Dodaj do ulubionych

Polacy chcą płacić za piękno

06.03.06, 02:24
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: zaorac was przy waszym poziomie medycyny IP: *.hsd1.wa.comcast.net 06.03.06, 05:14
      przy waszym lekarzach/konowalach, niedouczonych prymitywnych zeznikach macie
      duze szanse na piekno. lekarzy jak wiecie w polsce nie mozna sadzic, a ich
      wewnetrze prawa mowia o zakazie ujawniania pomylek lekarskich zarowno swoich jak
      i kolegow.
      • zymzyk piekny piekny 06.03.06, 10:47
        pieknym o wiele latwiej ...tylko czemu tak drogo

piekne
      • Gość: Gal No fakt IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.06, 12:20
        twojej inteligencji nikt w Polsce nie podniesie, ba, na calym swiecie nie nzajdziesz takiego. Czas cudow minal.
      • femur Wolny dostęp do specjalizacji !!! 06.03.06, 13:27
        LEkarSKICH. Dlaczego lekarz nie może specjalizowac sie w Naszym kraju w
        dziedzinie
        która go
        interesuje - dla przykładu w chirurgii plastycznej? Nie wszyscy chca być
        rodzinnymi. Zmieńmy to...
        • Gość: OnMyBack Re: Wolny dostęp do specjalizacji !!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.03.06, 15:01
          To byłoby w interesie pacjentów, teraz na wizytę do specjalisty czeka sie
          miesiącami, a młodzi lekarze nie moga dostać sie na specjalizację. Na całe
          Dolnośląskie w tym roku tylko 2 (słownie: dwa) miejsca na ginekologii. Ktoś
          musi zrobic porządek z ta kliką!!!
          • sternocleidomastoideus Re: Wolny dostęp do specjalizacji !!! 06.03.06, 15:03
            Człowieku!!! Kliki specjalistów nic nie ruszy!!! Oni zawsze będą pisac do
            ministerstwa, w sprawie zmniejszenia liczby specjalizujących sie lekarzy- sam
            sobie nie będą robic konkurencji...
          • Gość: Grzesiek nikt nie musi robic zadnego porzadku IP: .1P3D* / 194.75.37.* 06.03.06, 15:04
            nikt nie musi robic zadnego porzadku. Zawsze tak bylo i dlugo tak bedzie.
            Przyzwyczaj sie po prostu. Wyjedz do innego wojewodztwa albo kraju, zmien
            specjalizacje, zarob kase i rob wolontariat. Kombinuj.
            • femur Nie zgadzam się z Tobą... 06.03.06, 15:30
              Sytuacja jest patologiczna! Po pierwsze jest za mało miejsc dla rezydentów, a
              inne formy specjalizacji podupadły. Po drugie na specjalizacje tzw. intratne
              tj. chirurgie (wszystkie), ginekologia, pediatria, , dermatologia, okulistyka,
              ortodoncja (w przypadku stomatologów) dostaja się tylko "krewni i znajomi
              królika". A wolontariat - człowieku ja mam prawo mieć rodzinę (którą trzeba
              utrzymać). Czy Ty nie widzisz w tym "bajzlu" nic złego???
      • calcinus Re: przy waszym poziomie medycyny 06.03.06, 14:18
        Masz jakies problemy osobiste? To idz do seksuologa a nie wyzywaj sie na forum :)
      • Gość: ma-ryja Mniej miesa wiecej warzyw jesc IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.06, 15:36
        uprawiac sporty, to nie bedzei potrzeby odsysania tluszczu. Bo z posladkow sie
        go moze i odessie, ale przy otluszczonym mozgu, tylko mozna wpasc na takie
        pomysly. Idiotyczny kraj samych "pieknych" i glupiutkich ludzi. Nie dziwo, ze
        mozna im wszystko wmowic. Nawet opracje plastyczne za krocie, gdy nie maja co do
        garnka wlozyc. Ale narzekaja i myrza by byc pieknnym i nic nie robic.
        • Gość: kardynal_Pacellli1 Re: Mniej miesa wiecej warzyw jesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:01
          Gość portalu: ma-ryja napisał(a):
          > Idiotyczny kraj samych "pieknych" i glupiutkich ludzi

Nie dość, że głupiutka to jeszcze brzydula.
      • Gość: plastyk Re: przy waszym poziomie medycyny IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.03.06, 17:04
        Fajnie że to teraz w Polsce się stało popularne. Ja jestem po przeszczepie
        włosów. Byłem łysy na czole- dość poważnie. Zrobiłem przeszczep w Poznaniu. Po
        pól roku zapomniałem co to znaczy mieć łysinę. Njlepsza była reakcja moich
        tzw, przyjaciół, którzy mi dokuczali. Nie wiedzieli co się stało. A ja
        ściemniałem że trzeba dbać o siebie- uprawiać sporty, mniej pracowacć, itp.
        Przed operacją te gnoje dokuczali mi codziennie. Już z rana słyszałem : tyrasz
        i h... z tego masz , tylko tą łysinę. A mnie to jak w mordę strzelił. A teraz
        pozamykali wszyscy dzioby. Hehe. Proponuję wszystkim , którym dokuczają
        tzw "przyjaciele".
        • Gość: lysy_i_dumny Re: przy waszym poziomie medycyny IP: *.net136.okay.pl 06.03.06, 18:37
          cos mietki jestes kolego, ze pozwalasz sobie na takie docinki (pozwalales). lysina to tylko pretekst, punkt w ktory moga uderzyc "przyjaciele". zniknela lysina - pojawia sie inne, bo to nie lysina jest tak naprawde wazna.

poza tym sam jestem lysy (tam, gdzie nie jestem - gole sie) i uwazam facetow serwujacych sobie tupeciki/przeszczepy za raczej slabe typy meskie. lysina to fajna sprawa o ile "jestes lysy", a nie "wypadly ci wlosy" - roznica jest zasadnicza.
        • Gość: anna gdzie w Poznaniu to robią o za ile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:22
          Dzięki Tobie mój mąż będzie miał wkrótce włosy, byle by tylko tanio!
    • Gość: pp Mylicie piękno z urodą - to nie to samo! IP: *.ippt.gov.pl 06.03.06, 08:52
      • Gość: Intell Re: Mylicie piękno z urodą - to nie to samo! IP: *.glucholazy.sdi.tpnet.pl 06.03.06, 13:27
        Zgadzam się. Dodam, ze nie ma nic gorszego od człowieka urodziwego i gdy na
        jego urodzie koncza sie wszystkie zalety.
        • Gość: Pacman Re: Mylicie piękno z urodą - to nie to samo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:55
          > Zgadzam się. Dodam, ze nie ma nic gorszego od człowieka urodziwego i gdy na
          > jego urodzie koncza sie wszystkie zalety.

Na prawdę nie ma nic gorszego?

Mało w życiu widziałeś (aś)
    • Gość: martuś Re: nie w urodzie tkwi przyczyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:09
      kompletnie powariowaliśmy z tym "pięknem" przecież tu nie chodzi o to aby dać się pokroić, jeśli ktoś chce zmienić swoje życie, to niech je zmienia, ale ono nie stanie się lepsze po operacji plastycznej, bo przyczyna nie tkwi w urodzie, ale głębiej- w duszy, albo psychice jak kto woli, zmiana wyglądu doda troche pewności siebie,szkoda tylko,ze wszystkie inne bolączki i lęki pozostaną,
      w tym nawet siedzi pewnien paradoks, chcemy być oryginalni, nieszablonowi, a jednak, prawie każda kobieta jest gotowa wskoczyć na stół zeby mieć upragnione 90-60-80- a to nic innego jak szablonowanie się- dosłownie,
      a gdyby krągłości naprawdę były tak powszechnie akceptowane, to kto kupowałby te wszystkie kosemtyki, kto korzystałby z kuracji wyszuplających, no nikt, bo nikt by się tym nie przejmował! jak to zwykle bywa dajemy sie wkręcić w okrutna machinę, którą rządzą prawa ekonomii
      • Gość: no name Re: nie w urodzie tkwi przyczyna IP: *.4web.pl 06.03.06, 10:47
        Ja np nie chcę wskakiwać na stół, żeby mieć upragnione 90-60-90, bo z taką
        róznicą miedzy biodrami a talią w poslim sklepie nie kupisz dzinsów ani żadnych
        innych spodni. Podobnie jak mając 90 w piersiach i 60 w talii zapomnisz w
        poslkich sklapach o dopasowanych bluzkach na guziki, a pozostają ci jedynie
        domieszki elatyczne z lycrą, a kto chce pół zycie biegać w ciuchach z
        Terranowy:P Jakbyś człowieku perzeszedł się po polskich sklepach to wiedziałbyś,
        ż eubieranie się przy takich wymiarach jest w Polsce niemoliwe - jak lezy dobrze
        u góry, to za ciasne na dole itp. Ja sie tam nie dałabym pokroić za nic, a juz
        na pewno NIKT nigdy nie gmerałby przy moich piersiach - jeszcze nie oszlałam -
        majac cycki D też mozna byc nieludzko nieszczęsliwym, bo to siedzi w głowie, nie
        w cyckach.
      • Gość: Isia Re: nie w urodzie tkwi przyczyna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.06, 18:19
        Ja sie w zadna machine nie dalam wkrecic, jak rowniez nie marze o wymiarach 90-
        60-90.
    • Gość: Kas Operacja na blonie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.03.06, 10:32
      A nie prawda, bo operacja rekonstrukcji blony dziewiczej kosztuje juz od 100 USD (w Stanach.)
      Kto chetny? :)
    • Gość: Uga-buga Re: Polacy chcą płacić za piękno IP: 83.141.127.* 06.03.06, 11:44
      Szkoda ze mozgu nie mozna sobie zoperowac....it's sick. Tak debilnego artykulu
      wychwalajacego ludzka proznosc dwano nie czytalem.
      • Gość: Kamil Re: Polacy chcą płacić za piękno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:48
        Zgazdzam się.Za jedną operacje plastyczną głupiej baby mozna by uratować kilka
        dzieci chorych na ciężkie schorzenia,albo uratować od smieci głodowej kilkaset
        mieszkańców Afryki.Nikt nie zastanowił się na tym?
        • Gość: Tomek Re: Polacy chcą płacić za piękno IP: 213.17.175.* 06.03.06, 12:04
          W sprawie wydatków obywateli na chirurgię plastyczną autor przytacza "w
          porównaniu z amerykanami to jednak niewiele". Śmiechu warte poprostu!!!
          Amerykanów jest 6 razy więcej! w dodatku zarabiają 10 razy więcej!!! Tak się ma
          porównanie ludniejszego i bogatszego do biedniejszego i mniej ludnego jak
          piernik do wiatraka!
          Możnaby porównywać wydatki na tysiąc mieszkańców ewentualnie. Eh...
        • totalna_apokalipsa Re: Polacy chcą płacić za piękno 06.03.06, 12:09

> Zgazdzam się.Za jedną operacje plastyczną głupiej baby mozna by uratować kilka
          > dzieci chorych na ciężkie schorzenia,albo uratować od smieci głodowej kilkaset
          > mieszkańców Afryki.Nikt nie zastanowił się na tym?

Chwileczkę, a ile dzieci można uratować za pensje posłów ? Równei dużo , bo
          wątpię, aby każdy posseł miesiac w miesiąc wydawał 12000 ... Tym bardziej, ze za
          operacje plastyczne zainterosowany/zainteresowana płaci sobie sama, więc jej
          sprawa na co chce wydać - jak woli na uśmiechnięty, bezzmarszczkowy tyłek, to
          nikt jej nie zmusi do działalności charytatywnej:P
          • Gość: kardynal_Pacelli1 Re: Polacy chcą płacić za piękno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:06
            totalna_apokalipsa napisała:
            > Chwileczkę, a ile dzieci można uratować za pensje posłów ? Równei dużo , bo
            > wątpię, aby każdy posseł miesiac w miesiąc wydawał 12000 ... Tym bardziej, ze
            z
            > a
            > operacje plastyczne zainterosowany/zainteresowana płaci sobie sama, więc jej
            > sprawa na co chce wydać - jak woli na uśmiechnięty, bezzmarszczkowy tyłek, to
            > nikt jej nie zmusi do działalności charytatywnej:P

Mądrego to i przyjemnie posłuchać.
    • the_dzidka Re: Polacy chcą płacić za piękno 06.03.06, 12:04
      zawsze się znajdzie krettyn, który pod dowolnym artykułem wciśnie swoje
      animozje na zupełnie nie związany z tym temat. Szkoda tylko, że taki krettyn
      nie pomysli, że jest przez to zuepłnie niewiarygodny.
    • a18275 Houellebecq 06.03.06, 13:23
      Żyjemy już w świecie Houellebecqa. Polecam "Cząstki elementarne".
      • Gość: po operacji Re: Houellebecq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:41
        A czy ktos z Was jest po takiej operacji? I co Wy wszyscy wiecie o problemach
        psychicznych ludzi, ktorzy nie potrafia zaakceptowac swojego ciala albo jakiejs
        jej czesci? I co wiecie o rynku chirurgii plastycznej w Polsce?
        Ja jestem po operacji.
        Po operacji odzyskałem siły do życia.
        Operował mnie świetny specjalista.
        Warto było wydać kilka tysięcy złotych.
        Mam teraz siły być dla innych,a nie skupiać się tylko na defekcie, który mnie
        przerastał.
        Życzę wszystkim bardziej otwartego spojrzenia na każdą sprawę.
        • a18275 Re: Houellebecq 06.03.06, 14:32
          Masz rację, że nie można generalizować. Ja krytykuję ludzi zdrowych, bez
          defektów, którzy poddają się takim operacjom. Maryla Rodowicz zapytana o liczne
          operacje plastyczne, jakim się poddała, odpowiedziała, że ona też ma prawy aby
          "wyglądać jak człowiek"...
        • Gość: kardynal_Pacelli1 Re: Houellebecq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:09
          Gość portalu: po operacji napisał(a):

> A czy ktos z Was jest po takiej operacji? I co Wy wszyscy wiecie o problemach
          > psychicznych ludzi, ktorzy nie potrafia zaakceptowac swojego ciala albo
          jakiejs
          >
          > jej czesci? I co wiecie o rynku chirurgii plastycznej w Polsce?
          > Ja jestem po operacji.
          > Po operacji odzyskałem siły do życia.
          > Operował mnie świetny specjalista.
          > Warto było wydać kilka tysięcy złotych.
          > Mam teraz siły być dla innych,a nie skupiać się tylko na defekcie, który mnie
          > przerastał.
          > Życzę wszystkim bardziej otwartego spojrzenia na każdą sprawę.

Podziel się tym, kto cię operował. Moja dziewczyna też będzie musiała poddac
          się operacji, po bardzo przykrej rzeczy, która ja spodkała i dlatego szuamy
          kogoś rzetelnego.
    • Gość: arti operacje plastyczne IP: 192.168.1.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:37
      jak poznaję dziewczynę to pytam, czy ma naturalny biust (nieważne czy duży czy
      malutki) bo nie wyobrażam sobie bym mógł dotykać i miętosić coś silikonowego a
      już napewno nie uwierzę że silikonowej zakompleksionej lasce sprawi to taką
      samą przyjemność niż fajnej naturalnej dziewczynie bo chyba pewne ograniczenia
      bodźców czuciowych w biuście muszą być !
      • mankushi Re: operacje plastyczne 06.03.06, 13:43
        Gratuluję arti finezji. To rzeczywiście najważniejszy problem, czy kobieta ma w
        piersiach silikon. A czy nie warto zapytać, co ma w głowie?
        • mikams75 Re: operacje plastyczne 06.03.06, 14:10
          wsadzenie sobie silikonu w piersi jest obrazem tego, co jest w glowie. Ale to
          tylko moje skromne zdanie.
          • mankushi Re: operacje plastyczne 06.03.06, 16:00
            Niekoniecznie. Kiedyś zapewne w ten sposób dyskredytowano ludzi, którzy
            wstawiali sobie sztuczne zęby.
            Zresztą, kto może orzekać, gdzie jest granica pomiędzy protezą piersi po
            masketomii a silikonową protezą piersi, na którą jakaś kobieta decyduje się
            niekoniecznie z wewnętrznej pustoty i nadmiaru wolnego czasu.
            • mikams75 Re: operacje plastyczne 06.03.06, 16:57
              ale na pewno z nadmiaru pieniedzy!

Poza tym, nigdzie nikogo nie dyskryminuje. Nie napisalam nic negatywnego o
              silikonowych piersiach. Tylko, ze jest to odzwierciedleniem zawartosci mozgu. A
              negatywna reszte sam dopowiedziales(as) - cos w tym jednak jest :-)
              • mankushi Re: operacje plastyczne 06.03.06, 17:05
                Ejże, dlaczego się wycofujesz ze swej krytycznej oceny i na mnie zwalasz
                tendencyjność interpretacji?
                Masz prawo mieć negatywne zdanie o pewnym zjawisku, jakim są silikonowe
                implanty w kobiecych piersiach. A ja mam prawo uważać, że Twoje zdanie jest
                przykładem myślenia stereotypowego, takiego, które wszystko wie z góry. I wie
                to na pewno.
                • mikams75 Re: operacje plastyczne 06.03.06, 17:15
                  alez ja sie nie wycofuje z niczego co napisalam!
                  Znowu te twoje domysly...
      • Gość: kardynal_Pacelli1 Re: operacje plastyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:13
        Gość portalu: arti napisał(a):

> jak poznaję dziewczynę to pytam, czy ma naturalny biust (nieważne czy duży
        czy
        > malutki) bo nie wyobrażam sobie bym mógł dotykać i miętosić coś silikonowego
        a
        > już napewno nie uwierzę że silikonowej zakompleksionej lasce sprawi to taką
        > samą przyjemność niż fajnej naturalnej dziewczynie bo chyba pewne
        ograniczenia
        > bodźców czuciowych w biuście muszą być !

A czy tobie aż tak bardzo podobają się naturalne cycki typu "kamień w
        skarpecie". Ciekawe czy ta fajna naturalna dziewczyna też ma taką samą
        przyjemność jak ty?
    • Gość: Tomasz Kasprzyk kredytowanie usług medycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:12
      Nie mogę zgodzić sie z opinią, że banki nie są przygotowane do kredytowania
      usług medycznych. W mojej klinice pacjenci korzystają z kredytów przyznawanych
      przez jeden z banków i muszę stwierdzić, że z odmową spotyka się tylko ok 10%
      wniosków. Zainteresowanie takimi kredytami obecnie rośnie.
      • wet3 A pamietacie film z Fernandelem? 06.03.06, 17:44
        Tytul filmu byl "Dzien bez klamstwa". Konkluzja tego filmu byla mniej wiecej
        taka: "robcie co chcecie i co mozecie (finansowo) zrobic! - I tak wam nic NIE
        POMOZE!!! Dalszy komentarz zbyteczny.
    • Gość: Przemas A co? My gorsi?! IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.03.06, 18:01
      Popieprzeni także na tym punkcie Amerykanie znów stają się wzorem dla głupich
      Polaczków.
      Moda, moda, moda...
      Nasze naturalnie ładne i zgrabne w wiekszosci dziewczyny i kobiety (o
      Amerykankach trudno to powiedzieć) po oszpecaniu sie spodniami biodrówkami
      zaczna sie oszpecać jeszcze bardziej operacjami plastycznymi.
      Ślepe naśladownictwo, bez odrobiny krytycznego podejścia do zagadnienia.

Pozdrawiam
    • Gość: ciekawski program Chcę być piękna IP: *.akk.net.pl 06.03.06, 19:05
      Ciekawi mnie ile podatku zapłacą naszemu pazernemu fiskusowi(który życzy sobie
      nawet za prezenty ślubne) uczestnicy programu "Chcę być piękna" za darowiznę w
      wysokości 100-150 tysięcy zł - tyle kosztuje kompletna plastyka ?
    • koalanw 80% złego wyglądu to brak ruchu i złe odżywianie. 06.03.06, 21:47
      Co może wynikać z przepracowania albo lenistawa, lub z obu tych przyczyn.
      Operacja plastyczna to jedno z wielu złudzeń, że czymś gwałtownym zmienimy wiele.
      Na plastykę to można klasyfikować naprawdę ułamek społeczeństwa, a regularne
      ćwiczenia fizyczne i rozwój kulturalny przydałby się wielu.
      Czego innym i sobie (sportu nigdy za wiele) życzę.

---

Raz zrobiłem coś dla kogoś, lub tylko mi się zdawało,
      Później chciałem zrobić coś, aby być lepszym dla innych,
      Im bardziej się starałem tym bardziej nikim się stawałem.
      Chciałem być lepszym, bo tak reklama podawała, stawałem się słabszy,
      Bo już nie kierowałem się własnym osądem, a innych.
      Powiedziano, że jakim mnie widzą takim piszą,
      Uwierzyłem, że zawsze ktoś inny ma rację, więc już nic nie zdziałam,
      Skoro oni maja rację (siłę), kiedy się im poddam, zaakceptują mnie...
      Nie w tym rzecz, że coś stracę zmieniając twarz, tylko czy coś zyskam,
      Jeśli zyskam pewność dla siebie i ku mojemu zadowoleniu - wygram,
      Jeśli będę chciał kogoś zadowolić, przegrałem na starcie.

• b.6.1966 Re:Dlaczego nie???? 06.03.06, 21:56
      Swiatem rzadza rozne prawa, prawo do decydowania o wlasnym wygladzie, jest
      naturalne.Jezeli przerobienie pewnych partii ciala sprawi radosc, lepsze
      samopoczucie czy wrecz szczescie -dlaczego nie???W Holandii jest to na porzadku
      dziennym, jak wypad z psem na spacer.Masz male piersi-kupujesz wymarzone-duze.
      Legitymujesz sie krotkim przyrodzeniem-sprawiasz sobie kij bejsbolowy. Gdzie
      lezy problem??W koncu-bulisz za marzenia, nie??Wiec??
      Ci, co akceptuja proces starzenia, niedostatki natury-wybieraja piwo w caffee
      lub ogrod. Co za roznica-zejsc poprawionym przez skalpel czy zmarszczki??
      Problem w czasie, a tego kupic nie mozna.Wszystko.Pozdrawiam awangardowcow i
      odwaznych!
    • Gość: ciekawy loperacja plastycna IP: *.sympatico.ca 06.03.06, 22:16
      lepszej reklamy jaka zrobila p.Hanna Bakula pewnemu p.dokturowi - nie trzeba;
      a ta p. z Ham-eryki, zapomniala powiedziec mezowi,ze dziewictwo stracila 25 lat
      wczesniej;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka