Dodaj do ulubionych

Co jest najlepsze na wzdecia??

IP: *.autocom.pl 14.03.06, 01:35
mam potworne wzdecia...od 3 tyg mieszkam z moim chłopakiem i bardzo mnie to
stresuje..a poza tym boli brzuch bo cały czas przytrzymuje.moze to głupi
watek ale potrzebuje rady bo jak to puiszczac pierdzioszki pod kołdra
ukochanego.uwierzcie,ze jset to problemem...
Obserwuj wątek
    • Gość: lekareczka Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:23
      Espumisan kapsułki-niedrogie,starczą na długo, 100% skuteczne, bez działań
      ubocznych.Pozdrawiam.
      • kropka.nad.zet i jedz owoce 14.03.06, 08:36
        tylko nie banany, bo powodują lekkie zaparcia czasem
        najlepiej jabłka
        pij wodę niegazowaną
        nie jedz fast foodów i jasnego pieczywa
        wskazane otręby, są w sprzedaży fajne smakowe - granulowane
        kefiry również powinny pomóc
        nie piszesz, co tam razem jecie; myślę, że w tym, co jesz tkwi przyczyna wzdęć
        • justa_79 Re: i jedz owoce 14.03.06, 10:40
          co do jabłek i otrębów, to się nie zgadzam - to właśnie nadmiar błonnika może
          powodować wzdęcia. mi np. nic tak nie szkodzi, jak sok jabłkowy :)
      • Gość: mamutek Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: 217.153.205.* 14.03.06, 08:57
        Skuteczność espumisanu jest mocno dyskusyjna. Na mnie w ogóle nie działa, ale
        lekarz powiedział, że aby naprawdę zadziałał trzeba brać co najmniej 5 kapsułek
        jednorazowo. Tez mam ten problem i poszukuje rozwiązania. Jako tako pomagał mi
        debritad. Ale jest na recepte i dość drogi.
        • Gość: kminek Kminek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:25
          ja mam z tym problem od dziecka,kiedys mailam takie bole ,ze trafilam do
          szpitala...gdy doszli ,ze to jednak nie wyrostek tylko zaparcia i gazy
          pielegniarka kazala mi zagotowac 2-3lyzeczki kminku na 2 szklanki wody,tak z 10 min

i to pomoglo...wprawdzie smak okropny ale sie przyzwyczailam,teraz tylko to
          pije,zadnych lekow
          kminek szybko i delikatnie wymiata gazy z brzucha
          naprawde wam polecam,sprobujcie ....1 szklanke wypic i zobaczycie szybki efekt:)
      • Gość: Majka Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:34
        Espumisan jest nieskuteczny, równie dobrze można jeść witaminki :)
        • Gość: Izis Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:34
          Kminek. Jedz kminek!
    • Gość: kitek Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:38
      najlepiej zjedz grejfruta, mi to pomaga zawsze na wzdecia i uczucie pelnosci.
      farmakologicznie to, jak juz ktos wspomnial, dobry jest epumesan, ale osobiscie
      wole manti gastop w tabletkach. unikaj ciezkostrawnych i gazotworczych potraw
      no i wyprozniaj sie regularnie, to jest podstawa.
    • Gość: justy Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: 213.241.34.* 14.03.06, 10:40
      www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102202
    • Gość: Marcia Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: 81.26.5.* 16.03.06, 13:21
      Wiesz, ja też tak miewałam i dodatkowo problemy z wypróżnianiem.Zaczęłam
      stosować Colon C na jelita i efekt naprawdę jest super.Jak miotła wymiata
      wszystko z jelit (głównie zawiera błonnik).Naprawdę polecam!
      • Gość: xxwieczna Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: 217.153.205.* 16.03.06, 13:26
        A co to takiego ten Colon C? Na receptę? Ile kosztuje?
        • Gość: ania Re: Co jest najlepsze na wzdecia?? IP: *.btsnet.pl 16.03.06, 16:09
          tez mam z tym problem- wystarczy ze wypije szklanke gazowanego napoju albo zjem
          za duzo owocow, mi lekarz powiedzial ze to zespol jelita nadwrazliwego -
          dolegliwosc cywilizacyjna wywolana stresem i zyciem na wysokich obrotach,
          cierpi na tym wiele osob- czesciej kobiety- jelita pracuja jak szalone a to
          powoduje rozne nieprzyjemne dolegliwosci , nie jestem nerwowa osoba, a jednak
          mnie to dopadlo i musze bardzo uwazac na to co jem (przynajmniej nie mam szans
          utyc heh)
          jesli masz teraz stresy zwiazne z nowa sytuacja mieszkaniowa :)- mysle ze to
          wlasnie to jest przyczyna,
          pzdr

Zespół jelita drażliwego

Inną bardzo częstą chorobą jest zespół jelita drażliwego. Kiedyś była to choroba
          zupełnie nieznana, a dolegliwości przedstawiane przez pacjentów określano jako
          nerwicę wegetatywną. Teraz wiadomo, że oprócz czynników psychicznych na
          występowanie tej choroby mają wpływ uwarunkowania genetyczne i inne, bliżej
          nieznane. Do typowych objawów należą: kolkowe bóle brzucha, wzdęcia, biegunki,
          zaparcia lub na przemian biegunki i zaparcia. W rozpoznaniu tej choroby, która
          występuje częściej u kobiet, ważne jest wykluczenie innych poważniejszych
          przyczyn. Dlatego niezbędne może być wykonanie kolonoskopii, która polega na
          uwidocznieniu okrężnicy za pomocą cienkiego wziernika.

Niestety leczenie nie jest zbyt skuteczne, nie znamy bowiem leków działających
          specyficznie (przyczynowo) w tej chorobie. W przypadku bólu pomagają tzw. leki
          spazmolityczne (czyli rozkurczowe). Należy do nich między innymi mebeweryna
          (Duspatalin) czy pochodne papaweryny (No-Spa). W przypadku zaparć pomaga dieta
          bogatoresztkowa, z dużą zawartością błonnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka