Dodaj do ulubionych

Dobry krem do opalania

IP: *.orange.pl 03.06.06, 12:35
Wczoraj weszłam do apteki po krem do opalania... Pani pokazała mi 6
różnych... No i zaczęło się wybieranie. W sumie nie kupiłam żadnego.
Potrzebuje kremu z filtrem między 40 a 60 (mąż ma bardzo wrażliwą skórę). Czy
możecie coś polecić? Czy la roche posay, czy avene, czy Eris czy Iwostin? A
może kupić w supermarkecie Bielende, Soraye, albo Ziaję? Róznica cenowa
znaczna, co do skuteczności ochrony - to nie mam pojęcia. Proszę o pomoc, bo
ja już zgłupiałam...
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Dobry krem do opalania 03.06.06, 13:32
      Bielenda, Soraya, Ziaja, Eris - nie mają fotostabilnych filtrów. wybierz coś z
      firm Avene, Bioderma, LRP, Vichy, SVR, Iwostin Solecrin, L'oreal, Garnier.
      jeśli chodzi o ceny, to Iwostin jest niedrogi, z pozostałych firm można kupić
      preparat do ciała o większej pojemności, też wyjdzie ekonomiczniej. a jaki
      rodzaj cery ma mąż, suchą, mieszaną, tłustą?
      • Gość: fiziomizia Re: Dobry krem do opalania IP: *.orange.pl 03.06.06, 13:52
        Dziękuje za odpowiedz. Cera tłusta. Bardzo szybko opala się i to
        na "buraczkowo". Myślę o filtrze 60 na twarz, kark i o 40 na resztę ciała.
        Coprawda nie mamy zamiaru leżeć na plaży plackiem, ale podczas kąpieli w morzu
        na bank Słońce chwyci...
        • justa_79 Re: Dobry krem do opalania 03.06.06, 13:58
          między SPF 40 i SPF 60 nie ma zbyt wielkiej różnicy w ochronie, więc możesz
          kupić 1 kosmetyk. jeśli ma cerę mieszaną, to pewnie chciałby coś, to się dobrze
          wchłania. najlżejsze wg mnie są: fluide extreme LRP (65 zł/50 ml) i ultra fluid
          Vichy (55 zł/50 ml), fluid Biodermy (45 zł/40 ml), krem Biodermy - wszystkie
          SPF 50+. z większych pojemności jest np. mleczko Avene SPF 50+ i mleczko dla
          dzieci SPF 40, LRP mleczko Aqua-Lait i Dermo-Pediatrics (po 100 ml), spray
          Biodermy SPF 40 (400 ml).
          • agness25 Re: Dobry krem do opalania 03.06.06, 14:46
            iwostin jest super
            • justa_79 Re: Dobry krem do opalania 03.06.06, 14:58
              ja mam próbkę emulsji Iwostin SPF 40 - świetnie nawilża, nie lepi się za
              bardzo, dobrze się wchłania - ale za to bieli, nie wiem, czy ten efekt
              przypadnie do gustu facetowi, bo kobieta to na co dzień nałoży podkład czy
              puder, a tak do opalania, z samym białym kremem na twarzy...
              • 2003.m Re: Dobry krem do opalania 03.06.06, 15:16
                mam pytanie ja chciałabym kupić krem do opalania dla 3 latka i z tego co sie
                dowiedziałam na forum to właśnie to że jak krem bieli tzn że jest mneralny a
                nie chemiczny ,czy oto chodzi ???
                • justa_79 Re: Dobry krem do opalania 03.06.06, 15:35
                  częściowo masz rację. bielić powinny teoretycznie wszystkie filtry mineralne,
                  ale niektóre filtry chemiczne też bielą (większość z nich ma niewielki dodatek
                  filtrów mineralnych). jeśli szukasz filtrów mineralnych, to w aptece panie
                  powinny być zorientowane, poza tym, na opakowaniu zawsze będzie napisane, że są
                  to filtry mineralne. jeśli chodzi o Avene, to filtry mineralne mają w białych
                  tubkach, a chemiczne w pomarańczowych. filtry mineralne ma też SVR.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka