Gość: Helga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:42 Proszę o przepis na peeling kawowy do ciała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: przepis na peeling kawowy 16.03.06, 10:50 polecam przeczytać: na samej górze strony -> wątek przypięty szpilką "Zanim zapytasz..." -> post o peelingu z kawy przepis autorstwa maciopek1: "ja robie tak : do miseczki sypie kawę - taką nie całkiem drobno mieloną więc nie z tych drogich, najlepsze są te średniej jakości ( np. Prima), zalewam małą ilością wrzątku ( nie stosuje jakiś ściśle pokreślonych proporcji- tak, zeby woda pokryła całą kawę, ale żeby za rzadkie nie było) dodaję troche cynamonu - to sprawia, że papka robi się bardziej "kleista" nie sypie się i nie papra całej łazienki, a dodatkowo cynamon też ma właściciości anty celulitowe no i pachnie łądnie - dodatkowo , na koniec dodaję troszkę oliwy z oliwek i mieszam dokłądnie całą bryjke - jak jest za gęsta to dodaję oliwy. Robię sobie z tego peeling - właściciwie codziennie, chociaz zdaża mi się że czasem odpuszczam - stosuję to 2 miesiąc i efekt moim zdaniem jest rewelacyjny." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=25920680&a=26001679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: przepis na peeling kawowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:01 Czy wystarczy raz w tygodniu? Chodzi mi głównie o wraztające włoski po depilatorze elektrycznym i plamki i kropeczki czerwone po wycisnięciu włosków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: przepis na peeling kawowy IP: 62.40.80.* 16.03.06, 11:14 Uważam, że koleżanka maciopek1 przesadza z częstotliwością! Wystarczy całkowicie raz w tygodniu, PO depilacji, nic nie wrasta, używam depilatora od lat. Poza tym ja używam fusów z ekspresu + żel do mycia ciała, dodatki zapachowe wg uznania, chociaż preferuję zapach kawy. Kawa z ekspresu mniej brudzi niż zaparzona. I po co ta oliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: przepis na peeling kawowy 16.03.06, 16:33 Oliwka jest po to aby natłuścić suchą skórę, po takim pilingu nie musisz już używać balsamu. Odpowiedz Link Zgłoś