Dodaj do ulubionych

Duo-C Eris ile tu witaminy

20.06.06, 07:50
Producent pisze, że jest to krem z wit.C. Ale czy faktycznie ta witamina
zawarta jest w tym kremie? Jest on w sloiczku a ponoć wit.C ma tendencje do
utleniania, tak więc niby kremy z jej zawartością powinny byc w tubie..
jaka jest Wasza wiedza na ten temat?
Obserwuj wątek
    • totalna_apokalipsa Re: Duo-C Eris ile tu witaminy 20.06.06, 10:26
      Moja wiedza jest tak, ze ten krem jest w plasikowym, zilonkawym opakowaniu i
      potwornie mnie uczulił, odradzam , bo nie nawilża, uczula i w ogóle jest
      beznadziejny.
      • marghot Re: Duo-C Eris ile tu witaminy 20.06.06, 10:28
        a stosowałaś może krem też Lirene, tez ponoć silnie nawilżający Aqua coś tam ;)
        (nie pamiętam dokładnie nazwy).

Jaki krem z witC polecasz w takim razie dla cery wrażliwej?
        • heart_of_ice Re: Duo-C Eris ile tu witaminy 20.06.06, 10:35
          ja uzywalam DuoC i uwazam, ze jest rewelacyjny - czym mnie zreszta kompletnie
          zaskoczyl:)
          sprobowalam od kolezanki i zuzylam juz kilka opakowan od tamtego czasu
          nie uczula, jako jedyny z calej gamy cenowej(od Ziai po Clarinsa) nawilza buzie
          na dluzej, niz 5 sekund przeznaczone na wsiakanie kremu
          moim zdaniem jest swietny, kolezanka, ktora mi go polecila tez byla zadowolona:)
          a nie jestesmy juz nastolatkami:)
          jedyne, czego nie wiadomo, to ile tej witaminy C jest w srodku

ale jak kazdy krem - kazda cera lubi co innego, czego dowodem jes opinia
          apokalipsy:)

Pauli
          --
          Mężczyźni są z Marsa,a kobiety ze... Snickersa;)
    • otakou Re: Duo-C Eris ile tu witaminy 20.06.06, 12:25
      Miałam ten krem i też byłam bardzo niezadowolona. Wzięłam go na wyjazd i
      wróciłam z okropnie przesuszoną skórą. W moim odczuciu nie nawilżał, twarz była
      jakbym niczym jej nie posmarowała. Z tą witaminą to jakiś pic na wodę, nie
      warto na nią liczyć. Dobry krem z C to chyba krem LRP ActiveC, ale dosyć drogi,
      musiałaby się Justa wypowiedzieć, czy można coś tańszego a skutecznego kupić.

Pozdrawiam!
      • totalna_apokalipsa Re: Duo-C Eris ile tu witaminy 20.06.06, 12:38
        La Roche Posay z witaminą C jest całkiem ok - nie wiem, czy ten kem ma dwie
        wersje, do skóry suchej i normalnej, ale ja mam coś co na pewno nadaje sie do
        skóry suchej. Jest piekielnie ekonomiczny i nie podrażnia. Nie stosowalam go
        jednak codzinnie, a np. dwa dni i jeden dzięń przerwy, bo ma dziwną włąsciwość -
        jakby generował pojedyncze krostki, co jest dość dziwne przy suchej skórze.
        Ogólnie jednak to calkiem przyjemny krem i wielu ludziom słuzy, o ile to jest
        jakaś przeslanka do wypróbowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka