Dodaj do ulubionych

wrastające włoski

15.03.06, 22:26
witam wszystkie panie. pierwszy raz korzystam z tego forum i pewnie źle
trafiłam, ale to nie jest najważniejsze. Otórz moim najwiekszym problemem są
wrastające włoski. Najczęściej wrastają po depilacji depilatorem i nie wiem
jak sobie z tym poradzić. Próbowałam na jakis czas odstawić depilator i golić
się zwykłymi maszynkami jednorazowymi , ale to i tak nie pomaga. Jeśli któraś
z Was ma lub miała podobny problem to bardzo prosze o rade, bo nie moge
patrzeć juz na moje nogi - nie mówiąc o tym ,ze zbliża sie lato i nie
chciałabym znów nosić tylko długich spodni bądż spódnic. Z góry dziekuję i
podrawiam. P.S. Gdzies przeczytałam, że ponoć dermatolodzy przepisuja jakąś
maść by włoski same wychodziły. Jeśli któraś z Was uzywała, to byłabym
wdzięczna o podanie nazwy maści (kremu).
Obserwuj wątek
    • szpulotek Re: wrastające włoski 16.03.06, 12:20
      Ja mam to samo. Depilator, czy wosk - igla potem grzebie i ohydnie wyglada.
      Zaden peeling nie pomaga, swego czasu szorowalam lydki pumeksem :-) Jak ktoras
      z Was ma na to sposob - bede wdzieczna
      • plec Re: wrastające włoski 16.03.06, 15:58
        własnie czytam to co poleciła lavaa i musze Ci powiedzieć ,ze jest tam mnóstwo
        dziewczyn które mają ten sam problem co my. Natknęlam się też na komentarz
        "djabliczki", która napisała ,ze maść może w aptece kosztować około 3 zł. Chyba
        skocze jeszcze dziś do tej apteki, popytam... a nóż , widelec. Pozdrawiam
        jeszcze raz.
      • plec Re: wrastające włoski 17.03.06, 19:33
        byłam w aptece, pytałam. Tylko słyszeli o maści. niestety nie mieli popytają w
        hurtowni i zorientują się cenowo. jakby co to dam znać - chyba :/
    • lavaa Re: wrastające włoski 16.03.06, 14:48
      Skopiowałam to ze strony
      www.kafeteria.pl/drukuj.php?id_obiekt=183&typ=2

Problem wrastających włosów
      Istnieją preparaty zapobiegające wrastaniu włosów, które stosuje się po
      depilacji. Należy do nich m.in. środek roślinny Folisan, dostępny w gabinetach
      kosmetycznych. Można też stosować preparaty z kwasem glikolowym, który nie
      tylko rozjaśnia przebarwienia, ale również zmiękcza naskórek. Innym sposobem
      przeciwdziałającym tej dolegliwości jest nacieranie szorstką rękawicą miejsc
      podatnych na wrastanie włosów podczas peelingu lub ciepłej kąpieli. W celu
      wzmocnienia efektów zabiegów wykonywanych zarówno w domu jak i w gabinetach
      można zastosować ampułki z preparatami opóźniającymi odrastanie włosów np.
      Depileve albo „Gładkie Nogi”, St. Ives. Bezpośrednio po depilacji nie wolno się
      opalać ani zażywać gorących kąpieli.
      • plec Re: wrastające włoski 16.03.06, 15:33
        dziękuję za odpowiedż w sprawie mojego problemu. Przy okazji poczytam sobie
        komentarze ze strony z której zaczerpnęłaś odpowiedź. Może i tam spotam się z
        jakąś poradą na ten temat, która mi pomoże. Pozdrawiam.
        • heather4 Re: wrastające włoski 12.05.06, 12:57
          mam to samo, teraz jestem w trakcie kuracji maścią hasceral (złuszczającą
          naskórek) Podobno pomaga też piling z kawy (przepisy na forum uroda)
    • cachemire Re: wrastające włoski 14.05.06, 18:45
      Mialam ten sam problem po uzyciu depilatora mechanicznego. Nogi mialam jak
      zmasakrowane, wdal sie stan zapalny od wrastajacych wloskow. Nie moglam nawat
      nosic spodni, tak mnie wszystko bolalo. Leczylam sie u dermatologa dluuuuuugo.
      Mialam masc wspomagajaca wydostanie sie wloskow i zastrzyki ( tak, tak...)Masc
      byla robiona w aptece, miala kolor szary i smierdziala okrutnie. Potem doszla
      masc na blizny. To bylo okropne. Do tej pory mam uraz. Teraz uzywam kremow i
      prostej maszynki do golenia, od czasu do czasu chodze na depilacje woskiem i
      wlasciwie tylko po niej mam nogi jako takie. Oczywiscie dalej wloski wrastaja,
      ale nie az tak i na nie stosuje sudocrem. Poza tym staram sie regularnie uzywac
      peelingu i smarowac nogi balsamem nawilzajacym ( la Roche-Posay LIPIKAR jest
      bardzo dobry a wyprobowalam wiele, uzywa sie go raz na dzien). Nawilzenie skory
      jest bardzo wazne przy problemie wrastajacych wloskow.
      • magmaggo Re: wrastające włoski 20.05.06, 12:50
        ja miałam ten sam problem, okropne rany i blizny po wrastaniu, zaczelam nogi
        golic, i jak sie troche poprawilo poszlam na laserowa depilacje i mimo, że jest
        to droga impreaza to są to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu
        teraz wszystko jest w porządku, po dawnym bujnym owlosieniu nie ma śladu, gole
        nogi raz w tygodniu bo jakies tam maleństwa zostaly
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka