moni_citroni 10.12.02, 00:58 Zerknijcie na strone www.sophie-dahl.com Wydaje mi sie, ze to wlasnie takie kobiety (a nie wieszaki) powinny prezentowac mode :-) Sama jestem wieszak i bardzo mi sie podobaja kraglosci u babeczek :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elle Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: *.acn.waw.pl 10.12.02, 10:23 No tak na niektórych zdjęciach ciało jej jest wręcz nieapetyczne, ale niektóre są fajne, lecz co do buzi, to jest strasznie nieładna kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
martaiti Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 10:31 zgadzam się z elle...szczególnie nieapetyczne było to zdjęcie do Pirelli...na buzi tez mi sie wyjatkowo nie podoba, zdanie subiektywne oczywiscie. Wierze, ze dla wiekszosci moze ona byc synonimem piekna. i ok. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: *.bredband.skanova.com 10.12.02, 11:32 ja tez nie lubie anorektyczek.pamietam cindy c. jak schudla wygladala okropnie.wczesniej byla perfekt,wysoka,zgrabna,sliczna buzka.kiedy schudla zmienily jej sie rysy twarzy ,takie bardziej ostre.ale wracajac do pani dahl to szczerze powiem,ze nie mam pojecia w jaki sposob ona trafiala na okladki tych gazet.kto o tym decydowal?rozumiem ,ze ladnych modelek jest na peczki,ze czasem warto zaszokowac,moze w ten sposob ktos chcial zwrocic uwage na okladke czasopisma.dla mnie ona jest niespecjalnie atrakcyjna.ale gusta sa rozne.pamietam ja na bilbordach h&m.byla to chyba najbrzydsza modelka reklamujaca siec tych sklepow.teraz jest fajna reklama z iza scorupco.chociaz nie jestem wielbicielka jej talentu aktorskiego,to jako modelka iza jest naprawde niezla.teraz iza reklamuje na olbrzymich afiszach bielizne.zgrabna,apetyczna,sliczne blyszczace brazowo-orzechowe wlosy(duzo ladniejw nich wyglada niz w wersji blond).ale jak tak o urodzie mysle to wydaje mi sie ,ze wszystko jest sprawa gustu.kiedy ja sie zachwycalam iza moj znajomy powiedzial,ze na nim ona nie robi wrazenia(?). Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 11:40 sophie dahl mi sie akurat podoba, chociaz schudla. ale za to eva herzigova - hello boys - maksymalnie przegiela, i stala sie plaskim nieapetycznym wieszakiem. dlaczego postanowila to zrobic, nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magamaga Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: *.ost-poland.com.pl 10.12.02, 12:00 Rzecz w tym, ze na wieszakach ciuchy zdecydowanie lepiej leza, natomiast w sytuacjach, gdy sie wystepuje bez ubrania, lepiej jest miec troche ciala - takie jest moje zdanie. Tylko jak to pogodzic? Moze wypracowac sobie taki styl ubierania sie, zeby nie podkreslal zbytnio kraglosci? Problem w tym, ze dzisiejsza moda temu nie sprzyja, wszystko ma byc plaskie i waskie. Pewnie wiekszosc z was zna problem z nabyciem bluzki: zwykle te w odpowiednim rozmiarze w talii i na dlugosc sa przyciasne w biuscie. Albo spodnice: nie przewiduje sie talii osy. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 13:06 To prawda, ze na wielu zdjeciach Sophie wyglada jak straszydlo (zwlaszcza z mocnym makijazem) :-) No i lepiej chyba jak jest ubrana :-) Ale i tak ma ladniejsza figure od wielu zaglodzonych modelek. Zwlaszcza nogi ma niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 13:20 zgadzam sie, trzeba sobie chyba zdac sprawe z roznicy: zdjecia a rzeczywistosc. fotografia pogrubia, to jest fakt, poza tym rzeczywiscie wieszaki lepiej prezentuja ciuchy. no ale potem, po zejsciu z wybiegu, i w "normalnym swietle" wyglada taki wieszak raczej koszmarnie i nieapetycznie. no nie, wyobrazacie sobie, 185 cm wzrostu i 55 kilo w kostiumie kapielowym? oczywiscie niektore ratuja sie sztucznym powiekszaniem biustu (vide niejaka brazylijska jak jej tam, gabriela, czy cos takiego) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 13:54 hmmm... ta kobietka z reklamy opium to dahl? wygląda znacznie lepiej niz na niektórych zdjęciach (typu świńska blondyna) modelki powinny być różnych gabarytów, tak jakie są prawdziwe kobiety, bo też nie wszystkie są okrąglejsze problem talii osy - niby 90-60-90 to ideał, ale producenci ciuszków tego nie widzą, robią je na "90-85-80" :( sukienki typu w biuscie za ciasna, ale reszta wisi, albo ajk w biuście dobra, to w talii dwie mnie sie zmieszczą. dopóki ktoś nie zacznie myślec to niestety tak bedzie. może jakieś listy protestacyjne do producentów zacząć słać? i precz z rozmiarami 32 na 180 cm (bywają takie kobietki? pewnie tak, ale zwykle przy takim rozmiarze jest sie jakieś 20 cm niższa) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: *.chello.pl 10.12.02, 14:00 A mnie zdziwiło, że ona ma 23 lata!! Na niektórych zdjęciach wygląda na 40! ? Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 14:05 Mnie tez sie wydawalo, ze jest starsza. A reklame opium bardzo lubie, Sophie wyglada tam bardzo sexy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 15:35 faktycznie, bardzo sexy. jak zobaczlyam tę reklamę, mialam jedno skojarzenie: biala glizda (i wiem, że się pisze inaczej). sory :) Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 15:56 elve, dokladnie to samo skojarzenie przyszlo mi do glowy! Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 16:09 LOL Fajne macie skojarzenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 18:48 z chmielewskiej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 19:10 ja nie, raczej nie z chmielewskiej, bo chyba tylko 1 książkę jej czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Chmielewska 10.12.02, 19:35 Uwielbiam Chmielewska, przeczytalam jej wszystkie i to po wiele razy, moja ulubiona to jak trafia do Brazylii i kopie tunel szydelkiem uciekajac od zabojczego blondyna - mafiozy. (Cale zdanie nieboszczyka). Niestety od ponad roku jestem do tylu z jej nowymi pozycjami i zamierzam poprosic mame by mi wyslala troche ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 21:02 ...Wszystko Czerwone? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala_s Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: voodoo2:* / 10.48.25.* 11.12.02, 08:35 Oczywiście, że "Wszystko czerwone". Biała Glizda była flamą Bobusia i on ją ciumkał po brzuszku... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 11.12.02, 13:30 Gość portalu: ala_s napisał(a): > Oczywiście, że "Wszystko czerwone". Biała Glizda była flamą Bobusia i on ją > ciumkał po brzuszku... yeah!!! spadłam z krzesła ze szczęścia na samo wspomnienie... "azali były tu osoby mrowie a mrowie?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magamaga Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: *.ost-poland.com.pl 12.12.02, 16:08 To Biala Glista ciumciala Bobusia! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia76 Re: Co do chudych modelek w gazetach.. 10.12.02, 20:07 "Wieszaki" chyba juz odchodza w zapomnienie. Przynajmniej te anorektyczne modele. Kobieta nie powinna byc wychodzonym cieniem, przynajmniej takie to jest moje zdanie. Sobie moge miec cos do zarzucenia ale jesli chodzi o reklamowanie kobiecej urody to wole nawet na plakatach z bielizna te, ktore maja zaokraglenia. nata.76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Co do chudych modelek w gazetach.. IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 11.12.02, 15:46 ja szczerze mówiąc wolę modelki chude niż te z brzuszkiem... (to też sophie dahl) www.geocities.com/FashionAvenue/1011/sd012.jpg www.geocities.com/FashionAvenue/1011/sd005.jpg Odpowiedz Link Zgłoś