Dodaj do ulubionych

Samoopalacz i acne derm - czy można?

IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:24
Jeśli stosuję Acne tylko na noc - czy mogę rano nałożyć krem samoopalający?
czy wieczorna warstwa Acne nie porobi plam na buzi- szczególnie, jeśli acne
stosuję tylko na nos i brodę? Dziekuję za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Nessie Re: Samoopalacz i acne derm - czy można? IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 15:46
      Móc to można, tylko że będzie się bardzo szybko złuszczać no i mogą powstać
      nierówności, skoro smarujesz tylko nos i brodę.
    • Gość: Pomidorekk Re: Samoopalacz i acne derm - czy można? IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 15:46
      nie polecam samooplacza przy stosowaniu kwasów, które złuszczaja skórę i maja
      własciwości wybielające (jak acne derm).
      Ja oprócz acen chodze na mikrodermabrazje i oprócz zakazu opalania mam równiez
      zakaz stosowania samooplaczy (choc nigdy nie stosowałam).
    • Gość: Nessie Re: Samoopalacz i acne derm - czy można? IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 15:51
      Móc to można, tylko że będzie się bardzo szybko złuszczać no i mogą powstać
      nierówności, skoro smarujesz tylko nos i brodę.
    • Gość: carolina dziekuję Dziewczyny -zawsze mogę na Was liczyc IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:57
    • justa_79 Re: Samoopalacz i acne derm - czy można? 07.03.06, 16:35
      ja stosuję kwasy (na całą twarz) i samoopalacz, tylko oczywiście szybko się
      złuszcza, ale zakazu stosowania nie ma :)
      • Gość: carolina pytanie do justa79 IP: *.chello.pl 07.03.06, 16:40
        czytałam Twoje wypowiedzi o kremach ochronnych przy stosowaniu Acne, mam dość
        wrażliwą skórę twarzy - ciężko ja określić - potrafi być tłusta, ale jeden bład
        kosmetyczny i robi się sucha :) Acne stosuję jak już wspomnialam na nos i
        brodę - tylko na noc - jaki krem byłby najlepszy? myślałam o Biodermie 100,
        • justa_79 Re: pytanie do justa79 07.03.06, 21:18
          nie da się odpowiedzieć na tak postawione pytanie :) żeby wiedzieć, który krem
          będzie najlepszy, musisz je sama przetestować na własnej skórze. proś w
          aptekach o próbki (oczywiście trudno je dostać...). można czasami znaleźć 2
          zupełnie skrajne opinie o tym samym kremie z filtrami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka