Dodaj do ulubionych

Differin krem a skóa

15.03.06, 10:58
Obserwuj wątek
    • in_somnia Re: Differin krem a skóa 15.03.06, 11:00
      Ups... Za szybko poszło. :-) Przepraszam!
      Mam pytanie. Stosuję Differin krem i zaczęły mi po nim robić się takie ropna
      wypryski (na razie na brodzie), skóra zaczęła się bardzo przetłuszczać- ogólnie
      jej stan pogorszył się. Stąd pytanie-jak długo będzie trwać to pogorszenie,
      kiedy nastąpi poprawa i czy te ropniaki mogę wycisnąć czy nie? Z góry dziękuję! :-)
    • Gość: up Re: Differin krem a skóa IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.03.06, 09:59
      up
    • in_somnia Re: Differin krem a skóra 16.03.06, 23:02
      Bardzo proszę, to naprawdę bardzo ważna sprawa dla mnie...
      • agam17 Re: Differin krem a skóra 16.03.06, 23:15
        generalnie po differinie powinnas miec poprawe a nie pogorszenie - jak dlugo go
        stosujesz?
        • in_somnia Re: Differin krem a skóra 17.03.06, 12:57
          Stosuję go jakiś tydzień i już następnego dnia po pierwszym użyciu porobiło mi
          się kilka ropnych wyprysków. Teraz widzę znaczne pogorszenie, wyglądam jakbym
          miała niesamowity trądzik, a przedtem w skutek leczenie Aknemycinem Plus, na
          buzi miałam same zaskórniki, które z czasem się wysuszały i odpadały. Teraz
          dermatolog dodatkowo zapisał Differin. Oprócz tego, że pogorszył stan skóry,
          zaczęła się bardzo przetłuszczać. Nie wiem czy to minie czy może powinnam go
          odstawić.
          • Gość: evfca Re: Differin krem a skóra IP: *.pronet.lublin.pl 17.03.06, 16:21
            Mi bombardowało brode przez 5 tygodni zanim skóra sie uspokoiła Wyglądałam okropnie
            • agam17 Re: Differin krem a skóra 17.03.06, 17:34
              mysle ze powinnas skonsultowac to ze swoim dermatologiem. ja stosowalam
              differin na poczatku z antybiotykiem tej samej firmy, niestety nie pamietam
              nazwy.a pozniej dlugo sam krem i byla zdecydowana poprawa. mialam straszny
              tradzik po ciazy - jak mowil lekarz z powodu zmian hormonalnych i ten zestaw
              (antyb + differin) zlikwidowal problem. tylko z takim zastrzezeniem ze krem
              stosuje sie dlugo az do uzyskania gladkiej cery a nastepnie 2-3 razy na tydzien
              a poznie 2-1 raz, przez kilka lat zeby skora przyzwyczaila sie do nietworzenia
              chrostek. lekarz tlumaczyl mi ze to tak jak po schudnieciu - cialo musi sie
              przyzwyczaic do nowego stanu rzeczy. moim zdaniem absolutnie nie powinnas
              wyciskac tych krost, tylko wlasnie wlaczyc antubiotyk bo to sa stany zapalne. a
              jak to wyleczysz to sam differin dokona reszty. ale ja nie jestem
              dermatologiem. te spostrzezenia wyn ikaja z mojego trzyletniego doswiadczenia w
              walce z tradzikiem (a mialam juz buzie i plecy w bliznach - teraz nie
              uwierzylabys ze mialam taki problem). powodzenia!
              • Gość: malutka Re: Differin krem a skóra IP: *.68.75.121.debica75.tnp.pl 18.03.06, 20:59
                Mi pomógl ten krem, jednka stosowalam w tym samym czasie jeszcze zel i plyn tak
                na zmiane i widac bylo poprawe jednak mialam przesuszona skore na policzkach i
                teraz mam uzywaz Rozex... zobaczymy;)
                • in_somnia Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 09:39
                  Jest lepiej. Odrobinę, ale przynajmniej ropne wypryski zjawiają się rzadziej i
                  są mniejsze- wyglądają bardziej jak jakieś uczuleniowe plamki i nawet ich nie
                  widać po nałożeniu podkładu (gorzej z łuszczącą skórą). Pozdrawiam i dziękuję
                  Wam za wszystkie odpowiedzi! :-)
                  • guise Re: Differin krem a skóra 28.03.06, 16:31
                    in_somnia napisała:

> Jest lepiej. Odrobinę, ale przynajmniej ropne wypryski zjawiają się rzadziej i
                    > są mniejsze- wyglądają bardziej jak jakieś uczuleniowe plamki i nawet ich nie
                    > widać po nałożeniu podkładu (gorzej z łuszczącą skórą). Pozdrawiam i dziękuję
                    > Wam za wszystkie odpowiedzi! :-)

jesli skora sie luszczy moze powinnas uzywac differinu co 2dni? albo zmniejszyc
                    ilosc leku nakladanego na twarz- szczegolnie w okolicach platkow nosa i ust
                    (moga tworzyc sie zaczerwienienia).
              • mamamartuli Re: Differin krem a skóra 28.03.06, 12:07
                Czy ktoras z Was przyjmowala antybiotyk doustnie? Mi wlasnie taki przepisal
                lekarz ale slyszlam ze po skonczeniu kuracji tradzik wraca .... Mi tez bardzo
                pogorszyla sie skora po ciazy i choc dziecko ma 1,5 roku poprawy nie bylo
                widac, do momentu kiedy zaczelam lykac antybiotyk. Nie wiem tylko czy warto.....
                A Differin raczej mi zaszkodzil niz pomogl.....
      • ruda_80 Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:13
        U mnie znaczne pogorszenie cery nastąpiło po ok. 2 tygodniach stosowania
        Differinu (żelu). Wyglądałam strasznie, do tego stopnia że rano przed wyjściem
        z domu prawie płakałam. Na twarzy potworzyły się duże ropne krosty, których nie
        miałam nigdy wcześniej. Po ok. 6 tygodniach stosowania Differinu stan skóry
        znacznie się poprawił, cera wygładziła i wyrównała, nie wyskakują też żadne
        nowe "niespodzianki".
        • in_somnia Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:20
          No to szczerze powiem- nastraszyłaś mnie. Ale pocieszam się (pewnie
          niepotrzebnie), że stosuję Differin krem, równocześnie z Antybiotykiem
          zewnętrznym, a pogorszenie już nastąpiło... Mam nadzieję, że dermatolog nie
          wpakowała mnie w to wiedząc, że nie mogę mieć gorszej cery (zawód), a widząc
          poprawę po antybiotyku. Mam nadzieję, że słusznie, że jej zaufałam...
          • ruda_80 Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:41
            ale po dłuższym okresie stosowania differinu stan cery bardzo znacznie się
            poprawił. W trudnych momentach stosowania leku w uszach brzmiały mi słowa mojej
            pani dermatolog "będzie pani wielokrotnie miała ochotę wyrzucić tą maść w
            cholerę, ale błagam niech pani tego nie robi, bo napewno nastąpi poprawa", no i
            faktycznie opłacało się pocierpieć. U mnie differin okazał się
            najskuteczniejszym lekiem w walce z trądzikiem. Więc głowa do góry i pomyśl, że
            za kilka, kilkanaście dni bedzie już tylko lepiej.
            • in_somnia Re: Differin krem a skóra 20.03.06, 10:59
              Dziękuję Ci bardzo! Nawet nie wiesz jak Twój post podniósł mnie na duchu. Teraz,
              gdy będzie mi ciężko będę pamiętać o tym co mi napisałaś i będę czekać tylko na
              polepszenie skóry, a w końcu w efekcie ładną i zdrową cerę. :-D Dziękuję! :-)
    • guise Re: Differin krem a skóra 28.03.06, 16:27
      kilka lat temu stosowalam differin. rowniez mnie "obsypalo"- lekarz pierwszego
      kontaktu spytal mnie, czy mam ospe:| koszmar zaczal sie kilka, moze
      kilkanascie dni po pierwszym zastosowaniu. dermatolog przepisal mi davercin w
      zelu- najpierw smarowalam cala czesc twarzy, na ktorej znajdowalo sie ognisko
      zaplane, potem juz tylko miejscowo. zetkniecie davercinu ze skora troszke
      szczypalo, ale b.szybko zadzialal. jest na recepte, 4lata temu placilam za
      niego 9-10zl.

differin tak wlasnie dziala- najpierw "wyciaga" wszystko z glebszych warst
      skory, by zapobiec powstawaniu podskornych zaskornikow. potem "bierze sie" za
      reszte. mi bardzo pomogl:):)
      • in_somnia Re: Differin krem a skóra 29.03.06, 12:10
        Dziękuję za odpowiedź, mam tylko nadzieję, że to wyciąganie i zaleczanie nie
        będzie trwać zbyt długo, choć narzekać nie mogę, bo (najprawdopodobniej) dzięki
        antybiotykowi stosowanemu dość długo te zmiany po Differinie nie są aż tak złe. :-)
    • Gość: thyj Re: Differin krem a skóa IP: *.wroclaw.mm.pl 29.03.06, 10:21
      mnhjk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka