Dodaj do ulubionych

Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15

IP: proxy / 217.153.77.* 21.01.03, 16:29
Mam pytanie. Od miesiaca stosuje krem nawilzajacy Iwostin i musze przyznac,
ze bardzo mi odpowiada. Ostatnio w aptece zobaczylam Iwostin intensywnie
nawilzajacy z SPF15. Czy jedyna roznica miedzy tymi kremami sa filtry? czy
ten intensywnie nawilzajacy ma inne szczegolne wlasciwosci?
Ten bez filtrow do zludzenia przypomina Termal S1 , a czy ten z filtrami ma
moze konsystencje bardziej zblizona do Termal S2?

zwracam sie z pytaniem do wszystkich uzywajacych tego z filtrami

pozdrawiam
gabbana
Obserwuj wątek
    • kaa1 Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 21.01.03, 17:00
      tez jestem ciekawa i myslalam o tym kiedys...

ja dla odmiany mam iwostin z filtrami i jestem b. zadowolona
      ale nie mialam w.w. vichy - nie moge z nimi porownac

czekam na opinie razem z toba
      • Gość: Gabbana Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: proxy / 217.153.77.* 21.01.03, 17:02
        a jaka ma konsystencje?
        od razu sie wchlania?
        bardziej wodnisty czy kremowy?

czekamy moze ktos bedzie mial doswiadczenie z obydwoma kremami
        badzmy dobrej mysli

pozdr
        • kaa1 Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 21.01.03, 17:13
          no ostatecznie moge przeslac ci probke tego z filtrami,
          ktora dostalam od firmy nepentes ;-)
          porownasz i bedziemy o wszystkim wiedzialy
    • Gość: dosia Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: 62.148.81.* 22.01.03, 08:08
      różnią się tylko filtrem konsystencja taka sama
      ten z filtrem jest na dzień
      obydwa są extra
      • Gość: Magda Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 08:23
        Wprawdzie nie używałam TS1 Vichy, przypuszczam jednak, iż Iwostin, o którym
        wspominacie, bliższy jest 1 niźli TS2, który znam, stosuję i jestem pod
        ogromnym wrażeniem:)

Miłego dnia,
        Magda
      • Gość: Marghot Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 22.01.03, 08:24
        A mi jakoś niewystarczająco nawilża buźkę - mam ten bez filtrów. Z kolei krem
        półtłusty jest dla mnie zbyt ciężki :(
        • Gość: Magda Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 09:06
          Może powinnaś spróbować preparatu nawilżającego pod krem, np. IF?

• klakierka Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 22.01.03, 09:07
      dziewczyny a czy ten krem nadawał by sie dla mijej mieszanej cery ?? nie ma z
      nią problemów no może teraz nie ma tak zdrowego kolrka ale wypryski zdarzają mi
      sie sporadycznie strefa T jest tłusta a policzki suche albo normalne :) zależy
      od dnia . jak myslicie czy ten krem bedzie dla mnie odpowiedni :) aha mam 21
      lat , z góry dziekuje za odpowiedz ;) pozdrawiam :)
      • Gość: Magda Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 09:18
        Ja także mam mieszaną cerę i dla mnie jest doskonały, fantastycznie nawilża,
        chroni przed UV, wchłania się idealnie (z powodzeniem mogę nałożyć drugą
        warstwę na suche partie twarzy), i co istotne, nawilża przez cały dzień ( a
        wierz mi, osiem godzin przed komputerem potrafi przesuszyć:)).

Pozdrawiam,
        Magda

• ewakam Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 22.01.03, 09:33
          tez mam cerę mieszaną i po skończeniu Hydraphase XL LRP kupiłam Iwostin intens.
          nawilżający z filtrami - dla mnie jest super, jest większy od Hydraphase, dużo
          tańszy i tak samo nawilża - więc po co przepłacać. Cały dzień skóra jest
          nawilżona, nie piecze i krem super się wchłania, polecam!
          • Gość: Magda Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 09:38
            Mogłabyś napisać nico więcej odnośnie Hydraphase X.... jaką ma konsystencję,
            jak długo nawilża, czy natłuszcza, odżywia...? Co z zabezpieczeniem przed UV?
            Dzięki:))
            • Gość: Magda Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 09:40
              PS. Czy stanowi odpowiednie zabezpieczenie w mroźne dni?
              • Gość: Marghot Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 22.01.03, 09:47
                Dlaczego Iwostin na mnie nie działa? buuu
                Dwóch warstw nie lubię w siebie wsmarowywać, więc nawilżacz + krem odpada :(
                Kończy mi się Thermal s2, działa wspaniale :) Teraz chciałabym wypróbować cosik
                innego i może tańszego (szykują mi się w najbliższym miesiącu spore wydatki ...)
                • Gość: Magda Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 09:55
                  Może Hydraphase X...? Niestety, jest dość drogi i niewiele wiem na jego temat;
                  mam nadzieję, że Ewa coś napisze:))
                  • Gość: Marghot Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 22.01.03, 10:05
                    Czekajmy zatem na wieści od Ewy
                    Hydraphase jest chyba w cenie Vichy?
                    Iwostin rozszerza swoja oferte może z czasem pojawi się kremik na podobieństwo
                    Thermal s2???
                    • koko8 Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 22.01.03, 11:26
                      marghot - sama zachodze w glowe czemu iwostin u ciebie sie nie sprawdza :-)?
                      uzywalam nawilzajacych kremow aptecznych i iwostin wg mnie spelnia oczekiwania
                      najbardziej wymagajacych klientek.. w przeciwienstwie do kremow vichy - nie
                      uczula, a do samego termal s2 - nie walkuje sie przy nakladaniu podkladu...
                      intens. nawilazjacy jak najbardziej nadaje sie do cery mieszanej, nawet bardzo
                      pzresuszonej... polecam tez krem tlusty tej firmy, ktorego dostalam probke (15
                      ml?!) ...na twarzy zachowuje po prostu wlasciwosci gestego kremu NAWILZAJACEGO
                      i sprawdza sie podczas duzych mrozow,
                      mam rowniez mleczko do demakijazu tej firmy.. jest bezzapachowe, rzadkie (!) i
                      latwo sie rozprowadza, pozdr
            • ewakam Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 22.01.03, 12:32
              Hydraphase XL ma konsystencję taką sama jak Iwostin z filtrami -delikatny,
              dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, ma delikatny bardzo
              przyjemny zapach (Iwostin jest bezzapachowy), używałam go przy niskich
              temperaturach i się sprawdził -skóra nie wysuszona, dobrze nawilżona. Nie
              pamiętam dokładnie filtrów ale są bardzo zbliżone z Iwostinem - poszperam i jak
              znajdę to napiszę. Pojemność 40 ml, buteleczka z pompką. Cena ok. 72 zł. Z
              powodu wysokiej ceny przerzuciłam się na Iwostin (75 ml, ok. 25 zł)
    • Gość: Gabbana Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: proxy / 217.153.77.* 22.01.03, 11:34
      dziekuje serdecznie za wszyskie odpowiedzi
      szkoda ze iwostin SPF 15 nie odpowiada termalowi S2
      potwierdzam, ze tlusty krem jest super,
      sczegolnie na mroz lub na noc

a moze ktos uzywal maseczki???
      korci mnie i chyba dzisiaj ja kupie, wiec sama juz jutro bede mogla napisac co
      nie co
      • Gość: Marghot Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 22.01.03, 11:46
        Wydaje mi się, że Iwostin może się u mnie sprawdzić latem. Teraz cerę mam
        przesuszoną (klimatyzacja, komputer) i Thermal s2 działa wspaniale.
        Ale skuszę się chyba na maseczkę, bądź kremik tłusty na noc.
        A na dzień zostanę przy Lierac do cery wrażliwej.
        • Gość: ula Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.3miasto.net / *.3miasto.net 22.01.03, 14:07
          czy mozecie mnie poinformowac jakiej firmy jest "Iwostin" ??
          dzieki
          • ewakam Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 22.01.03, 15:05
            info na www.iwostin.pl
            • Gość: dorotek Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: proxy / 172.30.1.* 22.01.03, 15:25
              A gdzie w Warszawie można to kupić????
              • Gość: Marghot Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 22.01.03, 15:30
                Pewnie w aptekach prowadzacych sprzedaz kosmetykow, czyli w wiekszosci :)
                • Gość: Aga Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 19:52
                  Niestety nie :( Przeszukałam już 6 aptek (w tym również tę z pl. Konstytucji w
                  której wg informacji ze strony www.iwostin.pl powinny być) i nic. Czy któraś z
                  was wie gdzie w centrum W-wy można znaleźć te kremy?
                  • damona Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 22.01.03, 19:55
                    Gość portalu: Aga napisał(a):

> Niestety nie :( Przeszukałam już 6 aptek (w tym również tę z pl. Konstytucji
                    w
                    > której wg informacji ze strony www.iwostin.pl powinny być) i nic. Czy któraś
                    z
                    > was wie gdzie w centrum W-wy można znaleźć te kremy?

byly w aptece na pl. Bankowym "Apteka 21" taka pomaranczowa,
                    w alejach Solidarnosci apteka "pod Aniolem" (chyba tak sie nazywa) i bywaja w
                    aptece w CH Wilenska, ale jak bylam tam wczoraj to juz nie mieli.
                  • Gość: Maja Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.acn.waw.pl 22.01.03, 19:56
                    W Euroaptece w Al. Jerozolimskich, koło Decoradora. W aptece w Klifie.
                  • Gość: justy Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 19:58
                    Pójdź do "swojej apteki" i poproś, żeby zamówiono dla ciebi konkretny kosmetyk
                    z tej serii. Nie powinno być żadnego problemu, a krem bedzie na ciebie czekał w
                    aptece nastepnego dnia.
              • ewakam Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 23.01.03, 08:23
                Widziałam te kosmetyki w aptece na Szpitalnej (tam mają stoisko samoobsługowe z
                kosmetykami czynne do 18:00). Ja kupiłam na www.esentia.pl taniej, tzn. przy
                wiekszej ilości zakupów się opłaca.
    • Gość: Patrycja Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: 212.182.102.* 22.01.03, 20:44
      Dziewczyny a ile kosztuje ten krem?
      • Gość: katrina Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 20:59
        w KRakowie Iwostin jest nie tylko w aptekach. także w sklepach typu "ziołowe
        kosmetyki, naturalne kosmetyki, jakies ziółka i miody".
        • Gość: Magda Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.03, 09:49
          Wprawdzie nie Centrum tylko Ursynów, ale może komuś się przyda; serię Iwostin
          można dostać w aptece na Puszczyka 8 lub 9.
          • kaa1 Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 23.01.03, 14:30
            na ursynowie rowniez w aptece calodobowej na wawozowej 11
            a poza w-wa w jankach w samoobslugowej aptece
            • Gość: koko Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.lech.kso.pl / 192.168.67.* 23.01.03, 19:29
              Ja także używam iwostinu nawilżającego i jestem bardzo zadowolona. Zachęcona
              efektami dokupiłam wodę termalną i bardzo się zawiodłam ponieważ strasznie
              podraznia oczy. Czy Wy też jej uzywałyście i jakie są Wasze doświadczenia?
              • asiulek1 Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 23.01.03, 20:33
                no wlasnie jak to w koncu jest z cena kremu nawilzajacego...na wizazu widzialam
                ze dziewczyny podawaly cene 16-17zl a na stronie esentia.pl podane jest ze cena
                rynkowa produktu wynosi 29 zl a u nich mozna kupic za 24,60
                • deba Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 23.01.03, 21:22
                  Asiulek, zalezy o ktory krem Ci chodzi:
                  krem nawilzajacy kosztuje ok. 15 zl
                  krem nawilzajacy z filtrem kosztuje ok. 25 zl

pozdr
                  deba
                  • asiulek1 Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 23.01.03, 22:22
                    dzieki deba:))
                    • madllen Re: cena:) 24.01.03, 08:38
                      Asiu, nie jest prawdą, iż cena rynkowa kremu nawilżającego z filtrami 75ml
                      wynosi 29 złotych-jak podaje Esentia; kupowałam 1,5 tygodnia temu tenże kremik
                      i zaplacilam za niego 18 złotych:)) W aptece na Ursynowie- Puszczyka 8 lub 9.

Pozdrawiam,
                      Magda
                      • Gość: kaa1 Re: cena:) IP: *.acn.waw.pl 24.01.03, 08:53
                        madllen napisała:

> Asiu, nie jest prawdą, iż cena rynkowa kremu nawilżającego z filtrami 75ml
                        > wynosi 29 złotych-jak podaje Esentia; kupowałam 1,5 tygodnia temu tenże
                        kremik
                        > i zaplacilam za niego 18 złotych:)) W aptece na Ursynowie- Puszczyka 8 lub 9.
                        >
                        > Pozdrawiam,
                        > Magda

pewna jestes?
                        nie moge w to uwierzyc,
                        ja kupowalam za 28 zl...
                        • madllen Re: cena:) 24.01.03, 09:04
                          Hej- napisałam przecież, że KUPIŁAM ten kremik-uściślę: Iwostin, krem
                          intensywnie nawilżający z filtrami, 75 ml( to ważne, wiem, że jest większe
                          opakowanie chyba 125ml)- w zeszły wtorek płacąc 18 złotych. Zresztą był to mój
                          drugi zakup tegoż kosmetyku i poprzedni także kosztował 18 zł.- także na
                          Ursynowie, w Pasażu Ursynowskim-Stokłosy (nigdy nie wiem który jest który)- z
                          czego wnioskuję, że nie była to cena przypadkowa.
                          Doprawdy, nie wiem dlaczego Esentia uważa swoje ceny za korzystne w przypadku
                          kremu Iwostin, po doliczeniu kosztu przesyłki cena, dla mnie przynajmniej, jest
                          absolutnie mało korzystna i wręcz nie do przyjęcia!

Pozdrawiam cieplutko,
                          Magda
                          • Gość: Marghot Re: cena:) IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 24.01.03, 09:37
                            madllen napisała:

> Hej- napisałam przecież, że KUPIŁAM ten kremik-uściślę: Iwostin, krem
                            > intensywnie nawilżający z filtrami, 75 ml( to ważne, wiem, że jest większe
                            > opakowanie chyba 125ml)- w zeszły wtorek płacąc 18 złotych. Zresztą był to
                            mój
                            > drugi zakup tegoż kosmetyku i poprzedni także kosztował 18 zł.- także na
                            > Ursynowie, w Pasażu Ursynowskim-Stokłosy (nigdy nie wiem który jest który)- z
                            > czego wnioskuję, że nie była to cena przypadkowa.
                            > Doprawdy, nie wiem dlaczego Esentia uważa swoje ceny za korzystne w przypadku
                            > kremu Iwostin, po doliczeniu kosztu przesyłki cena, dla mnie przynajmniej,
                            jest
                            >
                            > absolutnie mało korzystna i wręcz nie do przyjęcia!
                            >
                            > Pozdrawiam cieplutko,
                            > Magda

Cena jest na prawde zaskakujaca, bo w hurtowniach farmaceutycznych w calej
                            Polsce, ten krem kosztuje ok. 17,90!
                          • koko8 Re: cena:) 24.01.03, 10:35
                            w zeszły wtorek płacąc 18 złotych. Zresztą był to mój
                            > drugi zakup tegoż kosmetyku i poprzedni także kosztował 18 zł.-

moj krem rowniez kosztowal 18 pln w aptece "radosnej" w wilanowie/sadybie...
                            jezeli ktos mieszka blisko moze sie wybrac, panie kazdy zakup zaoparzaja w
                            probki i ulotki ;-)
                            pozdr
    • Gość: Marghot Re: Iwostin co oprócz kremu nawilżającego IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 24.01.03, 09:30
      Jaki inne kosmetyki z serii iwostin stosowałyście i jaka jest wasza opinia na
      ich temat?
      Jutro zamierzam kupić to i owo do buźki więc wszelkie rady, porady, wrażenia
      będą mile widziane :)
      • asiulek1 do maddlen 24.01.03, 10:01
        Madllen pisalas ze kupisas ten krem na Pasazu Ursynowskim...Ursynow ogolnie
        jest dla mnie obca dzielnica ale za pare dni tam bede bo musze jechac do
        dziekanatu swojej szkoly i tez wysiadam na stacji Stoklosy wiec moglabym od
        razu zakupic kremik...czy mozesz mnie nakierowac jak isc do tego pasazu
        wysiadajac z metra?Z gory wielkie dzieki!
        • madllen Re: do maddlen 24.01.03, 11:06
          Asiu, wysiadasz z metra kierując się na Centrum Onkologii i skręcasz w lewo;
          jakieś 200 metrów dalej będzie apteka, dokładny adres to Pasaż Ursynowski 7.
          Jedna uwaga, nie możesz iść w stronę kościoła-tam też są apteki( może mają
          Iwostin, nie sprawdzałam tego) i też Pasaż Ursynowski. Aha, gdybyś chciała
          dotrzeć na Puszczyka 9, musisz podjechać autobusem.

Pozdrawiam,
          Magda
    • Gość: Ewa Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 10:48
      Przy jakiej ulicy jest apteka "radosna" w Wilanowie?
      Mieszkam w pobliżu, ale nie znam tej apteki.
      • Gość: koko8 Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: proxy / *.crowley.pl 24.01.03, 11:11
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Przy jakiej ulicy jest apteka "radosna" w Wilanowie?
        > Mieszkam w pobliżu, ale nie znam tej apteki.

na skkrzyzowaniu resorowej i pastewnej, blisko knajpy "garaz", generalnie na
        tylach selectu,
        pozdr
        • Gość: Ewa Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 11:45
          Dzięki, teraz trafię
    • Gość: Kasia Re: Iwostin nawilzajacy a Iwostin nawilz. SPF 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.03, 00:55
      A moze ktos wie gdzie go kupic we Wrocławiu??
      Bo jak tak przeczytałam Wasze opinie, to juz sobie ostrzę pazurki... ale na
      stronie Iwostinu jedyna apteką, która sprzedaje ich produkty w woj.
      dolnośląskim jest apteka w Sycowie :( A gdzie Wrocław?
      Ostatecznie zostanie esentia.pl ale jak widzę tam jest drogo...

Pozdrawiam

Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka