Dodaj do ulubionych

BYŁO - MINĘŁO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:45
Czy pamiętacie kosmetyki, które były rewelacyjne ale wycofano je ze sprzedaży? Może kiedyś je wznowią...
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: BYŁO - MINĘŁO 25.02.06, 21:51
      Nie moge odżałować perfum vanilla fields a poza tym jakoś nić więcej nie moge sobie przypomnić:/
      • maggi9 *przypomnieć 25.02.06, 21:51
        • Gość: Ofelia1982 Re: *przypomnieć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.06, 23:09
          fuuuj Vanilla Fields - swego czasu wszyscy tym "pachneli"..jak sie ciesze, ze
          je wycofano (ale ze mnie egoistka:))

a jesli chodzi o mnie - byl kiedys taki blyszczyk INGLOTa z silikonem,w
          okraglym pudeleczku (jak cienie do powiek),baaaardzo gęsty więc
          prawie "przyklejał" się do ust i zostawał tam tak dlugo ze nie pamietam zeby
          jakiklowiek inny blyszczyk tak mial.kolor wrzosowo-liliowo-różowy --cudowny!!
          do dzis szukam jego zastępcy wsrod i niskich i srednich i wysokich półek i
          niccc!!
          • swinka_morska Re: *przypomnieć 25.02.06, 23:18
            oj... toroche by sie tego znalazlo, chociazby:
            1) tonik oxy
            2) tonik ziolowy seventeen (chyba dax cosmetic to robil)
            3) dezodoratnty o zapachu wanilii - tak, wiem ze wszyscy tym pachnieli, ale to
            jest jedyny zapach, ktory skutecznie odstraszal te wredne gryzace muszki, a co
            roku cierpie z ich powodu niemilosiernie :(
            4) podklad w sztyfcie inglota
            5) no i nie podoba mi sie, ze fa ciagle zmienia zapachy dezodorantow i zeli pod
            prysznic - uwielbialam ten zielony (nie green tea, tylko ten limonkowy, a
            jeszcze bardziej ten poprzednik limonkowego) i jak zwykle musieli wycofac :(
            • Gość: Nessie Re: *przypomnieć IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 13:24
              > 3) dezodoratnty o zapachu wanilii - tak, wiem ze wszyscy tym pachnieli, ale to
              > jest jedyny zapach, ktory skutecznie odstraszal te wredne gryzace muszki, a co
              > roku cierpie z ich powodu niemilosiernie :(

Hehe, słyszałam kiedyś (anegdotycznie), że żołnierze amerykańscy stacjonujący w
              'ciepłych' krajach masowo zużywali balsam Avonu Skin So Soft - bo najskuteczniej
              odstraszał komary i meszki! :)
              • swinka_morska Re: *przypomnieć 26.02.06, 13:36
                Oo - dobrze wiedziec :) a to jest to jeszcze dostepne? bo chyba w takim razie
                zainwestuje w ten specyfik na poczatku lata :)
                • Gość: Nessie Re: *przypomnieć IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 14:15
                  A nie wiem, bo ja tego nigdy nie używałam, tylko słyszałam o tym w formie
                  anegdoty. Ale podobno zapach jest... bardzo mocny! :)
            • Gość: kasiakasia Re: *przypomnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:55
              Tak! odtatnio zniknęły szampony koloryzujące casting loreal w odcieniach blond.
              ZOstał tylko taki mysi...nie moge tego odzalowac..:(
              pozdrawiam..
          • bzzzk Re: *przypomnieć 25.02.06, 23:27
            a, też pamiętam ten baaardzo gęsty błyszczyk Inglota:) faktycznie fajny, nie do
            zdarcia był... a ciekawa rzecz, że ja też jakoś nie moge podobnego znaleźć. bo
            te Ingloty w kostkach, to już nie ta "przyczepność":)...

z innych nieodżałowanych strat na myśl przychodzi mi od razu płyn do demakijażu
            oczu Yves Rocher, taki w małej, jasnozielonej buteleczce, w zasadzie miał
            konsystencję żelu bardziej, szalenie łagodny był, a wydajny i niedrogi...
            drugiego spełniającego te wymogi nie znalazłam po dziś dzień. nie wiem komu ten
            płyn przeszkadzał, że go wycofali;)

i jeszcze też z YR bardzo pasował mi podkład- z serii Yria, 2 kolory
            zaczynające się na 300, dla azjatów i ludów południowych- kolory idealne po
            prostu, teraz generalnie więcej firm w ofercie ma podobne odcienie, ale to nie
            TO:/ hmmm, tzn liftingujący o takiej barwie nadal jest, no ale on chyba nie dla
            mnie;) (20 lat i cera tłusta), ale jak się wnerwię szukaniem wśod innych, to
            kupię i taki;)

a Vanilla Fields używała moja mama, ja jeszcze za smarkata byłam, ale zapach
            też mi się szalenie podbał:)

pzdr
    • bzzzk Re: 25.02.06, 23:42
      ooooo, mnie się jeszcze przypomniało;)

dezodoranty Fa: tropikalny, melonowy, ice tea- no po prostu szalenie mi się
      podobały. w ogóle zauważam, że chyba ostatnio nie ma mody na mocniej pachnące
      dezodoranty w kulce (takie preferuję), a i w spray'u też są takie raczej
      neutralne, a nie żadne owocowe itp. niby są jakieś nowe Fa od niedawna, ale te
      mi nie pasują, chcę tamte;)

to jeszcze z tematu dezodorantów: wspomniane na Forum już parę dni temu-
      Impuls, a konkretnie waniliowy.

oraz kolejne dezodoranty: Lumene. o, do tych to mam sentyment, bo to były moje
      pierwsze dezodoranty:) wszystkie zapachy miałam po kolei, pamiętam, że
      najbardziej lubiłam różowy i fioletowy. byc może Lumene są nadal, chyba kiedyś
      je widziałam, ale to już jakieś inne i w dużo mniejszym wariancie...

i woda toaletowa Graffiti (czy podobnie), taka różowa, o zapachu waniliowym.

podobała mi się jeszcze Oui- Non Kookai oraz wody Bourjois (szczególnie taka z
      zieloną zatyczką, bodajże)
      • Gość: amelle Re: IP: 82.139.11.* 26.02.06, 00:20
        Seria re-lipid Dax Cosmetics a właściwie krem na noc i na dzień. Rewelacja. Do
        innych ich produktów jakoś nie mogę się przekonać, poza tą silikonową bazą pod
        makijaż.
        • magdaksp Re: 26.02.06, 00:33
          byl taki swietny eyeliner maybelline raz go kupilam i juznigdzie go nie bylo
      • frrancuzeczka Re: FA 26.02.06, 14:16
        Ale chyba te melonowe jeszcze są.
    • patama Re: BYŁO - MINĘŁO 26.02.06, 06:56
      uwielbiałam szampon który się nazywał Wash & GO czy coś takiego z niebieską
      naklejką, to było dawno temu, ale miałam po nim piękne włosy
      • Gość: ika Re: gdyby znow bylo - to na pewno kupie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 08:46
        bielenda raz wypuscila tusze - w bardzo roznych kolorach, m.in. zielony - ale
        nie taki zimny tylko cieply, ciemny kolor, byla tez sliwka, granat, no i te
        czarny, brazowy.. bardzo mi odpowiadal. i kosztowal 8 zl.... i nigdzie nie ma.
        i byl jeszcze tai szampon.... w brazowej butelce w aptece. po nim sie wlosy
        duzo mniej przetluszaly i byly taki ladne. ale nazwy nie pamietam. smierdzial
        okroponie :)
    • 18_lipcowa Re: BYŁO - MINĘŁO 26.02.06, 11:38
      balsam Daniella, taki niebieski,z pompką, o bardzo swiezym zapachu- nie wiem
      skad go mialam ale potem juz nigdy nie spotkalam
      • Gość: rikitiki Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:53
        a ja pamietam jak chodziłam do posdtawówki to był taki dezodorant palmolive w
        jasno żółtym rozpylaczu z fikuśną pokrywką o zapachy chyba melona, pachniał
        bosko, bardzo słodko ale ślicznie.
        • charade Re: BYŁO - MINĘŁO 26.02.06, 12:37
          Jeszcze nie zdążyłam zapomnieć, bo dopiero teraz wycofują krem na noc Minuit
          Yves Rochera. Kupiłam ostatnie 3 sztuki. Nie rozumiem, dlaczego wycofują świetne
          produkty ??? Psiakreeeeeeeeew
      • Gość: k Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:09
        dlaczego nie płakałaś po Papieżu? fajny był przecież
    • landrynka8 Re: BYŁO - MINĘŁO 26.02.06, 13:11
      Pamiętam dezodorant Lumene o zapachu morskim niestety już dawno jest wycofany,
      podkład L'oreal nu mat. Był kiedyś tez dezodorant Riar, czy jakoś tak.
    • Gość: Nessie Re: było - minęło IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 13:27
      Krem pod oczy len+retinol chyba Polleny...

No i najnowsza "wycofka" - Max Factor Creme Puff numer 81, czyli jedyny jasny
      odcień :(
      • frrancuzeczka Re: było - minęło 26.02.06, 14:18
        Kiedyś, kiedyś był taki blyszczyk Avonu. Bladoróżowy, bez drobinek, bez brokatu,
        pięknie pachniał. Przypomnia mi czasy liceum, wiosnę i pierwszą milość. :)
    • Gość: fefe Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:21
      jedyny dobry produkt avonu - wspaniały różowy cynamonowy krem do pięt czy stóp,
      już dobrze nie pamietam nazwy, miałam go raz a potem wszelki słuch po nim zaginął:(
    • mariolka99 Re: BYŁO - MINĘŁO 26.02.06, 14:27
      Jak tylko maybelline wchodziło na polski rynak to miało taki puder-niby kompakt
      dla cery tłustej, w różówym pudełku z lusterkiem, z osobnym schowkiem na gąbkę.
      To było kupę lat temu ale ciągle mam go w aucie i nieraz nos zmatuję, a co
      tam:) Rewelacja:)
      • Gość: cxc Shampon Vidal Sasoon -wash & go! IP: 87.207.54.* 26.02.06, 14:34
        • Gość: ika aspen Coty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:00
          i woda toaletowa ASPEN coty - dla kobiet, bo dla mezczyzn chyba jeszcze jest.
          sliczna byla, jeszcze nie tak dawno :)
          • Gość: Tehanu Re: aspen Coty IP: *.icpnet.pl 01.03.06, 02:56
            Oj, zebrałoby się tego. Zapach Stephanie - chyba Bourjois - ale nie jestem
            pewna, wycofany na dobre z pięć lat temu, zapach Diamella Yves Rocher - to
            całkiem prehistoria - pachniał na mnie jak Gucci nr 3 i niewiele krócej
            wytrzymywał, a kosztował może 1/5, dezodorant Fa w jasnozielonym opakowaniu -
            połączenie zapachu morskiego z cytrusowym, seria akacjowa Yves Rocher do
            pielęgnacji cery tłustej i mieszanej, podkład w sztyfcie (chyba L'oreal). Z
            ostatnich wycofanych - balsam do ciała Avonu Skarby Indii.
            • Gość: aga Re: Stephanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 19:21
              a ja jeszcze mam ten zapach, myślę, że nie ma go już u nas przynajmniej z 10
              lat. Pamiętam to były moje(a nie podbierane mamie) pierwsze prawdziwe perfumy,
              chodziłam do 1 klasy LO i za własne zakórniaki sobie kupiłam w perfumerii na
              Placu Konstytucji :)Miałam wersję z atomizerem. Za jakiś czas mama kupiła drugą
              butelkę, ale to chyba jest kolońska -butelka z dziurką (i te jeszcze mamy).

A kilka dni temu do biura weszła babeczka i pachniała baaaardzo podobnie do
              Stephani (i spytałam czym pachnie, może S)też uwielbiała ten zapach, ale z
              uwagi, że jest on już niedostępny kupiła L. Lempicką (różowo-fioletowa butelka)
    • bogarde Re: BYŁO - MINĘŁO 01.03.06, 18:32
      szminka Nivea Cherry- przyjemnie pachniała i ładnie barwiła usta, truskawkowa to
      już nie to :(
      • tatimati Re: BYŁO - MINĘŁO 01.03.06, 18:59
        dezosorant Herbina - rumiankowy, genialnie działający, w nowej wersji opakowań
        zabrakło dla niego miejsca, do dziś nie trafiłam na równie skuteczny : (
        • Gość: nati Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.sympatico.ca 01.03.06, 19:19
          Sa jeszcze miejsca, gdzie mozna kupic vanilla fields, wiec to moze w Polsce
          tylko wycofano?
          • gata81 Re: BYŁO - MINĘŁO 02.03.06, 10:20
            Ja mam chyba jeszcze te perfumy. Dostałam je w prezencie, przywiezione z
            Niemiec, ale niestety nie są w moim guście więc sobie leżą w szafeczce i
            czekają (nie wiem tylko na co). Poza tym pamiętam perfumy Diesel w takiej
            śmiesznej buteleczce z gumowym korkiem tez juz nie ma takich a były super.
            • maggi9 Re: BYŁO - MINĘŁO 02.03.06, 13:16
              O tak perfumy diesla były super.Nie wiedziałam, że przestali je produkować.Szkoda chętnie bym do nich wróciła
      • mila1009 NIVEA Cherry 02.03.06, 18:11
        Oj tak! Dlaczego ją wycofali??
    • Gość: Agi Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:59
      W Avonie mieli taką linię pachnącą mlekiem (biała, kwadratowa butelka), później
      był taki sam z tym, że wzbogacony o miód, a teraz nie ma ani jednego ani
      drugiego... A taki piękny zapach:(
    • Gość: AgaM Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.chello.pl 02.03.06, 12:28
      Ja podpisuję się po Vanilla Fields, jeszcze kiedyś byłam zakochana w zapachu z
      Avonu - Millenia czy jakoś tak ... Jeszcze były szminki Celii, które się
      utleniały po jakimś czasie :) kosmiczne :)) i jak sobie tylko coś jeszcze
      przypomnę, to uzupełnię :) Pzdr
    • aldonap22 Re: BYŁO - MINĘŁO 02.03.06, 14:21
      Jakieś 12 lat temu NIVEA miała super pomadkę ochronną, była w takim niebieskim
      przezroczystym opakowaniu z logo firmy, ścięta na skos (nie jak teraz poziomo),
      pieknie pachniała, super natłuszczała usta, po prostu super. Obecne na rynku
      pomadki tez nie są najgorsze ale do tamtej dawnej sie nie umywają
      • Gość: tosia2002 Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:32
        perfumy chipie coty - co to był za zapach!
        • 18_lipcowa I Women of Earth Avonu, cudo !!! 02.03.06, 15:41

• istna Re: BYŁO - MINĘŁO 02.03.06, 15:44
      Baroque Yardleya, ehh...
    • Gość: Gosia Re: BYŁO - MINĘŁO IP: 62.29.137.* 02.03.06, 16:39
      żel bąbelkowana do mycia twarzy z vit.C i mleczko do demakijażu z tej samej
      serii Garnier, super to było!
      • Gość: Maxi Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:40
        Perfumy SMITTY!!!
        • Gość: Magda Re: BYŁO - MINĘŁO IP: 81.144.232.* 02.03.06, 16:46
          Podklad Loreala Teint Captif, najlepszy jaki mialam, ostatni raz go widzialam w
          2001.
          • p.galli Re: BYŁO - MINĘŁO 02.03.06, 19:25
            Byl taki...samoopalacz do twarzy Yves Rocher nazywal sie "Monoi de Thaiti"
            (albo jakos tak) cudownie pachnial (nie bylo tego smrodku samoopaloczowego)
            nawilzal i dawal (przynajmniej na mnie) sliczny odcien delikatnej opalenizny z
            drobinkami zlota
            Niestety juz "ni ma" :(:(:(:( przerzucilam sie na Bronze Nature 3 in 1 tej
            samej firmy ale juz nie to, niestety

A z perfum nie moge odzalowac perfum Venecja Laury Biagotti :( (to byly moje
            1wsze drogie perfumy i moze dlatego mam taki sentymant ale do dzis uwazam ten
            zapach za najpiekniejszy w swiecie :) nie wachalam go juz pare lat ciekawa
            jestem czy dobrze go "pamietam":) i nie rozumiem czemu zaprzestali produkcji>:-[
            • Gość: mała Mi Re: BYŁO - MINĘŁO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 22:04
              pomadka NIVEA brzoskwiniowa...pyszna była...
            • Gość: pianazludzen i sotto voce L. Biagotti! IP: *.wroc.one.pl 02.03.06, 22:27
              taki z kamertonem we flakoniku, chyba juz slad po nim zaginal?
    • Gość: basiaplewik women of earth IP: *.smstv.pl 03.03.06, 07:42
      women of earth nadal jest dostępny- zajrzyj na allegro(ma inną butelkę)jest
      niedostępny w polskim avonie tylko angielskim :)ale sprowadzają i sprzedają
      wiecie co dziewczyny a ja myślę, że przez tą tęsknotę idealizujemy te kosmetyki-
      ja miałam okazję po latach kupić sboe dwa zapachy których bardzo mi brakowało:
      właśnie Women of earth avon- cóż wspomnienia są zdecydowanie lepsze, zapach
      jest OKROPNY, sprzedałam po 2 dniach używania
      drugim takim był Vanilla Fields (nadal dostępny w stanach , ma się dobrze)-
      horror który nie ma nic wspólnego z moimi wspomnieniami...
      założę się, że po powtórnym zakupie tych niedostępnych cudów wywaliłybyscie je
      do najwyzszej szafki..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka