Dodaj do ulubionych

ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczycie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:10
1.moja cera-jasna,wrazliwa,piegi(prawie jeszcze niewidoczne ale zaraz beda)
2.problem-pojedyncze zmiany tradzikowe:zw. w okolicach ust,przebarwienia kolo
brosy,rozsz.pory.,zaskorniki
3.cel-LIKWIDACJA
4.srodki-codziennie platki owsiane,sudocrem,acnederm(przebarwienia),krem
wybielajacy z filterem 20(na dzien),zdrowe jedzonko;)

...tak bardzo chce tego...
Obserwuj wątek
    • bramasole1 Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 01.06.06, 23:19
      Czy acnederm rzeczywiście jest skuteczny? Ja używałam NeoStraty, zgodnie z rada
      dermatologa i szczerze mówiąc efekt nie był porażający. A przebarwienia są
      nadal, szczególnie na kościach policzkowych i skroniach.
      Ja używam glinki zielonej, oczyszcza i wygładza twarz. Ale cerę generalnie mam
      nieladną, drobne krostki, przebarwienia i taka jakaś nierowna. Zastanawiam się
      na mikrodermabrazją lub peelingiem w gab kosmetycznym. Co radzicie?
      • Gość: magda Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:33
        ja juz odwiedzilam gabinet nieraz...za pierwszym razem efekt super!potem znow
        pozlam i nie jestem zadowolona...tydzien walczylam by doprowadzic cere do
        normalnosci!ktos mi powiedzial ze jak zaczne sie bawic w oczyszczanie u
        kosmetyczki to potem szybciej twarz sie zanieczyszcza i pojawiaja
        zaskorniki,,,,,chyba mial racje/a glinke zielona gdzie kupic?i czy pomoze?ja
        chce glownie przeciwdzialac ztanom zaplanym i zlikwidowac
        przebariwenia.Acnederm-nie widze efektow;(((
        • portretkobiety Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 01.06.06, 23:38
          Pamiętaj, że jeżeli zaczynasz stosować jakiekolwiek preparaty, czy kosmoceutyki
          wybielające, aby nie wystwiać się na działanie promieni UV, bo nabawisz się
          tylko większych przebarwień :)

Pozdrawiam,
          Kasia

--
          Portret Kobiety
          • Gość: kici_miauu Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.range81-152.btcentralplus.com 02.06.06, 00:47
            tez sie przylaczam, tylko nie wiem co mam stosowac.
            1.moja cera mieszana, przetluszczajaca sie mocno, rozszerzone pory i zaskorniki
            2. mam do dyspozycji Glyco A, zamowilam maslo shea, olejki i olejek jojoba, mam
            tez platki owsiane, jutro ide zakupic glinke zielona(tylko ze mieszkam w UK i
            nie wiem gdzie)i drozdze i jakies suplementy...ciekawe jakie wyniki beda.
            ostatnie 2 tyg mialam egzaminy, zero ruchu, kiepske odzywianie i galony kawy!
            wygladam szaro z pryszczami-stresuwkami!musze sie jakos ratowac!!!
            • magdaksp Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 02.06.06, 00:48
              nie dołączycie bo nie musicie
              • Gość: kici_miauu Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.range81-152.btcentralplus.com 02.06.06, 04:44
                O Bozzzze wreszcie znalazlam glinke zielona w UK!!!!!!!!!!!pol nocy szukalam!
                i to taniej niz w polsce hehe jak tylko przyjdzie paczka to nakladam na buziola
      • Gość: pozycja77 Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.23.rev.vline.pl 02.06.06, 08:55
        acnederm jest niezły , choć wg mnie z przebarwieniami radzi sobie srednio.
        jesli chodzi o mikro, to może lepiej poczekaj do jesieni, kiedy bedzie mniej
        słońca, żeby nie zrobiły ci sie kolejne przebarwienia
      • Gość: magda Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:02
        mam juz cynamon, zaraz jakas maseczke zrobie;] a co do glinki narazie
        zaczekam,chyba ze trafie na jakos przypadkiem w sklepie,skupiam sie na
        zaskornikach i przebarwieniach.rozsz.poty znikly od kiedy myje twarz platkami;]
        piszcie przepisy na jais maseczki z cynamonem.i jak wiecie co skutecznie
        wybieli czerwone plamki to prosze tez napiszcie
        • Gość: kici_miauu Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.range81-152.btcentralplus.com 02.06.06, 15:03
          Sorki Magda, ale chyba mnie oczy zawodza, ze tobie rozszerzone pory ZNIKNELY po
          platkach owsianych????
          po jakim czasie?
      • Gość: magda Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:50
        hm...maseczka z blotka dzis,potem krem i benzacne by wysuszylo co nie co

Milosc to nie pluszowy mis...
    • Gość: ? Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:44
      co to jest buziol/buziola?
      • mariolka99 Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 03.06.06, 15:24
        Gość portalu: ? napisał(a):

> co to jest buziol/buziola?

Co część ciała kosmity który dysponuje również rzęskami, oczkami, włoskami i
        ząbkami. Aha, i pazurkami.
    • fizia_cizia Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 02.06.06, 08:04
      a mi po glince zielonej wyskocyzły jakieś krostki i jest gorzej niż było :(( a
      nie było źle.

wczoraj kupiłam masło she. posmarowałam sie i wieczorem i dzisiaj rano pod
      makijaż.

i jak mam wierzyć w naturalne kosmetyki ?????
    • asiunia51 Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 02.06.06, 10:11
      Cześć
      a co robicie z płatkami owsianymi?
    • yarzynka do kici_miauuu 02.06.06, 15:15
      czesc,
      moglabys mi powiedziec gdzie kupilas zielona glinke i jak to sie nazywa w
      jezyku szekspira;)
      tez potrzebuje na gwalt i nie mam czasu szukac.
      mam nadzieje ze przynosi efekty, dzieki za pomoc
      • Gość: kici_miauu Re: do kici_miauuu IP: *.range81-152.btcentralplus.com 02.06.06, 16:09
        kupilam w sklepie internetowym, podaje link
        www.aromantic.co.uk/
        a nazywa sie to green clay albo caolin.sa rozne kolory i nawet tanio jak na UK
        ja juz czekam na zamowienie, podoba mi sie ten sklep, maja naprawde roznosci!
    • fizia_cizia Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 02.06.06, 15:45
      ja zieloną glinke dostałam w sklepie internetowym www.esentia.pl

poszukaj w sklepach ze zdrową żywnością lub w aptekach gdzie są leki
      homeopatyczne. w warszawie zielona glinka jest w prawie każdym sklepie ze
      zdrową żywnością.

powodzenia :) chociaż nie wiem czy pomaga :(
      • Gość: magda Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:05
        no moze sie zmniejszyly,juz nie jest tak fatalnie w kazdym razie jak bylo:)ide
        sprawdze czy cynamon dziala na przebarwienia;]
        • lezka_dla_cieniow_minionych Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 02.06.06, 17:13
          Uwaga na cynamon :) Uważaj z nim - można sobie spalić twarz ;)
          • Gość: dolala Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:32
            Cynamon wybiela przebarwienia?????
            • Gość: Mu Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 02.06.06, 17:53
              jesli chcesz powalczyc o ładną cere to przede wszystkim obstaw sie dobrymi
              kosmetykami i bądz systematyczna, nie chce gasic Twoich zapałów ale cynamon i
              płatki owsiane nie wystarczą i napewno nie pomogą,zadbaj o diete ,dobierz
              odpowiednie preparaty do typu cery, poszukaj recenzji kosmetykow on line
              poczytaj o ich działaniu i skutecznosci, wybierz sie na jakis specjalistyczny
              zabieg do kosmetyczki lub dermatologa , leczenie trądziku czy zanieczyszczonej
              cery domowymi sposobami nie wypali , gwarantuje.
              • Gość: magda Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:38
                yyyyy dieta...?oj trudno bedzie bo uwielbiam slodycze i pikantne rzeczy...lykam
                jeszcze witamine B.podobno dobra na cere.Kosmetykow specjalistycznych to ja mam
                full.mi.n. wszystko antybakteryjne do mycia twarzy,toniki,kremy,zele,masci na
                wypryski(benzacne,acnederm,tormentiolitp)kremy z filtrami
                +wybielajace,sudocrem,maseczki(wszystkie i na wszystko) a teraz to lacze z
                naturalnymi kosmetykami(platki,miod,kawa,oliwa,cynamon)

rzeczywiscie twarz po cynamonie jest taka rozgrzana.Gdzies czytalam zeby zrobic
                sama papke z cynamonu+woda i nalozyc na przebarwienie,ponoc wybieli.Sprobowac?
                czy nie?????robilyscie tak
                • Gość: Mu Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 02.06.06, 19:52
                  radze nie kombinuj z naturalnymi kosmetykami wymyslnymi patentami bo
                  przypłacisz to wkoncu uczuleniem ,alergią,cynamon na twarz?Gratuluje pomysłu
                  jesli chcesz miec na twarzy czerowne placki.Jak dla mnie cynamon jest jeszcze
                  do przyjecia jedynie jako dodatek rozgrzewajacy do naturalnego peelingu z kawy
                  np, mozna to wsmarowywac bez ryzyka jedynie w tyłek!
    • Gość: magda Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:02
      podobno oliwa z oliwek jest dobra na cere, tylko nie wiem czy nia natrzec buzie
      a potem to zetrzec czy jakos inaczje nalozyc.probowalyscie???
      • Gość: Mu Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 03.06.06, 15:05
        Oliwa z oliwek zatyka pory , jesli masz cere tłustą mieszaną z tendencją do
        zaniesczyszczania pogorszysz jej stan na bank.
        • Gość: magda Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 22:54
          up, niewiedzialam z ta oliwa....ja tylko chce wybielic przebarwienia.. i by
          twarz byla gladka
          • Gość: nieve_de_limon Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci IP: 201.135.219.* 04.06.06, 04:00
            Moze sprobuj mojego przepisu na maseczke : zielona glinka + olej jojoba (1-2
            lyzeczki) + 1 lub 3 krople olejku z bergamoty (lub innego) + sok z cytryny
            (kilka kropel) + woda rozana (moze byc mineralna albo przegotowana kranowa).
            wszystko dokladnie mieszamy i nakladamy na twarz na 15-20 minut. wygladza i
            rozjasnia (minimalnie, ale zawsze).
            • timbunia Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 11.06.06, 21:11
              Ja tez się dołączam, zaczełam ok. tydzień temu walkę o ładną bużkę.
              Mam cere mieszaną, dość przesuszoną przynajmnien tak czuję. Drobne wypryski,
              szczególnie przed okresem, przebarwienia po trądzikowe, rozszerzone pory i
              nietety wągry na nosie.
              Byłam u dermatologa, zalecił mi maści, witaminy i zabiegi mikrodermabrazji. W
              piątek miałam juz jeden i muszę powiedzieć, ze jestem bardzo zadowolona. Cera
              gładsza - czarne kropki z nosa zniknęły, przebarwienia zbladły, mam nadzieję,
              ze po pozostałych bedzie jeszcze lepiej. Mam tylko jeszcze problem z
              nawilżaniem cery - nie wiem co stosować - poradźcie co prosze.
    • lisekkolodrogi Re: ZAczynam!walkę o ładną buziolę;]!!!!dolaczyci 22.06.06, 05:41
      hej dziewczyny! znalazlam sposob na piekna cere! po latach kosmetyczek, kremow,
      antybiotykow itp. mam 29 lat, mieszana cere, duze pory w strefie "t", okropne
      zaskorniki i przebarwienia od slonca.ostatnio, zamiast do kosmetyczki na
      kolejne czyszczenie, poszlam do dermatologa, ktory przepisal mi krem retin a -
      micro (mieszkam w usa, ale wiem ze retin-a mozna dostac w polsce). krem stosuje
      na noc od kilku tygodni. rewelacja! mam cere jak niemowlak, przebarwienia
      zniknely, zaskorniki sa coraz mniej widoczne, skora jest gladziutka i miekka,
      lsniaca. dodatkowo uzywam kremu hydrating brightening lotion clarinsa z spf
      20. polecam z calego serca.
      • kiara10 do lisekkolodrogi 22.06.06, 07:13
        Czy to to: www.leki.med.pl/lek.phtml?id=22&idnlek=2066&menu=4 ??
        Dostane bez recepty? ile moze kosztowac? :) Dzieki za odpowiedz!
        • lisekkolodrogi Re: do lisekkolodrogi 22.06.06, 21:27
          hej, retin a micro to nowa, lagodniejsza wersja retin a. z tego co wiem, nie
          mozna go dostac bez recepty, i nie wiem ile kosztuje w polsce, tutaj zaplacilam
          $50 ze znizka. mimo to, naprawde mysle ze warto. na serio. pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka