ale
teraz...zaczęłam coraz częściej doceniać jasne, pastelowe cienie...a wy jak
malujecie wasze brązowe oczka ?;-)
Obserwuj wątek
    • saga1985 Re: Jak malujecie oczy? 07.02.06, 18:15
      Najwięcej mam cieni brązowych w różnych odcieniach, teraz skłaniam się ku
      fioletowo - bordowych. Kreska brązowa na dole (na górze nie potrafię), a na
      większe wyjścia czarna. Nie umiem się malować jasnymi cieniami, bo ich po
      prostu nie widzę na powiece :) wolę się umalować tylko tuszem (ostatnio w
      kolorze burgundu) niż jasnymi cieniami. Natomiast w ogóle nie pasują mi cienie
      zielone, różowe. Błękitnych jeszcze nie próbowałam :) A i jeszcze mam parę
      szarych :)
      • Gość: samira Re: Jak malujecie oczy? IP: *.bb.online.no 10.02.06, 23:47
        napoczatku malowalam oczy czarna kretka ale teraz maluje tylko czarnym cieniem
      • chocolate20 Re: Jak malujecie oczy? 12.02.06, 11:45
        ja maluje kreske u gory i uzywam tuszu i tyle. a co robic by cienie ie zbieraly
        sie w zalamniach powieki??
    • 18_lipcowa tylko tusz 07.02.06, 18:35
      nie wyobrażam sobie więcej nakładać na twarz i oczy
      niczym tapetę
      • Gość: Gosia Re: tylko tusz IP: *.stargard.mm.pl 07.02.06, 18:39
        Ja mam oczy zielone w złote mazajki :)
        Na codzień tylko czarny tusz plus lekki cień (połyskujący). Zdarza się, że
        czasem zrobię sobie czarną kreskę na górnej powiece i lekko na dolnej, ale
        bardzo żadko. Mój chłopak zauważył, że kredki używam jedynie kilka dni przed i w
        czasie okresu :) Dziwne, ale jednak prawdziwe :)
        • Gość: boszzzzzzzzzzzzzzz Re: tylko tusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:11
          chyba RZadko........
      • annika_vik Re: tylko tusz 08.02.06, 00:10
        Ha! dobrze ci mówić, jeżeli masz wyrazistą urodę!
        Całe dorosłe życie używałam tylko kredki (rozmazanej) i tuszu, teraz zamiast
        kredki stosuję ciemny cień.
        Kiedy mam tylko tusz ludzie się mnie pytają czy jestem chora :)))
        • Gość: luca3105 Re: tylko tusz IP: 62.40.80.* 08.02.06, 08:17
          Przepraszam, że nie na temat. Anniko, życie pilotów baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo
          za Tobą tęskni! Nie masz ochoty na ciąg dalszy? Jeśli nie, to trudno, bardzo
          dziękujemy za już!
          A w temacie - mam oczy szaroniebieskie, cienie brąz, beż, lawednowy, kremowy.
          • annika_vik Re: tylko tusz 08.02.06, 14:54
            Pewnie że mam ochotę, ale czekam na nowe anegdotki! Włożyłam w ten wątek
            pilockie doświadczenia moje, moich kolegów i ich kolegów oraz cały
            wielojęzyczny internet! Jak się coś pokaże, natychmiast dopiszę!
            • Gość: luca3105 Re: tylko tusz IP: *.skranetcan.pl 08.02.06, 16:13
              Dzięki, będziem czekać cierpliwie.Pozdrowionka!
      • Gość: alicja Re: tylko tusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:13
        No jeżeli nakładasz na siebie pół tubki jakiegos syfu i cztery tony różu (który
        ostatnio kupowałaś w swojej mieścinie, był tu taki wątek) to się nie dziwię...

Aa skoro uzywasz różu, to chyba jednak nie tylko tusz.......
        • Gość: alicja Re: tylko tusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:34
          No i chyba jednak inne kosmetyki też:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=36246963&a=36264641
          (puder)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=35309332&a=35377981
          (i tutaj puder)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=36343335&v=2&s=0
          (podkład)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=35736321&a=35741665
          (tutaj znowu podkład)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=35003829&a=35015527
          ( tutaj nawet dwa...)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=36402611&a=36403212
          (farby do włosów)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=36297433&a=36303352
          (tutaj mówisz, że chodzisz wyrywać krzaki z brwii do kosmetyczki)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=36209397&a=36210665
          ( a tutaj, że nogdy u kosmetyczki nie byłaś)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=35722368&a=35723861
          (a tutaj rzeczony róż)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=34577241&a=34744633
          ( a tutaj wątek, gdzie zwracsz się do kogoś- fdziecko, idź sobie obejrzyj do
          sklepu... a jak sama się pytasz, jakie róże możesz sobie kupić i jakie firmy w
          twoim miasteczku mają taki odcień, to wszystko cacy...)

Już nie będę nic wklejać. Tylko denerwuje mnie to, że na każdy temat piszesz coś
          innego. I że masz wyjątkowo podwójne standardy. Uważam, że jesteś wyjątkowo
          podłą, złośliwą i zarozumiałą baba, która miewa swoje humory ( i wtedy się wcale
          nie maluje na przykład, bo tak się jej dzisiaj wydało, że to jest fajne...) W
          dodatku rozsławiasz swoją "urodę", momo tego, że w zasadzie połowa forum
          widziała twoje zdjęcia i nie bardzo było się czym zachwycać. Jak na mój gust
          powinnaś zrzucić jakieś 10 kg, żeby zaliczać się chociaż do szczupłych...
          • 18_lipcowa Re: tylko tusz 08.02.06, 16:13
            Jezuuuu
            Tak kochana, uzywam innych kosmetyków ale mowa była o oczach. Na oczy używam
            tylko tuszu. Chcialo Ci się?

U kosmetyczki nie bylam nigdy na zabiegach np. skóry czy innych takich - brwi
            reguluję dwa razy w miesiacu.

>
            > Już nie będę nic wklejać.

No coś Ty, tak mało....

Tylko denerwuje mnie to, że na każdy temat piszesz
            > dodatku rozsławiasz swoją "urodę", momo tego, że w zasadzie połowa forum
            > widziała twoje zdjęcia i nie bardzo było się czym zachwycać. Jak na mój gust
            > powinnaś zrzucić jakieś 10 kg, żeby zaliczać się chociaż do szczupłych...

Taaaaaaa znowu to samo.
            Widzialaś mnie kiedyś oprócz jednego zdjęcia? Nie.
            To wszystko wyjasnia.
            • Gość: alicja Re: tylko tusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:32
              >nie wyobrażam sobie więcej nakładać na twarz i oczy
              niczym tapetę

No więc piszesz, że na twarz i na oczy. Jak mówiłam jest to kwestia podwójnych
              standardów:/ Z jednej strony uważasz, że nie należy się pytać o coś na forum i
              wyśmiewasz innych, z drugiej pytasz o to samo... Poza tym po co piszesz w ątku,
              gdzie dziewczyny malujące oczy wymieniają się spostrzeżeniami o tym, że ty tego
              nie robisz, bo i tak jesteś piękna:/ Masz jakieś kompleksy??? Skoro nie malujesz
              oczu cieniami, to nie rozumiem, po co wypowiadasz się na ich temat. I jeszcze
              dodajesz, że jesteś supernaturalna i nie wyobrażasz sobie nakładać tapety na
              oczy i twarz. A na innym wątku piszesz, że pudełko pudru starcza ci na pół
              roku:/ W moim odczuciu, to jednak nieźle się tapetujesz, bo mi puder starcza na
              ponad rok przy codziennym, dwukrotnym używaniu....

Pragnę jeszcze zauważyć, że nikt nie wchodzi na twoje wątki o farbach do włosów
              specjalnie po to, żeby napisać, że farbowanie włosów, zwłaszcza na czarno jest
              okropne. Moim zdaniem wypudrowana twarz i czarne włosy daja razem mało
              estetyczny efekt, mówiąc nad wyraz eufemistycznie.

I widziałam cię na kilku zdjęciach, między innymi z jakimś facetem, który był
              chudszy od ciebie....
              • 18_lipcowa Re: tylko tusz 08.02.06, 16:41
                Poza tym po co piszesz w ątku,
                > gdzie dziewczyny malujące oczy wymieniają się spostrzeżeniami o tym, że ty
                tego
                > nie robisz, bo i tak jesteś piękna:/ Masz jakieś kompleksy???

Melduję że absolutnie - Żadnych.

Skoro nie malujes
                > z
                > oczu cieniami, to nie rozumiem, po co wypowiadasz się na ich temat.

To że nie maluję nie znaczy że nie znam się na tym. Oczywiście że się
                kiedykolwiek malowałam, maluję się cieniami kilka razy do roku na specjalne
                okazje i znam kilka firm ktore moglabym polecić.
                To że nie maluję na codzien nic nie znaczy.

I jeszcze
                > dodajesz, że jesteś supernaturalna i nie wyobrażasz sobie nakładać tapety na
                > oczy i twarz.

Tapeta to wg mnie podkład, puder, róż, tusz, cienie, kreski, kredki itp.
                Ja nakładam cienką warstwe podkładu, czasem puder, czasem nie, czasem róż,
                czasem nie. I na oczy tusz. To mało, zważywszy że znam dziewczyny ktore na
                codzien nakładają więcej.

A na innym wątku piszesz, że pudełko pudru starcza ci na pół
                > roku:/ W moim odczuciu, to jednak nieźle się tapetujesz, bo mi puder starcza
                na
                > ponad rok przy codziennym, dwukrotnym używaniu....

Naprawdę? Super! Tylko uważaj na datę ważności, ja je wymieniam co pół roku
                nawet jak nie zużyłam.

> Pragnę jeszcze zauważyć, że nikt nie wchodzi na twoje wątki o farbach do
                włosów
                > specjalnie po to, żeby napisać, że farbowanie włosów, zwłaszcza na czarno jest
                > okropne. Moim zdaniem wypudrowana twarz i czarne włosy daja razem mało
                > estetyczny efekt, mówiąc nad wyraz eufemistycznie.

Strasznie mi sie przykro zrobilo. Zaraz sie popłaczę.
                A tak serio - owszem czarny kolor mało komu pasuje, uwydatnia zmarszczki,
                niedoskonałosci cery, jej matowośc. Ja mam cerę rewelacyjną, zdrową i wyglądam
                świetnie z czarnymi włosami.

>
                > I widziałam cię na kilku zdjęciach, między innymi z jakimś facetem, który był
                > chudszy od ciebie....

Taaa jasne..........
            • Gość: alicja Re: tylko tusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:38
              Nie mówiąc już o tym, jak zachwalasz swoje piękno;)

• Re: urodą
              18_lipcowa 07.02.06, 18:35 + odpowiedz

niekonwencjonalną urodą....
              • 18_lipcowa Re: tylko tusz 08.02.06, 16:45
                Ależ ja nie zachwalam swego piekna i nikomu nie nakazuję uwazać iz jestem
                piękna.
                Nie wychwalam się, po prostu uwazam się za ladną, interesującą, ale Ty tak nie
                musisz uważać i cokolwiek mi tutaj nie napiszesz typu - gruba, brzydka, nie te
                włosy , nie ta twarz nie zburzy mi tego nagle.
                Rozumiesz?
                Na darmo te Twoje wysiłki. Uważam się za jedną z ładniejszych kobiet i nic tego
                nie zmieni...Naprawdę. Niepotrzebnie sie trudzisz,,,

Swoją drogą, czemu tak Ci to przeszkadza?
                Ja rozumiem że jak ktos jest ładny, do tego szczęsliwy i na dodatek sprawia
                wrazenie ze nie przejmuje sie opinią innych kole w oczy i nie kazdy moze to
                znieść - np. Ty ale jezu dziewczyno. To tylko forum. Nie ciskaj się tak...
                • Gość: alicja Re: tylko tusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:43
                  w przeciwieństwie do ciebie wcale się nie ciskam. Śmieszy mnie po prostu twoja
                  małomiasteczkowa wszędobylskość i przekonanie, że ludzie nie mają oczu:) Skoro
                  uważasz, że jesteś taka piękna, to suuper, tylko po co wmawiasz to innym?:/ Może
                  nie słyszysz takich słów w życiu od nikogo, więc musisz sobie nadrabiać sama,
                  ale wiesz- to trochę komiczne jak na każdym forum chwalisz się swoja niebywałą
                  urodą, a potem się okazuje, że... :)

No ale spoko, szkoda gadki. Recenzuj dalej kosmetyki, których nie używasz, bo
                  jesteś najbardziej naturalna w gminie Świerczyny....
                  • 18_lipcowa Re: tylko tusz 08.02.06, 17:50

> uważasz, że jesteś taka piękna, to suuper, tylko po co wmawiasz to innym?:/

ale ja tego nie wmawiam nikomu
                    nikomu nie piszę " masz uwazac ze jestem ladna",
                    ja po prostu odpowiadam na pytania, rózne pytania - typu czym sie wyrozniacie,
                    ja uwazam że urodą i piszę że urodą. To jest wmawianie ? Nie sądzę.
                    Dziwne jest to że coś co ja uwazam za naturalna rzecz, że czasem napiszę o
                    sobie pochlebne słowo uwazasz za wmawianie. Czujesz sie naciskana? masz problem
                    dziewczyno.

Moż
                    > e
                    > nie słyszysz takich słów w życiu od nikogo, więc musisz sobie nadrabiać sama,
                    > ale wiesz- to trochę komiczne jak na każdym forum chwalisz się swoja niebywałą
                    > urodą, a potem się okazuje, że... :)

Boli Cię to? Tak, uważam się za ładną i nic tego nie zmieni. Przeszkadza Ci to?
                    Z tego co wiem, o sobie pisałam na forum Emama, Uroda i może Moda. To jest
                    KAŻDE forum? Jesli mnie śledzisz i z uporem maniaka czytasz moje wątki to moze
                    rzeczywiscie czujesz że cos Ci wmawiam ale wybacz jesli tak czujesz. Nie mialam
                    takiego zamiaru.

>
                    • Gość: alicja Re: tylko tusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:56
                      tak, marzę żeby czytać twoje wątki:p Po prostu robię to pasjami:) Jakoś nie
                      zauważyłam, żebyś pisała coś specjalnie mądrego, tylko krytykujesz innych i
                      piszesz, żeby sobie poszli do sklepu i sprawdzili... Więc nawet nie specjalnie
                      jest co śledzić. Sama mieszkasz w małym miasteczku a nie chce ci się ruszyć i
                      sprawdzić, co jest w sklepie, i wtedy wszystko jest ok. Poza tym to, z jaką
                      żarliwościa odpowiadasz na każdy post, w którym ktokolwiek ośmieliłby się
                      krytykować twoją urodę, świadczy o tym, że jednak masz kompleksy.

miłego popołudnia
                      • 18_lipcowa Re: tylko tusz 08.02.06, 19:52
                        Poza tym to, z jaką
                        > żarliwościa odpowiadasz na każdy post, w którym ktokolwiek ośmieliłby się
                        > krytykować twoją urodę, świadczy o tym, że jednak masz kompleksy.

Tak samo twoja żarliwośc na moje posty może oznaczać wiele
                        ale nie zastanawiam sie nad tym
                        po prostu Cię olewam
        • 18_lipcowa Re: tylko tusz 08.02.06, 16:10
          Gość portalu: alicja napisał(a):

> No jeżeli nakładasz na siebie pół tubki jakiegos syfu i cztery tony różu
          (który
          > ostatnio kupowałaś w swojej mieścinie, był tu taki wątek) to się nie dziwię...

bardzo oszczędnie nakładam makijaz

> Aa skoro uzywasz różu, to chyba jednak nie tylko tusz.......

Do oczu tylko. Nie potrzebuję podkreślac swojej urody toną cieni, kresek itp.
    • mroofka2 Re: Jak malujecie oczy? 07.02.06, 18:45

w zalezności od nastroju, koloru ciuszków
      i weny nakładam kolorki śliwki, bieli, niebieskości,
      i czarnego, ale równiez brązu:)
    • mroofka2 Re: Jak malujecie oczy? 07.02.06, 18:45
      ach.. zapomniałam o moich ulubionych zieleniach:P
    • kasiulek_mysiulek Re: Jak malujecie oczy? 07.02.06, 18:53
      Ja mam brązowe oczy, maluję powieki cieniem błękitno-granatowym i rzęsy czarną
      maskarą dwufazową.
    • Gość: nn Re: Jak malujecie oczy? IP: 80.51.90.* 07.02.06, 19:03
      pastele - liliowy, seledynowy, blekitny, rozowy - robie tylko kreske wokol oka
      albo tylko jednym kolorem. albo na gorze innym, na dole innym
      • Gość: kasia Re: Jak malujecie oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:01
        Ja też mam brązowe oczy ale jednocześnie dość bladą buzie. Dlatego też nie za
        dobrze mi w ciemnych odcieniach, bo wyglądam wtedy jak zombi, albo jakbym była
        chora. Źle mi też we wszelkiego rodzaju błękitach i śliwkach. Najlepiej pasują
        mi nie za ciemne róże, najlepiej takie przygaszone.
    • jade.fox Re: Jak malujecie oczy? 08.02.06, 14:08
      Mam brązowe oczy i najwięcej używam odcieni szarości i grafitu, lubie mocno
      podkreślone oczy, moje ulubione to fiolet, śliwkowy, poza tym turkusowy- ładnie
      podkreśla kolor tęczówki, zgaszony róż, granat.
      Latem używam troche pastelowych błękitów, beżów, różów.
      W brązach wyglądam koszmarnie, jakbym była chora.
      • landrynka8 Re: Jak malujecie oczy? 08.02.06, 14:58
        Ja tez mam węgielki i w zasadzie jesli używam cieni to zielonych, złotych lub
        brazowych.
        Na codzień to tusz i kredka brązowa. Zastanawiam się nad szarą kredką.

Jade czy ładnie Twoje ciemne oko wyglada w szarej kredce? czy jesteś zimą
        (kolory które używasz sa zimowe, a ja jestem jesień)?
        • jade.fox Re: Jak malujecie oczy? 08.02.06, 16:17
          Tak, jestem typem zimowym.
          W szarym moje oko bardzo dobrze się czuje ;-)
          Szarej lub grafitowej kredki używam na dzień, jako alternatywe dla czarnej
          kreski, która jest dobra na wieczór.
          Myślę że Ty też bedziesz dobrze wyglądać w szarościach, przetestuj w sklepie bo
          są różne odcienie szarego: wpadające w niebieski, w brązowy...
    • gata81 Re: Jak malujecie oczy? 08.02.06, 14:16
      A ja przestałam używać cieni:( Tak strasznie je lubie,zwłaszcza jasne brązowe i
      fiolet z różem, ale zaczęły robić mi się grudeczki na powiekach. I nie wiem
      dlaczego :(((
      • gocha500 Re: Jak malujecie oczy? 08.02.06, 15:06
        ja mam niebieskie oczy a raczej szaroniebieskie z dodatkami zoltawymi ;-) w
        zasadzie pasuja mi wszsytkie kolory i mam cienie w kolorach zgaszonego
        rozu,zieleni ze zlotem,brazu,fioletu,turkusu,szare,czarne.maluje sie zazwyczaj
        subtelnie ale na wieksze wyjscia to i mocny makijaz sie zdarzy.

pozdrowionka
    • Gość: sylwusia Re: Jak malujecie oczy? IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 08.02.06, 16:39
      Ja mam oczy jasno zielone.
      I maluje je roznie.. w zalezności od nastroju lub czasu :)
      Lubie ciemne cienie w połączeniu z świtlistym beżem.
      Używam czarnej kredki i oczywiscie tuszu :)
      • magdaksp Re: Jak malujecie oczy? 08.02.06, 17:33
        ja nie uzywam cieni.maluje tylko kreski na gorze i nadole czarnym
        eyelinerem ,rozcieram je czarna kredka.czasami uzywam tuszu ale nie za
        czesto.pozatym mam czarne włosy farbowane i wyglądam w nich ślicznie:)(ale moj
        naturalny to ciemny braz apozatym mam zdrową cere i ciemną karnacje)!to taki
        komentarz do farbowania włosów na czarno.
    • children_of_the_evolution Re: Jak malujecie oczy? 08.02.06, 17:50
      Ja w jasnych kolorach wyglądam dziwnie. Używam brązowego, prawie niewidocznego
      cienia, ale jakoś tak oko się nim ładnie modeluje:p A czasami, na wielkie
      bale;) lubię złoty cień w połączeniu z brązem albo z bardzo przygaszonym różowym
      wrzosem (taki dziwny kolor, z Chanel- nazywa się chyba boilide)

Albo wcale nie maluję:)
    • jade.fox Re: Jak malujecie oczy? 11.02.06, 01:13
      Dziewczyny zobaczcie jakie fajne paletki z cieniami ma Lumene!
      odpowiednio dobrane do każdego koloru oczu.
      Mam nadzieje że pojawią się u nas, bo już sie napaliłam na ten zestaw dla
      brązowych oczu.
      www.lumene.com/products/deco/
      • children_of_the_evolution Re: Jak malujecie oczy? 12.02.06, 16:31
        No fajne, fajne, tyle tylko, że jako osoba w typie jesieni tak zwanej, raczej
        kiepsko wyglądam w różach:/ Lepiej bym wyglądała w oliwkowym plus złotym cieniu.
        Ale nie wiem, czy top pasuje do zielonych oczu- bo takie posiadam. Raczej nie:/
        A widziałam takie piękne cienie podwójne Isa Droy! Właśnie zielono- złote:(
        Tylko szkoda, że tylko podwójne i nie ma takich kolorów w jakiejś większej
        palecie. I szkoda, że do mnie nie pasują:(
    • yzex Re: Jak malujecie oczy? 12.02.06, 15:45
      a mnie korci ostatnio zeby pomalowac sobie kiedys bardzo mocno oczy.. nawet
      kupilam sobie w tym celu czarny, matowy cien.. juz 2 podejscia robilam (proby
      mialy miejsce wczoraj i dzisiaj) i za kazdym razem wygladalam idiotycznie i
      wsciekalam sie zmywajac czarne smugi z twarzy... ma ktos pomysl jak osiagnac
      efekt przyciemnionych powiek nie robiac z siebie clowna? :(
      • jade.fox Re: Jak malujecie oczy? 12.02.06, 21:27
        Oh czarny matowy cień jest "niebezpieczny".
        Używaj go oszczędnie i dobrze rozetrzyj granice, tak aby przy rzęsach było
        najciemniej a im dalej tym jaśniej, możesz też nałożyć na czarny cień jakiś
        jasny opalizujący kolor żeby rozświetlić oko.
        • yzex Re: Jak malujecie oczy? 12.02.06, 23:53
          masz racje. Jutro wybieram sie na male "szkolenie" do znajomej ktora od
          dluzszego czasu uzywa podobnego cienia, mam nadzieje ze po tym juz nie bede
          miala mysli zeby roztrzaskac go w drobny puderek:P ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka