Dodaj do ulubionych

Iskierki ....

10.02.11, 13:45
... pozwalające zachować wiarę w zdrowy rozsądek.

Marcin Meller, redaktor naczelny "Playboya", poinformował za pośrednictwem serwisu Facebook, iż jego cierpliwość się wyczerpała i zapowiedział, że w najbliższych wyborach nie zagłosuje na Platformę Obywatelską. "Nawet straszak w postaci powrotu PiS-u do władzy już na mnie nie działa" - pisze.
"Nie zrobiliście nic z aferą hazardową, a co więcej, słyszę, że »Miro«, jak gdyby nigdy nic, kandyduje z Waszych list do Sejmu. No to dajcie jeszcze »Rycha«, »Zbycha« czy jak się ci panowie nazywają" - czytamy w oświadczeniu naczelnego "Playboya".
Jak pisze dalej Meller, on za "katastrofalne błędy" zostanie wyrzucony ze swojej pracy, tymczasem "wasz minister Grabarczyk za totalny bajzel na kolei dostaje w nagrodę kwiaty. Minister Klich nie ponosi odpowiedzialności za Casę (co jeszcze można zrozumieć), ale i za Smoleńsk, czego już naprawdę pojąć nie mogę".
"Wasze służby specjalne inwigilują dziennikarzy jak żadna władza dotąd. Gdyby Lech Kaczyński rzucił jeden z wielu dowcipów Bronisława Komorowskiego, zostałby rozjechany na miazgę, ale w przypadku tego Prezydenta Wam to nie przeszkadza" - kontynuuje naczelny "Playboya".

"... Im trzeba zabić dusze: obślinić ołtarze.
do legend przypiąć małe błazeńskie dzwoneczki
szable przekuć w widelce..."

Bohdan Urbankowski
List Dostojewskiego do Strachowa w sprawie polskogo miatieża 1863 g.

Obserwuj wątek
    • kchacinski Re: Iskierki .... 10.02.11, 16:45
      Nie da się wygrać wyborów na nic nie robieniu.
      Nie da się wygrać wyborów na katastrofie smoleńskiej
      Nie da się wygrać wyborów z komunistyczną przeszłością

Kto więc wygra wybory?

Coś czuję, że gospodarka zejdzie w tej kampanii na dalszy plan... niestety
      • aa9612bydleludzkie Re: Iskierki .... 11.02.11, 10:33
        Gospodarka zgadzam się będzie na dalszym planie. Dowodza tego 3 ostatnie lata.
        Ale da się wygrać wybory na nierobieniu nic.
        Mając wybitne postaci polityki miłości jak Niesiołowski, Kutz i do niedawna Palikot. Szczując i podsycając emocje i krzycząc jednoczesnie przez tuby medialne , żę patyrzcie jak tamci kopią i gryzą.

"... Im trzeba zabić dusze: obślinić ołtarze.
        do legend przypiąć małe błazeńskie dzwoneczki
        szable przekuć w widelce..."

Bohdan Urbankowski
        List Dostojewskiego do Strachowa w sprawie polskogo miatieża 1863 g.
      • karolkaka Re: Iskierki .... 11.02.11, 11:00
        kchacinski napisał:

> Nie da się wygrać wyborów na nic nie robieniu.
        Niestety "da się" - mamy przykłady ogólnopolskie i lokalne!

> Nie da się wygrać wyborów na katastrofie smoleńskiej
        Nie wiem czy ktoś ma taki zamiar. Jeśli tak, to pewnie się nie da.
        Gorzej, jeżeli ktoś ma rzeczywiście program, a nie potrafi go "sprzedać". Lub mu się to uniemożliwia, tłukąc innym do głów, że "oni to tylko na Smoleńsku jadą"

> Nie da się wygrać wyborów z komunistyczną przeszłością
        Albo to skrót myślowy, albo chwilowy brak pamięci - Kwaśniewski (x2), Miller, Oleksy... Wyliczać dalej? Chyba nie ma sensu.

> Kto więc wygra wybory?
        Koalicja iTi + GW, ale już bez takiej przewagi jak ostatnio, za to przy większym nakładzie środków.

> Coś czuję, że gospodarka zejdzie w tej kampanii na dalszy plan... niestety
        Niekoniecznie. Jest taki jeden, co aktualnie na plakatach ma: "Gospodarka jest najważniejsza" wink W swoich wypowiedziach nieustannie się do tej gospodarki tak odnosi, aż się ręce same składają do oklasków!
        • karolkaka Re: Iskierki .... 11.02.11, 11:02
          A po chwili refleksji - można ten temat (i podobne) przenieść do HP?
          Mimo emocjonalnego zaangażowania, nijak nie pasuje mi do "Radzymin i okolice" wink
    • rypioze Re: Iskierki .... 10.02.11, 20:45
      A co powstaje od iskierki?
      • aa9612bydleludzkie Re: Iskierki .... 11.02.11, 10:20
        Może nie powstac nic. Może jednak rozniecić ogień który rozproszy ciemność i ogrzeje. Ale Tobie pewnie( choc nie mam oczywiście pewności) chodziło o pożogę?
        • rypioze Re: Iskierki .... 11.02.11, 14:01
          Jak nie masz pewności to nie snuj domysłów.Wyręczy Cię Czuma,Kutz,Niesiołowski i cała wataha innych.
          • aa9612bydleludzkie Re: Iskierki .... 11.02.11, 15:30
            Przepraszam. Więc co miałeś na mysli?
        • rypioze Re: Iskierki .... 11.02.11, 20:55
          To co Ty.
          • aa9612bydleludzkie Re: Iskierki .... 12.02.11, 20:47
            Wybacz ale pomyliłem rypioze z rafi. Takie te nicki mało wyraziste. Nie to co "bydle" przyjęte dla upamiętnienia jednego z intelektualnych wywodów niekwestionowanego autorytetu, nagrodzoonego tytułem "Piękny" wraz z K. Kolędą -Zalewską na rozdaniu Róż Gali tuż po kampanii 2007, ambasadora polityki miłości ( możnaby długo) Profesora Władysława Bartoszewskiego.
    • szymanki3 Re: Iskierki .... 12.02.11, 13:39
      szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens zastanawiać się cóż jeden z AŁTORYTETÓW hehe tego rodzaju powiedział ........
      wydawać się może że to jest małe zagubienie ,gdyż guru tego rodzaju ludzi ma może wyłączony telefon ,a ani nie wiedzą cóż wymyślić i powiedzieć .trudno uwierzyć w słowa takich pseudo mistrzów .....
      może to postawa szczura co się chce ewakuować ,ale nie wie czy już czas .......

dopóki tacy ludzie nie zrozumieja słow J.M. RYMKIEWICZA "Polska poradzi sobie bez Polaków ,lecz Polacy bez Polski nie mają szans" to widząc co przed chwilą prezentował ten człowiek w programie śniadanie mistrzów HA HA nie mam żadnych podstaw by słowa takie traktować na poważnie...............
      • aa9612bydleludzkie Re: Iskierki .... 12.02.11, 20:36
        Pełna zgoda. Ja nie do końca ufamn tym nawróconym. Dlatego też bez euforii pisałem tylko o iskierkach. Kolejna to Kukiz. W 2007 r. zaangażowany w kampanię PO teraz spowiada się publicznie jaki spotkał go zawód. Wielu ludzi od początku wie co jest grane. "Elita" potrzebuje czasu. Czasem i tego nie starczy....
        • szymanki3 Re: Iskierki .... 12.02.11, 22:30
          ciężko rzucać kamieniem w kogoś , bo i człek też jest bez winy.......
          według mnie trudno porównywać mellera i Kukiza........
          paweł sam chyba zrozumiał że to nie ta droga, nie czekając na hasło naczelnego proroka z "gw"
          i w przeciwieństwie do mellera potrafi o tym zaświadczyć
          www.youtube.com/watch?v=EQLCc5TExeA cóż za przepiękna mina autorytetu dziennnikarstwa lisa rudzielca

a tej piosenki jego trudno bedzie zapomnieć
          www.youtube.com/watch?v=ZMUqsBwrwic&feature=fvst
          • aa9612bydleludzkie Re: Iskierki .... 14.02.11, 10:43
            Fakt - to nire to samo. Kukiz krzyczy o prawdę, ze świadomością że zaraz go zgryzą i pali za soba salonowe mosty w imię dociekania prawdy. Tylko , żeby mu się znowu nie odwróciło.
            Najcenniejszy w polityce jest nawrócony przeciwnik czy też krytyk. Wtedy można pokazać na niego jako na przykład kogoś kto zrozumiał.
            Patrz redaktor Wołek. Jak się nawrócił i udowodnił swą wierność zajadłością to i do radia Agory droga otwarta i do stacji ITI.
            • szymanki3 Re: Iskierki .... 14.02.11, 12:02
              no wołkowi salon nigdy nie wybaczy ałganowa ,i prawdopodobnie na nic zda sie kręcenie przez tą kreaturę ogonkiem
              salon pamięta
              salon nie wybacza
              kwaśniewski za poparcie ukraińców też prawdopodobnie żadnej posady międzynarodwej nie zyska
              sikorski choćby na kolanach udał się do moskwy w celu ocieplania stosunków też ma przechlapane za "rurę ribentrop-mołotow
              nieraz to wygłada że to lewactwo ,pseudo lewactwo ma świetne używanie na takich małych ludziach.......
              • aa9612bydleludzkie Re: Iskierki .... 14.02.11, 12:37
                Nie wiem czy salon wybacza, ale udostepnia koryto skruszonym. Oczywiście sama skrucha nie wystarcza. Trzeba swoje odpracować w słusznej sprawie. Pewnie , że za Wołkiem Ałganow się ciągnie. Ale posłuchaj go w radiu Agory jak się stara.
                • szymanki3 Re: Iskierki .... 14.02.11, 12:47
                  masochistą to i nie jestem
                  za jakie grzechy miałbym go słuchać .......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka