Dodaj do ulubionych

wstydze sie...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:50
dzisiaj ide do kosmetyczki (1 raz od jakiegos czasu) postanowilam zaczac do
stóp i dłoni. I tu sie zaczyna problem i jede i drugie konczyny ;) nie sa w
dobrym stanie. (szorstka, twarda skóra, nierowne paznokcie jednym słowem
blee) i powiem Wam szczerze ze sie troche wstydze jak zobaczy stan moich stop.
Powinnam czy moze wstyd schowac gleboko w kieszen i isc w zaparte? Czy
kosmetyczki moga byc przyzwyczajone (niestety) do takich widoków. podobno nie
ma głupich pytan...
dziekuje
i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jetpack Re: wstydze sie... 16.05.06, 10:57
      Nie ma się czego wstydzić. Dla nich to "chleb powszedni". Wiele kobiet ma
      problemy ze stopami, ich wyglądem, a zwłaszcza teraz na wiosnę.
      Nie musisz się bać, że Cię wyśmieje czy będzie patrzeć krzywo- to wszystko
      elementy jej pracy.
      Pozdrawiam!
      • Gość: nioma Re: wstydze sie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:28
        to wcale nie glupie pytanie
        ja tez sie wybieram i wybieram i ciagle sie wybrac nie moge bo sie wstydze
    • Gość: monik Re: wstydze sie... IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 11:31
      Ja tak samo.. Wstydze się tego, że kobieta moze miec tak zaniedbane nstopy..
      Chociaz dbam o nie ale jakos mi nie wychodzi :(
      Robie czeste kąpiele, masaze, wklepuje krem i tak nie wygladają ładnie i
      jeszcze na dodatek wybielam sobiee 2 paznokcie duze to juz jest parodia :( Musze
      sobie sztuczne zrobić bo nie odrosna mi.. Juz 5 miesisy rosną i nic :(
      To jest problem.
      • Gość: chrupka Re: wstydze sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:45
        Toffi, a dlaczego wlasciwie masz takie stopy, twarde szorstkie itd. ? Jesli
        jest to wynikiem Twojego zaniedbania to masz racje, ze sie wstydzisz. Mi tez
        sie to zdarzalo, kiedy obgryzalam skorki u paznokci u rak, a potem szlam na
        manicure - wstydzilam sie pokazac dlonie. Niby kosmetyczka jest od tego zeby
        nasze stopy i dlonie wygladaly ladnie, ale wedlug mnie dbalosc o nie miesci sie
        w minimum domowej pielegnacji, i kazda z nas powinna takiego mininum sie
        trzymac.
      • katarzyna_mlynarczyk Co z wami?! 16.05.06, 22:39
        Ja sobie tego nawet nie potrafię wyobrazić jak można doprowadzić się do takiego
        stanu...
        Stopy powinny być zadbane przez cały rok, nie mówiąc już o dłoniach!
        Radze poszukać forum dotyczącego podstaw stosowania higieny osobistej a nie urody...
    • kalinazkalinowa Re: wstydze sie... 16.05.06, 12:06
      klient nasz pan
      wchodzisz płacisz
      ocenisz jej profesjonalizm
    • Gość: zołza Re: wstydze sie... IP: *.skranetcan.pl 16.05.06, 12:19
      A co sobie kosmetyczka pomyśli na Twój temat, tego się nie dowiesz. I może
      szkoda.
    • Gość: AAAAAAAAAAA Re: wstydze sie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:28
      olej,
      co sie przejmujesz niech sobie mysli co chce
      onby dobrze zrobila
      • Gość: hejka Re: wstydze sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:34
        No chyba ze wywali cie z gabinetu z powodu tych zapuszczonych stop :) bo bedzie
        sie brzydzila ich dotknac, bleeeee
    • Gość: zołza Re: wstydze sie... IP: *.skranetcan.pl 16.05.06, 13:06
      Co to jest swoją drogą, że nadchodzi lato i nagle w gabinetach manicure -
      pedicure robi się tłoczno? To nie łaska dbać o stopy przez cały rok? Zrobiło
      się ciepło, ubieramy sandałki i tragedia? A zimą i jesienią to co? Nie chce mi
      się? Po co, jak i tak nie widać? Sorry, ale dla mnie to świadectwo niechlujstwa.
      I żeby nie było - manicure i pedicure robię sobie sama (boję się grzybicy), ale
      przez cały rok. I niespodziewany wypad na basen w środku zimy nie jest dla mnie
      powodem do wstydu.
      • Gość: anka Re: wstydze sie... IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 13:10
        ty zolza nie badz taka chej do przodu, ja dbam o stopy caly rok i co z tego? i
        tak nie za ladne. Musze isc do kosmetyczki bo inaczej bedesie ich wtydzic. Nie
        kazdy ma piekne stopki. I nie kazdemu wystarczy gruba warstwa kremu i kapiele
        aby miec je zadbane!
        • Gość: toffi Re: wstydze sie... IP: *.eranet.pl 16.05.06, 13:20
          to nie tak. wszystko wzieło sie z kompeksów. a to ze mam za duze stopy (rozmiar
          40) a to że olbrzymie palce i jakies takie niefajne. moze to smieszne ale jak
          byłam mała strasznie skrytykowala moje stopy moja przyjaciołka ktróra była dla
          mnie "goru" (wtedy uwazalam ze ladniejsza, mądrzejsza itp) O stopy dbam tak jak
          umiem: peeling, krem i moze w soli ale to nie wystarcza.
          o 15stej ide :) dzięki dziewczyny
          • Gość: Hanka Re: wstydze sie... IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 13:46
            Ja moze nie mam duzych stop (rozmiar 38)
            Ale za to moje paluchy sa grube i takie dlugie ble...
            Jaj szeroki rozsaw kosci i nic na to nie poradze, ponadto mam brzydki kształt
            paznokcia i co tu moge zrobic moim stopom by wyglądaly ladniej_
          • Gość: Magda Re: wstydze sie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.06, 14:53
            nie przesadzaj, 40 numer to nie jest duża stopa!! ja mam 43 i całą młodoś
            miałam straszne kompleksy głównie dlatego że nie mogłam dostać kobiecych
            butów...teraz juz tego problemu nie ma i moje stopy bardzo mi się podobają i
            dbam o nie tak jak tylko potrafie najlepiej...
            • Gość: toffi dziewczyny!!! IP: *.eranet.pl 16.05.06, 17:23
              Jeju, własnie wróciłam! trafiłam na świetna babkę. Zobaczyła moje stopy i
              zaczeła sie smiac :) skonczyło sie tylko na piłowaniu i na lakierze. ale jest
              mi tak jakoś...JEJU!!! patrze na swoje stopy i...wiecie co?! kupie sobie jutro
              jakies SANDAŁKI! moje pierwsze sandałki :)))
              buziaki dla Was!!!
        • Gość: zołza Re: wstydze sie... IP: *.skranetcan.pl 16.05.06, 13:20
          Nie jestem taka Hej do przodu i muszę Ci powiedzieć, że, niestety, mnie też nie
          wystarcza najgrubsza choćby warstwa kremu. Co dwa tygodnie robię po prostu
          pełny pedicure, z usuwaniem zrogowaciałej skóry, peelingiem, obróbką paznokci,
          usuwaniem skórek. A na co dzień krem do stóp na dzień i na noc, dezodorant.
          Wymaga to trochę zachodu i starania, ale efekty jak wyżej pisałam. Dlatego mam
          pełne prawo dziwić się tym wszystkim zakladanym ostatio wątkom na
          temat "ratunku! moje stopy!".
          • Gość: toffi Re: wstydze sie... IP: *.eranet.pl 16.05.06, 13:23
            zołza no własnie. w moim przypadku to takie błedne kolo.dbam o dlonie, dbam o
            ciało,uprawiam sport, staram sie dobrze dozywiac ale...w mojej szafie nie
            znajdziesz butów z odkrytymi palcami...niestety :/ zazdroszcze
    • Gość: zołza Re: wstydze sie... IP: *.skranetcan.pl 16.05.06, 13:29
      Toffi, współczuję. Moje uwagi nie były skierowane bezpośrednio do Ciebie,
      refleksja była raczej natury ogólnej. Niestety, ostatnio w pracy moje o
      kilkanaście lat młodsze koleżanki na widok moich stóp w klapkach bez palców
      stwierdziły ze zdziwieniem: "Oooooo, już byłaś u pedikurzystki", i natychmiast,
      szukając usprawiedliwienia dla siebie: "Ale jeszcze nie jest tak ciepło, mamy
      jeszcze trochę czasu". Po prostu odpadłam.Pozdrawiam.
      • Gość: toffi Re: wstydze sie... IP: *.eranet.pl 16.05.06, 13:51
        zołza rozumiem, i moze wlasnie dlatego sie wstydze. bo dbam o siebie a stopy to
        moja "pieta achillesowa" :)
        jak to pare fajnych postów moze czlowieka podnieść na duchu!
        specjalne pozdrowienia z Sopotu!
    • Gość: zołza Re: wstydze sie... IP: *.skranetcan.pl 16.05.06, 13:57
      Jak spojrzysz dokładnie na południe, to zobaczysz, że Beskidy też do Ciebie
      machają!
      • Gość: kropka Re: wstydze sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:20
        Toffi, czyli nie bylo z Twoimi stopami tak zle jak myslalas :)
    • Gość: toffi Re: wstydze sie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 07:36
      ;) polecam (wizyte u kosmetyczki) wszystkim babeczka ktore maja opory!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka