IP: *.chello.pl 05.03.06, 23:09
witam wszystkich w niedzielny wieczor!

dzis spojrzalam w lustro i zobaczylam... CELULITIS na wlasnej ***** !!!!!!!!
aaaaaaaaaaa koszmar!!!!!!!!!! ja mam dopiero 19 lat!!!!!!!!! musze sie szybko
ratowac!!!
chce zaczac chodzic na silownie, tylko... ja nie wiem jak sie chodzi na
silownie;)) powiedzcie mi jak to wyglada, tzn. co nalezy ze soba zabrac i
inne takie, czyli wszystkie czynnosci jakie bede musiala wykonac zanim
posadza mnie na jakies urzadzenie, o co zapytaja i takie tam.
ile to kosztuje? jak dlugo sie tam siedzi? i jesli moze mi ktos polecic
silownie w krakowie

za wszystkie podpowiedzi z gory wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: vi Re: silownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:12
      Może najpierw znajdź godną uwagi siłownię, w niej odszukaj trenera, opowiedz o
      swoim problemie, o tym czego oczekujesz. Nie sugeruj się opiniami "laików" tylko
      skontaktuj się ze specjalistą (czyt. trenerem, instruktorem).
    • Gość: zetka Re: silownia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.03.06, 23:17
      wez wygodna duza torbe sportowa a w niej: recznik, mydło, wode mineralna, stroj
      do cwiczen - najlepiej luzny dres + koszulka na ramiaczkach lub krotki rekawek,
      buty wygodne sportowe - najlepiej na cienkiej podeszwie

zalezy czy idziesz do siłowni gdzie bedziesz cw samodzielnie czy bedziesz miała
      osobistego instruktora, ktory dobierze ci zestaw odpowiednich dla ciebie cw. -
      tak byłoby najlepiej, wskaze ci ktore partie miesni wzmocnic, na czym sie
      skupic, z jakiego sprzety i w jaki sposob, ile serii korzystac
      najpierw chodziłam na silownie, gdzie nie było nikogo, kto by sie mna zajał,
      wiec cw, jak chcialam i ile chciałam a potem sie okazało ze cw wykonywalam
      nieprawidłowo
      zmieniłam siłownie, gdzie pani intruktorka obeszła ze mna cala siłownie i
      wskazała co do czego słuzy i jak sie czym obsłuzyc, co na jakie miesnie działa
      i po ile razy
      zalezało mi na wzmocnieniu miesni ramion i nog - wiec cw na atlasie:)

popytaj znajomych, wybierz polecona silownie, z profesjonalna obsługa bo zle
      cwiczac mozesz nawet sobie zaszkodzic
      papa
    • Gość: Ibelin Re: silownia IP: 213.25.20.* 06.03.06, 07:17
      Myslę, że zamiast siłowni lepszy bedzie aerobik szczególnie tzw. ABS czyli
      ćwiczenia na brzuch, biodra i posladki, do tego fat burner czyli zajęcia na
      których ciczenia sa prowadzone w takim tempie, żeby zapewnić optymalne spalani
      tkanki tłuszczowej
    • Gość: zuy miś Re: silownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:23
      wibij se z głowy siłownie i zacznij chodzić na basen, gupia
      • Gość: ania Re: silownia IP: *.chello.pl 06.03.06, 14:29
        nie taka glupia, na silowni cwicze te miesnie, ktore chce, a od plywania
        strsznie mi sie rozbudowywuja bararki niestety, nie chce wygladac kiedys jak
        facet
        • Gość: zuza Re: silownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:55
          Barki rozbudowują się od pływania WYCZYNOWEGO. Pływanie na poziomie amatorskim
          przynosi same korzyści, a to opisujesz to kolejny MIT.
          • Gość: ania Re: silownia IP: *.chello.pl 06.03.06, 19:59
            nie plywalam wyczynowo, tylko raz w tygodniu przez godzine i widzialam co sie
            dzieje... mozna by chodzic na basen raz w miesiacu, tylko to juz chyba dla
            zabawy a nie aby zapobiec "pomaranczowej skorce"
            • wuj_truj Re: silownia 06.03.06, 23:01
              taaaak, jasne.. Musisz miec zatem niezwykle, godne pozazdroszczenia
              predyspozycje do rozbudowy miesni. Smieszne sa dxiewczyny, ktorym od basenu RAZ
              W TYGODNIU (!!!) czy rekreacyjnej jazdy na rowerze cokolwiek sie rozbudowuje.
              • Gość: ania Re: silownia IP: *.chello.pl 07.03.06, 13:45
                chyba sie widzialam w lustrze, no nie?? czy ty mnie widzialas/es lepiej??
                gdybym chodzila na basen raz w tygodniu przez 2 miesiace, to moze by mi 'nic
                nie bylo', ale ja plywalam troche dluzej i swoje wiem, nie potrzebuje twoich
                opisow moich miesni
    • jade.fox Re: silownia 06.03.06, 15:30
      Porada nt. stroju:
      na aerobiku instruktorka radziła dziewczynom które chcą schudnąć aby nosiły
      długie spodnie dresowe, dzięki temu bedzie ci ciepło i tłuszcz szybciej się
      spali, kuse majteczki są fajne ale niepraktczne.
      Ważne aby ćwiczyć długo np.godzine bo dopiero po półgodzinnej rozgrzewce
      organizm jest gotowy do ćwiczeń.
      • mikams75 Re: silownia 06.03.06, 16:54
        hehe, taka co chce schudnac (i naprawde ma z czego) zabawnie wyglada w kusych
        majteczkach... :-D
        A zreszta tam gdzie ja chodze klima jest dosyc mocna i na poczatku to by mi bylo
        po prostu zimno!
        Dodam jeszcze, ze silownia to nie rewia mody, choc wiem, ze niektore osoby tak
        to traktuja. Sama chodzilam przez jakis czas w takie miejsce, na szczescie nie
        dalam sie wciagnac, zmienilam silownie i teraz jest lepiej - nie ma strojenia
        sie, zakladania samych majtek itd.

Do zalozycielki watku - jakikolwiek ruch jest dobry + masaze. Na poczatki
        twojego problemu pomoze. I bez paniki - hormony robia swoje :-)
        • Gość: klara Re: silownia IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 07.03.06, 13:55
          Wlasnie parada slicznotek na silowni zawsze mnie smieszy. W mojej silowni
          wiekszosc ludzi jest normalnych,ale sa mlodociane pieknosci ktore upodobaly
          sobie cross-trainer i cwicza na nim z rozpuszczonymi dlugimi wlosami i
          opaseczka plastikowa na tych wlosach. nie wiem jak mozna cwiczyc z
          rozpuszczonymi wlosami. Ja po solidnym biegu jestem cala mokra.
          • Gość: i Re: silownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:37
            ktoś tu chyba ma kompleksy.... Jak Ci się nie podoba, to nie patrz, kazdy ma
            prawo ćwiczyć w czym chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka