Gość: ewa IP: *.business.telia.com 11.04.06, 21:06 szukam inspiracji, mam dosc slodyczy!! pomozcie cos wybrac. dzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kenzo jungle Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.244.155.121.wifi155.tnp.pl 11.04.06, 21:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kenzo Jungle Elephant :) IP: *.business.telia.com 11.04.06, 21:18 tak wiem, ten zapach znam, jest fajny ale ..... tak wiele kobiet nim pachnie : (... szukam dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: mocny, ciezki zapach perfum 11.04.06, 21:32 ...czyli coś, co lubię najbardziej;) jeśli ma nie zawierać słodyczy, to proponowałabym Black Cashmere Donna Karan. tylko nie wiem czy na wiosnę się tak do końca nada, ja na razie porzucę w trosce o dobre samopoczucie współpasażerów w środkach transportu miejskiego:) ale zapach godny uwagi dla tych, co lubią ciężkie, intensywne (ciężko się go pozbyć:) wonie, a zarazem nie-słodkie. ps. dużo kobiet tym chyba nie pachnie, bo nie znam nikogo, komu by ten zapach przypadł do gustu, ludzie chyba aż tak mocnych nie lubią;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tasza.n Re: mocny, ciezki zapach perfum 11.04.06, 21:35 Serio nie znasz? Ja go kocham niebywale! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: 81.213.242.* 11.04.06, 21:39 Najlepszy jest OPIUM - to najcięższe mocne perfumy i do tego ten zapach ja nie wyobrażam sobie ich nie mieć. Są owszem drogie ale najelegatsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: mocny, ciezki zapach perfum 11.04.06, 23:01 bzzzk napisała: > ps. dużo kobiet tym chyba nie pachnie, bo nie znam nikogo, komu by ten zapach > przypadł do gustu, ludzie chyba aż tak mocnych nie lubią;) no jak to nie znasz? mnie (poniekąd) znasz ;p ja ten zapach bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
katka84 Re: mocny, ciezki zapach perfum 11.04.06, 21:40 Opium, Obsession, Angel, Organza.... ale to trzeba umieć nosić a nie pryskać się po odresie ile wlezie! Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Kenzo Jungle..... 11.04.06, 22:54 ...od 8 lat kupuje ten zapach, ale tylko w okresie jesienno-zimowym. Wydaje mi się, że na wiosnę-lato jest zdecydowanie za mocny.../bedzie duszący/. Mocny jest też klasyczne zapach J.P.Gaultier /nie wiem, czy dobrze pisze.../ma fantastyczny flakon w kształcie figury kobiety, a od czasu do czasu "wypuszcają" limitowana wersję z jakims kolorowym flakonem. Odpowiedz Link Zgłoś
eunika Re: mocny, ciezki zapach perfum 11.04.06, 23:34 ja kocham tylko ciezkie perfumy:) polecam cashmere choparda, nastepnie amarige z givenchy, kiedys uzywalam namietnie poeme z lancoma ale juz mi przeszlo acha i very irressistible sensual z givenchy-absolutny przeboj ostatniego roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Samsara Guerlain IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 00:26 Oczywiście przecudna Samsara Guerlain'a. jak ktoś wyżej słusznie zauważył ten gatunek perfum trzeba umieć 'nosić'. Oprócz tego oczywiście Obsession Calvin'a Klein'a - jak dla mnie zwolenniczki ciężkich, orientalnych nut jest potwornie duszny (nie dla mnie), a Opium YSL jest dla mnie nie do zniesienia. Ciężkim zapachem jest również Poison Diora, Chanel Cocco Mademoiselle, Shalimar Guerlain. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Samsara Guerlain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:18 Też lubie zapachy zdecydowane, "z pazurem". Ostatnio preferuję Couture Moschino, mocny, ma coś w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Samsara Guerlain 12.04.06, 09:57 > Oczywiście przecudna Samsara Guerlain'a. z Samsarą mam skojarzenia babciowe ;) , za to Shalimar uwielbiam. lżejsze, choć wciąż odpowiednie tematycznie jest feminite du bois Shiseido. bardzo lubię ten zapach, niestety szybko się ze mnie ulatnia. > a Opium YSL > jest dla mnie nie do zniesienia. muszę znów powąchać, ale dotychczas miałam to samo odczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Samsara Guerlain IP: *.dsl.club-internet.fr 12.04.06, 10:03 a jesli komus Samsara kojarzy sie z czymsc babciowym, to wpsolczuje ...braku wyczucia :))) Super ciezki, ale cudoowny jest tez inny Guerlain, mianowicie "L'Heure Bleue", kkwiatowo-orientalny, z domieszka gorzkiego migdalu. Niezla jest tez Nahema, intensywna roza z domieszka lekkiego orientu i wanilii. Boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Samsara Guerlain IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 14:33 >Super ciezki, ale cudoowny jest tez inny Guerlain, mianowicie "L'Heure Bleue", zgadzam się w 100%. Dostałam kiedyś próbkę L'heure Bleue jak kupowałam Samsarę oczywiście :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: mocny, ciezki zapach perfum 12.04.06, 15:20 Scent Costume National Intense Odpowiedz Link Zgłoś
mangos Re: mocny, ciezki zapach perfum 12.04.06, 15:26 Bardzo dobre propozycje: Samsara ma niebywałą klasę, Opium dawkowane w rozsądnych ilościach potrafią cudnie się rozwijać . Polecam również Nu edt YSL, Hermes Rouge, Caleche również Hermesa, Chanel 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jest cos dla Ciebie :) ! IP: *.dsl.club-internet.fr 13.04.06, 11:50 Przypomnialam sobie ! : nazywaja sie "Datura Noir" Serge'a Lutens'a. Ciezki i z niesamowita klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milli Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 13.04.06, 12:46 Alien Thierry Mugler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.skranetcan.pl 13.04.06, 13:39 Zdecydowanie moja ukochana Jungle Kenzo. I wcale tak dużo kobiet tym nie pachnie. Natrętnym koleżankom, pytającym bez przerwy "czym tak ładnie pachniesz" - nie odpowiadam, lub podaję pierwszą z brzegu nazwę. Nota bene, nigdy nie zrozumiem kobiet, które kupują perfumy, bo spodobał im się zapach na koleżance. Wkurza mnie to maksymalnie, z powodu takiego zachowania musiałam kilkakrotnie zmienić perfumy, bo oczywiście, naiwna, podawałam nazwę. Teraz już nie jestem taka głupia. Ale poprzednio brała mnie cholera, kiedy w drodze do swojego biura czułam w powietrzu moje 3 dni wcześniej zakupione perfumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.dsl.club-internet.fr 13.04.06, 13:54 o tak ! zgadzam sie z Toba ;)) dlatego moje perfumy to zawsze 75€ najmniejszy flakonik ;):)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milli Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 13.04.06, 15:15 Nie rozumiem skąd ta niechęć do wyjawiania nazwy używanych perfum... Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że nie jesteś jedyną kobietą na świecie, która używa akurat Kenzo Jungle? Zmienianie zapachów tego nie odmieni. ja używam na zmianę m.in. Allure, Tresor, a więc perfum bardzo szeroko znanych i popularnych, a mimo to, czuję, że to "moje" zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.skranetcan.pl 13.04.06, 15:36 Jasne, że to rozumiem i nie jestem jedyna, która akurat używa Jungle (od dłuższego, na szczęście, czasu). Ale co byś powiedziała, gdyby koleżanka, która siedzi z Toba drzwi w drzwi kupowała natychmiast to samo czym ty pachniesz? I tak zawsze i do oporu? I jeszcze taki zwyczaj - idzie do szefa to spryskuje się od stóp do głów. Dziwisz się, że wchodząc do pracy czuję zapach swoich perfum? Nie lubię tak, chcę pachnieć inaczej, niz moje otoczenie. Dla porządku - o ubraniach, butach i torebkach nie wspomnę. I, niestety dla mnie, mam nie jedna taka panią w biurze, ale cztery.Teraz juz rozumiesz, skąd moja niechęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 13.04.06, 17:27 Luca rozumiem Cię doskonale, ja też zawsze staram się popychać jakąś bajkę na temat nazwy używanych przeze mnie perfum. ;)) Inne kobiety zamiast kupować wg. swojego gustu, to kupują wg. gustu koleżanki! Nienawidze tego (!) i często podaję mylące nazwy [w realu] perfum, w necie pisze jak jest! Do tematu: Obsession jest okropnie mocnym zapachem, nawet mnie przeraził-fanke mocnych woni. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: mocny, ciezki zapach perfum 13.04.06, 18:34 no, ja mam o tyle dobrze, że nikt z mojego otoczenia nie lubi mocnych, korzennych woni;) <stąd moje przypuszczenie, że Black Cashmere może mieć mało zwolenniczek, ale fakt- te co lubią ciężkie na pewno się poznają;)> każda kumpela/koleżanka/mama/babcia kręci nosem, a ja się cieszę, bo żywiołowo nie cierpię widzieć u kogoś (bądź czuć:) tego, co mam ja. na szczęście mój specyficzny gust nieczęsto na to pozwala;) ps. Kenzo Jungle szalenie mi się podoba, od dzieciństwa;) ale na mnie jakoś niezbyt pachnie:/ tak to bywa niestety, więc tym bardziej dziwię się, że koleżanka kupuje wszystko, jak leci, co tylko poczuje u drugiej. przecież to, że na kimś coś fajnie pachnie nie gwarantuje takiej samej woni na skórze innej osoby. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milli Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 13.04.06, 18:47 No tak, rzeczywiście takie cztery panie mogą być nieco irytujące... Już mnie nie dziwi, że podajesz innym zmyślone nazwy :) A swoją drogą, to skąd u ludzi taki pęd do małpowania? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: mocny, ciezki zapach perfum 13.04.06, 19:16 brak kreatywności :) człowiek nie ma na siebie pomysłu, to ściąga od innych, jak coś mu wpadnie w oko, w tym przypadku- nos:) tak często też z np. ciuchami jest, tylko, że ludziom ciężko pojąć, że figury są różne, typy urody też i nie każda wygląda identycznie w tej samej kiecce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milli Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 13.04.06, 20:45 Nie rozumiem tego, naprawdę. Przecież dobór perfum to sprawa tak indywidualna, tak intymna wręcz, że nie wyobrażam sobie kierować się tylko zapachem innych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: mocny, ciezki zapach perfum 13.04.06, 23:38 ja też nie wącham innych, tylko sama szukam i wybieram to, co mnie się podoba:) ale w sumie chyba jestem w stanie zrozumieć, że niektórym naprawdę brak tej pomysłowości, indywidualności, umiejętności wyrobienia sobie własnego stylu, więc wolą podpatrzeć innych, jakkolwiek trochę się to mija z celem:) Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Jestem mile zaskoczona... 13.04.06, 18:58 ...że są fanki mojego kochanego Kenzo Jungle!!!! Ja jeszcze nie spotkalam kobiety, która używałaby takich własnie perfum. One są przecież NIEMOŻLIWIE piekne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota5320 Re: Jestem mile zaskoczona... 13.04.06, 19:06 dla mnie tak właśnie pachnie seks... kuszenie, pożądanie , namiętność- tak mi się kojarzy- też go uwielbiam... idę się spryskać (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: mocny, ciezki zapach perfum IP: *.skranetcan.pl 13.04.06, 17:32 Dzięki za dobre słowo, miło wiedzieć, że nie jestem odosobniona. Pozdrawiam fanki mocnych perfum. Odpowiedz Link Zgłoś