Dodaj do ulubionych

Ellezza - krem z wydzieliny ślimaka

04.05.06, 19:39
Moja matka ubzdurała sobie, żeby coś takiego kupić ;(

www.mango.pl/shop.html?akcja=spd&id=305
Cena horrendalna, a reklamy choć nie widziałam, to oczywiście w żadne
wydzieliny ślimakowe nie wierzę ;) Mówię matce, że na zmarszczki mogłaby krem
z kwasami w aptece kupić. Ale ona chce się z koleżanką złożyć na tę wersję
2-opakowaniową za 299 zł. Ktoś się z Ellezzą zetknął? Jaki ten dziwny krem ma
skład? Może w aptece byłoby coś podobnego do kupienia za 1/10 tej ceny...

To byłyby pierwsze telezakupy w naszej rodzinie. Ja wprawdzie namiętnie
oglądam bloki reklamowe Mango, jak jakiś trafię w tivi (zwłaszcza te o różnych
wynalazkach kuchennych typu mikser czy maszyna do chleba), ale żeby cokolwiek
kupić... Nigdy mi taka myśl nawet w głowie nie zaświtała :P

------
Kto powiedział, że Jurij nie był w kosmosie, to niechże wyrwą kłamcy jego plugawy język.
Obserwuj wątek
    • Gość: libby Re: Ellezza - krem z wydzieliny ślimaka IP: *.localdomain / 80.51.252.* 05.05.06, 00:53
      podobne w aptece - alantan krem poniżej 10 zł zawiera alantionę. Poza alantoiną
      chyba nic ciekawego ta ellezza nie zawiera bo napisali by o tym. Te kremy z
      telezakupów to bzdura i oszustwo
    • nessie-jp Re: Ellezza - krem z wydzieliny ślimaka 05.05.06, 01:55
      Spróbuj przekonać mamę, że lepszy będzie krem z wydzieliny pijawki: Tointex.

Jest to maść zawierająca alantoinę (czyli to samo, co ten ślimak) plus heparynę
      (tu wkracza pijawka). Doskonale zalecza blizny i nierówności, w niezrównany
      sposób przyspiesza gojenie ran, likwiduje przebarwienia potrądzikowe. Itepe, itede.

Ja tego nie zmyślam, sama używam. Kosztuje chyba 9 zł.
      • Gość: carolinascotties Witam nessie-jp :) IP: *.chello.pl 05.05.06, 02:15
        coś takiego! 9 zł - a gdzie można ją dostać?
        • kragmel Re: Witam nessie-jp :) 05.05.06, 08:50
          Gość portalu: carolinascotties napisał(a):

> coś takiego! 9 zł - a gdzie można ją dostać?

w aptece :)
          • oxy_gen_86 Re: Witam nessie-jp :) 05.05.06, 08:55
            A dostane ta masc bez recepty?? Moge "w niej" wychodzic na slonce?

:)
            • oxy_gen_86 Znalazlam 05.05.06, 09:03
              www.gsk.com.pl/produkty/Tointex.html
              • bluelove Re: Znalazlam 05.05.06, 10:56
                Znam te masc,pewnie jest super ,ale alergiczki uwazajcie bo ma w swoim skladzie
                rumianek ktory mnie uczulil strassszzznie i w efekcie cala tubka poszla do kosza
                i nie mialam mozliwosci sprawdzic czy faktycznie pomaga na blizny (poza tym
                przeszkadzalo mi ze jest dosc tlusta)
                pozdrawiam...
                • oxy_gen_86 Re: Znalazlam 05.05.06, 11:57
                  Blua czyli na dzien sie nie nadaje?:/
                  • nessie-jp Re: Znalazlam 05.05.06, 14:36
                    Moja nie ma w składzie rumianku! W każdym razie nic o tym nie napisali na tubce.

Jest dość "sucha", szybko się wchłania, trzeba uważać przy przesuszonych
                    partiach skóry, bo pogarsza stan. Ja bym tego na słońce nie wystawiała, bo licho
                    wie, co ta pijawka wtedy zrobi :))

Kupowałam bez recepty. Oficjalnie jest to maść na blizny. Kazano mi kupić po
                    operacji.
                  • bluelove Re: Znalazlam 05.05.06, 15:25
                    masc ma w skladzie wyciag z nagietka i rumianku
                    no nie bardzo sie nadaje na dzien,ja musialam wysmarowac nia policzek i sie
                    swiecil,mialam tez wrazenie ze zatkala pory...no a potem zaczela mnie skora
                    strasznie swedziec, poszlam do lazienki i zobaczylam najbardziej czerwone lico
                    na swiecie :D hehe
                    • nessie-jp Re: Znalazlam 05.05.06, 19:36
                      Kurczę, masz rację, rzeczywiście rumianek jest. A świnki nic nie podali w
                      składzie na tubce :/

To ten krem: www.gsk.com.pl/produkty/Tointex.html

Jak dla mnie, to on nie zostawia tłustej warstwy. A może zmienili skład?? Ja to
                      kupowałam rok temu...
                      • wino_porzeczkowe Re: Znalazlam 05.05.06, 20:33
                        Dzięki, dziewczyny :) Życie mi uratowałyście. Kupiłam dziś Tointex za 7,70 zł
                        (20 g). To o wiele lepsza cena niż 199 zł za 30 g. Zachwalałam matce, że teraz
                        będzie miała i ślimaka, i pijawkę :) A ona stwierdziła, że pijawki to się
                        brzydzi ;) Nie wiem, czemu pijawka ma być gorsza od ślimaka, ale nic to. Ma
                        wypróbować ten specyfik, groźba telezakupów chyba oddalona :) Ufff!

A propos rumianku: w składzie jest Azukalen, czyli wyciąg z kwiatów rumianku i
                        nagietka.
    • Gość: mendosita Re: Ellezza - krem z wydzieliny ślimaka IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 08.05.06, 10:57
      A czy komuś ta pijawka pomogła na ślady po pryszczach? Nie tyle blizny, co
      właśnie takie ślady czerwonawe, które nie chcą się wyrównywać :/
      • nessie-jp Re: Ellezza - krem z wydzieliny ślimaka 08.05.06, 12:50
        Tak, ja właśnie na to stosuję Tointex. Te czerwone ślady to też blizny! Efekt
        nie jest jakiś spektakularny, niestety, ale jednak złażą szybciej niż bez
        niczego. :)
        • Gość: mendosita Re: Ellezza - krem z wydzieliny ślimaka IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 08.05.06, 17:32
          Dziękuję za oidpowiedź. W takim razie wypróbuję to na sobie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka