Dodaj do ulubionych

Twarde białe kuleczki pod skórą

09.05.06, 16:54
Mam problem! Na twarzy w okolicy skroni i kości policzkowych pojawia mi sie
coraz więcej takich białych kropek. Bardzo trudno je wycisnąć, ale po tym
zabiegu okazuje się że to twarde białe kuleczki!
Chciałam się dowiedzieć czy jest na to jakiś sposób???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kaka Re: Twarde białe kuleczki pod skórą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:11
      ma to samo i to są kaszaki:(
      • alinkamarcinek Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 17:14
        Ale co zrobić z takimi kaszakami, bo nie wygląda to ciekawie???!!!
        • mikka8 Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 17:16
          alinkamarcinek napisała:

> Ale co zrobić z takimi kaszakami, bo nie wygląda to ciekawie???!!!

Usunac w gab. kosmetycznym.

pozdr.
    • kalinazkalinowa Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 17:45
      kosmetyczka przekłuwa je igiełką i wyciska robią to szybko i sprawnie, mi nie
      usunęła tylko jednego w oklicy oka, za duze ryzyko
      • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 18:39
        Zszokowałam się, gdy zobaczyłam ten wątek!! Właśnie dziś mówiłam bratu, że idę
        do lekarza, aby usunąć coś takiego! Mam taki kamień milimetr nad wewnętrznym
        kącikiem lewego oka (ten ciągle rośnie) i na prawej powiece (pojawił się jakiś
        tydzień temu i jest prawie niewidoczny). Boję się sama to usunąć ze względu na
        miejsce, a nie jest to przyjemne. Zastanawiam się tylko jakiego lekarza wybrać?
        Pójść najpierw do rodzinnego? Poradźcie mi coś..!
        • Gość: carolina do okulisty i równolegle do rodzinnego n/t IP: *.chello.pl 09.05.06, 18:42
    • Gość: monia Re: Twarde białe kuleczki pod skórą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:06
      ja usuwam sama iglą namoczona w spirytusie i spoko jest:)
      • madfashion Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 19:27
        GRATULUJĘ ODWAGI ;-)
    • nessie-jp Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 21:14
      Ja niestety mam tego ogromne ilości pod oczami
      • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 21:27
        Wcale mnie nie pocieszyłaś. Rozmawiałam dziś znów z Mamą, a ta stwierdziła, że
        okulista się tego nie podejmie i stwierdzi, że to powinno zostać tam gdzie jest.
        Usuwanie takich rzeczy w pobliżu oczu jest bardzo ryzykowne. Poza tym, gdyby to
        było inne miejsce, nie wahałabym się ani trochę, aby sama zadziałać i się tego
        pozbyć. Spróbuję z tą powieką, kącik drugiego oka na razie zostawię. Czekam na
        propozycje. Może lekarz rodzinny pomoże? Chociaż szczerze wątpię, kiedyś poszłam
        po skierowanie i przy okazji poprosiłam o antybiotyk - wypisała mi, chociaż nie
        byłam chora (co próbowała mi wmówić po zbadaniu mnie;)) Ale to głębsza
        historia.. :P Pozdrawiam!
        • nessie-jp Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 09.05.06, 22:07
          Wydaje mi się, że u ciebie to właśnie jest jęczmień! Na powiece (na brzegu),
          twarda, lekko żółtawa kulka? To jak najbardziej leczy okulista, a pewnie i
          rodzinny coś ci poradzi.

Robiło mi się takie coś, jak byłam dzieckiem. Dostawałam okłady z rumianku pod
          taką fajną piracką przepaską na jedno oko :)
          • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 10.05.06, 15:26
            To raczej nie jęczmień. Wiem jak on wygląda, a to jest coś innego. Tym bardziej,
            że mam to nie tylko z kąciku oka, ale też na drugiej powiece. Poza tym moja Mama
            też miała coś takiego (tylko w innym miejscu) i sama to sobie usunęła.
            • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 10.05.06, 16:26
              Właśnie usunęłam sobie "kamień" z prawej powieki. Kącikiem też się dziś zajmę,
              ale trochę później, bo piecze jak cholera :P Mam nadzieję, że wszystko się
              ładnie zagoi - rana nie jest wielka, a rzekłabym nawet prawie niewidoczna, ale
              istnieje możliwość, że będę z nią miała problemy :P a co do samego zabiegu, ta
              biała, na pozór twarda kuleczka nie wyszła w całości tylko miała konsystencję
              gęstej zaiwsiny (to okropne, wiem, ale może komuś pomoże).

Wniosek z tego taki, że założycielka tego posta może podjąć się usunięcia tych
              białych kulek samodzielnie, o ile nie napawa jej to strachem czy obrzydzenaim :P
              Pozdrawiam!
              • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 10.05.06, 18:57
                Widzę, że już nikogo to nie interesuje, a ja nadal przeżywam :P ale tak jakoś mi
                się ten temat nasunął po poście alinki. I kuleczka z kącika oka także usunięta
                :) Igłą się namachałam i efekt luks. Mały mankament to to, że boli mnie trochę
                przy zamykaniu oka, ale powinno przejśc, bo powieka już nie boli. Jestem
                zadowolona z efektu, bo nie ma nawet znaku. Gratuluję sobie udanego
                przedsięwzięcia :P
                • Gość: carolina Re: Twarde białe kuleczki pod skórą IP: *.chello.pl 10.05.06, 18:58
                  tylko porzadnie zdezynfekuj :)
                • nessie-jp Re: Twarde białe kuleczki pod skórą 10.05.06, 20:28
                  Gratulacje, łezko :)

U mnie to jednak jest coś innego
                  • Gość: lezka_dla_cieniow_ Re: Twarde białe kuleczki pod skórą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:04
                    Może Tobie pomoże lekarz? Spróbuj. Nie wiem jak radziłabym sobie z takim
                    problemem, pewnie też bym to sobie darowała. A może te zaskórniki nie są tak
                    bardzo widoczne i da się przeżyć? Pewnie tylko Ty je zauważasz, bo dokładnie
                    obserwujesz swoje ciało, a otoczenie nie zwraca na to uwagi :) Mam tylko
                    nadzieję, że nie jest to szkodliwe dla zdrowia. Zawsze warto sprawdzić. Powodzenia!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka