Dodaj do ulubionych

czy to forum dla pryszczatych nastolatek?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:44
Większość wątków dotyczy pryszczy i środków na nie... Wszyscy proszą o rady
dotyczące pryszczy... Forumki diagnozują rodzaj trądziku i doradzają coś, co
pomoże... Czy to jest forum o trądziku?!

W dodatku wszędzie szerzą się podstawowe błędy, co druga osoba uczestnicząca w
dyskusji nie potrafi poprawnie napisać postu... Może nastolatki z kompleksami
i trądzikiem powinny się zająć edukacją i rzeczywistym rozwiązywaniem
problemów skórnych, zamiast przesiadywać na forum i oczekiwać rad od ludzi,
którzy nie są specjalistami i więcej mogą zaszkodzić niż pomóc. Przecież nikt
wam przez internet nie wyleczy trądziku! I nie doradzi odpowiednich
antybiotyków ani leków hormonalnych. To jakiś nonsens.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.02.06, 13:48
      mimo ze sama jestem nastolatka podpisuje sie pod powyzszym postem!!!
      • frrancuzeczka Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 13:49
        Chyba pryszcze i problemy z cerą nie są tylko problemem nastolatek?
        • Gość: alicja Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:55
          Problemy z cerą nie, ale pryszcze- owszem. Czasami takie problemy mają ludzie
          starsi niż nastolatki, ale wtedy już na pewno internet nie pomoże! Tylko lekarz.
          Bo albo mają problemy z hormonami, albo np. nadużywali antybiotyków i środków
          przeciw pryszczom czy kosmetyków i zupełnie zniszczyli sobie skórę...
    • Gość: alicja Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:52
      W dodatku jak czytam czasami, ile w siebie wcieracie, to aż mi się to w głowie
      nie mieści. Toniki, mleczka, antybiotyki, kwasy, sześć kremów i potem jeszcze
      zakładacie wątki, że nie wiecie kiedy posmarować się jakąś maścią, bo już
      nałożyłyście na siebie trzy inne... W taki sposób na pewno sobie nie pomożecie.
      • Gość: ada Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:03
        nie rob z siebie takiej specjalistki od tradziku i innych problemow skornych,
        bo pisanie, ze sa one przypadloscia tylko nastolatek jest glupota. te problemy
        moga dotyczyc ludzi w roznym wieku, gdyz ich przyczyny moga byc bardzo rozne.
        po to jest forum uroda zeby takie pytania sobie zadawac , a jak ci sie nie
        podoba to nie czytaj, panienko z nienagannie piekna cera.
    • bzzzk Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 13:54
      ale wiesz, w sumie takie porady są mało skuteczne (przy ostrym trądziku) ale
      też i mało inwazyjne, w końcu nikt antybiotyku ani hormonów nie kupi bez
      recepty- a przynajmniej mam nadzieję, że nie będzie próbował;)
      a cóż, trądzik w tych czasach jest szalenie częsty i wbrew pozorom wcale nie
      zawsze u nastolatek... normalne, że to dla kogoś problem i szuka rozpaczliwie
      porad, ale faktycznie lekarz byłby w tym celu lepszy.
      co do błędów, to nie generalizuj, że są akurat w postach o trądziku, są
      wszędzie i nie tylko nastolatki nie znają ortografii. nie wydaje mi się, żeby
      to miało bezpośredni związek z trądzikiem;)
      • Gość: alicja Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:00
        Gdyby ludzie, zamiast od najmłodszych lat zajmować się wyciskaniem pryszczy i
        przyglądaniem się sobie w lustrze, zajmowali się nauką, to jednak mniej by było
        takich błędów. Zastanawiam się po prostu, co wyrośnie z ludzi, którzy inteesują
        się tylko swoim trądzikiem... Niczym innym nie muszą, bo w końcu mają
        "dyslekcję". A co do osób "nie-nastoletnich": one powinny iść do porządnego
        lekarza, jeśli jeszcze borykają się z takim problemem.
        • frrancuzeczka Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 14:02
          Borykają się z takim problemem.. ale chodzi ci o problem nieznajomości
          ortografii czy problem pryszczy? :)
          • Gość: alicja Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:44
            o jedno i o drugie:)
        • Gość: AgaU Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 14:04
          "..Może nastolatki z kompleksami
          i trądzikiem powinny się zająć edukacją..

..Gdyby ludzie, zamiast od najmłodszych lat zajmować się wyciskaniem pryszczy i
          przyglądaniem się sobie w lustrze, zajmowali się nauką, to jednak mniej by było
          takich błędów.."

haha
          ales ty natchniona.
          idz juz, pozajmuj sie nauka!
          :))
        • neti13 Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 14:07
          Gość portalu: alicja napisał(a):

> Gdyby ludzie, zamiast od najmłodszych lat zajmować się wyciskaniem pryszczy i
          > przyglądaniem się sobie w lustrze, zajmowali się nauką, to jednak mniej by
          było
          > takich błędów. Zastanawiam się po prostu, co wyrośnie z ludzi, którzy
          inteesują
          > się tylko swoim trądzikiem... Niczym innym nie muszą, bo w końcu mają
          > "dyslekcję". A co do osób "nie-nastoletnich": one powinny iść do porządnego
          > lekarza, jeśli jeszcze borykają się z takim problemem.

Nie jestem nastolatką , nie dręczą mnie pryszcze itd.itp , ale bardzo nie
          podoba mi się Twoje wymądrzanie ;) To , co kto powinien , lub nie powinien ,
          niech raczej zdecyduje sam , bez Twojej ani mojej pomocy. Co do błędów .Każdy
          je robi ,Ty kochana również ;) Przeczytaj swój moralizatorski post ( jeden lub
          dwa wstecz).

pozdr.
        • Gość: klara do alicji IP: *.range86-143.btcentralplus.com 26.02.06, 17:54
          Zycze Ci szczerze wysypu pryszczy w wieku 30 lat, depresji przy patrzeniu w
          lustro, kompleksow i blizn po tychze pryszcach - wtedy moze zrozumiesz jak
          dziewczyne moze zniszczyc tradzik i jak paskudnie mozna sie czuc! To nie
          jest 'interesowanie sie wlasnym tradzikiem' - to szukanie wsparcia, nadzieja ze
          moze istnieje jeszcze cos co zadziala.
          Szkoda mi Cie i uwazam ze jestes plytka osoba z zupelnym brakiem empatii. Nie
          pisz bzdur!
    • misiak38 Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 13:58
      to jest forum Uroda a nie księga skarg i zażaleń.
      • Gość: alicja Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:02
        No właśnie... Forum Uroda, a nie: domowy lekarz, forum o tabletkach
        hormonalnych, forum ekspertów diagnozujących formę trądziku, forum o trądziku i
        pryszczach. A ponieważ to forum Uroda, to mogę się tutaj wypowiedzieć na temat
        forum Uroda i problemów na nim poruszanych.
    • swinka_morska Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 14:04
      alu, bardzo cie prosze, nie uogolniaj...
      po pierwsze, wcale to nie jest wiekszosc na tym forum, po drugie temat tradziku,
      sposobow jego leczenia jest tak samo zwiazany z uroda jak tabletki anty,
      wyrywanie zebow czy odchudzanie, po trzecie chyba najbardziej popularne
      stwierdzenie na forum, ze "jak ci sie nie podoba to nie czytaj", co wiaze sie z
      tym ze nie krytykuj takze, bo sama nie wiesz, czy za tydzien , miesiac czy rok
      sama nie bedziesz prosila o porade w temacie, ktory teraz krytykujesz
      • swinka_morska Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 14:07
        aha i jeszcze jedno: nie lecz takze prywatnych kompleksow na publicznym forum -
        od takich problemow sa lekarze-specjalisci, a awantur nam tutaj nie potrzeba
        • Gość: alicja Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:47
          Tak, to fakt- kompleksy mam potworne... :) Skoro dopatrujesz się kompleksów w
          tym, że wqrzają mnie wszechobecne "mądrości" dotyczące pryszczy, to chyba sama
          masz jakieś problemy:/
    • czekoladka_84 Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 14:11
      Masz PSM czy jesteś taka upierdliwa?
    • Gość: Majka Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:17
      Pryszczate nastolatki to pryszcz ;) Niech ktos mi wytłumaczy sens idiotycznych
      wątków "ile wazycie przy wzroście..(tu wstawić dowolny)?" ?????????? Proponuję
      rozpisać wszystkie istniejące wzrosty w cm i każdy niech wpisuje ile waży, ale
      może by założyć oddzielne forum do tego!:D Np o tytule "Badania statystyczne nad
      wagą polskich nastolatek".
      • Gość: selena Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.02.06, 14:31
        wlasnie-o co chodzi z tym kretynizmem:"ile wazycie przy wzroscie..."to jakas
        fobia????????
        co do pryszczy-to po prostu czesty problem niezaleznie od wieku,wiec co szkodzi
        sobie podpowiedziec cos,jakies dobre rady dac?nikt normalny nie oprze sie
        wylacznie na opiniach z forum tylko pojdzie do lekarza ale jesli przy okazji
        dowie sie czegos nowego to chyba dobrze??
        niechybnie masz klimakterium albo cos.
        • mariolka99 Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 26.02.06, 14:33
          Zapomniałyscie o ostatnim hicie : "z 38 na 28-uda mi się?" ;P
    • Gość: Nessie Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 14:39
      Większość wątków dotyczy zmarszczek i kremów na nie...
      Większość wątków dotyczy cellulitu i kremów na niego...
      Większość wątków dotyczy podkładów i jakie są najlepsze...
      itede, itepe.

Jeśli nie masz problemów z trądzikiem, to po prostu nie czytaj postów o
      trądziku. Jeżeli już czytasz i widzisz błędy ortograficzne, to zwróć
      (GRZECZNIE!) uwagę i podaj poprawną pisownię.

I jeszcze jedno - forum nie służy tylko uzyskaniu porady, ale też pokrzepieniu
      serc. Jeżeli kilka osób podzieli się z tobą swoimi doświadczeniami w walce z
      trądzikiem, zmarszczkami, celulitem, przebarwieniami... to nie jesteś już sama
      ze swoim problemem.

• Gość: alicja Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:51
        Ja to rozumiem, ale nie może być kilku takich wątków? A nie- "Ratunku! Wyskoczył
        mi pryszcz"- i tak 5 razy dziennie... :/

O wątkach w stylu "ile cm macie w łydkach?" już nie mówię, bo to tylko dowód na
        to, że przesiadują tutaj jakieś gimnazjalistki, które zamiast się uczyć, mierzą
        sobie łydki o różnych porach dnia i nocy i prowadzą ogólnopolskie statystyki....
        • Gość: rudy kot Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.media4.pl 27.02.06, 22:42
          > O wątkach w stylu "ile cm macie w łydkach?" już nie mówię, bo to tylko dowód
          na
          > to, że przesiadują tutaj jakieś gimnazjalistki, które zamiast się uczyć,
          mierzą
          > sobie łydki o różnych porach dnia i nocy i prowadzą ogólnopolskie
          statystyki...

Albo baby, które nie mają co robić poprawiaja sobie nastrój krytykanctwem.
          Forum nie jest przymusowe - nie podoba się, nikt nie trzyma.

Ktoś, kto nie miał trądziku nie wie, jak to jest, kiedy naprawdę sie starasz, i
          nic, na twarzy sieczka. lekarze niekoniecznie pomagają (np. przepisywanie zbyt
          silnych antybiotyków, po których mdlałam, albo maści, po której 3 miesiące
          schodziła mi skóra, a ta nowa pękała od razu, miodzio; długo by opowiadać), za
          to rady innych "doświadczonych przez los" - czasem bardzo.
    • Gość: carolinascotties miałam pewną propozycję...ale - IP: 87.207.54.* 26.02.06, 14:56
      jak widać- wiele z nas było ZA - i co z tego...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37261024
    • Gość: kuchta marynarza Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:10
      a moze TY Alu, wytrzesz sobie pupcię i przestaniesz gderać jak jakaś stara
      kwoka!
      • Gość: pomidorekk Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.aster.pl 26.02.06, 15:16
        Ala, nie życzę tobie problemów ze skórą, ale może mała nauczka by ci się
        przydała. Ja mam 26 lat i mam problemy z cerą. Trądzkiem bym tego nie nazwała,
        ale z zainteresowanie czytam wszystkie wątki na ten temat. Omijam raczej wątki
        tymu "łydki" "co dzisiaj jadłyście" "jak schudnąć w tydzień" bo nie mam
        kłopotów z nadwagą i mnie te tematy nie dotyczą, ale nie zakłądam wątku typu "
        CZY TO JEST TYLKO FORUM DLA TŁUŚCIOCHÓW?".
        Musisz jeszcze troszke dojrzeć i dorosnąć, żeby zrozumieć co to jest
        demokracja, pluralizm.
        Istnieje jeszcze cos takiego jak wolność- nikt ci nie zabrania stworzyc sobie
        własnego forum, przenieśc sie na inne lub po prostu nie czytać tego co Cie nie
        interesuje. Życzę powodzenia.
        • carolinascotties pomidorku :) 26.02.06, 15:18
          -nie ma co się denerwować - ja chciałam pozbierać jakoś najlepsze wątki - co
          nie znaczy, zeby o nich nie pisać..
          • Gość: Pomidorekk Re: pomidorku :) IP: *.aster.pl 26.02.06, 15:21
            No i ja jestem za zbieranie wszystkiego i poukładaniu tematycznym.
            Szlak mnie tylko trafia jak ktos tak strasznie generalizuje, pakuje wszystkich
            do jednego worka, a siebie uważa za jakieś guru, które ma wyłączność na rację.
            • carolinascotties Re: pomidorku :) 26.02.06, 15:30
              masz rację - mnie trafia szlag, kiedy czytam wypowiedzi o zasadzie wyższości
              drogich kosmetyków nad tanimi - tylko dlatego, że są drogie.. to tak, jakby
              dzieci z bogatych domów musiały być lepsze od tych - gorszych, bo biednych, a
              rasowe psy mądrzejsze od kundelków :(( co za bezsens! idę zaraz biegac , bo
              się negatywnie nakreciłam :))
              pozdrawiam
              • Gość: rikitiki Re: pomidorku :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:48
                ja tez jestem zdania ze bardziej uciazliwe od "trądzikowych" sa posty w
                stylu "ile wazyć jak ma 1.65." ludzie zlitujcie sie.
                Nie tylko nastolatki maja tradzik to primo, a secundo to to ze jeśli ktos ma
                urodowy problem to po to jest forum, ja nie czytam wszystkich postów jak
                leca,tylko wybieram te co mnie interesuja a do innych sie nie czepiam jakby
                dziwne i denerwujące dla mnie nie były... wiec wyluzuj dziewczyno bo to tylko
                forum...
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.06, 19:14
      A ja mam dosc watkow tego typu, gdzie sie narzeka na inne watki. To moze zaloze
      watek "czy to forum dla ciagle narzekajacych na innych?" i bede sie wkurzac na
      takie forumowiczki jak Ty. Podpisuje sie pod powyzszymi wypowiedziami. Ja
      rowniez wybieram z tematow te, ktore mnie interesuja i nie najezdzam na osoby,
      ktore zakladaja watki o kremach przeciwzmarszczkowych tylko dlatego, ze ja na
      razie nie mam zmarszczek. Apropos - jakby nie tego typu bezsensowne watki, to
      latwiej byloby znalesc na forum to, co jest dla kazdego ciekawe, reszte po
      prostu zignorowac. I zupelnie nie podoba mi sie Twoj pogardliwy stosunek do
      nastolatek - czy to pryszczatych, czy z piekna cera. Nie kazda nastolatka ma
      pstro w glowie, nie kazda gapi sie tylko w lustro i nie kazda nie zna
      ortografii. Za to wsrod doroslych - ortografii nie zna cale mnostwo. Ale akurat
      Ty zauwazylas bledy u tych zrozpaczonych dziewczyn szukajacych pomocy, ktore we
      wspolczenym swiecie sa pod presja bycia piekna i idealna. A dzieki Tobie
      dowiedza sie, ze w dodatku sa glupie, bo nie znaja ortografii, leniwe, bo sie
      nie ucza i prozne, bo przejmuja sie swoja twarza. Nie siedz na forum Uroda, bo
      to oznacza, ze pewnie ejstes bardzo zaabsorbowana swoim wygladem, tylko
      rozwijaj sie inteletualnie, zeby zrownowazyc glupote nastolatek.
      • Gość: olka Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:22
        Asiek, no wiadomo, że się irytujesz, bo to akurat główny temat twoich postów i
        zapewne główne twoje zainteresowanie, ale nie musisz tak narzekać. Masz
        pryszcze, to się interesujesz, jak ich pozbyć. Jak ktoś ich nie ma, to może nie
        rozumie po co zakładać codziennie kilka wątków na ten temat. Wątki o pryszczach
        i łydkach robią się już nudne.
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.06, 19:42
          Tak sie sklada, ze akurat nie mam. Ale idac zgodnie z Twoim tokiem myslenia ja
          powinnam sie irytowac watkami o kremach przeciwzmarszczkowych, cellulicie czy
          podkladach. Z reszta... nie robie statystyk, jakie watki sa zakladane
          najczesciej, wiec mnie zadne nie irytuja. Ktos cos potrzebuje - zaklada watek.
          Ktos interesuje sie tym samym - czyta watek i na niego odpowiada. Kogos to nie
          interesuje - w ogole tego nie otwiera. Proste. Wlasnie spojrzalam na tematy
          forum - w tej chwili widze tylko jeden watek o pryszczach, za to 3 o
          podkladach, 4 o pudrach...
    • Gość: nosek Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.06, 19:17
      A ty alicjo czego tu szukasz? przeciez nikt ci nie usunie wirtualnie
      zmarszczek, nie odchudzi, ani nie dobierze szminki, nie mam pojęcia co tu
      robisz i oczym chciałabyś rozmawiać
      • szumszum Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 27.02.06, 17:05
        ej wez ty sie idiotko odczep! o co ci chodzi? jakas nastolatka ci cos zrobila
        czy co?? sama nigdy nie mialas kilkunastu lat czy koniecznie chcesz kogos
        zdenerwowac??
        • szumszum Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? 27.02.06, 17:10
          to bylo do Alicji oczywiscie, zdenerwowalo mnie wstretne babsko.
    • Gość: hope Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:41
      Alicjo - ile masz lat?
      Jesteś chyba starym, zmierzłym babskiem, przelewającym swoje problemy i
      fustracje na forum.

Przykro mi, ale Forum Uroda to forum ogólnodostepne i dla wszystkich.
      Nikt Ci nie każe czytać wątków o trądziku.
      Bądź bardziej tolerancyjna i miła, i nie rób problemu tam, gdzie go nie ma.
      • Gość: Majka Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:15
        To samo można powiedziec o tobie :) Takie epitety sa poniżej pasa i kultury.
    • Gość: leenka21 Re: czy to forum dla pryszczatych nastolatek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 27.02.06, 22:41
      ha ha ha trądzik to jeszcze nic :)) Mój ulubiony wątek to "jak schudnąć w
      łydkach" buahahhaa ... no napewno całodzienne przesiadywanie przed kompem na
      tym forum na łydki nie pomoże :P Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka