Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów

IP: *.internet.v.pl 11.04.06, 13:52
witam,
czy ktoś już wybielał zęby trwale u dentysty?jutro wybieram się na taki
zabieg,kosztuje 1600,wybiela sie za pomocą lampy. Czy warto iść? czy różnica
będzie widoczna?(teraz mam zęby lekko kremowe:((()
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: wybielanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:02
      ja tez sie zastanawiam czy warto, bo trochę to osztuje,no i skad masz pewnosc,
      ze to trwałe??
      mój dentysta zaproponowął mi tez te naświetlanie, ale równiez inna metodę.
      Najpierw robi odlew i daje specjalny płyn, trzymasz na nac zęby w tym płynie i
      sama decydujesz kiedy przestać (tzn, jaki kolor ma zostać). Koszt 700 pln. Choć
      wydaje mi sie, ze ten płyn jest żrący, a te światło jest mniej inwazyjne i
      szkodliwe
      • Gość: I. to strasznie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:26
        zabieg trwał ok godziny, u stomatologa, szyny a w nich płyn wybielający. nikomu
        nie zycze takiego bólu, utrzymywał sie jeszcze 24 godziny po zdjeciu szyn.
        Bolała mnie cała głowa! Płakałam z bólu, wole rodzic, niz zrobic to ponownie. A
        zeby? takie same, jak byly-przebarwione i żólte :(((
        Może to naswietlanie lepsze nie nie bolesne?
        najlepsze jest to, ze stomatolog mowil, ze zeby beda biale. i co? i sa takie
        same, a pieniedzy nie ma. chcial mi dac inny srodek na 2 tygoodnie, za darmo,
        tzn w ramach tej kasy, ktora juz wplacilam za poprzedni, ale ja po prostu
        ucieklam, stracilam pieniadze, ale nigdy, PRZENIGDY nie dam sobie zrobic tego
        ponownie.
    • yola1976 Re: wybielanie zębów 11.04.06, 14:45
      Polecam regularne chodzenie - co pół roku - do dentysty na piaskowanie i
      usuwanie kamienia. Może efekty nie są tak spektakularne ale z korzyścią dla
      zębów i dziąseł. Koszt poniżej 100 zł, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam.
      • Gość: jajaja Re: wybielanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:15
        co to jest,to piaskowe oczyszczanie zebow? napisz cos wiecej:)
        • Gość: orange Re: wybielanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:11
          piaskowanie to czyszczenie zębów z osadu sodą oczyszczoną pod ciśnieniem.
          • yola1976 Re: wybielanie zębów 12.04.06, 10:38
            O właśnie, i jeszcze usuwanie kamienia ultradźwiękami. Moja dentystka
            generalnie odradzała mi wszelkie "cudowne" wybielanie zębów (zresztą poprzedni
            stomatolog również). Osobiście uwielbiam efekt "po", żadnego krwawienia dziąseł
            itd. Myślę, że chętni za nowe wynalazki do wybielania powinni najpierw udać się
            na taki zabieg, może efekt będzie zadowalający, a na pewno znośny dla kieszeni
            i przede wszystkim dla zdrowia.
    • Gość: orange Re: wybielanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:15
      wybielenie lampą jest właściwie zabiegiem trwałym,jednak osad łatwiej i szybciej
      sie osadza co powoduje,że częściej trzeba chodzić na czyszczenie.
      Pamiętaj aby po takim wybieleniu przez dobę być na t.zw białej diecie,czyli
      zadnych soków,kawy,herbaty i innych substancji barwiących zęby.
      • Gość: merda Re: wybielanie zębów IP: *.pool8546.interbusiness.it 12.04.06, 12:47
        Ja mam rowniez zoltawe zeby ,ale moja stomatolog odradzila mi wszelkiego
        rodzaju wybielanie,czyli cos musi w tym byc ,bo to przeciez kasa dla
        niej.Powiedziala,ze ewntualnie moge sobie zrobic piaskowanie,ale wedlug niej
        nie jest mi to az tak potrzebne.(?)
        A znacie moze dzialanie paskow wybielajacych w tydzien?Kiedys chcialam sobie
        kupic,ale obawiam sie,ze to tzw, kit na wode i stracone 70 zl.
    • Gość: ruta Re: wybielanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:38
      A tak swoją drogą to bardzo ciekawe na co moga się zdobyć ludzie żeby ładniej
      wyglądać.

Jeśli chodzi o wybielanie to oczywiście,że śnieżnobiałe zęby wyglądają ładniej
      niż zwykłe białe ,ale jak można dać sobie założyć na nie żrącą substancję i
      jeszcze to wszystko naświetlac,podgrzewac i co tam jeszcze wymyślą.A potem
      narzekać,że zęby są słabe,łamią się i szybko żółkną.

Nie miałabym odwagi...
      • Gość: ruta Re: wybielanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:39
        i jeszcze za to płacic.
    • Gość: jestem już po Re: wybielanie zębów IP: *.internet.v.pl 12.04.06, 22:16
      jestem 10 godzin po zabiegu,który trwał niecałe 2 godziny i muszę przyznać że
      efekt jest rewelacyjny.Aż mam ochotę się uśmiechać:)) Zęby bolą tochę,
      właściwie to wykazują nadmierną wrażliwość,ale jem serki wiejskie i jogurty i
      mam nadzieję że rano już wszytsko minie, dziękuję serdecznie za porady i
      uwagi,polecam wszystkim którzy stawiają na łądny uśmiech:))
      POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka