Dodaj do ulubionych

"gesia skorka" na pupie!!

IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.06, 19:11
Mam wlasnie taki problem skorny! Nie chodzi oczywiscie o gesia skorke, ktora
robi sie na ciele gdy jest zimno, tylko o taka ktora jest caly czas na pupie
(nie na calej na szczescie).
Skora jast jakby zaczerwieniona.. no i ta gesia skorka - wyglada to
nieladnie :((
ma ktoras z was taki sam problem?
jak to zwalczyc!
z gory dziekuje za rady i pozdrawiam forumowiczki:))
Obserwuj wątek
    • frezja66 Re: "gesia skorka" na pupie!! 07.03.06, 19:19
      hej, tez kiedyś miałam taki problem, w takiej sytuacji nalezy robić pupie peeling, dość często, i wcierać w pupę jakis mocno nawilżający balsam, a takze jakieś masaże, np są takie specjalne rękawice do masazu, jesli jeszcze jestes systematyczna to powinni zadziałać, mi pomogło po zastosowaniu takiej kuracji, a wcześniej wycztyałam o niej w gazecie, pozdrawiam
      • Gość: marysia25 Re: "gesia skorka" na pupie!! IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.06, 19:39
        dzieki!
        jesli chodzi o te masaze, to jak dokladnie!
        moj lover:) czesto masuje mi pupe (ma ladny ksztalt, hihi) ale na ta gesia
        skorke to nie pomaga niestety:(

pozdr!!
    • Gość: asia Re: "gesia skorka" na pupie!! IP: *.pools.arcor-ip.net 08.03.06, 08:17
      mam tez ten problem! peeling troche pomaga!
      • oxy_gen_86 Re: "gesia skorka" na pupie!! 08.03.06, 10:01
        Marysia powinien pomoc pelling "kawowy" - wpisz w wyszukiwarke "pelling z kawy"
        i poczytaj.
        Ja robilam go w niedziele i do dzisiaj mam skore milutka jak niemowlak.
        POsladki tez;P
        • Gość: papaja Re: "gesia skorka" na pupie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 11:13
          tez to mam, często chodzę w spodniach, dużo siedzę w pracy. to pewnie od tego
          skóra tego nie lubi.
          robię raz w tygodniu peeling cukrowy, do oliwki dla "dzidziusi" dosypuję cukru
          tylko uwazam zeby sobie nie zakupic bardzo gruboziarnistego (zdażają się różne
          grubości. i pod prysznickiem robie masazyk. jesli kogoś za bardzo drapie to
          mozna cukier dać po prostu na żel po prysznic, wtedy szybciej sie rozpuszcza i
          tak nie drapie. w oliwce albo w balsamie do ciała rozpuszcza się wolniej. po
          kąpieli jakiś kremik, balsamik i juz.
          myślę ze idąc tym tropem mozna by tez uzyć drobnoziarnistej soli do kąpieli,
          takiej z uzdrowisk, albo z morza martwego. tylko sól ma chyba bardziej ostre
          kryształki. ale o tyl ebędzie lepsza od cukru bo taka zdrowotna ma minerały,
          jody, itp takie tam różne
          kiedyś próbowałam tez robić peeling z płatków owsianych (to akurat było na
          buzię ale co tam, moze na pupę tez się nada), tylko teraz nie pamiętam
          przepisu, chyba po prostu moczyło się je w zimnym mleku-na bank nie gotowało bo
          stracą "swoją cudowną moc", chyba tez był miód w przepisie. i robiło sie coś w
          rodzaju kompresu/maseczki bez pocierania i masażu. skóra była bardzo gładka.
          teraz nie robie bo płatki wole zjadać :)
        • blumeen peeling z kawy 09.03.06, 18:57
          Hej oxy_gen.
          Zainteresował mnie ten peeling.Mogłabys mi napisać jak go stosować i czy tylko
          na pośladki a czy na uda i brzuch też można???
          Jak się go robi bo gdzieś przeczytałam że zaparza sie kawe prawdziwą a potem
          fusami smaruje.To ten?
          Dziękuję z góry
          B.
          • Gość: fafik Re: peeling z kawy IP: *.promax.media.pl 09.03.06, 19:24
            ciekawa ta kawa:-) ale tak w ogóle to rzeczywiście peeling i nałuszczanie
            pomaga. ja robiłam 2 razy w tygodniu, przy długich kąpielach i co drugi dzień
            natłuszczałam. zeszło po jakichś trzech miesiącach i teraz, jesli tylko coś sie
            zaczyna pojawiać, to robię peeling- od razu schodzi:-)
          • oxy_gen_86 Re: peeling z kawy 09.03.06, 20:20
            Blumeen jasne, ze moge:)
            JA ten pelling robie tak - wsypuje do filizanki 3 lyzki stolowe kawy (musi byc
            nierozpuszczalna) i zalewam wrzatkiem, czasem dodaje lyzeczke cynamonu. Kiedy
            kawa ostygnie masuje nia cale cialo. Zaczytnam od stop i w gore;) Szczegolnie
            skupiam sie pietach (cale stopy), lokciach, kolnach no i ...posladkach:) Masuje
            cale cialo przez 10-15min. a nastepnie splukuje sie pod prysznicem. Efekt
            REWELACYJNY!!! MAm skore jak niemowlaczek, posladki tez:)
            No a potem nakladam jakis balsam. Teraz uzywam czerwonego Garnier'a i jestem
            milutka i gladziutka;)

Przepis ktory znalazlas jest jak najbardziej prawidlowy. Pozdrawiam i milego
            pellingowania:))

PS. Jesli nie masz cery problemowej mozesz go uzywac takze do twarzy
            • Gość: mgiel Re: peeling z kawy IP: *.net 09.03.06, 21:16
              mi osobiscie pomógł na to Saliderm- niespodziewanie juz po 1 uzyciu:)
              • Gość: marysia25 Re: peeling z kawy IP: *.pools.arcor-ip.net 09.03.06, 21:20
                dzewczyny jestescie super;) dzieki za rady!!!

mgiel, a co to ten saliderm?
                • Gość: mgiel Re: peeling z kawy IP: 83.16.153.* 09.03.06, 21:42
                  zel z kwasem salicylowym, w aptece za 8 zł:)
    • Gość: hania Re: "gesia skorka" na pupie!! IP: *.natpool.mwn.de 09.03.06, 12:45
      Nie wiem jak to u ciebie wyglada, ale ja mam gesia skorke na posladkach w
      miejscach ktore zwykly przylegac do krzesla gdy sie siedzi:) U mnie bardzo
      wazne jest by mozliwie jak najrzadziej siadac na twardych powierzchniach -dbam
      o to by zawsze podkladac sobie pod siedzenie poduszke, staram sie jak
      najczesciej czytac lezac lub polsiedzac. Nie pomaga nic tak jakbym sobie
      zyczyla, bo te krosteczki wydaja sie siedziec dosc gleboko, ale najlepszy efekt
      uzyskuje nie po peelingach tylko masujac sie szorstka rekawica pod prysznicem
      (nie z wlosia, tylko taka cienka z tworzywa -rewelka!) a potem nakladajac
      balsam lub oliwke zmieszana z juvitem. Polecam
    • Gość: kati Re: "gesia skorka" na pupie!! IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 09.03.06, 19:50
      Też mam ten problem, wmasowuje kremy i nic to nie daje.Napiszcie co jaki czas
      powinno sie robic pilling i jaki.Jakiego balsamu lub kremu używać
      (sprawdzonego).Pozdrawiam gorąco...
      • wanderka Re: "gesia skorka" na pupie!! 09.03.06, 20:54
        na "ta" gesia skorke slyszalam okreslenie "kaszka" tez ja mam czasami mneij
        czsami bardziej ale rowniez poza pupa na ramionach tylko tam nie jest zbyt
        chropowata ale bardziej czerwona za to :(((
        • czekoladka_84 To jest po prostu 09.03.06, 21:06
          nadmierne rogowacenie mieszków włosowych. Pomaga witamina A. I oczywiście
          peeling (najlepszy jest z soli).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka