Gość: lucy1310 IP: 195.117.21.* 15.02.06, 13:52 jak sobie radzicie z przetłuszczającymi sie włosami? czy ktos mógłby polecic jakis sprawdzony środek, który troche pomoże ograniczycc przetłuszczanie? poza codziennym myciem oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila.wil Re: przetłuszczające sie włosy 15.02.06, 17:48 przyłączam się do prośby :) choć wydaje mi się, że nia ma skutecznego środka, no ale może ktoś trafił:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunetka Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:57 Ja mam taki problem od kilku lat i myje codziennie bo inaczej jest koszmar. Juz nie raz pytalam fryzjerow co z tym zrobic i dostawalam rady w stylu czestoi zmieniac szampon bo jak sie wlosy przyzwyczaja do jednego to sie przetluszczaja, przestac farbowac (i przestalam) kiedys polecono mi tez mycie co jakis czas np raz na tydzien nizoralem i pozostawienie go na 5 minut na glowie przed splukaniem, mnie niestety nic nie pomoglo, pisze bo moze Wam sie uda ja ostatnio zdecydowalam ze wybiore sie do dobrego dermatologa. Pozdrawiam i czekam az moze napisze ktos kto poradzil sobie z tym problemem choc obawiam sie ze zloty srodek na to nie istnieje :( Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: przetłuszczające sie włosy 15.02.06, 19:28 ja usłyszałam od dermatologa, ze najlepszym sposobem jest.... przetłuszczanie włosów i jak najrzadsze mycie ale jak to zrobić przecież nie można chodzić jak fleja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiula Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:29 no to gratuluje inteligenci radzącemu :-) to jedna z najgorszych rad jakie szłyszałam, fakt moze i pomoze na 3 dni ale jakim kosztem, zatkane pory i mieszki włosowe efekt wypadanie zwiekszone i to powaznie a pomoze na 3gora 5 dni po drugim myciu wraca do normy i pomaga tylko dlatego ze zatykaja sie kanaliki uwalniajace to swinstewko, czasem pomaga nafta kosmetyczna ale mówie uczciwie nie wszystkim i kłopotliwe w stosowaniu mimo wszystko życze powodzenia po 10 latch walki juz przywykłam myje co dwa dni pierwszego rozpuszczone bo swieze drugiego spiete i trzeba życ dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonja Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:01 Nie radzę tego sposobu- włosy po takim eksperymencie wypadają (bynajmniej u mnie)jak oszalałe - próbowałam wielokrotnie i więcej tej głupoty nie popełnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonja Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:04 Chodziło mi oczywiście o przetłuszczenie włosków (kilkudniowe) - w całej rozciągłosći zgadzam się z kasiulą. Sposobu ani złotego środka jak do tej pory nie znalazłam - włoski myje codziennie - niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: przetłuszczające sie włosy 16.02.06, 10:37 a mój brat wypróbował tą kurację - nie mył włosów przez 2 tygodnie (jak to wytrzymał nie wiem), a potem musiał myć włosy już nie codziennie a co 4 dni. No ale to jest propozycja hardcorowa. Z "lajtowych" wypróbowałam emulsję seboderm, trzeba ją wcierać w skórę głowy codziennie po myciu (cholernie niewygodne bo mam długie włosy). Fakt pomogło, tyle że na krótko (jakiś miesiąc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.02.06, 22:35 Ja Wam zasugeruję szampon Dermena. Działa głównie na wzrost włosów i zapobiega wypadaniu, ale zalecany przy łojotokowym zapaleniu skóry głowy. Kupuje się go w aptekach za 200ml około 29zł. Polecam użycie odżywki po myciu bo ciężko je rozczesać. Mi się znakomicie sprawdził przy wypadaniu włosów - myjąc codziennie w 3 tygodniu zauwazyłam znaczącą zmianę w ilości gubionych włosów. Mam nadzieję że poskutkuje. Substancja czynna w tym szamponie ma działanie antyzapalne i antyłojotokowe; wpływajac na lepsze ukrwienie skóry głowy zapobiega minimalizacji mieszków włosowych. Pozdrawiam: Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.chello.pl 25.02.06, 22:46 kiedyś zrobiłam sobie trwałą i to troche pomogło nie musiałam juz myć włosów codziennie a co ok 3 dni tyle trwała niszczy włosy wiec to chyba nie jest najlepszy sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.chello.pl 25.02.06, 22:47 dodam ze i tak codziennie myłam włosy, ale to z przyzwyczjenia :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Co jest, jak rany? IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 22:27 > Nie radzę tego sposobu- włosy po takim eksperymencie wypadają (bynajmniej u > mnie) Od kiedy to 'bynajmniej' znaczy to samo, co 'przynajmniej'? Nigdy takiego użycia nie widziałam. Może nie wiesz, co to znaczy "bynajmniej" - to tyle, co "ależ nie". To w końcu u ciebie włosy po tym eksperymencie wcale nie wypadają, czy "przynajmniej u ciebie" wypadają? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Co jest, jak rany? 07.03.06, 12:44 Nessie, nigdy nie widziałaś takiego użycia? szczęściara ;) bo ja niestety widuję / słyszę to nagminnie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Co jest, jak rany? IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 14:20 No nie widziałam, albo nie skojarzyłam, że to miało być "przynajmniej" :/ No i proszę, dostałam szału w poście powyżej. Takie są skutki długotrwałej ekspozycji na błędy ortograficzne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awocado Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:57 Mi dermatolog poleciła szampony z dziegciu - własnie są stosowane przy silnym przetłuszczaniu włosów. Kupuje się je w aptece bez recepty, cena powyżej 20zł. Mam Polypar cośtam (czy jakoś tak ;)). Uwaga - śmierdzą. Używa sie raz lub 2 w tygodniu. Ja stosuje go ze względu na wypadanie włosów (może łój zatyka cebulki - i tak myje włosy codziennie). Po za tym, proponuję wybrać się do dermatologa - na pewno pomoże (oby nie radził, zeby włosy 'przetrzymać' trochę bez mycia ;)). Proponuję używać też szamponów do codziennego stosowania - oczyszczajace szampony mogą być zbyt ostre przy codziennym uzywaniu (lepiej co kilka dni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.02.06, 13:43 Jaką odżywkę polecacie na tłuste włosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 26.02.06, 14:25 Ja myję włosy szamponem Joanna Naturia pomarańczowo-brzoskwiniowym do codziennego stosowania, no i oczywiście stosuje go codziennie;-). Poza tym staram się nie obciążać włosów zbytnio kosmetykami do stylizacji (tylko trochę pianki). No i warto zainwestować w dobrego fryzjera. No i włosy co najwyżej do ramion. Ja się do tych zasad stosuję od paru lat i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Szampon Joanna 26.02.06, 14:34 zielony z odżywką jest dla mnie genialny. Innego nie używam, te wszystkie lorealy itd. to beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turzyca Re: Szampon Joanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:54 Moja Mama wspominala, ze jak byla w szkole, to twierdzono, ze wlosy nalezy myc raz na kilka dni (nie pamietam ile, ale prawie tydzien) i nie czesciej, bo to zle na nie wplywa. Moze stad pomysl zeby nie myc glowy przez kilka dni? Ja w kazdym razie ten przesad slysze regularnie, a wiem, ze nie dziala. Myje glowe kiedy wlosy sa tluste, jak mi zalezy na super wygladzie to nawet i dwa razy dziennie. Ale wolniej sie przetluszczaja, jesli schna same,a nie sa suszone suszarka. I gdy myje sie je w mozliwie chlodnej wodzie - w szczegolnosci ostatnie plukanie. Szampon dziegciowy dostalam kilka miesiecy temu i pomaga, tylko wlosy sie strasznie elektryzuja. No i zaraz sezon sie skonczy, bo dziegciu latem nie za bardzo mozna uzywac. Dobry dermatolog zawsze jest najlepszym wyjsciem - moze ustalic przyczyne lojotoku i dobrac skuteczne leki i kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awocado Re: Szampon Joanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:09 Gość portalu: turzyca napisał(a): > Szampon dziegciowy dostalam kilka miesiecy temu i pomaga, tylko wlosy sie > strasznie elektryzuja. No i zaraz sezon sie skonczy, bo dziegciu latem nie za > bardzo mozna uzywac. Dlaczego nie można latem dziegciowego szamponu używać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Zalety rzadkiego mycia IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 22:36 > Moja Mama wspominala, ze jak byla w szkole, to twierdzono, ze wlosy nalezy myc > raz na kilka dni (nie pamietam ile, ale prawie tydzien) i nie czesciej, bo to > zle na nie wplywa. Moze stad pomysl zeby nie myc glowy przez kilka dni? Mnie dermatolożka radziła myć głowę względnie rzadko, a to dlatego, że chlorowana woda strasznie podrażnia skórę głowy (PRZYNAJMNIEJ u mnie). Może stąd nieporozumienie? Unikanie mycia na ograniczenie łojotoku raczej nie pomoże, ale na podrażnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turzyca Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:26 Może i o to chodzi. Ale wtedy można zalecać jakieś wariowanie z odstałą/przegotowaną/destylowaną wodą czy czymś w tym typie. Poza tym ja ten przesąd słyszałam również na wsi, gdzie woda jest miękka i niechlorowana. Co do szamponu dziegciowego, to pani doktor pytala sie nawet czy sie nie wybieram na narty. Ale na wszelki wypadek jutro sie dopytam, bo może chodzilo o cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Zalety rzadkiego mycia 28.02.06, 09:57 dziegć działa fotouczulająco. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Zalety rzadkiego mycia 03.03.06, 14:30 Zapytalam sie o szampon pani dermatolog i uslyszalam, ze latem to go raczej nie uzywac, ale teraz jeszcze mozna. Aha i zlosliwosc nie pozwala mi odpuscic: to jest dziegieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:00 Szampony z dziechciem to szajs, mi nic nie pomogły o smrodzie nie wspomnę, niedawno odkryłam szampon Ducray Sabal - rewelacja!!! spisal się na mojej łojotokowej skórze i oblepionych tłuszczem włosach fantastycznie, myłam nim głowę ok. 2 miesięcy, zużyłam dwa opakowania i problem zniknął, gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Zalety rzadkiego mycia IP: 193.24.196.* 06.03.06, 19:17 Jolu - powiedz coś więcej na temat tego szamponu, gdzie go kupiłas, w aptece czy w salonie fryz. ile kosztuje? Od dawna szukam czegoś skutecznego do włosów szybko przetłuszczających sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaz75 Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:30 Jolu dołączam się do prośby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:41 Można go kupić w aptece (najczęściej na zamówienie) za ok. 40 zł, ja szczerze mówiąc kupiłam go na Allegro za mniej niż 30 zł, zawsze to parę groszy w kieszeni. Jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:52 Ja również potwierdzam opinię Joli, szmpon jest rzeczywiście udanym produktem i naprawdę pomaga nie tylko na łojotok ale również powstrzymuje wypadanie włosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:36 gdzie można dostać ten szampon i w jakiej cenie??? słyszałam już od kilku osób że jest dobry, chyba się skuszę na jego zakup..... Odpowiedz Link Zgłoś
kopciuszek82 Re: Zalety rzadkiego mycia 07.03.06, 00:37 Jola, Kinga i Kaśka-ciekawe ,że macie to samo IP.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vi Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 00:45 Kopciuszku, no i zepsułaś cały, misterny plan sprzedawcy z allegro :))) domyślam się, że teraz miała odpowiedź "Ja kupiłam u sprzedawcy X, polecam" :))) Odpowiedz Link Zgłoś