Dodaj do ulubionych

przetłuszczające sie włosy

IP: 195.117.21.* 15.02.06, 13:52
jak sobie radzicie z przetłuszczającymi sie włosami? czy ktos mógłby polecic
jakis sprawdzony środek, który troche pomoże ograniczycc przetłuszczanie?
poza codziennym myciem oczywiście:)
Obserwuj wątek
    • kamila.wil Re: przetłuszczające sie włosy 15.02.06, 17:48
      przyłączam się do prośby :) choć wydaje mi się, że nia ma skutecznego środka,
      no ale może ktoś trafił:)
      • Gość: Brunetka Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:57
        Ja mam taki problem od kilku lat i myje codziennie bo inaczej jest koszmar. Juz
        nie raz pytalam fryzjerow co z tym zrobic i dostawalam rady w stylu czestoi
        zmieniac szampon bo jak sie wlosy przyzwyczaja do jednego to sie
        przetluszczaja, przestac farbowac (i przestalam) kiedys polecono mi tez mycie
        co jakis czas np raz na tydzien nizoralem i pozostawienie go na 5 minut na
        glowie przed splukaniem, mnie niestety nic nie pomoglo, pisze bo moze Wam sie
        uda ja ostatnio zdecydowalam ze wybiore sie do dobrego dermatologa.

Pozdrawiam i czekam az moze napisze ktos kto poradzil sobie z tym problemem
        choc obawiam sie ze zloty srodek na to nie istnieje :(
    • patama Re: przetłuszczające sie włosy 15.02.06, 19:28
      ja usłyszałam od dermatologa, ze najlepszym sposobem jest.... przetłuszczanie
      włosów i jak najrzadsze mycie ale jak to zrobić przecież nie można chodzić jak
      fleja
      • Gość: kasiula Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:29
        no to gratuluje inteligenci radzącemu :-) to jedna z najgorszych rad jakie
        szłyszałam, fakt moze i pomoze na 3 dni ale jakim kosztem, zatkane pory i
        mieszki włosowe efekt wypadanie zwiekszone i to powaznie a pomoze na 3gora 5
        dni po drugim myciu wraca do normy i pomaga tylko dlatego ze zatykaja sie
        kanaliki uwalniajace to swinstewko, czasem pomaga nafta kosmetyczna ale mówie
        uczciwie nie wszystkim i kłopotliwe w stosowaniu mimo wszystko życze powodzenia
        po 10 latch walki juz przywykłam myje co dwa dni pierwszego rozpuszczone bo
        swieze drugiego spiete i trzeba życ dalej
      • Gość: sonja Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:01
        Nie radzę tego sposobu- włosy po takim eksperymencie wypadają (bynajmniej u
        mnie)jak oszalałe - próbowałam wielokrotnie i więcej tej głupoty nie popełnię.
        • Gość: sonja Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:04
          Chodziło mi oczywiście o przetłuszczenie włosków (kilkudniowe) - w całej
          rozciągłosći zgadzam się z kasiulą. Sposobu ani złotego środka jak do tej pory
          nie znalazłam - włoski myje codziennie - niestety.
          Pozdrawiam
          • heather4 Re: przetłuszczające sie włosy 16.02.06, 10:37
            a mój brat wypróbował tą kurację - nie mył włosów przez 2 tygodnie (jak to
            wytrzymał nie wiem), a potem musiał myć włosy już nie codziennie a co 4 dni. No
            ale to jest propozycja hardcorowa. Z "lajtowych" wypróbowałam emulsję seboderm,
            trzeba ją wcierać w skórę głowy codziennie po myciu (cholernie niewygodne bo
            mam długie włosy). Fakt pomogło, tyle że na krótko (jakiś miesiąc).
            • Gość: Marta Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.02.06, 22:35
              Ja Wam zasugeruję szampon Dermena. Działa głównie na wzrost włosów i zapobiega
              wypadaniu, ale zalecany przy łojotokowym zapaleniu skóry głowy. Kupuje się go w
              aptekach za 200ml około 29zł. Polecam użycie odżywki po myciu bo ciężko je
              rozczesać. Mi się znakomicie sprawdził przy wypadaniu włosów - myjąc codziennie
              w 3 tygodniu zauwazyłam znaczącą zmianę w ilości gubionych włosów. Mam nadzieję
              że poskutkuje. Substancja czynna w tym szamponie ma działanie antyzapalne i
              antyłojotokowe; wpływajac na lepsze ukrwienie skóry głowy zapobiega
              minimalizacji mieszków włosowych.

Pozdrawiam:
              Marta
              • Gość: Ewa Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.chello.pl 25.02.06, 22:46
                kiedyś zrobiłam sobie trwałą i to troche pomogło nie musiałam juz myć włosów
                codziennie a co ok 3 dni tyle trwała niszczy włosy wiec to chyba nie jest
                najlepszy sposób
              • Gość: Ewa Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.chello.pl 25.02.06, 22:47
                dodam ze i tak codziennie myłam włosy, ale to z przyzwyczjenia :p
        • Gość: Nessie Co jest, jak rany? IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 22:27
          > Nie radzę tego sposobu- włosy po takim eksperymencie wypadają (bynajmniej u
          > mnie)

Od kiedy to 'bynajmniej' znaczy to samo, co 'przynajmniej'? Nigdy takiego użycia
          nie widziałam. Może nie wiesz, co to znaczy "bynajmniej" - to tyle, co "ależ nie".

To w końcu u ciebie włosy po tym eksperymencie wcale nie wypadają, czy
          "przynajmniej u ciebie" wypadają?
          • justa_79 Re: Co jest, jak rany? 07.03.06, 12:44
            Nessie, nigdy nie widziałaś takiego użycia? szczęściara ;) bo ja niestety
            widuję / słyszę to nagminnie ;(
            • Gość: Nessie Re: Co jest, jak rany? IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 14:20
              No nie widziałam, albo nie skojarzyłam, że to miało być "przynajmniej" :/ No i
              proszę, dostałam szału w poście powyżej. Takie są skutki długotrwałej ekspozycji
              na błędy ortograficzne :P
    • Gość: Awocado Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:57
      Mi dermatolog poleciła szampony z dziegciu - własnie są stosowane przy silnym
      przetłuszczaniu włosów. Kupuje się je w aptece bez recepty, cena powyżej 20zł.
      Mam Polypar cośtam (czy jakoś tak ;)). Uwaga - śmierdzą. Używa sie raz lub 2 w
      tygodniu.
      Ja stosuje go ze względu na wypadanie włosów (może łój zatyka cebulki - i tak
      myje włosy codziennie).

Po za tym, proponuję wybrać się do dermatologa - na pewno pomoże (oby nie
      radził, zeby włosy 'przetrzymać' trochę bez mycia ;)).
      Proponuję używać też szamponów do codziennego stosowania - oczyszczajace
      szampony mogą być zbyt ostre przy codziennym uzywaniu (lepiej co kilka dni).
      Pozdrawiam
      • Gość: Martika Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.02.06, 13:43
        Jaką odżywkę polecacie na tłuste włosy
    • Gość: Syla Re: przetłuszczające sie włosy IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 26.02.06, 14:25
      Ja myję włosy szamponem Joanna Naturia pomarańczowo-brzoskwiniowym do
      codziennego stosowania, no i oczywiście stosuje go codziennie;-). Poza tym
      staram się nie obciążać włosów zbytnio kosmetykami do stylizacji (tylko trochę
      pianki). No i warto zainwestować w dobrego fryzjera. No i włosy co najwyżej do
      ramion. Ja się do tych zasad stosuję od paru lat i nie narzekam.
      • czekoladka_84 Szampon Joanna 26.02.06, 14:34
        zielony z odżywką jest dla mnie genialny. Innego nie używam, te wszystkie
        lorealy itd. to beznadzieja.
        • Gość: turzyca Re: Szampon Joanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:54
          Moja Mama wspominala, ze jak byla w szkole, to twierdzono, ze wlosy nalezy myc
          raz na kilka dni (nie pamietam ile, ale prawie tydzien) i nie czesciej, bo to
          zle na nie wplywa. Moze stad pomysl zeby nie myc glowy przez kilka dni? Ja w
          kazdym razie ten przesad slysze regularnie, a wiem, ze nie dziala. Myje glowe
          kiedy wlosy sa tluste, jak mi zalezy na super wygladzie to nawet i dwa razy
          dziennie. Ale wolniej sie przetluszczaja, jesli schna same,a nie sa suszone
          suszarka. I gdy myje sie je w mozliwie chlodnej wodzie - w szczegolnosci
          ostatnie plukanie.
          Szampon dziegciowy dostalam kilka miesiecy temu i pomaga, tylko wlosy sie
          strasznie elektryzuja. No i zaraz sezon sie skonczy, bo dziegciu latem nie za
          bardzo mozna uzywac.
          Dobry dermatolog zawsze jest najlepszym wyjsciem - moze ustalic przyczyne
          lojotoku i dobrac skuteczne leki i kosmetyki.
          • Gość: Awocado Re: Szampon Joanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:09
            Gość portalu: turzyca napisał(a):

> Szampon dziegciowy dostalam kilka miesiecy temu i pomaga, tylko wlosy sie
            > strasznie elektryzuja. No i zaraz sezon sie skonczy, bo dziegciu latem nie za
            > bardzo mozna uzywac.

Dlaczego nie można latem dziegciowego szamponu używać?
          • Gość: Nessie Zalety rzadkiego mycia IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 22:36
            > Moja Mama wspominala, ze jak byla w szkole, to twierdzono, ze wlosy nalezy myc
            > raz na kilka dni (nie pamietam ile, ale prawie tydzien) i nie czesciej, bo to
            > zle na nie wplywa. Moze stad pomysl zeby nie myc glowy przez kilka dni?

Mnie dermatolożka radziła myć głowę względnie rzadko, a to dlatego, że
            chlorowana woda strasznie podrażnia skórę głowy (PRZYNAJMNIEJ u mnie). Może stąd
            nieporozumienie? Unikanie mycia na ograniczenie łojotoku raczej nie pomoże, ale
            na podrażnienia...
            • Gość: turzyca Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:26
              Może i o to chodzi. Ale wtedy można zalecać jakieś wariowanie z
              odstałą/przegotowaną/destylowaną wodą czy czymś w tym typie. Poza tym ja ten
              przesąd słyszałam również na wsi, gdzie woda jest miękka i niechlorowana.
              Co do szamponu dziegciowego, to pani doktor pytala sie nawet czy sie nie
              wybieram na narty. Ale na wszelki wypadek jutro sie dopytam, bo może chodzilo o
              cos innego.
              • justa_79 Re: Zalety rzadkiego mycia 28.02.06, 09:57
                dziegć działa fotouczulająco.
                • turzyca Re: Zalety rzadkiego mycia 03.03.06, 14:30
                  Zapytalam sie o szampon pani dermatolog i uslyszalam, ze latem to go raczej nie
                  uzywac, ale teraz jeszcze mozna.
                  Aha i zlosliwosc nie pozwala mi odpuscic: to jest dziegieć ;)
                  • Gość: Jola Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:00
                    Szampony z dziechciem to szajs, mi nic nie pomogły o smrodzie nie wspomnę,
                    niedawno odkryłam szampon Ducray Sabal - rewelacja!!! spisal się na mojej
                    łojotokowej skórze i oblepionych tłuszczem włosach fantastycznie, myłam nim
                    głowę ok. 2 miesięcy, zużyłam dwa opakowania i problem zniknął, gorąco polecam.
                    • Gość: Martyna Re: Zalety rzadkiego mycia IP: 193.24.196.* 06.03.06, 19:17
                      Jolu - powiedz coś więcej na temat tego szamponu, gdzie go kupiłas, w aptece
                      czy w salonie fryz. ile kosztuje? Od dawna szukam czegoś skutecznego do włosów
                      szybko przetłuszczających sie.
                      • Gość: kasiaz75 Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:30
                        Jolu dołączam się do prośby.
                      • Gość: Jola Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:41
                        Można go kupić w aptece (najczęściej na zamówienie) za ok. 40 zł, ja szczerze
                        mówiąc kupiłam go na Allegro za mniej niż 30 zł, zawsze to parę groszy w
                        kieszeni. Jestem z niego bardzo zadowolona.
                        • Gość: Kinga Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:52
                          Ja również potwierdzam opinię Joli, szmpon jest rzeczywiście udanym produktem i
                          naprawdę pomaga nie tylko na łojotok ale również powstrzymuje wypadanie włosów
                    • Gość: Kaśka Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 19:36
                      gdzie można dostać ten szampon i w jakiej cenie??? słyszałam już od kilku osób
                      że jest dobry, chyba się skuszę na jego zakup.....
                      • kopciuszek82 Re: Zalety rzadkiego mycia 07.03.06, 00:37
                        Jola, Kinga i Kaśka-ciekawe ,że macie to samo IP....
                        • Gość: vi Re: Zalety rzadkiego mycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 00:45
                          Kopciuszku, no i zepsułaś cały, misterny plan sprzedawcy z allegro :))) domyślam
                          się, że teraz miała odpowiedź "Ja kupiłam u sprzedawcy X, polecam" :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka