in_somnia 09.06.06, 09:29 Witam! Chciałabym zapytać czy przyjmując tetralysal nie mogę spożywać alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tora83 Re: Leki (tetralysal) a alkohol 09.06.06, 11:10 Bralam tetralysal i nie przeszkadzalo mi to w piciu alkoholu :) Odpowiedz Link Zgłoś
frida7 Re: Leki (tetralysal) a alkohol 10.06.06, 13:28 tez kiedys przyjmowalam tetralysal i mnie lekarz kategorycznie wtedy zabronila picia alkoholu. Moze jego wplyw, interakcje, cokolwiek... nie jest od razu namacalnie odczuwalny, ale raczej wierze tu lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_bee Re: Leki (tetralysal) a alkohol 10.06.06, 15:36 Alkohol oslabia dzialanie kazdego antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś
in_somnia Re: Leki (tetralysal) a alkohol 21.06.06, 09:12 Pojawiło się kolejne pytanie. W przypadku innych antybiotyków różnica między zażyciem jednej a kolejnej tabletki powinna wynosić minimum 6 godzin. Czy w przypadku tetralysalu jest tak samo, czy też może, musi być zażywane w odstępie 12 godzin? Czy to robi jakąś różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś