Gość: Kelly IP: *.dsl.chi.megapath.net 20.12.02, 19:38 Dziewczyny czy moglybyscie polecic jakis bardzo dobry krem pod oczy. Nie mam jakos szczescia do znalezienia dobrego kremu. (wiek 30, cera mieszana) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneta Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: *.starnet.pl / 192.168.2.* 20.12.02, 21:33 widzisz,to chyba bardzo trudno poradzić komuś w tak 'DELIKATNEJ'dziedzinie,jaką jest skóra pod oczami ja używam lift activ Vichy i bardzo go sobie chwalę;próbowałam ostatnio modnego thermal s,ale jak dla mnie jest za bardzo wodnisty i szybko pojawia się uczucie wysuszenia pozdrawiam ,aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: *.acn.pl 20.12.02, 21:42 Zależy ile masz zamiaru na to wydać :) I jaki masz konkretnie problem z oczami - cienie, czy zmarszczki? Generalnie kremy pod oczy Lieraca są bdb (dotyczy wszystkich rodzajów ich kremów pod oczy) - ale też nietanie. Jeżeli chodzi o krem na zmarszczki - to z tańszych (jeżeli masz dobrze nawilżoną skórę) zastanowiłabym się nad kremem Roc'a z retinolem (też apteki), Avene pod oczy z kolei ładnie nawilża i rozjaśnia. Lift Active Vichy może być na już obecne zmarszczki trochę za słaby. (Miałam te kremy więc tak z autopsji. nie wiem, czy pomogłam, ale się starałam :) pozdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelly Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: *.dsl.chi.megapath.net 20.12.02, 22:22 Moj problem to zmarszczki, nie moge powiedziec jednak, ze nie mam cieni pod oczami, ale ten problem nie jest az tak duzy. Najlepiej jezeli moglabym znalezc krem, ktory pomoglby rownoczesnie na zmarszczki i cienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 01:49 ja od niedawna uzywam age delay eye chanela-bardzo wydajny i znakomite rezultaty-faktycznie likwiduje ewentualna opuchlizne wokol oczu oraz rozjasnie te okolice.Kiedys uzywalam zelu pod oczy vichy, chyba optilia czy cos takiego i tez bylam bardzo zadowolona.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pul_mruffki Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: *.susz.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 11:03 zalezy ile chcesz wydac, polecam primordial lancoma (to na ewentualne zmarszczki) w połączeniu z kremem Heleny Rubinstein z witaminą C (jest rewelacyjny na cienie) tansze są optilla vivhy w połaczeniu z reti C pod oczy innych nie uzywalam pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: *.acn.pl 21.12.02, 11:19 No i tutaj powiem, że nie wiem ile masz lat, ale jeżeli tak koło 30 lub mniej i zmarszczki nie są głębokie, to myślę że byłabyś zadowolona z kremu Avene Ystheal+ (koło 80-90PLN za 15ml) Tym bardziej że on trochę rozjaśnia. Jeżeli problem zmarszczek jest bardziej zaawansowany to sięgnęłabym po Lierac przeciwzmarszczkowy - ale to wydatek trochę większy bo ok 70PLN ale za 5ml. Acha - i trzeba zawsze pamiętać o nawilżeniu pod oczy - najlepiej z filtrami (i to niezależenie od kremu pod oczy :) Jeszcze powiem, ze właśnie testuję na sobie krem Roc z retinolem - świetnie wygładza i zmniejsza zmarszczki - ale za mało jest działania rozjaśniającego (w zasadzie żadne), a ponieważ ja ze zmarszczkami aż tak dużego problemu nie mam to wolałabym krem bardziej wszechstronny - właśnie taki jak Avene. No - mam nadzieję że też coś pomogłam :) W ogóle jeśli dopiero zaczynasz z kremami pod oczy (sorry za ten tekst ale naprawdę nie wiem, ile masz lat i czego dotychczas używałaś :) to nie porywałąbym się od razu na selektywne (które nieczęsto są value for money) i zaczęła może nawet od polskich (np seria pod oczy Oceanic) Sprawdzisz wtedy jakiego dzialania potzrebujesz, a i nie stracisz na zdobycie tej wiedzy majątku :) pozdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: nauka czytania? IP: proxy / 217.96.36.* 23.12.02, 12:12 Gość portalu: palomino napisał(a): > No i tutaj powiem, że nie wiem ile masz lat, ale jeżeli tak koło 30 lub mniej > jeśli dopiero zaczynasz z kremami pod oczy (sorry za ten tekst ale > naprawdę nie wiem, ile masz lat Cytat z 1 postu: "Nie mam jakos szczescia do znalezienia dobrego kremu. (wiek 30, cera mieszana)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: nauka czytania? IP: *.acn.pl 23.12.02, 18:49 Jakbyś musiała także siedzieć nasta godzine przed komputerem i do ktego ktorys dzień z rzedu to może byś powstrzymała się od złośliwych uwag. Faktycznie - nie zauważyłam tego info- zainteresowaną osobę przepraszam, natomiast (po odespaniu ;) potwierdzam to co napisałam jeżeli chodzi o metodę zaczynania używania kremów nie od tych najdroższych (nie znaczy najlepszych) tylko sprawdzania na tych tańszych czego skórze potrzeba. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: nauka czytania? IP: proxy / 217.96.36.* 24.12.02, 10:27 - to nie była złośliwa uwaga tylko tak "gwoli ścisłosci" - ale na forum to chyba nie MUSISZ się udzielać - skoro nie masz już siły siedzieć przy komputerze??.... pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: *.acn.pl 27.12.02, 23:53 Odebrałam to jako złośliwość ponieważ: 1.(jak w tytule) wątek brzmi Dobry krem pod oczy (to tak "gwoli ścisłości";)) - natomiast żadna z Twoich wypowiedzi kremów pod oczy merytorycznie NIE dotyczy 2. Myślę, że gdyby osoba, której dotyczy moje przeoczenie poczuła się tym urażona w jakiś sposób, poradziłaby sobie samodzielnie z napisaniem postu wyjaśniającego całą sprawę. Poza tym pozwól, że sama będę decydować o tym, jak dysponuję moim czasem i co muszę, a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: Dobry Krem Pod Oczy 23.12.02, 12:26 Najlepszy jakiego używałam to Eye Correction Chanela. Szkoda, że przestali go produkować, ale ciągle jeszcze jest do kupienia. Pzdr, R. Odpowiedz Link Zgłoś
tirli Re: Dobry Krem Pod Oczy 24.12.02, 09:19 Z troszkę niższej pólki AA Eye Benefit. Przerzuciłam się z Lieraca i Diora i jestem równie zadowolona. Teraz jest promocja w Emipku np. i za 79 zł kupisz krem na dzień i krem na noc + płatki pod oczy (takie S0S). Do tego koniecznie maseczka pod oczy i tym sposobem za 100 zł masz kompeletny zestaw pielęgnacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Dobry Krem Pod Oczy IP: proxy / 217.153.67.* 24.12.02, 10:19 tirli napisała: > Z troszkę niższej pólki AA Eye Benefit. Przerzuciłam się z Lieraca i Diora i > jestem równie zadowolona. Teraz jest promocja w Emipku np. i za 79 zł kupisz > krem na dzień i krem na noc + płatki pod oczy (takie S0S). Do tego koniecznie > maseczka pod oczy i tym sposobem za 100 zł masz kompeletny zestaw > pielęgnacyjny. Tylko, że marne efekty:( Używam od ok. miesiąca kremu na dzień i na noc. Głównie chodziło mi o likwidację worków pod oczami, które mam praktycznie zawsze. No i niestety....znacznej poprawy to nie widzę. Oczekiwałam właśnie jakiegos napięcia lekkiego skóry, zmniejszenia porannej opuchlizny. Jedyny + to dobre nawilżanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tirli Re: Dobry Krem Pod Oczy 24.12.02, 11:15 Naprawdę??? No cóż to zawsze jest b. indywidualna sprawa...ja używam od tygodnia, a "wory" już zniknęły. Spróbuj może z Lieraca takiego specjalnego na worki...bardzo jest dobry moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś