Dodaj do ulubionych

Droga "sephoro"!!!

IP: *.eranet.pl 18.05.06, 14:51
Własnie wrociłam z zakupów: podkład lancome + kemik dermiki razem 245 zł
i...do tego probka zapachy jadore! nie dość ze stare perfumy a nie zadna
nowość to jeszcze wszucila mi ta baba z Łaską.
czy to dlatego ze bylam w bluzie sportowej i jeansach?
a moze dlatego ze bylam bardzo zdecydowana i wiedziałam czego chce?!
Od razu mi podpadala (wymalowana jak lala). Po ty mjak mnie skasowałam
powiedziala "no teraz moge wrócic na przerwe"...RECE OPADAJĄ!
Tu tak naprawde nie chodzi o te próbki bo to tylko malutki dodatek ale o
pewnien standard.
Nie czuje sie lepiej o takiej obsłudze. Mało teog jestem wkurzona!
Nie jestem osobą która kolekcjonuje próbki ALE...
robiąc tak zakupy tydzien temu i wydając 80pln dostałam 4 próbbki +
nowa "urode".Dziwne co? Poczułam sie dopieszczona i własnie dlatego tam
wrocilam
DROGA SEPHORO!
Dbajcie o swoje klientki.
I pilnujcie swoich pracownic-szkolcie je bo nadal panie sie ograniczają do
banalnych tekstów zachwalając dany produkt.
Jesli nie wie to niech nie pyta "w czym może pomoc?!"
A próbki sa dla klientek.
i NIE POZDRAWIAM SEPHORY z Geanta (Gdansk Osowa) a szczegolnie pani ktora
miala mocny make up!

Obserwuj wątek
    • pozycja77 Re: Droga "sephoro"!!! 18.05.06, 14:59
      kolejna maniaczka próbek :)))
      • Gość: Mu Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.05.06, 15:14
        Ale ona ma 100% racji ja omijam polską Sephore juz nawet nie dlatego ze mają
        porazający narzut cenowy ale głownie ze wzgledu na obsługe ktora w wiekszosci
        jest beznadziejna,wyniosła ,sugeruje sie wyglądem klienta (pomijam ochrone
        ktora uniemozliwia komfortowe robienie zakupow)panny wrzucają przypadkowe
        próbki w ilosaciach sladowych gdy zostawimy u nich wiekszą sume a do zakupów
        rzedu kilku, kilkunastu zlotych nie zawsze uswiadczymy nawet papierowej
        torebki.Pracownicy wynosza probki i nimi handlują.Klientki dostają jakies
        ochłapy niedostosowane do ich potrzeb z laską.To ma sie nazywac dbanie o
        klienta? Przyjemnosc robienia zakupów wątpliwa wiec nie bede dodatkowo płacic
        tylko i wyłącznie za atrakcyjny lokal w galerii handlowej.Kosmetyki selektywne
        i perfumy kupuje wyłącznie on line i tak juz zostanie.
        • kasiaj_siwunia Re: Droga "sephoro"!!! 07.06.06, 21:47
          ostatnio bardzo czesto robie zakupy w sephorze, nawet nie takie rzedu setek
          zlotych, ale zwykle... jestem baaaaardzo zadowolona z obslugi!!!! w czasie
          trwania tej swietnej promocji 2 w cenie 1 robilam akurat zakupy dla kilku osob
          z roznych okazji i pani ze mna ponad godzine spedzila biegajac od stanowiska do
          stanowiska!!!moje zakupy przekroczyly tylko(!!)50zl, a mimo to dostalam te
          Wasza probke i jestem zadowolona!a pani sie naprawde wczula, mimo, ze nie bylam
          odstrzelona jak wozny w dzien nauczyciela!
          • asikk10 Re: Droga "sephoro"!!! 14.07.06, 22:40
            Byłam klientką sephory ,potem douglasa ich karty rabatowe to jeden
            wielki " kit " i wróciłam do zakupów w perfumerii polskiej ,
            rabat mam przy każdym zakupie , próbki jakie potrzebuję , a pracujące
            tam dziewczyny wiedzą co sprzedają , a nie jak w sieciówkach co
            pół roku nowe panienki a ich wiedza to informacje napisane na
            opakowaniu .
          • kraxa ja w sephorze nie kupuej ale moja siostra tak 19.07.06, 16:02
            clinique w duzych ilosciach dla siebie i malza Ona osobiscie ma w dupie probki,
            ale ja stwierdzilam, ze to chamstwo, jak po wydaniu ostatnio prawie 500 zl
            dostala probke zapachu celine dion "belong" ;-(((
      • Gość: bibi Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:15
        nie chodzi o próbki tylko o kulturallne zachowanie...
    • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.eranet.pl 18.05.06, 15:03

zdaje sie ze mnie nie zrozumialas. A moze to hipokryzja? wolisz dostac 1
      próbkę czy 4? bo dla mnie próbka to próbka. Zuzywam sprawdzam czy mnie nie
      uczula i jesli jest ok to byc moze kupuje.
      NIe kolekcjonuje.
      Wchodze do sehphory po konkretny zakup.
      • pozycja77 Re: Droga "sephoro"!!! 18.05.06, 15:19
        ale i tak chyba jest ci wszystko jedno co dostaniesz. jesli chce cos sprawdzic
        to poszę o konkretną próbkę i tyle. po co mi krem , który nijak pasuje do mojej
        cery?
        • Gość: Mu Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.05.06, 15:27
          No sorry to chyba pani pracująca dla sieci Sephora powinna zrobic małe
          rozeznanie dot. klientki a nie wrzucac przypadkowo co popadnie jelsi
          wogóle,probke konktretnego kosmetyku nie jest tak łatwo dostac czasami panny o
          malo cie nie zjedzą wzrokiem ze masz czelnosc prosic o Idealist do zakupow
          rzedu 15zł zresztą nie wiem czy nadal praktykowane jest robienie probek do
          pojemniczków bo nie robie tam juz zakupow, mojej znajomej tylko raz dawno temu
          zdarzyło sie ze pani zaproponowała ze zrobi próbke dowolnego kosmetyku ale to
          były naprawde spore zakupy.
        • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.eranet.pl 18.05.06, 15:38
          to nie tak. ja po prostu jak kazda kobieta lubie nowinki i nowosci kosmetyczne.
          cery nie mam wrazliwej i nie mam zamiaru przez całe zycie uzywac jednego kremu
          tylko dlatego ze jest dla mojej cery ok. dobrze wiesz ze od czasu do czasu
          kosmetyki sie zmienia.
          nie bede polemizowac. tak jak juz 2x podkresliłam NIE JESTEM ŁOWCĄ probek.
          Chodzi o niekonsekwencje, sugerowanie sie wyglądem i brak profesjonalizmu
          sephory. taka moja uwaga która chciałam sie podzelic.
          naleze do tych osob które wiedza czego chca wchodzac do sklepu (mam konkretne
          oczekiwania) i wychodza po 10 minutach.
      • Gość: Alicja Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:44
        Jak kupowalam perfumy Jean Paul Gaultier Fragile w Paryzu to dostalam zestaw
        miniatur(!)Clinique-3kroki oczyszczania, probke maseczki Sisley i probke nowego
        zapachu Gaultiera. Szkoda ze nie ma tak w Polsce!!
    • Gość: emzetem Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.aster.net.pl 18.05.06, 15:36
      Czegoś nie rozumiem. Jest to już kolejny wątek poświęcony kiepskiej obsłudze w
      Sephorze. Tymczasem sieć ta ma się bardzo dobrze. Zróbcie bojkot, nie kupujcie
      tam, a jeżeli zostałyście źle potraktowane (nie mówię tu o nie dostaniu próbek,
      tylko chamska obsługa, jakieś komentarze) idźcie zgłoście to
      kierownikowi/kierowniczce. Jeżeli obroty spadną, to może szefowie Sephory się
      zastanowią, dlaczego tak się stało. Krzyki i oburzenie na forum nic nie zmienią.

Niestety, wydaje mi się, że głównym powodem niezadowolenia jest nie otrzymanie
      próbek lub dostanie takich, które z jakiegoś powodu nie odpowiadają. Ale to
      tylko moje zdanie.
      • Gość: Mu Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.05.06, 15:48
        Próbki, próbki...yhhh cholera tu chodzi o zwykłe niedbalstwo w traktowaniu
        klienta równiez o fakt ze produkty przeznaczone do celów promocyjnych sie
        wykrada i nimi handluje ,my inwestując sporą kase musimy wierzyc na słowo
        pannie z Sephory i dodatkowo liczyc na szczescie ze nas nie uczuli,no
        ewentualnie mozemy kupic 3ml kremu na wypróbowanie na Allegro tylko dlatego ze
        pracownicy polskiej Sephory tak profesjonalnie podchodzą do swojej pracy.
        • Gość: emzetem Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.aster.net.pl 18.05.06, 15:54
          Można poprosić o próbkę. Jeżeli nie ma, zapytać dlaczego nie ma i drążyć. Jeżeli
          proceder wykradania próbek jest tak poważny, napisać (zadzwonić) do
          dystrybutora, czy zrobić cokolwiek innego. Samo z siebie się nie zmieni.

Acha, nie bronię Sephory. Chodzi mi o to, że jeżeli coś Wam przeszkadza, to
          spróbujcie z tym coś zrobić. W końcu jesteście klientkami i to od Was zależy być
          albo nie być sklepu. Żalenie się na forum nie pomoże.
          • Gość: Mu Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.05.06, 16:00
            A ja mysle ze wyrazanie zdania na jednym z najbardziej opiniotwórczych i
            popularnch For netowych jest jak najbardziej słuszne i wbrew pozorom wiele daje.
            • krasnoludka Re: Droga "sephoro"!!! 18.05.06, 18:17
              niestety się mylisz :)
              pracowałam swego czasu w jednej z warszawskich sephor i przynoszenie przeze mnie
              wieści z forum było traktowane z niedowierzaniem, że ktoś w ogóle na taki temat
              pisze... najbardziej zdziwiony był ówczesny kierownik regionalny :)
              • Gość: Mu Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.05.06, 18:46
                Sama sie ugotowałas hehe jak to sie myle skoro jestes dowodem na to ze czasami
                dociera to do zainteresowanych , Ten regionalny kierownik choc nie jest
                aktywnym uczestnikiem dyskusji na Forum Uroda GW dowiedział sie jakie krązą
                opinie na temat firmy ,widzisz to Forum niekoniecznie muszą czytac wszyscy
                pracownicy kazdego szczebla Sephory, poczta pantoflowa działa BTW tu zagląda
                też wiele osob zwiazanych z branza kosmetyczną ,równierz dziennikarze itd itd
                • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:51
                  ugotowałam?! kto? yyy nie rozumiem :)
                  • Gość: Mu Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.05.06, 18:52
                    To była odpowiedz do postu krasnoludki a nie do Ciebie autorko wątku;-)
                • Gość: gaga pomysł :) IP: *.eranet.pl 18.05.06, 19:51
                  ale na zakupy w sephorze trudno mnie bedzie namowic.
                  ciekawe czy Ci regionalni kierownicy zdaja sobie sprawe z tego jak sa
                  traktowane klientki?!
                  A moze by tak...zrobic kontrole? wpuscic do sephor podstawione klientki? :)
                  • Gość: poz Re: pomysł :) IP: *.23.rev.vline.pl 19.05.06, 15:18
                    pewnie stosują tam tzw Tajemniczego klienta, ale pewnie też są jakies
                    stereotypy o tym , kim taki klient bedzie...
                • krasnoludka Re: Droga "sephoro"!!! 18.05.06, 22:29
                  absolutnie się nie ugotowałam, pokazałam ci tylko, że nawet, gdy ktoś próbuje
                  coś przemycić, to uzyskuje efekt rzucania grochem o ścianę... a kierownik
                  regionalny to ktoś, kto odpowiadał wtedy za polskę północną, więc był dość ważną
                  osobą, a mimo to niezbyt się tym przejął. same widzicie, że nawet jeżeli tak
                  wiele osób z, jak to określasz, branży tu zagląda, niewielki skutek ma to w
                  praktyce, czyli w przypadku obsługi konkretnej klientki w konkretnej perfumerii.
                  czego należy żałować, natomiast niewiele nasze dyskusje zmieniają.
                  pozdrawiam.
          • pozycja77 Re: Droga "sephoro"!!! 19.05.06, 09:10
            zgadzam się!!
          • asiek_asiekowaty Re: Droga "sephoro"!!! 29.07.06, 18:21
            Nie ma probek/testerow kazdego kosmetyku: albo sie skoncza, albo po prostu
            producent nie da (choc oczywiscie czesc na pewno jest rozkradana). Bez sensu
            drazyc i pytac, czmeu nie ma, lepiej zapytac czy i kiedy bedzie.
    • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.eranet.pl 18.05.06, 15:42
      emzetem.
      akcja z probkami to było tylko porównanie. (jak poraktowala mnie jedna pani
      robiąc mniejszcze zakupy a jak inna) tyle.
      • Gość: emzetem Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.aster.net.pl 18.05.06, 15:49
        Ok, ale to właśnie owe próbki były głównymi bohaterkami Twojego posta. Jeśli nie
        chciałaś tej próbki, można było grzecznie powiedzieć, że znasz te perfumy i
        wolałabyś wypróbować czegoś innego i tu podać coś, co Cię interesuje.
    • Gość: ann Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:04
      Mnie najbardziej wkurza niewiedza pewnych pan pracujacych w sephorze!
      Korektor-"najlepszy jest ten z odcieniem rozowym"druga pani"ten z odcieniem
      rozowym nadaje sie tylko do popekanych naczynek"maseczka rozswietlajaca mimo ze
      prosilam zeby nie byla za ciezka i dla mlodej cery,oobciazyla mi ja i mialam
      wysyp pryszczy po niej koszt ok.300 zlotych,krem na dzien-namietnie trzecie pani
      wciskala mi krem dermiki plus30 przeciwzmarszkowy,ze niby swietna kuracja
      zastepcza na lato!(a mam 20lat)...a najbardziej irutujacy sa ochroniarze
      spephory!kiedys jeden lazil za mna krok w krok i na pozegnanie pyta sie mnie"eee
      tee dredy to ile zapuszczalas?"czysty gbur!!zero kultury...
      • iluminacja256 Re: Droga "sephoro"!!! 18.05.06, 16:16
        Hi, hi, może to była jego wersja podrywu?:))))))))))))
      • bitch.with.a.brain metoda na ochroniarza:) 24.05.06, 07:30
        • bitch.with.a.brain Re: metoda na ochroniarza:) 24.05.06, 07:32
          za szybko wcisnęłam:)
          Otóż ostatnio odkryłam przypadkiem świetna metodę na ochroniarzy w Sephorze.
          Jeden łaził za mną po całym sklepie.Ogladałam błyszczyki a ten cały czas stał
          obok i sie przyglądał.
          Odwróciłam sie i słodko zapytałam:
          -Przepraszam bardzo,Pan na mnie patrzy dla przyjemności czy tylko zawodowo?

Facet zrobił sie czerwony i poszedł.
          A jak wychodziłam to sie intensywnie wpatrzył w podłogę.
          • Gość: kisss Re: metoda na ochroniarza:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 07:43
            to tez jest przykre...ze nie Ci faceci potrafia byc tak nietaktowni. Ja
            rozumiem ze to ich praca alee...
    • jarka63 Re: Droga "sephoro"!!! 18.05.06, 16:17
      W Poznaniu nigdy nie miałam problemów w Sephorach, za to w Douglasach pracują
      same paskudy, nie wiem jak je tak dobrali.
      • Gość: littelmotyl Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.05.06, 17:34
        Witam,
        zgadzam się z tym , że W Sephorze Panie obsługujące mają nikłe pojęcie o
        obsłudzie, a także o produktach. 2 miesiące temu robiłam zakupy w Sephorze w
        Arkadii ( Warszawa), zapłaciłam 560 zł za zakupy ( dla mnie to bardzo dużo0, a
        Panienka mi ładuje z uroczym uśmiechem rekina próbkę bazy pod makijaż marki
        Sephora i jakiś krem liftingujący też Sephora.

Drogie Panie!
        Nie chodzi o próbbki, chodzi o to, że zapytałam dlaczego nie zapyta mnie jakie
        próbki chciałabym dostać. Odpowiedź---ja nie mam takiego obowiązku, żeby pytać
        Klienta o to ch chce dostać.
        Poprosiłam o rozmowę z kierowniczką, Pani z makijażem iście teatralnym oznajmiła
        mi ,że kierowniczki już nie ma i niepotrzebnie robię szum.

Wyszłam, więcej nie wejdę i nie kupię.
        Napisałam via mail rezygnację z mojej karty, poprosiłam o wykasowanie moich
        danych. Dostałam oczywiście wielkie przeprosiny i jakieś próbki pocztą, ale nie
        będę tam kupować.

Rada dla pracownic Sephory: uczcie się języków, a także składu kosmetyków, nie
        malujcie się co 10 minut, bo wyglądacie jak klowny w cyrku, bądźcie miłe i uprzejme.

Małymotylek:-))
        • Gość: emzetem Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.aster.net.pl 18.05.06, 18:52
          Brawo! :)
          • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:54
            yehhh... dotarło to do kogos z sephory?! :)
            • Gość: abc Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:25
              Ano wlasnie,tez mnie to zastanawia..
              Na jedna ekspedientke moze i tak,ale watpie zeby dzialalo na wszystkie.
              • Gość: abc Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:27
                Przeprasza,poprzedni post mial byc pod postem o postepowaniu z ekspedientkami:)
        • tonieja77 Re: Droga "sephoro"!!! 02.08.06, 22:17
          brawo brawo brawo!!a może powinnyśmy wysosowac jakies wspólne pismo do sephory
          i wyslac wszystkie?może zadziała?albo cos innego wymyśleć bo ja też jestem
          zniesmaczona obsługą...i to w każdej sephorze w jakiej byłam.
          p.s.w jednej pani"KIEROWNIK SPRZEDAŻY"nie potrafiłam mi poradzic które mydeło
          clinique jest dla mojej cery odpowiednie,a potem straszne oczy zrobiła jak po
          prostu wziełam te słoiczki i sama sobie zrobiłam z 3 probki:)
          to co robimy dziewczyny??!!!
    • Gość: kaśka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:32
      własnie! mnie tez wkurza takie traktowanie!!! podpisuje sie pod tym a zakupy
      robie tam bo maja najwiecej nowosci i nie ukrywajmy duuuzy wybor.
    • purecharm Jak sie postepuje z lalami z Sephory:)) 18.05.06, 17:51
      Kupowalam kiedys podklad w Sephorze i kobieta nie dala mi zadnych probek
      perfum, powiedziala, ze nie ma. Ja na to, ze chcialabym probke glamorous, ona,
      ze nie ma. Ja na to z usmiechem: no to prosze zrobic..Wybaluszyla oczy i
      laskawie poszla mi nalac perfumiki:)) Jezeli jednak by powiedziala, ze nie moze
      (totalna bzdura), to prosi sie w takim przypadku kierownika, wtedy na pewno
      zrobi:)
    • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:55
      :) poznaj dobra sprzedawczynie po wygladzie.
      jesli ma na sobie tak jak ta moja dzisiejsza duuuzo makeupu to jak ona ma mi
      doradzic co bedzie ok?! ktory podklad nie zrobi maski i bede wygladala
      naturalnie? ssstraszne to :)
    • Gość: Kasia Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.06, 18:05
      Jak mi jakiś sklep nie odpowiada- nie kupuję tam. Proste.
      "Sephora" mi się nie podoba więc tam nie chodzę.
      • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:10
        a tak sie składa ze nowosci sa zawsze na poczatku w takich drogeriach jak
        sephora itp..
    • Gość: winka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:37
      Ja mam zupełnie inne odczucia z zakupów w Sephorze. Kupuję w Sephorach śląskich
      i w kazdej (Bytom, Katowice, Czeladź) zawsze! zostalam bardzo miło obsłużona.
      Często przychodzę po konkretne kosmetyki, wtedy nie wdaję się w dyskusje, biore
      co chce i do kasy...a tam zawsze pytaja mnie jakie chce próbki, do makijazu czy
      pielęgnacyjne, pytaja potem do jakiej cery i razem wybieramy. Jak jestem z
      męzem to zawsze dorzucą cos dla niego. Parę razy weszłam tak sobie, powąchać
      jakis nowy zapach, obejrzec kolory cieni..wtedy rozmawiam z paniami i czesto
      wychodze z nowym kosmetykiem:) zawsze dobrze mi doradziły i "były w temacie".
      Także nie spotkałam się z niekompetencją i brakiem wiedzy o perfumach czy
      kosmetykach.
      Jadę nieraz do Plejady bytomskiej na zakupy "ciuchowe", wtedy zawsze tez
      wchodze do Sephory po to by wziąć sobie jakąś próbkę. Po prostu wchodze i od
      razu prosze o próbkę podkladów matujących czy jakiś kremów. Nigdy nie odmówiły
      ani nie "zabiły" mnie wzrokiem. Maja tam przecież specjalne malutkie
      pojemniczki na robienie próbek, a na dnie jest naklejka, na której pisze co mi
      dała.
      Jakis czas temu też przypadkiem byłam w okolicy i weszłam zapytać czy jest
      próbka Alien Muglera, nie było...ale nie szkodzi bo dziewczyna powiedziała, że
      mi zrobi, mają przy kasie szufladę pełną maleńkich buteleczek na próbki i
      zrobiono mi z testera (pełną buteleczkę!). I to z usmiechem na ustach, jeszcze
      cos pogadałyśmy o innych zapachach.
      Chodzę różnie ubrana,czy jestem w jeansach i sportowych butach czy "wystrojona"
      to traktowana jestem tak samo.
      Zapraszam w takim razie na zakupy na Śląsk!
      Pozdrawiam
      • Gość: abc Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:55
        Winka w takim razie masz szczescie chodzic do normnalnych sephor:)
        Ja jakis czas temu w sephorze przy domach centrum w warszawie,przy
        malszalkowskiej,poprosilam o probke zapachu,nad ktorym sie dlugo zastanawialam.
        Czasem robilam podobnie jak Ty-kiedy bylam w poblizu sephory a zastanawialam
        sie nad zakupem jakiegos produktu,to poprostu wcvhodzilam do sephory po probke
        tego produktu.
        Tylko po probke-nie robilam zakupow-bo akurat niczego nie potrzebowalam.
        Tym razem pani stanowczo mi odmowila.
        Powiedziala ze probki zapachu mi nie da chyba ze cos kupie np krem:)
        Powiedzialam ze nie kupie kremu,ktorego narazie nie potrzebuje,poniewaz
        potrzebuje tylko tych perfum ale najpierw chcialabym je przetestowac.
        No i niestety nie przetestowalam bo nic nie kupilam.
    • Gość: naina Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.06, 22:52
      W Sephorze lubie szukac perfum,maja jasno pogrupowane zapachy,ale ostatnio
      zapytala mnie jedna z pan " w czym moge pomoc?" odpowiedzialam,ze szukam perfum
      z nuta chypru - popatrzala na mnie zdziwiona i zaproponowala Chanel
      Madmoiselle, a jak spytalam czy cos jeszcze odpowiedziala,ze nie pomoze mi,bo
      ona jest konsultantka wlasnie Chanel.Nastepnie zaczepila mnie inna uprzejma
      pani i tez nie potrafila mi pomoc - wybierala same nowosci, podziekowalam im i
      wyszlam.Nie robie tam zakupow,wole Douglasa. Kiedys w Sephorze poprosilam o
      zrobienie probki z olejku Clarinsa, pani zrobila to z oporem,po czym
      powiedziala,ze przy zakupie kosmetykow Clarinsa za 200Pln dostane - uwaga " az
      8 probek!" Juz jej mialam powiedziec,ze nie jestem kolekcjonerka.Probowala mnie
      namowic do zakupu olejku bez testowania.
      Zgadzam sie z dziewczynami,ze chodzi tu o standart i zabieganie o klienta a nie
      o jakies nasze fochy ;)
      Pozdrawiam!
    • Gość: Emka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.szwajcarska.pl 18.05.06, 23:08
      A od kiedy to każdy sklep ma OBOWIĄZEK dawać jakiekolwiek prezenty czy to za
      zakup za 50 zł czy za 500 zł? TO WYŁĄCZNIE DOBRA WOLA SKLEPU A NIE OBOWIĄZEK!
      Dziwi mnie Twoja irytacja. Kogo obchodzi, że wydałaś tyle i tyle? I jeszcze
      wielce obrażona bo nik ci nie złożył podziękowań za to, że weszła do sklepu i
      coś tam kupiła. Żałosne.
      • Gość: gaga Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 08:35
        w sephorze sa pewne standardy i dobrze o tym wiesz. i jesli nie zrozumiałas ze
        nie chodziło mi o PROBKI!!! ale o calość obsługe i dziwne niejednakowe
        traktowanie przez tą siec klientów.
      • Gość: linn Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:18
        probki to nie sa prezenty tylko materialy promocyjne, ktore maja na celu
        przyciagnac klienta do sklepu i zachecic go do dalszych zakupow...

Ja z probkami z sephorze problemu nigdy nie mialam, szukalam dlugo podkladu z
        gornej polki i dostalam 6 roznych "robionych" probek w odcieniu pasujacym do
        mojej cery. Nie podobalo mi sie jedynie to, ze pani od CLinique zachecala mnie
        do kupienia podkladu bez testow - nie mam ochoty az tak ryzykowac, zreszta po
        testach probki okazal sie mnie wysuszac, wiec dobrze zrobilam.

Zgadzam sie tez co do makijazy pan, trudno przyjmowac porady od pan, ktore sa
        czasem wymalowane jak nasze wschodnie sasiadki...
        • Gość: norma Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:32
          oczywiscie ze sklep NIE MA OBOWIĄZKU dawac próbek ALE dobrze wiemy ze sephora
          takie materiały promocyjne MA. I one powinny trafic do klinetek. Nie koniecznie
          do mnie ale moze do pan dla których np probka zapachu jadore to ODROBINA
          LUKSUSU.
          Same piszecie ze w jednym sklepie sephory jestescie idealnie dopieszczone
          (fachowa porada, materiały promocyjne) a w innym potraktowane niezbyt
          zachecająco... wiec dlaczego? i mysle ze stąd ta cała dyskusja!
          moze to nic nie zmieni?! a moze trafi to do osboy która jest odpowiedzialna w
          sephorze za obsluge klienta.
          gaga miala dobry pomysł z tymi postawionym klientkami :)
          dobrze wiemy ze to olbrzymia siec a firmy kosmetyczne przesyłaja TONY
          materiałow promocyjnych DLA NAS, klientek! a nie dla obsługi! i nie ma w tym
          zadnego żebractwa!
          pozdrawiam
          • Gość: Emka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:12
            "Nie koniecznie do mnie ale moze do pan dla których np probka zapachu jadore to
            ODROBINA LUKSUSU." Co za bufonada! A czym ty się niby różnisz od innych?
            • Gość: zet Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.eranet.pl 19.05.06, 15:14
              Emka a kim ty jestes zeby oceniac?! moze są babki których nie stac na markowe
              perfumy i wlasnie one powinny taki probki otrzymywac bardziej niz babka która
              nawet ich nie wyjmie z opakowania albo odda mamie (tak jak robie to ja)
              • Gość: Emka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.szwajcarska.pl 21.05.06, 12:16
                Kim ja jestem żeby oceniać? Coś ci się pomieszało w głowie bo to nie ja
                oceniłam tylko ta co napisała, że jest niby lepsza od innych.
      • Gość: zetka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.eranet.pl 19.05.06, 15:15
        "A od kiedy to każdy sklep ma OBOWIĄZEK dawać jakiekolwiek prezenty czy to za
        zakup za 50 zł czy za 500 zł? TO WYŁĄCZNIE DOBRA WOLA SKLEPU A NIE OBOWIĄZEK!
        Dziwi mnie Twoja irytacja. Kogo obchodzi, że wydałaś tyle i tyle? I jeszcze
        wielce obrażona bo nik ci nie złożył podziękowań za to, że weszła do sklepu i
        coś tam kupiła. Żałosne."
        Emko, chyba ze pracujesz w sephorze a to przepraszam :P
        • Gość: Emka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.szwajcarska.pl 21.05.06, 12:18
          Żałosna to jesteś ty paniusiu a w Sephorze nie pracuję ale myśl sobie co
          chcesz, najlepiej napisać, że pracuję w S. bo mam inne zdanie od twojego. To
          jest dopiero żałosne.
          • Gość: Aśka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:04
            Emka daj sobie na wstrzymanie...żałosne jest atakowanie ludzi na forum.
            Kompleksy leczyc mozna przeciez gdzieś indziej
            • Gość: Emka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:11
              To lecz gdzie indziej a nie tu.
              • Gość: Aśka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.eranet.pl 22.05.06, 12:51
                emka, emka nie pierwszy raz psujesz atmosfere na forum.
                • Gość: Emka Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:09
                  Bo mam odmienne zdanie niż ty?
                  • tonieja77 Re: Droga "sephoro"!!! 02.08.06, 22:22
                    masz odmiennie zdanie niż wszystcy:)facet cie rzucił z natury taka zmierzła
                    jesteś?:))
    • Gość: dokładnie Re: Droga "sephoro"!!! IP: 213.25.48.* 19.05.06, 09:47
      producent oprócz pełnowymiarowych kosmetyków sam robi próbki właśnie po to by
      trafiły one do klientek w celu przetestowania, więc nie rozumiem
      określenia "robienie prezentów"... pomyliły się komuś epoki?
      • indianprincess Re: Droga "sephoro"!!! 19.05.06, 10:50
        Próbki to nie prezenty ale forma promocji, reklama. Prezentem może być
        pełnowymiarowy kosmetyk lub jakieś akcesoria typu kosmetyczki, pędzle do
        makijażu itp. W sephorze kupuję tylko perfumy i zawsze dostanę kilka próbek,
        jak jestem z mamą lub chłopakiem to i oni coś dostaną. Zgadzam się co do
        nierównego traktowania klientek. Zupełnie inaczej jestem traktowana kiedy
        przychodzę w eleganckim płaszyku w butach na obcasie i ułożoną fryzurą a
        inaczej jak wstępuję do sephory np. po basenie, bez makijażu, w dżinsach i
        adidasach. Ogólnie wolę robić zakupy w Galerii Centrum albo Marionaudzie
    • asik12 Re: Droga "sephoro"!!! 19.05.06, 11:00
      Ja mam akurat dobre doświadczenia z Sephorą. Niedawno chciałam kupić zestaw 3
      kroki z Cliniq'a, ale po sprawdzeniu przez pracownicę Sephory okazało się że
      zestawów dla mojej cery już nie ma, więc nic nie kupiłam. Zapytałam się jednak
      czy nie dostałabym próbki perfum - pani zapytała jakich, ja wymieniłam dwa
      zapachy - taki lub taki. To była Sephora w Empiku w Katowicach. Dostałam oba. A
      ostatnio - w Sephorze w Silesii kupowałam tylko szczotkę prostującą i Pani przy
      kasie zapytała jaką próbkę chcę: czy perfum czy coś innego. Poprosiłam o
      zrobienie próbki perfum. Tak wiec zgadzam się z jedna z moich poprzedniczek że
      Sephory na Śląsku maja dobrą obsługę. Natomiast kupując podkład w Douglasie,
      pani mnie jednym słowem "olała" - zaproponowała jeden podkład, który mi nie
      odpowiedał, po czym sobie poszła rozmawiać z koleżanką zostawiając mnie samą z
      wyborem.
    • Gość: Iwona Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 00:59
      Drogie Forumowiczki !
      Uważam, że warto pisać o Waszych negatywnych odczuciach, na stronie
      www.sephora.pl jest kontakt mailowy. odpowiadają, po 14 dniach czasami, ale
      jednak. Zasypywać listami ze spostrzeżeniami. Ja oddaję swoją kartę w
      poniedziałek, mimo statusu VIP, który jest tylko jakąś iluzją. Kupuję
      miesięcznie za ponad 1500 zł (nie żeby sie chwalić to pisze,ale dać obraz mnie
      jako klienta) i mam dość, nadętych, niedouczonych, wiecznie zmieniających się
      sprzedawczyń, nienabijania punktów lojalnościowych, które rozmywają się w
      przestrzeni wirtualnej (mimo podania karty Klubu Sephora. Znalazłam inną
      perfumerię, gdzie zaproponowano mi 5 % stałej zniżki, a panie sąmiłe, rzetelne
      i nie zwracają uwagi na strój, a noszę się na sportowo :)
      Ja bojkotuję zakupy w sieci Sephora !!!
      I nie tylko ja jak widać po ostatniej mocnej kampanii reklamowej w mediach
      sądząc ;)
      • Gość: kas Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 09:03
        Ja na szczęście mam dobre wspomnienia po zakupach w Sephorze ale może dlatego,
        że chodze tylko do jednej tej na Floriańskiej w Krakowie. Ostatnio kupiłam tam
        zakupy za 160 zł i dostałam 2 próbki bazy pod makijaż i próbkę perfum bodajże
        DKNY :)
      • Gość: ania Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.chello.pl 07.06.06, 20:03
        Może i warto napisać do Sephory, co uczyniłam mniej więcej rok temu, przy okazji
        załączając do maila link z dyskusją na forum Uroda, w której padały ostre słowa
        krytczne poparte przykładami pod adresem tej sieci. Przy okazji maila
        wspomniałam też o swoich negatywnych doświadczeniach w kontaktach z
        konsultantami Sephory - o proponowanych zakupów testerów, próbek rozprowadzanych
        przez jednego z pracowników Spephory itd, itd. Odpowiedź, jaką dostałam
        pozbawiłam mnie jakichkolwiek złudzeń co do tego, że Sephorze zależy na poważnym
        traktowaniu klientów. A co do próbek to poinformowano mnie, że sprzedawcy nie
        mają obowiązku oddawania ich do zakupów. No Commends!

Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Drogie Forumowiczki !
        > Uważam, że warto pisać o Waszych negatywnych odczuciach, na stronie
        > www.sephora.pl jest kontakt mailowy. odpowiadają, po 14 dniach czasami, ale
        > jednak. Zasypywać listami ze spostrzeżeniami. Ja oddaję swoją kartę w
        > poniedziałek, mimo statusu VIP, który jest tylko jakąś iluzją. Kupuję
        > miesięcznie za ponad 1500 zł (nie żeby sie chwalić to pisze,ale dać obraz mnie
        > jako klienta) i mam dość, nadętych, niedouczonych, wiecznie zmieniających się
        > sprzedawczyń, nienabijania punktów lojalnościowych, które rozmywają się w
        > przestrzeni wirtualnej (mimo podania karty Klubu Sephora. Znalazłam inną
        > perfumerię, gdzie zaproponowano mi 5 % stałej zniżki, a panie sąmiłe, rzetelne
        > i nie zwracają uwagi na strój, a noszę się na sportowo :)
        > Ja bojkotuję zakupy w sieci Sephora !!!
        > I nie tylko ja jak widać po ostatniej mocnej kampanii reklamowej w mediach
        > sądząc ;)
    • nadja11 Re: Droga "sephoro"!!! 21.05.06, 09:39
      generalnie mam mieszane uczucia natomiast nigdy nie zapomne jak to ujela jedną
      panią "moja historia"
      Postanowilam kupic w Sephorze cos do włosów
      od słowa do słowa rzuciłam pani ze jestem po chemioterapii i potrzebuje czegos
      na wzmocnienie odrastających juz włosów,kobieta przy zakupie choc generalnie
      nie był on powalająco kosztowny ,napakowala mi zaskakującą ilosc próbek w tym
      probke zapachu Burberry, jakis notes , urode oj ile tego było... niestety tylko
      jednorazowo doszlam wiec do wniosku ze trzeba umiec odpowiednio wzruszyc
      pracownice sieci Sephora by otrzymac"materiały promocyjne"
    • Gość: kitka w 3City... IP: *.uje.nat.hnet.pl 21.05.06, 11:38
      ..to przy obecnej obsłudze polecam Sephore w Auchan w Gdańsku i w samym
      centrum.W centrum mimo,że przewija sie mnostwo ludzi babki sa bardzo mile.
    • Gość: Julita Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 01:06
      Ja już tam po prostu nie kupuję !
      • Gość: rozczarowana Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 02:44
        zostałam oszukana i obrażona, co prawda nie przez konsultantki z Sephory, ale
        małą perfumerię zrzeszoną w Perfumeriach Polskich. Chciałam zakupić 3 produkty
        Clinique za 250zł, więc należała mi się kosmetyczka z giftami w ramach promocji
        Clinique Bonus Time (należało nabyć produkty za 180zł). Przed zakupem
        konsultantka Clinique zrobiła mi próbny makijaż,podczas gdy z ust tych
        "sprzedawczyń" leciały teksty typu "Teraz pewnie na ulicy zarobi krocie" (nie
        zarabiam w ten sposób i nie zamierzam - odpowiedziałam, że chętnie dowiem się,
        które miejsce Pani poleca; przeprosila).
        Albo gdy przyszła koleżanka jednej ze sprzedawczyń, za zakup za 100zł Guerlain
        dostała kosmetyczkę Clinique, której podobno nie ma. Przy płaceniu za produkty
        upomniałam się o kosmetyczkę, która się właśnie skończyła. Odłożyłam produkty,
        wyszłam i nigdy tam nie wrócę. A kartę stałego klienta odeślę do właściciela.
        Można nowa Sephora osłabi cudowną pozycję ulubionej przez wszystkich perfumerii X.

P.S Po zmianie organizacji testery Clinique może zamawiać przedstawiciel
        regionalny, co jedna pani z perfumerii X skomentowała : Kurde i co ja będę teraz
        używać?...
        • Gość: ana Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 07:02
          mnie wkurza sephora i nie kupuje juz tam!!!
          • wilk888 Re: Droga "sephoro"!!! 24.05.06, 15:04
            A ja kilka dni przed Bożym Narodzeniem wybrałam sie do Sephory w Arkadii na
            poszukiwanie prezentów swoim bliskim. Wybrałam wodę dla swego męża i chciałam
            sprawdzić jak pachnie damska woda Escada. Klientka, która przechodził obo
            potrąciła mnie niechcący i nowiutki tester (bardzo duża butelka) wypadła mi z
            ręki i oczywiście się potłukła... Zgadnijcie jaką minę miała obsługa i ochrona?
            Grzecznie przeprosiłam i wyraziłąm nadzieje, że przecież nic strasznego się nie
            stało, bo to przecież tylko tester... Żadna z pań nie powiedziała mi, że nic się
            nie stało... A ja co miałam robić? Podeszłam do innego regału z perfumami, a
            wszyscy patrzyli mi na ręce...
            • Gość: alex Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.eranet.pl 24.05.06, 18:55
              robie zakupy nie moge się zdecydowac. czasami spedzam tam ok 40 min i
              wybieram, przebieram...a ochrona caaaały czas za mną... :(
    • viviannaa Re: Droga "sephoro"!!! 24.05.06, 21:08
      Osobiscie strasznie nie lubie robic zakupow w Sephorze. Zazwyczaj jadac na
      zakupy ubieram sie na sportowo. Wchodzac do Sephory jestem "zjechana wzrokiem"
      przez panie tam pracujace.Przewaznie chodze tam z kolezanka(kolezankami) i
      jesli np.zaczynamy ogladac blyszczyki,cienie etc.ochroniarze zawsze patrza nam
      na rece. Czuje sie w tym momencie beznadziejnie.Nie moge w spokoju ogladac i
      testowac produktow bo czuje jak ochroniarz stoi i gapi sie jak na potencjalna
      zlodziejke.
      Co innego jak wchodze ubrana w butach na szpilce,eleganckich ciuchach i z
      misternie ulozonymi wlosami.Zaraz panie podlatuja i chca mi doradzac.Mam
      Sephore w d**** i nie mam zamiaru tam kupowac.Niech panie pracujace w Sephorze
      nie oceniaja klientow po wygladzie i niech traktuja wszystkich na rowni.
      NIE LUBIE SEPHORY.
      • Gość: abc to jak,bojkot? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:22
      • Gość: magi_:-) Dziewczyny jest wyjście z sytuacji!!! IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 25.05.06, 16:48
        Ja znalazłam swój sposób na drożyznę w perfumeriach. Kosmetylko pielęgnacyjne
        oraz perfumy kupuję w internecie na strawberry.net. Jestem bardzo zadowolona a
        do tego naprawdę tanio. Szczerze polecam. DARMOWA PRZESYŁKA.
        • Gość: gaga 3x nie ;) IP: *.eranet.pl 25.05.06, 17:27
          abc BOJKOT!!!!!!!!!!!!!! :)
          trudno mi bedzie kupowac w "małycg osiedlowch drogeriach" (chociaż chetnie bym
          tam kupowala) bo takich nie ma ale...na pewno gdzies w 3miescie znajde sklep
          ktory spełni moje oczekiwania nawet jesli nie bedzie tam AŻ takiego wyboru...
          3X nie sephorze.
          za wyniosłośc
          za ocenianie klinentów po wyglądzie
          za brak profesjonalizmu!
          • marcysia23 Re: 3x nie ;) 26.05.06, 23:59
            Bojkot !! już to robię od dawna , mam w Krakowie perfumerie
            na placu Mariackim , super servis , miło pełno promocji i
            giftów , zawsze moge pogrymasic jakie chcę próbki .
            • anuskasz Re: 3x nie ;) 27.05.06, 00:05
              perfumeria MM ? też mi się podoba. Nie zawsze są świeże kosmetyki. Ale promocji
              bardzo dużo. Z każdej firmy, nawet Ralph Lauren !!
        • tonieja77 Re: Dziewczyny jest wyjście z sytuacji!!! 02.08.06, 22:28
          też kupuje na truskawie i jest taniej o połowę a probki biore z sephory bez
          względu na spojrzenia pan a potem klik na truskawę i mam:)
        • cherryhills Re: Dziewczyny jest wyjście z sytuacji!!! 03.08.06, 13:10
          Magi czy możesz przybliżyć zasady kupowania na strawberry? Za produkt płaci się
          na konto przelewem (gdzie to konto?), czy tam trzeba się rejestrowac? Gdybyś
          mogła opisać co trzeba zrobić, tak od początku do końca, to będę wdzięczna.
          • tonieja77 Re: Dziewczyny jest wyjście z sytuacji!!! 03.08.06, 13:33
            nie robisz przelewow tylko placisz kartą,musisz mieć taką jakie są wypisane na
            ich stronie,jeśli takowej nie posiadasz możesz zalozyc konto paypal i tak im
            placić.pare wątków temu pisałam jak to zrobić.i tyle.zamawiasz i masz:)
    • Gość: carolina Nie rozumiem Was - dlaczego IP: *.chello.pl 25.05.06, 16:42
      po prostu nie prosicie o próbki , które Was interesują? Ja zawsze tak robię i z
      reguły dostaję to, o co proszę; Trudno,zeby sprzedawca zaglądał wam głęboko w
      oczy i wyczytywał w nich, co chciałybyście dostać!
    • delicja11 Re: Droga "sephoro"!!! 27.05.06, 22:17
      gaga - a nie przyszlo Ci do glowy , że w sephorze nie bylo akurat próbek
      nowości , więc dostałaś co akurat miały .... chyba nie maja tymi próbkami
      zawalonego calego magazynu!Poza tym jak ktos juz wyżej napisał ja rowniez
      próbuję to co mam zamiar kupić , wiec po co mi 5 probek naraz> A tak na
      marginesie to niewiem dlaczego wiekszośc mysli , że jak cos kupuje w
      perfumerii to koniecznie musi dostac probki - kochana jakbym tak myslala to
      wydajac 1500zł w levisie powinnam dostac dodatkowo no nie wiem ... pasek ,
      skarpetki czy inny gift, a tego nigdzie nie robią i ja nie wymagam .... no na
      litośc boską....
    • Gość: Joanna Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:59
      Ja też BOJKOTUJĘ SIEĆ SEPHORA za nienabijanie punktów na karte lojalnosciową !!!
      • Gość: Akna Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.szwajcarska.pl 06.06.06, 23:05
        A ja Was bojotuję bo jesteście naprawdę puste i zachłanne.
        • sferos Re:Do Gagi 06.06.06, 23:57
          W trójmieście polecam perfumerię w Galerii Centrum(ale tą we wrzeszczu naprzeciwko rossmana),może i ciut drożej ale zawsze, nieważne jak ubrana i co kupowałam, byłam tam potraktowana dobrze.Panie są zawsze miłe i uśmiechnięte nie ma "dyszących" ochroniarzy na karku i nie patrzą jak na potencjalnego złodzieja (zresztą tam nie tylko w perfumerii dobrze się robi zakupy,w innych działach też).
        • Gość: roma Re: Droga "sephoro"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:35
          zacznij od siebie Akna
          • kraxa nie ma probek w spehorze 19.07.06, 16:17
            bo mozna je kupic na rynku na Przymorzu ( gdansk). 10 opakowan kremu po 5 ml za
            60 zl i masz np. Nuit Intrnse YSl za 1/5 normalnej ceny...
            • almost_angel gdańsk 29.07.06, 11:24
              kochane,

ja kupuję w sephorze w gdańsku - CH Matarnia.
              wszystkie Panie będą zadowolone -
              - te co oczekują próbek - dostanę kilka do każdego zakupu
              - te co się ubierają na sportowo - z autopsji wiem że panie ekspedientki nie
              zwracają uwagi na strój jako że często chodzę ubrana "weekendowo"
              - te co przychodzą z partnerem - bo panie sprzedające dodają gratisy
              (najczęściej perfumy) dla połówek męskich
              - te które oczekują porady - panie konsultantki jeżeli nawet czegoś nie wiedzą
              to pytają się swoich koleżanek

pozdrawiam serdecznie
              AA
    • asiek_asiekowaty Rozne Sephory, rozne konsultantki - niebo i ziemia 29.07.06, 19:39
      Ostatnio w sumie kupowalam 3 razy - 2 pierwsze razy w Empiku w Krakowie, 1 na
      Florianskiej. Najpierw kupilam zestaw mini produktow Clinique - pani
      zapytala "cos jeszcze bedzie?" z oczekiwaniem w glosie, ze powiem: "tak, jakis
      krem za 250 zl", bardzo nieprzyjemne to bylo. Nie dostalam probki, ale sie nie
      spodziewalam (wydaje mi sie, ze jednak wartosc zakupow ma zanczenie przy
      rodzielaniu probek: jak klientka kupi cos drogiego, to jest szansa, ze kupi
      nastepnie produkt, ktorego probke dostala).
      Kolejny raz podeszla do mnie inna konsultantka. Kilkanascie minut pomagala mi w
      doborze odcienia pudru i kremu zadajac przy tym pytania co do cery i oczekiwan.
      Zachwalala kilka produktow i wspomniala, ze zrobi mi z nich probki. Nie
      zgodzilam sie na wszytskie twierdzac, ze nie beda mi potrzebne, ale ze chetnie
      wyprobowalabym to i tamto. Ostatecznie otrzymalam 3 probki robione, 2 gotowe,
      czesc na moje zyczenie, czesc poleconych przez nia oraz pytanie czy nie chce
      jeszcze probki perfum (nie chcialam) i zaproszenie, zbeym przyszla za kilka
      dni, kiedy juz beda testery fantastyucznego serum, to zrobi mi probke. Takze
      ogolnie wrazenie bylo baaardzo pozytywne (choc dosc jaskrawo bylo widc, ze pani
      zalezy na reklamie Jose Eisenberg, choc z drugiej strony otwarcie odpowiadala,
      ze nic nie wie na temat jednego czy drugiego produktu tej marki, ktorego nie
      testowala).
      Trzeci raz w tej samej Sephorze szukalam pewnego produktu, szwedalam sie po
      sklepie, nie moglam znalesc, a kreace sie konsultantki nie byly w ogole mna
      zainteresowane, az w koncu sama podeszlam i zapytalam. Nie bylo, poszlam na
      Florianska. Kupilam, ekspedientka wrzuciala mi probke sephorowska Miracle
      Lancome. Zapytalam, czy moglabym dostac probki X i Y, ktore od jakiegos czasu
      mnie korca, ale bez testowania ich nie kupie, a akurat zakup to dobry moment,
      zeby o probke poprosic (wole w ten sposob jako bonus za zakupy i zacheta do
      dalszych, niz przyjsc i wziac ot tak). To byly akurat produkty pielegnacyjne,
      pani powiedziala, ze w ogole nie maja nic z pielegnacji. Szok - nie wierze,
      zeby niczego nie mieli z pielegnacji, przeciez jesli nie ma konkretnej maseczki
      np, to mozna zaproponowac podobna z innej linii czy firmy. Ale ok... Chyba
      jenak bede musiala isc do Empiku i poprosic "na czysto" o probki tych
      produktow. Kosmetyk za 200 zl to nie cos, co mozna wyrzucic, gdyby nam nie
      odpowiadal jak kosmetyk za 10 zl.
      Takze podsumowywujac: zalezy od sklepu, zalezy od konsultantki. A przy okazji
      zastanawiam sie - czy mini produkty w kosmetyczkach, jakie sa dawane jako gift
      w USA przy zakupach nie sa wysylane czy produkowane dla polskich klientow? W
      USA wyda sie 40$-60$ na kosmetyk danej firmy (sa takie akcje promocyjne) i
      otrzymuje sie kosmetyczke z probka szminki (4 gramy!!! - gtylko gorsze
      opakowanie), 5-10 ml kremy, mini cienie do powiek (mniejsza gramatura, gorsze
      opakowanie, tzn. np. plastik a nie metal, ale estetyczne), tusz 3 ml, cos z
      akcesoriow, perfumki 7 ml... A u nas - w Sephorze "wielka" promocja: 3 mini
      kosmetyki Estee Laudr w kosmetyczce za 72 zl (15 ml krem na dzien i na noc, 30
      ml cos do oczyszczania). Albo wspomniane prze mnie na poczatku mini produkty
      Clinique, ktore na amerykanskie warunki sluzylyby jako bonus. Ehh... A jeszcze
      te ceny w porownaniu do cen zagrancznych i drug raz: w porownaniu do zarobkow.
      Ogolnie nieswojo sie czuje w takich sklepach, jakby ochrona i obsluga dawala do
      zrozumienia "albo cos kupujesz, albo spier*** stad - czego chcesz? to nie
      wystawa!").
      • domi125 Re: Rozne Sephory, rozne konsultantki - niebo i z 29.07.06, 22:32
        Biegasz od sephory do sephory, a po drodze masz dwie perfumerie prywatne
        róg Florianskiej/pl.Mariacki i drugą na pl. Mariackim na tyłach Empiku .
        Wole tam kupować bo mam lepszy servis, rabat - nie musze zbierac punktów
        dostaję przy zakupie . Na pl.Mariackim jest wieksza oferta i zawsze
        troche promocji , których nie ma w sephorze czy marionaud .
        Jestem stała klientą to na pewno pomaga w otrzymaniu próbek tych jakie
        potrzebuję . W sephorze mają swoje marki partnerskie np. Eisenberg i
        dlatego starają sie je promowac i wciskać na siłę .
        Clinique i Estee dwa razy do roku mają kosmetyczki z mniaturami
        jako gifty do zakupu /z Cliniqua jeszcze są w perfumerii-zakup za 180,- /
        kupowałam niedawno mascarę i szachownicę słoneczną i dostałam.
        a mini produkty do sprzedaży wprowadizł tez Biotherm .
        Może lepiej odpuścic sobie sephorę i spróbować gdzie indziej.
        • asiek_asiekowaty Re: Rozne Sephory, rozne konsultantki - niebo i z 30.07.06, 08:10
          Szkoda, ze nie wiedzialam o tych giftach, akurat kkupilam puder Clinique i
          pewnie kupie tez maseczke lub Pore Minimizer, akurat bym wydala kolo 200 zl. :/
          A czy ceny tam nie sa wyzsze niz w Sephorze?
          • aaa9941 Re: Rozne Sephory, rozne konsultantki - niebo i z 30.07.06, 10:46
            ZAwsze w Sephorze dostaje próbki zazwyczaj adekwatne do poziomu cenowego
            zakupów, choć to mi raczej nie potrzebne. Jeszcze nigdy nie poczułam się źle
            potarktowana, zawsze moge o wszystko poprosić (próbkę, poradę) i dziewczyny są
            uważam kompetentne i grzeczne. Gdy zastanawiał sie na d wyborem podkłady
            wyszłam z kilkoma pudełeczkami próbek fluidów z całej rozpietosci cenowej a
            przy okazji z próbkami kremów dla mamy. Nic nie kupowałam ale nikt nie
            potraktował mnie jako naciągaczkę i poświęcono mi dużo czasu. Drogie
            forumowiczki, wiem, ze nie zawsze mamy wpływ na to jak ludzie nas traktują, ale
            w pamiętajcie, ze to co z nas wypływa zawsze do nas wraca. Trzeba być miłym i
            uprzejmym a gwarantuję że tak bedziecie traktowane. Tam za lada też stoi
            człowiek ze swoimi problemami i błędami i takich klientek jak Wy ma dziennie
            kilkadziesiąt. Jak chcecie próbkę to poproście i tyle przestańcie sie dąsać i
            żądać. Na zakończenie dodam, ze też nie przepadam za karkami, któe depczą po
            piętach ;)
            • eviy Re: Rozne Sephory, rozne konsultantki - niebo i z 30.07.06, 14:48
              A ja tam z sephory jestem zadowolona i lubię bardzo i będę tam na pewno
              kupować :) mają niezły asortyment...obsługa zwykle trafia mi się miła, bez
              żenady proszę o próbki do pojemniczków i zawsze dostaję kilka naraz...

Spróbowałybyście kiedyś zrobić zakupy w lubelskiej GC to dopiero by sie wam
              odechciało...nie dość że ekspedientki są żywcem wzięte z PRL-u, niemiłe i
              niekomptetentne to próbek praktycznie żadnych nie można dostać...mało tego-90%
              testerów perfum jest pochowanych w szafkach i musisz się dopraszać żeby
              chociaż "psiknąć"!!!...wtedy pani z miną męczennicy MOŻE ci udostępni
              tester..ehhhhh
          • domi125 Re: Rozne Sephory, rozne konsultantki - niebo i z 31.07.06, 20:09
            Ceny w perfumeriach są takie same , informacje ze w sklepach
            sieciowych czy samoobsługowych jest taniej to bzdura ,
            roznica moze byc tylko w przypadku wyprzedaży linii,upusty np-20,-30 %
            lub prywatnego importu np. Sephory D&G Light Blue w niższych cenach
            ale od 1.07 jest nowy dystrybutor i ceny sie zmienią na wyzsze na D&G .

• asikk10 Sephora i przeceny ? 02.08.06, 22:03
              Byłam dzisiaj w Sephorze w Empiku, zobaczyłam moją Lacoste i wielkie
              napisy -30%, a potem mały szok 30ml. za 145zł, przecenione ze 188,-
              w maju kupowałam Lacoste w perfumerii na Mariackim po 145 , czyzby
              Sephora wprowdziła nowe zasady przecen , podnosi ceny i przecenia -30%
              a w innych perfumeriach i tak jest taniej , czy te manipulacje
              nadają sie do PIH. Były tam i inne przeceny na Cristal, Ch19 ,
              ale nie znam cen to nie mogłam porównać
              • eversun Re: Sephora i przeceny ? 03.08.06, 15:12

Ja akura tez znam te gdanskie "perfumerie" Sephory i NIGDY, PRZENIGDY DO NICH
                WIECEJ NIE POJDE pomimo tego ze maja niektore kosmetyki naprawde fajne, jednak
                podejscie personedlu do klienta jest co najmniej zatrwazajace. Dodam jeszcze, ze
                jesli w sklepie pojawi sie facet to lataja przy nim jak frygi (moj narzeczony
                dostal nawet karte stalego klienta pomimo tego ze kupowal tam pierwszy raz)no i
                jeszcze widza kobiet sprzedajacych jest naprawde zenujaca, na moje pytanie czy
                jest HOT Couture Givenchy dostalam odpowiedz : "a co to jest?" wiec wiecie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka