Dodaj do ulubionych

mała czarna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:49
Mała czarna na ślub Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: mała czarna 19.05.06, 10:50
      o której godzinie ten ślub?? i kiedy- tzn. chodzi mi o porę roku :)
      • Gość: bebe Re: mała czarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:53
        w wakacje
    • Gość: karos Re: mała czarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:10
      ja na śluby moich bliskich koleżanek (przyjaciółek) w zeszłym roku wybrałam się
      właśnie w małej czarnej. Dodam, ze na jednym ze ślubów obrzucałam wraz z kilkoma
      koleżankami wychodzącą z koscioła pannę młodą płatkami kwiatów - wszystkie
      "rzucające" były w małych czrnych - trochę śmiesznie , ale mi sie podobało
    • Gość: zołza Re: mała czarna IP: *.skranetcan.pl 19.05.06, 11:19
      Zdecydowanie nie. Ślub chyba przed południem lub w okolicach 12.00? W lecie o
      tej porze bedziesz w małej czarnej wyglądała głupio, szczególnie na tle innych
      gości. To okazja na coś jasnego, zwiewnego, delikatnego. Poza tym to tylko ślub
      czy idziesz też na wesele?
    • Gość: Żabaaa Re: mała czarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:19
      Nie jestem zwolenniczką ubierania na ślub czarnych sukienek, choćby to miała być
      klasyczna mała czarna. Uważam, że w takim dniu ten kolor poprostu nie pasuje.
      Przecież ślub i wesele to dni radosne, wesołe, a kolor czrny zdecydowanie temu
      nie sprzyja (to są oczywiście moje własne odczucia). Byłam też na kilku
      weselach, gdzie dziewczyny założyły czarne sukienki - szczerze powiedziawszy -
      chwilami miałam wrażenie, że jestem na stypie, mimo że wesele było wesołe i jak
      najbardziej udane.
      • Gość: bebe Re: mała czarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:25
        na ślub moge zarzucic biała bluzke na te sukienke no ale jeszcze to przemysle
        Zreszta nie jest powiedziane jaka bedzie pogoda;)
        • Gość: zołza Re: mała czarna IP: *.skranetcan.pl 19.05.06, 11:26
          Po co pytasz skoro już postanowiłas?
        • Gość: Hanka Re: mała czarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:56
          Jesli narzucisz białą bluzkę popełnisz niełłe faux pas. Biały jest w ym dniu
          zarezerowany dla panny młodej i na gościach wyglada równie głupio jak czerń.
    • kasiaba1 Re: mała czarna 19.05.06, 11:26
      tak jak dziweczyny powiedziały- lato to czas zwiewnych sukienek, jasnych ciuszków.
      Na letni ślub- jednak coś eleganckiego, ale lżejszego niz mała czarna.
      Chyba że się bardzo uprzesz i po prostu na tę sukienkę włożysz np. lnianą
      marynarkę, odpowiednią biżuterię.
      Ja wcale nie uważam że "mała czarna" to ciuch na każdą okazję, co lansują
      niektóre czasopisma.
      • Gość: agnes Re: mała czarna IP: 212.182.126.* 19.05.06, 11:47
        A ja polecam forum, gdzie kompetentniej Ci pomoga, bo od takich wlasnie pytan
        jest to forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=650
    • Gość: S. Re: mała czarna IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.05.06, 16:04
      Ja uważam,że nie pasuje na ślub.A jeżeli chodzi o pogodę to nawet jak nie
      będzie upału,będzie pochmurno to i tak na tą porę roku taka sukienka nie
      pasuje.Pozdrawiam
      • Gość: bebe Re: mała czarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:38
        juz postanowilam Pasuje:)
        • Gość: Agniecha Re: mała czarna IP: *.aster.pl 19.05.06, 21:40
          NIektórzy są po prostu niedouczeni... Idzie potem taka jak na pogrzeb i uważa,
          ze wszystko OK. Ech, głupie te baby nieziemsko...
          • Gość: bebe Re: mała czarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:45
            bede wygladac po prostu elegancko a jak sie komus nie podoba to jego sprawa
            Przynajmniej mam swoj styl:)
            • kasialasia Re: mała czarna 19.05.06, 21:48
              To nie styl, to niewypał! Elegancko? Czy uważasz, że tylko w czarnych
              sukienkach wygląda się elegancko? Poza tym chciałaś opinii to ją masz.
              • Gość: bebe Re: mała czarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:50
                dziekuje za tak zaszufladkowane opinie
                • Gość: S. Re: mała czarna IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.05.06, 22:30
                  To po co w ogóle pytałaś?Liczyłaś,że wszystkie odpowiemy:"tak ta sukienka
                  właśnie pasuje".A jak piszemy,że nie jest odpowiednia to odrazu się oburzasz.No
                  chyba zadałaś to pytanie aby uzyskać pomoc,jakieś porady.Bez sensu jest
                  zadawanie pytania nastawiając się tylko na to,że wszyscy będą mieli takie samo
                  zdanie jak Ty.Po prostu ją załóż skoro uważasz ,że pasuje i nie pytaj na drugi
                  raz.
            • Gość: alicja Re: mała czarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:38
              Niestety, ale to nie jest eleganckie. TMożna powiedzieć, że jest to nawet
              niekulturalne. A ubrałabyćś się do kościoła w koronkowy stanik i szorty?! Nie.
              Bo tak nie wypada i głupio jakoś... Tak samo nie wypada przyjść na ślub w
              czarnej sukience. Do tego mała czarna w lato???:/ Litości... Takie sukienki
              zwykle są na podszewce! Taka sukienka nie pasuje ani na lato, ani do odkrytych
              stóp, a rajstopy też zmuszą cię do założenia zakrytych butów- ugotujesz się i
              będziesz wyglądać pretensjonalnie. To nie jest własny styl. Ubierzesz się
              nieodpowiednio i bez gustu tylko dlatego, że wybrałaś bezpieczne twoim zdaniem
              rozwiązanie.
            • Gość: Baska Re: mała czarna IP: *.aster.pl 20.05.06, 05:10
              > Przynajmniej mam swoj styl:)
              Bedziesz wygladać jak dziesiatki tysiecy maturzystek i studentek w dniu egzaminu
              i POGRZEBU. Z własnym stylem nie ma to nic wspólnego. Raczej z brakiem stylu.
              Jakiegokolwiek! W dniu slubu.

> bede wygladac po prostu elegancko a jak sie komus nie podoba to jego sprawa
              Eleganacja polega m.in. na dostosowaniu stroju do rodzaju uroczystości. bebe nie
              masz zielonego pojecia o elegancji. Mylisz pojecia. Mała czarna wyglada po
              prostu smiesznie na slubie.

• justa_79 Re: mała czarna 20.05.06, 09:51
      proponuję uprzedzić państwa młodych, może jeszcze zdążą cofnąć zaproszenie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka