Dodaj do ulubionych

opinie o mikrodermabrazji

03.04.06, 14:33
Witam,
Czy któraś z Was skusiła się na mikrodermabrazję? Chodzi mi o zabieg w
gabinecie. Ostatnio kosmetyczka w spa polecała mi dwa salony w Wawie: Bell i
Sharley. Oczywiscie na ich stronach zabieg jest bardzo polecany (jako
nieinwazyjny i dzięki temu niewykluczający z codziennego życia). Ciekawi
mnie, jak wygląda skóra po, jakie są potencjalne skutki uboczne etc.
Będę bardzo wdzięczna za opinie.
Pozdrawiam,
Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: POmidorekk Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.acn.waw.pl 03.04.06, 14:40
      ja jestem po 4 zabiegach. radzę zacząc kuracje jesienią, po zabiegi mikro
      wykonuje sie najpóźniej do maja.
      po zabiegu skóra zaczerwieniona, ale przez jakies 24 h potem nie ma śladu. 2
      dni skóra mięciutka- trzeba nawilżać mocno. Trzeciego dnia zaczyna się
      łuszczyć, ale znieśc to można i iść do pracy/szkoły też.
      Zabiegi w odstepie 3-4 tygodnie. Średnio ok 10-12 zabiegów.
      Jest jeden minus. Stare blizny faktycznie się spłycają, a przebarwienia
      stopniowo bledną, ale niestety zabiegi te równiez oczyszczają skórę (po 1 - 2
      zabiegach skóra oczyszcza się i wychodzą pryszczyki po zabiegu). Troszkę to
      takie zamnkniete koło bo ja mam skórę podatną na tworzenie się przebarwień i
      stare zbledły ale powstały nowe.
      Na razie na wakcje robię przerwę.
      Nie wiem czy jeszcze wrócę do tych zabiegów.
      • ola_c Re: opinie o mikrodermabrazji 03.04.06, 15:29
        A czy dla poprawienia kolorytu i oczyszczenia nie wystarczy jeden zabieg? Nie
        mam jakiś koszmarnych problemów ze skórą - przetłuszcza się i łatwo
        zanieczyszcza (zaskórniki na nosie i brodzie, mimo tego, że regularnie dbam o
        cerę w domu). Zależy mi na wiosennym odświeżeniu i wyciągnięciu ze skóry -
        powiedzmy - zimowego syfu.
        • Gość: kasia Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.aster.pl 04.04.06, 10:01
          Podlaczam sie do pytania - tez mnie to interesuje. A jesli nie mikrodermabrazja
          to co?
          • Gość: sdffgfg Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:09
            bylam kilka razy-wyrzucona kasa!!to jak zabieg kosmetyczny,zajmuje sie tylka
            naskorkiem zrogowacialym,,wiec nie mijscie zludzen ze jesli macie blizny
            przebarwienia to wam pomoze!na chwile tak,ale to wsio.
            ja mysle o dermabrazji laserowej.umowilam sie na wizyte u lekarza,to baaardzo
            inwazyjny zabieg ale chce raz a porzadnie to zrobic.jest jednorazowy,nie trzeba
            powtarzac.cena ok 7000zl,
            • Gość: Pomidorekk Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.acn.waw.pl 04.04.06, 10:19
              jeden raz wytraczy na odświeżenie cery.
              Co do dermabrazji lasrowej to daje efekt 10 zabiegów mikro.
              ja miałam 4 zabiegi. Tak jak mówiłam- efekt jest- satre blizny/ przebarwienia
              znikają. Nie podoba mi się to że nowe syfki robią nowe blizny, bo w ten sposób
              można chodzić na to mikro całe życie...:(
              • Gość: ddd Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:05
                pomidor-powtarzasz slowa klodziejskiego a to nieprawda!!on chce zacheccic do
                zabiegow i dlatego tak plecie!mnie ostatnio probowal mowic ze 1 dermabrazja= 30
                mikro!wycofuje sie wiec z 10.
                zrozum mikro to tylko dzialanie na warstwe rogowa!znikaja ci te blizny ale
                wroca efekt jest chwilowy.
                • Gość: Pomidorekk Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.acn.waw.pl 04.04.06, 11:23
                  no to mnie zmartwaiłaś...no ale nic - i tak już nie zamierzałam chodzić więcej.
                  nie żałkuję że te kilka stów wydałam bo poprawa jest, nawt jeśli chwilowa. Poza
                  tym przebarwienia same znikają po jakimś czasie, trzeba sie tylko uzbroić w
                  górę cierpliwości.
                  • Gość: ss Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:31
                    dokladnie,zanikna,mzoe zbledna a ty bedziesz sie oszukiwala ze to dzieki
                    lekarzowi.za grosz mu nie ufam,poza tym on te mikro robi za 200zl a ja
                    spotkalam taniej znacznie i tak samo gleboko.to sciema ten zabieg.ludzie sobie
                    nim odswiezaja cere na spektakularny efekt nie ma co liczyc!dlatego marze o
                    dermabrazji,bo mam slady przebarweinia rozszerzone pory
                  • Gość: pati do pomidorkka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:51
                    pomidorekk czy mozesz polecic swojego lekarza od mikro? o ile ci sie zmeijszyly
                    slady po tradziku po tych 4 mikro? czy to nie jest tylko efekt chwilowy? bardzo
                    mi zalezy na odpowiedzi bo sama nie wiem co robic z ta mikro. isc czy nie isc?
                    pozdrawiam
              • Gość: escimo Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.cst.tpsa.pl 04.04.06, 11:40
                Witaj
                Ja polecam dla Ciebie zabieg kawitacji -ponieważ jak piszesz nie masz większych
                problemów z cerą - więc nie jest konieczny zabieg tak inwazyjny jak mikro. Na
                forum dziewczyny różnie wypowiadaja się o kawitacji- że mało spektakularne
                efekty, że nic nie daje itp. Ja z doświadczenia wiem, że jeżeli robisz ją raz,
                dwa razy na miesiąc to efekt jest bardzo dobry. Po co ścierać naskórek
                zabiegiem mikro skoro nie ma takiej potrzeby.
                Pozdrawiam
                • Gość: kasia Re: opinie o mikrodermabrazji IP: *.aster.pl 04.04.06, 14:32
                  a slyszalas o kawitacji z retinolem? ponoc jest cos takiego.
                  • Gość: Pomidorekk Do Pati IP: *.acn.waw.pl 12.04.06, 12:21
                    Dr. Kołodziejski (chyba) przyjmuje np. w centrum laseroterapii Elite (ostatnio
                    nawet go widziałam w Chce byc piękna- robił laserowe usuwanie włsoów z twarzy
                    tej blondynie z 5 zębami). Rezultaty są. Po 4 mikro stare przebarwienia się
                    zmniejszyły (widze po ilości korektora którą muszę na nie zużyc)- teraz są
                    praktycznie niewidoczne nawet bez korektora- wystarczy sam podkład. powstały mi
                    nowe, no ale to dlatego że raz na jakiś czas coś nowego mi wyskakuje.
                    Teraz już jednak za późno by zaczynać zabiegi mikro! Polecam zaczac od
                    października.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka