Dodaj do ulubionych

stopy/lakier/skarpetki-podkolanka

14.06.06, 09:45
Witam, mam kilka pytań a propo stop: czy lakier na paznokciach u nóg powinien
być dopasowany do koloru butów? Czy ciemny wygląda łądnie? Mam zadbane stopy
i zastanawiams się na kolorem lakieru...wybrac jakis neutralny?różowawy lekko
perłowy?
Druga kwestia to bardzo wrażliwa/delikatna skóra stóp: nie ważne jak bardzo
wygodne klapeczki kupuje i tak po prostu mnie obcierają i konczy się kilkoma
plastrami i otarciami az do krwi...
Czy zatem to butów z odkrytymi palcami (np ostatnio b.modnych drewniaczków)
nosic podkolanka? Skarpetki? A co do pracy? Czy gołe stopy są nie na miejscu?
Będę wdzięczna za porady...
Obserwuj wątek
    • garraretka gołe nogi.. 14.06.06, 10:29
      ja powiem co do gołych stóp / nóg w pracy...

nie wiem czym się zajmujesz ale jak to ktoś kiedyś powiedział "dama nigdy nie ma
      gołych nóg". Oczywiście to zależy od miejsca i charakteru pracy - bo jeśli
      jesteś serwisantem i siedzisz cały dzień w serwerowni i nikt Cię nie ogląda to
      tak naprawdę nie ma to znaczenia jak jesteś ubrana.
      Ale "w dobrym tonie" jest gdy kobieta nie ma gołych nóg.
      Pewnie zaraz się posypią gromy - że jakieś staroświeckie poglądy, że gorąco,
      że... - ale właśnie tak wygląda dress code kobiety z klasą.

:)
      • justa_79 Re: gołe nogi.. 14.06.06, 10:36
        i pewnie jeszcze buty z zakrytymi palcami ;)
        • garraretka Re: gołe nogi.. 14.06.06, 10:38
          dokładnie ;)
      • kasiaba1 Re: gołe nogi.. 14.06.06, 10:39
        co do "dress code" kobiety z klasą się nie wypowiem bo się nie znam :P
        Ale mnie wyjątkowo razi kombinacja rajstopy+ odkryte palce w sandałach na
        przykład- jak dla mnie jak już odkryte palce to gołe stopy!!!
        A w męskim wykonaniu skarpetki+ sandały- okropność.
    • mikams75 Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 10:47
      skarpetki, rajstopy, podkolanowki wygladaja nieladnie do odkrytych butow.
      Co do koloru lakieru - nie maluje pod kolor czegokolwiek a tym bardziej butow.
      No moze na wielkie wyjscie w sandalkach - wowczas cos co sie ogolnie nie gryzie
      ze strojem. Preferuje jasne lakiery, ale czasem tez mam cos ciemniejszego :-)
      No a w pacy - musisz sie dostosowac do otoczenia - popatrz jak inni chodza.
      Jesli klienci Cie ogladaja i na co dzien chodzisz elegancko ubrana to gole stopy
      sa nie na miejscu. Jak siedzisz tak jak ja - przy komputerze i poza kilkunastoma
      osobami bez gustu nikt Cie nie oglada, to japonki, gole stopy itd. sa ok.
      • justynnka Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 10:54
        lakier na paznokciach stóp wyłacznie czerwony. do pracy pończochy i zawsze buty
        z zakrytymi palcami.rajsttopy/pończochy./skarpetki plus sandałki to wyjątkowo
        złe połaczenie.
        • latifaaa Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 11:10
          co do gołych nóg - przyłączam się. Jak ktoś musi w pracy wyglądać elegancko, to
          nie może nosić butów z odkrytymi palcami. Tak się utarło, taki jest standard i
          nic się na to nie poradzi.

A co do kwestii sandałków i skarpetek - to będę protestować. Mnie też obcierają
          wszystkie buty, poza tym nie lubię butów na gołe stopy, bo mi się to wydaje
          mało higieniczne. Skarpetk wcale nie wyglądają brzydko tylko utarło się że "tak
          się nie robi". A to już stereotyp a nie standard i można go przełamać.

Więc głosuję za noszeniem (oczywiście ładnych) skarpetek - też do sandałków. I
          stworzeniem nowej jakości w stereotypach:)
          • chili10 Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 11:20
            Przecież w największe upały nie trzeba wcale katować się rajstopami - można
            używac rajstop w sprayu. W zeszłym roku miałam spray z Avonu i był naprawdę
            świetny, nogi wyglądały jedwabiście, jakby pokrywała je cieniutka warstwa
            pończoszki:)
            • mikams75 Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 11:26
              a to nie wyglada jak samoopalacz albo fluid to twarzy?
              ja sie kiedys w sklepie pisknelam testerem takich rajstop w spraju - to wogole
              nie zaschlo na mnie! Bylo jak fluid do twarzy, ale nie wsiaklo, nie wyschlo, i
              po godzinie jeszcze sie mazalo o brudzilo wszystko wokolo!
              • chili10 Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 13:02
                Nie fluidu to absolutnie nie przypomina. Raczej masz odczucie "satynowej" nogi,
                jest taki lekki poślizg. Naprawde to było fajne, trzeba pomyśleć o czymś takim i
                na to lato (zwłaszcza w pracy). Pozdrawiam!
                • trawiasta Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 19:12
                  Na paznokciach stóp ładnie wygląda granatowy, bordo, czerwień.
                  Czytałam w jakimś kobiecym czasopiśmie, że ponoć modny w tym roku jest zestaw
                  biało-czarny, np. czarne paznokcie u stóp, białe u dłoni, ale IMHO to wygląda
                  fatalnie; zwłaszcza ten czarny lakier na paznokciach stóp...

Skarpetki i podkolanówki do sandałów mnie się nie podobają, ale rajstopy jak
                  najbardziej mogą być (jeśli nie mają zaznaczonej części 'palcowej) - zwłaszcza
                  kabaretki i inne ze wzorami w 'dziurki'.
        • mariolka99 Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 20:00
          justynnka napisała:

> lakier na paznokciach stóp wyłacznie czerwony

Kwestia gustu-dla mnie czerwony czy inny wyrazisty na stopach wygląda obleśnie;)
    • anxipanxi Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 20:05
      Osobiście nie podoba mi się, i nigdy nie załóożyłabym skarpetek czy rajstop do
      sandłków ani klapek
    • nessie-jp Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 14.06.06, 20:44
      Moim zdaniem rajstopy lub skarpetki rajstopowe dobrze wyglądają wyłącznie przy
      butach z zakrytymi palcami.

Ja noszę skarpetki (bawełniane) tylko do sandałów sportowych, a i to z rzadka.
      Natomiast podkolanówki to już zupełna porażka, bo grzeją w całą łydkę, którą i
      tak masz zakrytą spodniami. To już lepiej skarpetki. Mnie też buty często
      obcierają, więc noszę ze sobą cienkie ("rajstopowe") skarpetki w torebce i w
      razie awarii zakładam :)

Również do pracy chodziłabym w butach z zakrytymi palcami nawet latem, jeżeli
      oczywiście ubierałabym się ogólnie elegancko. Tymczasem pracuję z domu, więc luz. ;)
    • zlakobieta Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 15.06.06, 17:34
      Do pracy pończochy/rajstopy oraz buty z zakrytymi palcami.
      Do sandałków żadnych podkolanówek ani skarpetek bym nie nosiła. Scholl ma takie
      wkładeczki, które mozna przykleić pod śródstopie w sandalkach. Sa chyba jakims
      żelem wypełnione i wówczas stopa nie męczy się i nie slizga w bucie. Można tez
      użyc talk do stóp jesli chce sie ubrać latem buty na gołą nogę.
      Jeśli chodzi o paznokcie, to ja najbardziej lubię french manicure. Stopa
      wyglada czyściutko, świeżo i nie trzeba sie zastanawiać czy pasuje do butów lub
      do stroju. U rąk tez tak maluje i nie mam dylematów.
      • kasia26_a Re: stopy/lakier/skarpetki-podkolanka 15.06.06, 20:45
        ja mam tez delikatne stopy i nie wyobrazam sobie zalozenia sandalow na golą stope.Musi byc podkoloanko albo rajstopa do spodnicy. Nawet jak jest ponad 30 st.
        Skarpetka jak opisujecie kojarzy mi sie z bawelna i gruba do tego pasujaca do adidasow
        Skoro niektore chca byc tak bardzo eleganckie to proponuje gorsety teraz na tą pogode pod bluzeczki, takie jak nosily nasze pra babcie. Zadna nie bedzie nazekac na " oponki " wystajace spod bluzki czy spodni.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka