amelka44 26.04.06, 23:54 Zaczynaja mi sie pojawiac na udach,na razie sa w fazie poczatkowej- czerwone. Jakie kosmetyki polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonagos Re: rozstepy 27.04.06, 00:05 Dlaczego Ci się pojawiają? Jesteś w ciąży? Nie wiem co Ci polecić, bo jeżeli jesteś to nie mozesz wszyskiego używać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: rozstepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 01:05 Nie,to nei ciąza:)Przytyłam troche,teraz dużo ćwicze,by to zrzucić i jestem na diecie. Cche zahamowac ich rozwoj poki jest na takim poczatkowym etapie,nigdy nie miałam do czynienia z rozstepami,dlatego pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu29 Re: rozstepy IP: 217.153.136.* 27.04.06, 08:53 Moze dieta jest zbyt drastyczna i brakuje ci czegosc . Ostatnio czytałam że jezeli pojawiają sie rozstepy to moze brakować m.in. koenzymu Q10 . Mozesz go uzupełnić jedząc ryby :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowqueen Re: rozstepy IP: 195.205.147.* 27.04.06, 09:17 Mam rozstępy na udach i posladkach od 13 roku zycia - za szybko urosłam, skóra nie dała rady, od razu były białe. Najprawdopodobniej takie już zostaną, bo to blizny... :( I kosmetyki właściwie nie działają. Ale jeśli masz dopiero początki to najważniejsze jest uelastycznianie skóry! Dbaj o nią, bo potem nie usuniesz. Moim zdaniem jedyny krem jaki odrobinę działał to L'Oreala na rozstępy. Do niczego są specyfiki Vichy, Yves Rocher, Lierac, Biotherm (dopiero potem mnie olśniono, że on przeciwdziała pojawieniu się - super :( Tych dla kobiet w ciąży nie używałam, próbowałam tylko Mustelę i jakoś mi nie odpowiadała, ale niewiele można stwierdzić po próbce. Teraz pojawił się jakiś nowy krem AA, taki fioletowy, może warto spróbować? Nawilżaj, smaruj dwa razy dziennie... Większość tych kremów działa trochę rojaśniająco właśnie na czerwone rozstępy, także może pomoże. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: rozstepy 03.05.06, 00:34 zawsze mozesz potraktowac je laserem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guayaba Re: rozstepy IP: 201.102.248.* 03.05.06, 06:00 Na te wszystkie wspomniane wyzej kremy po prostu szkoda pieniedzy - gwarantuje, ze nie pomoga nawet w najmniejszym stopniu jezeli nie zawieraja tretinoiny (na recepte) w stezeniu co najmniej 0,025%(retin-A, Vitamin A Acid,) ktora jest jak dotychczas jedyna substancja stosowana w dermatologii dla tego rodzaju problemu, poza peelingami chemicznymi i laserem. polecam lekture : www.cosmeticscop.com/learn/article.asp?PAGETYPE=ART&REFER=SKIN&ID=148 Is there anything you can do to improve or eliminate the appearance of stretch marks? First of all, you need to know that, despite numerous cosmetic products (StriVectin-SD being the most heavily advertised) making claims of being able to fade, prevent, or eliminate stretch marks, that just isn’t possible. There are no cosmetic ingredients that can change the structure of skin in a way that would raise the indentations back to where the skin level used to be. However, there is research showing tretinoin (the active ingredient in Retin-A, Renova, or in generic form) can have a positive effect. Because tretinoin can stimulate elastin synthesis, remodel collagen in the dermis, and improve skin’s texture and color, it can be a strong (though not curative) ally for improving the appearance of stretch marks. A 0.05% or 0.1% concentration of tretinoin is recommended, and the best results are seen when this drug is used at the first signs of stretch marks. Typical improvement is 20%, which isn’t necessarily exciting, but may still be worth the effort and expense (Sources: Advances in Therapy, July/August 2001, Volume 18, Issue 4, pages 181–186; and Dermatology Nursing, Volume 16, Issue 6, December 2004). The dilemma for expectant mothers is that tretinoin cannot be used during pregnancy, and is also contraindicated if the mother-to-be intends to breastfeed her baby. Odpowiedz Link Zgłoś