in_somnia Re: Differin krem a skóa 15.03.06, 11:00 Ups... Za szybko poszło. :-) Przepraszam! Mam pytanie. Stosuję Differin krem i zaczęły mi po nim robić się takie ropna wypryski (na razie na brodzie), skóra zaczęła się bardzo przetłuszczać- ogólnie jej stan pogorszył się. Stąd pytanie-jak długo będzie trwać to pogorszenie, kiedy nastąpi poprawa i czy te ropniaki mogę wycisnąć czy nie? Z góry dziękuję! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
in_somnia Re: Differin krem a skóra 16.03.06, 23:02 Bardzo proszę, to naprawdę bardzo ważna sprawa dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
agam17 Re: Differin krem a skóra 16.03.06, 23:15 generalnie po differinie powinnas miec poprawe a nie pogorszenie - jak dlugo go stosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
in_somnia Re: Differin krem a skóra 17.03.06, 12:57 Stosuję go jakiś tydzień i już następnego dnia po pierwszym użyciu porobiło mi się kilka ropnych wyprysków. Teraz widzę znaczne pogorszenie, wyglądam jakbym miała niesamowity trądzik, a przedtem w skutek leczenie Aknemycinem Plus, na buzi miałam same zaskórniki, które z czasem się wysuszały i odpadały. Teraz dermatolog dodatkowo zapisał Differin. Oprócz tego, że pogorszył stan skóry, zaczęła się bardzo przetłuszczać. Nie wiem czy to minie czy może powinnam go odstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evfca Re: Differin krem a skóra IP: *.pronet.lublin.pl 17.03.06, 16:21 Mi bombardowało brode przez 5 tygodni zanim skóra sie uspokoiła Wyglądałam okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
agam17 Re: Differin krem a skóra 17.03.06, 17:34 mysle ze powinnas skonsultowac to ze swoim dermatologiem. ja stosowalam differin na poczatku z antybiotykiem tej samej firmy, niestety nie pamietam nazwy.a pozniej dlugo sam krem i byla zdecydowana poprawa. mialam straszny tradzik po ciazy - jak mowil lekarz z powodu zmian hormonalnych i ten zestaw (antyb + differin) zlikwidowal problem. tylko z takim zastrzezeniem ze krem stosuje sie dlugo az do uzyskania gladkiej cery a nastepnie 2-3 razy na tydzien a poznie 2-1 raz, przez kilka lat zeby skora przyzwyczaila sie do nietworzenia chrostek. lekarz tlumaczyl mi ze to tak jak po schudnieciu - cialo musi sie przyzwyczaic do nowego stanu rzeczy. moim zdaniem absolutnie nie powinnas wyciskac tych krost, tylko wlasnie wlaczyc antubiotyk bo to sa stany zapalne. a jak to wyleczysz to sam differin dokona reszty. ale ja nie jestem dermatologiem. te spostrzezenia wyn ikaja z mojego trzyletniego doswiadczenia w walce z tradzikiem (a mialam juz buzie i plecy w bliznach - teraz nie uwierzylabys ze mialam taki problem). powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Differin krem a skóra IP: *.68.75.121.debica75.tnp.pl 18.03.06, 20:59 Mi pomógl ten krem, jednka stosowalam w tym samym czasie jeszcze zel i plyn tak na zmiane i widac bylo poprawe jednak mialam przesuszona skore na policzkach i teraz mam uzywaz Rozex... zobaczymy;) Odpowiedz Link Zgłoś
in_somnia Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 09:39 Jest lepiej. Odrobinę, ale przynajmniej ropne wypryski zjawiają się rzadziej i są mniejsze- wyglądają bardziej jak jakieś uczuleniowe plamki i nawet ich nie widać po nałożeniu podkładu (gorzej z łuszczącą skórą). Pozdrawiam i dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
guise Re: Differin krem a skóra 28.03.06, 16:31 in_somnia napisała: > Jest lepiej. Odrobinę, ale przynajmniej ropne wypryski zjawiają się rzadziej i > są mniejsze- wyglądają bardziej jak jakieś uczuleniowe plamki i nawet ich nie > widać po nałożeniu podkładu (gorzej z łuszczącą skórą). Pozdrawiam i dziękuję > Wam za wszystkie odpowiedzi! :-) jesli skora sie luszczy moze powinnas uzywac differinu co 2dni? albo zmniejszyc ilosc leku nakladanego na twarz- szczegolnie w okolicach platkow nosa i ust (moga tworzyc sie zaczerwienienia). Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartuli Re: Differin krem a skóra 28.03.06, 12:07 Czy ktoras z Was przyjmowala antybiotyk doustnie? Mi wlasnie taki przepisal lekarz ale slyszlam ze po skonczeniu kuracji tradzik wraca .... Mi tez bardzo pogorszyla sie skora po ciazy i choc dziecko ma 1,5 roku poprawy nie bylo widac, do momentu kiedy zaczelam lykac antybiotyk. Nie wiem tylko czy warto..... A Differin raczej mi zaszkodzil niz pomogl..... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:13 U mnie znaczne pogorszenie cery nastąpiło po ok. 2 tygodniach stosowania Differinu (żelu). Wyglądałam strasznie, do tego stopnia że rano przed wyjściem z domu prawie płakałam. Na twarzy potworzyły się duże ropne krosty, których nie miałam nigdy wcześniej. Po ok. 6 tygodniach stosowania Differinu stan skóry znacznie się poprawił, cera wygładziła i wyrównała, nie wyskakują też żadne nowe "niespodzianki". Odpowiedz Link Zgłoś
in_somnia Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:20 No to szczerze powiem- nastraszyłaś mnie. Ale pocieszam się (pewnie niepotrzebnie), że stosuję Differin krem, równocześnie z Antybiotykiem zewnętrznym, a pogorszenie już nastąpiło... Mam nadzieję, że dermatolog nie wpakowała mnie w to wiedząc, że nie mogę mieć gorszej cery (zawód), a widząc poprawę po antybiotyku. Mam nadzieję, że słusznie, że jej zaufałam... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:41 ale po dłuższym okresie stosowania differinu stan cery bardzo znacznie się poprawił. W trudnych momentach stosowania leku w uszach brzmiały mi słowa mojej pani dermatolog "będzie pani wielokrotnie miała ochotę wyrzucić tą maść w cholerę, ale błagam niech pani tego nie robi, bo napewno nastąpi poprawa", no i faktycznie opłacało się pocierpieć. U mnie differin okazał się najskuteczniejszym lekiem w walce z trądzikiem. Więc głowa do góry i pomyśl, że za kilka, kilkanaście dni bedzie już tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
in_somnia Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:59 Dziękuję Ci bardzo! Nawet nie wiesz jak Twój post podniósł mnie na duchu. Teraz, gdy będzie mi ciężko będę pamiętać o tym co mi napisałaś i będę czekać tylko na polepszenie skóry, a w końcu w efekcie ładną i zdrową cerę. :-D Dziękuję! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
guise Re: Differin krem a skóra 28.03.06, 16:27 kilka lat temu stosowalam differin. rowniez mnie "obsypalo"- lekarz pierwszego kontaktu spytal mnie, czy mam ospe:| koszmar zaczal sie kilka, moze kilkanascie dni po pierwszym zastosowaniu. dermatolog przepisal mi davercin w zelu- najpierw smarowalam cala czesc twarzy, na ktorej znajdowalo sie ognisko zaplane, potem juz tylko miejscowo. zetkniecie davercinu ze skora troszke szczypalo, ale b.szybko zadzialal. jest na recepte, 4lata temu placilam za niego 9-10zl. differin tak wlasnie dziala- najpierw "wyciaga" wszystko z glebszych warst skory, by zapobiec powstawaniu podskornych zaskornikow. potem "bierze sie" za reszte. mi bardzo pomogl:):) Odpowiedz Link Zgłoś
in_somnia Re: Differin krem a skóra 29.03.06, 12:10 Dziękuję za odpowiedź, mam tylko nadzieję, że to wyciąganie i zaleczanie nie będzie trwać zbyt długo, choć narzekać nie mogę, bo (najprawdopodobniej) dzięki antybiotykowi stosowanemu dość długo te zmiany po Differinie nie są aż tak złe. :-) Odpowiedz Link Zgłoś