Dodaj do ulubionych

kto nie ma przeklutych uszu?:)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:41
ja:) kiedys nawet chcialam, ale teraz juz nie przekluje, o dziwo jest
naprawde duzo fajnych klipsow ,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • antilop Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 15:56
      ja nie mam przeklutych, ale powoli przekonuje sie do tego zeby jednak przekluc.
      jakies klipsy sa, ale kolczykow zdecydowanie wiecej, i wybor ciekawszy...
      • szumszum Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 16:00
        no coz..ja mam przeklute ale i tak sie wpisze:)
    • nessie-jp Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 16:20
      Ja nie mam.
      • bluelove Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 16:22
        Ja nie mam :)
        • kamila.wil Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 16:29
          i ja też nie mam :)
    • mmaupa Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 16:30
      Ja nie mam. Uzasadniam to tym, ze przyszla japonska ksiezniczka nie powinna miec
      przeklutych uszu. Wprawdzie Masako ma, ale nikt na dworze cesarskim jej nie lubi :P.

Jedyny minus to to, ze znajomi nieswiadomi moich swiatowych aspiracji kupuja mi
      od czasu do czasu bardzo piekne kolczyki na urodziny...
    • 36mayfair Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 17:20
      Jestem bardzo zadowolona z tego, ze nie przeklulam uszu gdy widze starsze panie
      z rozciagnietymi dziurkami. Bardzo mnie denerwuje widok malych dziewczynek,
      czesto niemowlakow, za ktorych mama podjela decyzje o przekluciu uszu. Daje
      slowo, widzialam niemowlaka z kolczykami!
      • 36mayfair Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 16.03.06, 17:38
        Nie boicie sie naderwania uszu?
        Czytalam, ze kazde kolczyki mozna przerobic na klipsy.
      • Gość: Zuzanna Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:48
        Kolczyki u małych dziewczynek są cudowne! tylko kolczyki trzeba umieć nosić
        wtedy nie ma problemu z obwisłymi małżowinami
    • kragmel Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 18:56
      ja mam jedno przekłute. drugie mi zarosło ;)
    • zielonookakocica :) 13.03.06, 19:02
      przekułam uszy po pierwszej komuni świętej, potem miałam mały wypadek i
      musiałam wyjąc kolczyki no i dziurki się zarosły, Ponownie przekułam uszy...yyy
      to było jakiś rok temu lub więcej(teraz mam 17 lat) Teraz nie żałuję, ale uszy
      długo mi się goiły, bolało, pojawiła się ropa... blehh! więcej niczego sobie
      nie przebiję
    • Gość: Mini Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:04
      Ja nie mam przekutych uszu. generalnie nawet jestem zadowolona, choc na wieczor
      czasem chciałoby mi sie cos na tych uszach zawiesic. Nietylko fajnych, ale w
      ogole zadnych klipsow nie spotykam, wiec gdzie Wy je kupujecie?? Pozdrawiam.
      • beri20 Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 21:14
        Tez nie mam przekłutych uszu i tez mam problem z dostaniem klipsów :( Powinni o
        nas pomyslec !!
        • Gość: KiTTy.DK Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: 87.239.71.* 13.03.06, 21:19
          Ja tez nie mam:D Swego czasu przeklulam pepek,jezyk,brew...ale uszu nie :D...
          • Gość: pianazludzen klipsy IP: *.wroc.one.pl 14.03.06, 12:38
            wylegarnia.com/sklep/ekspozycja.php?id=955
      • kragmel Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 22:24
        Gość portalu: Mini napisał(a):

> Nietylko fajnych, ale w
        > ogole zadnych klipsow nie spotykam, wiec gdzie Wy je kupujecie??

można poprosić panie z tego forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=768
        o przysługę ;)
    • cafe_justysia Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 13.03.06, 21:23
      miałam kiedyś przkłute,nawet 2 razy ale potem miałam wymówki by nie zakładać
      kolczyków więc zarosły mi dziurki :))
    • Gość: jennifer Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:03
      najgorsze jest wlasnie jak takie male szkraby co to ledwo chodza, wloskow nie
      maja ale uszka przekute owszem- to powinno byc moim zdaniem zabronione, po co
      takiemu brzdacowi 1,5 roku kolczyki?
      • kasiaba1 Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 14.03.06, 08:08
        Gość portalu: jennifer napisał(a):

> najgorsze jest wlasnie jak takie male szkraby co to ledwo chodza, wloskow nie
        > maja ale uszka przekute owszem- to powinno byc moim zdaniem zabronione, po co
        > takiemu brzdacowi 1,5 roku kolczyki?

No, to jest okropne !!
        Zacytuję wyjaśnienie pewnej mamy- obok kilkumiesięczna dziewczynka w kolczykach-
        "bo ona chciała" !!!
        Przepraszam, a kto tu powinien być dorosły i mądrzejszy ??
        Wątpię żeby dziecko "samo chciało", a nawet jeśli... garnki z gotującą woda też
        "chcą".
        Dodam że sama mam przekłute uszy (od 18 roku życia), a moja córka- jak zechce to
        przekłuje jak będzie dorosła.
        • justa_79 Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 16.03.06, 10:55
          a ja żałuję, że mi nie przekłuli uszu, jak byłam mała, bo później musiałam tyle
          stresu znieść, chciałam mieć przekłute uszy, a się bałam, robiłam kilka
          podejść, brr... ;)
    • Gość: alutka Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.sandomierz.pilicka.pl 14.03.06, 11:51
      Ja nie ma, ale już niedługo :)
      • Gość: anula36 Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.crowley.pl 14.03.06, 12:05
        Nie mam i chyba sie juz nie zdecyduje- mam ogromny opor przed naruszaniem mojej
        powloki cielesnej;)
        • Gość: agnes Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: 212.182.126.* 14.03.06, 12:17
          ja nie mam- do autorki watku- gdzie kupujesz te klipsy???
          • Gość: jennifer Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:16
            tak naprawde to wszedzie nie ma podziemnych sklepów dla wtajemniczonych, czasem
            ma sie poprstu dzien i udaja sie zakupy:)
    • radomianka2 Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) 14.03.06, 13:37
      Ja też nie mam,ale jako ciekawostkę napiszę, że kiedyś przypadkiem czytałam
      jakąś głupawą sondę , że 90 % facetów lubi kobiety z przekłytymi uszami,bo
      dodaje im to ponoć kobiecości. Mało tego to że klipsy dzialaja wrećz
      przeciwnie, dokładnie jakoś tak, że kojarzą z brakiem atrakcyjności
    • Gość: Estera Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:14
      Ha, ja osobiście znam tylko jedną kobiete, ktora ma nie przeklute uszy- moja
      mama :) Wszystkie babki które znam nosza kolczyki.
      • Gość: agnes Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: 212.182.126.* 14.03.06, 22:51
        Moj maz bardzo nie chce zebym przekula, wiec nalezy do tych 10%?Woli naturalnosc
        i to go najbardziej podnieca;)Oczywiscie kontrolowana naturalnosc;)jesli chodzi
        o kolczyki- mnie sie bardzo podobaja, ale troszke boje sie, ze jak przekluje, to
        bedzie mi sie zle zrastalo i takie tam...zawsze przydazaja mi sie takie
        niespodzianki.A klipsow ogolnie nie lubie, ale czasem chcialoby sie miec cos
        ladnego na uszkach:)
    • Gość: jennifer Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:04
      moze jest ktos jeszcze?;)
    • Gość: taniacos Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:07
      Ja przez wiele lat napalałam się na przekłucie ale nic z tego nie
      wyszło.Dlatego podziwiam kolczyki u innych.Mam wrażenie że dziwnie bym wygładała
      • Gość: turzyca Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:34
        Fajne klipsy widziałam w Warszawie na Żurawiej w sklepie z m.in. biżuterią
        jablonexu. Ale nie mówię że wszystkie klipsy mają fajne.

ja sie zabieralam do przekluwania uszu lat kilka, jesli nie kilkanascie.
        Argumenty przeciwko:
        - dobrowolne uszkadzanie ciała wygląda na jakąś chorobę umysłową
        - barbarzyński zwyczaj ludów pierwotnych ("członkowie plemienia, którzy nie są w
        stanie samodzielnie wyprawić potlaczu, za pomoc wodzowi w wyprawieniu potlaczu,
        zyskują prawo do przywilejów takich jak tatuaż u syna czy perforacja małżowin
        usznych córki" - to o Indianach)
        - będzie mi się paprać i nie będę mogła iść na basen ani popływać w jeziorze.
        - rozciągnięte dziurki są paskudne - nie chcę takich mieć na starość
        - a jak ucieknę po przekłuciu jednego ucha, bo nie będę w stanie wytrzymać bólu?

Argumenty za:
        - jest tyle ślicznych kolczyków.

Skończyło się tym, że dostałam od narzeczonego na urodziny parę kolczyków z
        założeniem :) Na 21 urodziny :)))) Po roku przyznał mi się, że sam mało nie
        zemdlał, ale trzymał mnie wtedy za rękę bardzo dzielnie.
    • Gość: kinga już mam :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:37
      Przekułam w wieku 22 lat. Pomyślałam, że czasami fajnie byłoby założyć kolczyki:)
    • Gość: Awocado Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:51
      Ja też mam. Przekłułam uszy, jak miałam 5 czy 6 lat. Jestem bardzo wdzięczna
      Mamie, że się wtedy zgodziła ;) Nie pamiętam zbytniego bólu przy przekłuwaniu,
      choć sam 'zabieg' już pamiętam.
      Lepiej uszy przekłuć za młodu ;)

Ale co racja to racja, przekłuwanie uszu dziecku, co jeszcze nawet mówić nie
      potrafi, to chyba nie najlepszy pomysł.

A ja za to klipsów nigdy nosić nie potrafiłam; próbowałam, ale zbyt uszy bolały
      po tym ;) Więc każdemu pasuje co innego.

Pozdrawiam
      • Gość: rikitiki Re: kto nie ma przeklutych uszu?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:01
        ja też mysle ze maleństwo z kolczykami w wózeczku to barbarzyństwo... sama
        mialam przekłute uszy po komunii bo moja siostra miała i ja starsznie chciałam
        miec takie małe złote gwiazdeczki. ciesze sie ze moja mama sie na to zgodzila,
        bo z reguły jest bardzo zasadnicza. teraz jestem dorosła i przebieram w
        kolczykach jak wariat, uwielbiam je. ale nic oprócz uszu bym sobie nigdy nie
        przebiła!!!pozdr=)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka