Dodaj do ulubionych

Jakość dzianin - przykład Solar

IP: *.ikp.pl 07.12.02, 12:21
Kto z czystym sumieniem poleci dobrą firmę?
Z Simple, Solarem, Reserved mam złe doświadczenia. Ten ostatni tak mnie
zraził po ostatnim zakupie w slepie Factory, że aż mnie skręca! Zresztą
poprzednie moje swetry tej firmy też szybko traciły fason (małe, rozciągające
się w szerz dziadostwa). Uważam, że to nie fair, że ceny są tam dość wysokie,
za taką bryndzę. Niestety po raz kolejny przekonałam się, że cena nie
wyznacza jakości!!!
Pamiętajcie o tym w trakcie szału zakupowego!

Czekam na pozytywne "dzianinowe" wieści:)

Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: palomino Re: Jakość dzianin - przykład Solar IP: *.acn.pl 07.12.02, 15:33
      Dzianin w Solarze nie kupowałam - bo swetry rzadko wkładam.
      Ale wypatrzyłam tam sobie kiedyś tak boską sukienkę (mimo niemałej ceny
      nabyłam), że jak w niej ide ulicą to nawet obcy faceci do mnie podchodzą i
      mówią jak pięknie wygladam :) A wszystkie moje koleżanki mi jej zazdroszczą :)
      I żeby nie było skojarzeń - sukienka jest długa (do ziemi) :)

Każdej firmie zdarzają sie po prostu zarówno udane produkty jak i wpadki
      • moni_citroni Re: Jakość dzianin - przykład Solar 07.12.02, 16:39
        Ja czasem kupuje rzeczy w Solarze, ale najczesciej sa to bluzeczki. Niestety,
        jakosc dzianin dostepnych w wiekszosci sklepow pozostawia wiele do zyczenia...
        Kupilam w Solarze rozpinany malutki sweterek, bardzo ladny i sexy ;-)
        Wygladam w nim jak Pamela, chociaz biust mam raczej malutki.
        Niestety, sweter bardzo sie rozciagnal. Po praniu wraca do pierwotnego
        rozmiaru, ale wystarczy go raz zalozyc i juz wyglada jak worek..
        Dlatego raczej nie kupuje dzianin (chyba ze maja bardzo ciekawy wzor i
        ksztalt) - wole kupic ladna wloczke i zrobic cos na drutach lub maszynie
        dziewiarskiej. Przynajmniej wiem, ze bede zadowolona :-)
      • ap77 Re: Sukienka Palomino 07.12.02, 16:43
        Palomino!
        "Suknia powinna być na tyle dopasowana, żeby pokazywała, że jesteś kobietą, i
        na tyle luźna, żeby widać było, że jesteś damą". Ładnie powiedziane, prawda?
        To oczywiście a propos Twojej sukienki. Napisz jak wygląda? jestem ciekawa, bo
        bardzo lubię takie otulające dzianinowe cuda. Kiedyś szukałam, ale spełzło na
        niczym, a poza tym trzeba mieć nieskazitelną figurkę, co?
        • Gość: palomino Re: Sukienka Palomino IP: *.acn.pl 07.12.02, 17:15
          ap77 napisała:

> Palomino!
          > "Suknia powinna być na tyle dopasowana, żeby pokazywała, że jesteś kobietą, i
          > na tyle luźna, żeby widać było, że jesteś damą". Ładnie powiedziane, prawda?

cholera - wszystko, co napisałam mi się skasowało - ale nic to - spróbuję
          jeszcze raz

Moja sukienka właśnie taka jest :)) Przy niej nawet ubrana w najbardziej
          obcisłe ciuchy laska się chowa :)) (mam ubaw :)

> To oczywiście a propos Twojej sukienki. Napisz jak wygląda? jestem ciekawa,
          bo
          > bardzo lubię takie otulające dzianinowe cuda.

Wolałabym narysować (albo jeszcze lepiej pokazać bo nie umiem oddać slowami.
          Sukienka jest jak druga skóra. Opływa ciało, a najlepiej wygląda w ruchu :)

Do ziemi, male rozcięcia po bokach żeby można było swobodnie chodzić (bo nie
          jest raczej rozszerzana dołem). Najlepsza jest taka pół lejąca, półelastyczna i
          bardzo miła w dotyku faktura materiału. A sama sukienka jest w takim indiańskim
          trochę stylu (beżowa z takimi delikatnymi wzorami w tym stylu). Wiązana przy
          szyi (odsłania ramiona).
          Jest to jeden z niewielu produktów na który po prostu zachorowałam i musiałam
          mieć :))

>Kiedyś szukałam, ale spełzło na
          > niczym, a poza tym trzeba mieć nieskazitelną figurkę, co?

Sukienka ma rozmiar 36 (bo ja mam 36 lub 34(na górze)) Ale nie jestm chuda. Do
          tej sukienki trzeba mieć kobiece kształty, bo inaczej by wyglądało jak
          przebrany wieszak. Przyznam jednak, że mam bardzo wąską talię i płaski brzuch i
          to potęguje efekt :)

A co do szukania: sukienkę znalazłam wciśniętą w samym końcu sklepu, złożoną na
          pół i nie wygldającą jak sukienka - więkaszość sklepow u nas ma niejaki problem
          z ekspozycją towaru.

pozdrawiam :)

Ps bywam tam często, zeby sprawdzić, czy coś się fajnego znów nie trafi - jak
          na razie bez efektu :(

• Gość: ap77 Re: Sukienka Palomino IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 17:21
            Kurczę, faktycznie lepiej by było narysować, bo cięzko to sobie wyobrazić. A
            ona jest z dzianiny? Nie "gryzie" cię?:))
            Anka
            • Gość: palomino Re: Sukienka Palomino IP: *.acn.pl 07.12.02, 17:30
              to nie jest dzianina (jak np wełna czy coś) bo nie wyobrażam sobie długiej
              sukni w lecie z wełny!!! Jest to material - taki jak napisałam (faktura)

Mam wprawdzi też sukienkę z dzianiny - ale inną i krótką (długa by się
              wyciągnęła natychmiast i to niezależnie od firmy) A ta dzianinowa też jest
              niezła :))) I nie gryzie nic a nic :)

Ale pisałam o tej długiej bo ona jest z Solaru a tu oceniacie produkty m.in. z
              tej firmy :) Przepraszam, jeżeli wprowadziłam Ciebie w błąd

pozdrawiam :)
    • nitka6 Re: Jakość dzianin - przykład Solar 07.12.02, 18:51
      proszę bardzo, oto dobra firma z dzianinami i innymi "miękkimi" cudami,
      nie wspominana tu, ale chyba wam znana(?), chodzi mi o "QuiosQue",
      mam pare bluzeczek blisko ciała(ok.100zl) i sweterki, swetry(grubo ponad 100),
      wszystko nosi się rewelacyjnie, a ja spokojnie dokupuję rzeczy z każdej nowej
      kolekcji. hmmmm - to takie proste. pozdr.
      • agul1 Re: Jakość dzianin - przykład Solar 07.12.02, 18:56
        nitka6 napisała:

> proszę bardzo, oto dobra firma z dzianinami i innymi "miękkimi" cudami,
        > nie wspominana tu, ale chyba wam znana(?), chodzi mi o "QuiosQue",
        > mam pare bluzeczek blisko ciała(ok.100zl) i sweterki, swetry(grubo ponad
        100),
        > wszystko nosi się rewelacyjnie, a ja spokojnie dokupuję rzeczy z każdej nowej
        > kolekcji. hmmmm - to takie proste. pozdr.

Ja mam tak samo z benettonem - kazda rzecz wytrzymuje w swietnym stanie ponad
        dwa lata, oczywiscie jesli przez ten czas mi sie nie znudzi;-))
        ale mam ukochane bojowki i dwa ulubione sweterki juz naprawde baaaardzo dlugo,
        ponad dwa lata i wygladaja prawie jak nowe.
    • Gość: agda Re: Jakość dzianin - przykład Solar IP: SPLOSP* / 212.244.249.* 09.12.02, 10:04
      Jeśli chodzi o wymienione przez Ciebie firmy, to mam akurat przeciwne zdanie.
      Jeden z moich ulubionych sweterków jest z firmy Solar, a kupiłam go jakies 7
      lat temu, kiedy Solar nie miał jeszcze swoich sklepów. Noszę go do dziś.
      Również jestem zadowolona z dzianiny Reserved. Mam jednak kilka zasad, których
      trzymam sie przy kupnie dzianiny - nigdy nie kupuję poliestrów, anilany czyli
      włókien sztucznych czy syntetycznych. Jeśli juz to w mieszankach, np 70% wełny,
      30% anilany (nylon, poliester, lycra). Wtedy sweterek nie wyciąga się, jest
      miły w dotyku no i nie mechaci sie tak bardzo. A jesli się zaczyna mechacić to
      go golę specjalna maszynką lub obinan nozyczkami te "bobki". Zawsze sprawdzam
      skład na metce, która powinna znajdować się wewnatrz na lewym boku. Piorę
      ręcznie w letniej wodzie i suszę w stanie rozłożonym. Najczęściej na podłodze
      (tzn.folia, ręcznik, sweterek). Pozdrawiam
      • martaiti Re: Jakość dzianin - przykład Solar 09.12.02, 10:36
        ja też mam dobre doświadczenia z Solarem. Moje ulubione rzeczywłaśnie sa
        stamtąd. Mam całe kupy dzianinowych bluzeczek, topów, golfów. Wczoraj wylał mi
        się nawet wrzątek na wełniane spodnie, myślalam, ze się sfilcują, ale nie ma
        żadnych śladów.
        rzeczy z Solara uwielbiam i kupuje w każdych ilościach. Jeszcze zadna rzecz tej
        firmy mnie nie zawiodla.
        Również lubie "kiosk". Fajne, lejace materiały.
        pozdrawiam
        m
    • Gość: Pia Re: Jakość dzianin - przykład Solar IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 11:11
      Polecam bardzo dzianiniy z Benettona, mam trzy swetry z tej firmy i po praniu
      wyglądają znakomicie (dwa z nich piorę w pralce, jeden z owczej wełny ręcznie).
      • Gość: Kim Re: Jakość dzianin - przykład Solar IP: *.inetia.pl 09.12.02, 12:03
        Mój absolutny faworyt w dziedzinie dzianin to Marx & Spencer.
        • Gość: ula Re: Jakość dzianin - przykład Solar IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 14:40
          Ja również polecam Marks & Spencer.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka